לא ברור מה נעשה עם כל כך הרבה בלמים. עוד יעבירו את האוסן לקישור
עכשיו כשמיליטאו מסתבר חזר לתוכניות אכן בלם נוסף לא הכרחי. לי עדיין קשה להאמין שהוא יצליח לשחזר את היכולת שלו, אבל הוא בתוכניות של אלונסו ובמצב הזה להוסיף עוד בלם זה מיותר. קונאטה מראש מכוון לעונה הבאה.
המועדון מחפש קשר שכרגע לא ידוע מי זה יהיה.

לאור מצב השוק העולמי העגום של עמדת המטרונום, לעומת מצבת הבלמים העולמית היחסית עשירה - הייתי דוחף את האוסן בהקדם לקישור.
ואני אגיד יותר מזה - זה מהלך נכון בעיניי אפילו אם לא יגיע אלינו עוד בלם.
על הנייר (וגם ע"פ מבחן העין הראשוני) יש לו את כל מה שצריך כדי להצליח שם, והוא מספיק צעיר כדי ללמוד את התפקיד כמו שצריך ובלי לסחוב יותר מידיי הרגלים קודמים לא טובים ולא תואמים.
בעיניי רק נרוויח ממהלך כזה.
אני לא יודע אם כדאי לנו לשחק עם התפקוד הנוכחי של האוסן. הוא מצליח לעשות את התפקיד הזה מעמדת הבלם, כך שלהציב אותו בקישור זה אומר לשחק עם בלם נוסף במקומו, וזה מעט מיותר בהתחשב בעומס שיש לנו מקדימה.
את הרעיון לשחק איתו בעצם כקשר הצעתי עוד במאי וכתבתי באריכות למה זה יכול להיות הברקה, אבל כמו שכתבתי אז, אני בטוח שאם זו הברקה אז אלונסו יעשה את זה. כמו שאנחנו רואים הוא לא מפחד לנסות דברים ולחשוב מחוץ לקופסה.
הקשר שאנחנו מחפשים הוא כנראה לא להרכב אלא עוד אחד שיתן לנו עומק בספסל. קשר להרכב אין בשוק, וגם אם יהיה הוא כנראה לא יהיה זול וכבר סחטנו את הלימון הקיץ. צריך מישהו זול יחסית, ורסטילי, שיהיה מספיק טוב מחד אבל גם שיוכל לקבל את המעמד כשחקן משלים. בקשה לא פשוטה אבל יש כאלה, צריך למצוא אותם.
בינתיים השניים היחידים שאפשר כביכול לסמוך עליהם, אלו האוסן (שעוד לא ראינו אותו באופן רשמי לאורך זמן) ורודיגר שהוא בן 32 (עם ברך בעייתית).
אסנסיו, עם כל הצער שבדבר, כנראה שזה לא זה. מיליטאו אחרי שתי צולבות ואלאבה זה פנסיונר שצריך לשבת בפיצוציות טוטו בפרלמנט המלחמה החלופי של נתניהו.
קיצר, חייבים בלם נוסף.
בעולם מושלם - כן.
במצב הנוכחי צאבי סומך על האוסן, רודיגר ומיליטאו.
במצב הזה אסנסיו יהיה בלם רביעי, ונראה שאלאבה הולך להיות בקישור.
אם נביא את קונאטה להיות בלם פותח, רודיגר יהיה בלם רביעי. לא יעשו את זה.
אם נשארה רק ספרה אחת, ספרה של שוער; 25, 13 או 1, אפשר לרשום שחקן שדה נוסף, אבל בעתיד הקבוצה תצטרך לפנות את הספרה הזאת.
להחזיר את ניקו פאז לפני שעובר לאיזע טוטנהאם אקראית במליארד יורו, שחקן שחקן
קטע העניין הזה עם ניקו פאס. עוד כשהיה אצלינו הייתה התלהבות ענקית ממנו בתקשורת הספרדית, ואני זוכר שכל פעם כשקיבל דקות בבוגרת לא הבנתי ממה ההתלהבות. הרגיש לי פרווה לגמרי.
והנה עבר לאיטליה, חשבתי בטח עכשיו כשהוא קבוע בבוגרים ההתלהבות תרד, וזה בדיוק להפך. פאקינג טוטנהאם מציעה עליו 70 מליון יורו. זה די פסיכי. אין לי ספק שפספסתי משהו לגביו ואני מאוד סקרן לראות איך זה ייראה כשהוא יחזור.
לגבי ההעברה, קשה לי להאמין שריאל תוותר על איזו זכות לגביו. גם אם יישאר וגם אם יעבור, ריאל תשמור את הזכות ואני די בטוח שהוא יחזור בשנה הבאה.
אחלה שחקן לדעתי. מה שהכי בולט לי בו זה שהוא נכנס להמון עימותים פיזיים וכמעט לא נופל, תמיד מעדיף להמשיך את המהלך ויש לו שיווי משקל שמאפשר את זה בהרבה מקרים.
מת על שחקנים כאלה.
העניין הוא שנראה שהוא נכנס להמון עימותים פיזיים לא הכרחיים ולא משחק פשוט כל כך.
האמת שיש לנו מספיק שחקנים ש"משחקים פשוט", אנחנו מניעים ומניעים מסביב ליריבה עד שהנשמה יוצאת, לפעמים צריך לדחוף פנימה עם דחפור. גולר לא יכול לעשות את זה כי הוא לא מספיק פיזי, פדה יודע לעשות את זה רק כשיש שטחים, בלינגהאם קידמי מדי כדי לעשות את זה מהעמדות שאני מדבר עליהן. חסר לנו אחד כזה מאוד לטעמי.
יש מצב גדול שאתה צודק.
העניין הוא שבדרך כלל שחקנים כאלה נראים טוב מאוד בתקצירים, כי שם לא רואים את כל איבודי הכדור שקורים בגלל הגישה הזאת.
גם ויני יחסית כזה. יעשה במשחק 2 מהלכים שאין שחקן בעולם שמסוגל לעשות, אבל יאבד עוד 8 כדורים על זה שניסה לרוץ דרך 3 שחקני הגנה ביחד.
מישהו צפה בו במשך משחק שלם?
משהו כזה:
אגב, סבאיוס כנראה עוזב. יגיע קשר?
אני חושב שהמועדון עבד לפי המסלול ולפי איך שצריך להיות, זה לא ממש שהחמצנו אותו. היה עומס של קשרים בעמדה, טוני קרוס עוד היה שם ב-2024 ואדוארדו קמאבינגה למשל - לא אותן איכויות כמובן אבל שחקן מרכז שדה - בעונה ללא הפציעות יחסית. הוא היה חייב ללכת לקומו ולהיות באנקר, לשחק כל משחק, לקבל ביטחון, ובקבוצה עם סגנון ברור בצל המאמן אבל הרבה פחות לחץ.
מבין שבזמנו לא התלהבתי אבל זה לא משקף את התקרה שלו כי דברים לוקחים זמן (גול יפה נגד נאפולי ועוד משחק גביע בהילוך חמישי נגד ארנדינה), ומצד שני הוא לא מרגיש לכם קצת מסוג השחקנים האלה שיהיה אדיר בקבוצה דרג ב’ - אבל לריאל מדריד לא מספיק טוב?
נניח העונה איפה הוא משתלב אצלינו, כשחקן ספסל שמשחק המון? הרי צ’אבי אלונסו בחר כנראה לוותר על לוקה מודריץ’ כדי לבסס את ארדה גולר ואולי הוא מחזיק מגולר גם יותר ממנו. גולר-טשואמני-פדה זה באנקר ויש את ג’וד בלינגהאם גם.
מרגש מאוד אם טוטנהאם זה לא מספיק סקסי בשבילו, הוא יודע שהוא עלול להיות תקוע שם וחולם לחזור הביתה לריאל מדריד, אבל זה עלול להיות בעוכריו לא?
מדברים כבר שהמחליף שלו יהיה שחקן הנוער פיטארץ’ הזה. מבאס, אבל אפשר להבין, זה לא שלא רוצים להביא מישהו אלא שאין מישהו מעניין מספיק בשוק לדעת המועדון.
עריכה: יש לנו מחלוקת בין שני כתבים אמינים. מעניין לראות איך זה יתפתח.
יש קצת אי וודאות כרגע בנוגע לעזיבה של סבאיוס כי מבחינת הצרפתים המחיר שדורשים עליו גבוה. סבאיוס מצידו דוחף לעזיבה, נחכה לראות לאן זה יתפתח.
אני חושב שאם בסופו של דבר ישחררו אותו צריך לעשות את הדברים בהקדם, הרי אף קבוצה לא תמהר לשחרר שחקנים בימים האחרונים של החלון כי האופציות בטווח זמן הזה הן די מצומצמות.
שני שמות שעלו כמחליפים לסבאיוס הם קובי מאיינו מיונייטד ואדם ווארטון מקריסטל פאלאס. לגבי מאיינו זה בעיקר דיווח של כתב אנגלי כלשהו שאני לא יודע להגדיר מה רמת המהימנות שלו בעוד לגבי ווארטון השם שלו כבר עלה כמה פעמים במהלך הקיץ. באופן אישי אני חושב שכשחקנים משלימים לסגל זה יכול להיות תוספת נחמדה, אבל אולי עדיף לסגור את זה במסגרת השאלה כך שבמקרה הטוב הרווחנו חיזוק איכותי לסגל שעוד יוכל להפתיע בעתיד, במקרה הגרוע נסיים את זה יפה ויתפנה מקום בקיץ הבא להביא רכש רציני כדי לחזק את הקישור.
בנוגע לילד ההוא מהקסטייה, אני בטוח שאם השם שלו עולה יש בו משהו ולא סתם אלונסו סימן אותו, אבל מצד שני יש הבדל בין להתאמן עם הקבוצה לבין לשחק יחד איתם, דבר שלא קרה אפילו במסגרת ההכנה לעונה. אני מאוד בעד לשלב צעירים ולתת להם הזדמנות, אבל העונה עוד ארוכה ובסוף נצטרך קשר במקום סבאיוס שיוכל להיות חלק מרוטציה ואסור לקחת הימור כזה.
אם כבר זה המצב למה לא להחזיר את ניקו פאס? אם טוטנאהם רוצה לשלם עליו 70 מיליון ואיך שהוא פתח את העונה לא עדיף להחזיר אותו? שחקן שגם באמת יוכל להשתלב ברוטוציה ואולי יצא ממנו משהו לשנים ארוכות.
או שהאופציה עליו הייתה רק עד סוף יולי?
ניקו פז לא בתפקיד של סבאיוס, הוא קשר התקפי שלעיתים שיחק חלוץ ממש. אז קודם כל הוא לא יהיה תחליף טוב לסבאיוס, אבל, יהיה גם ממש מטופש לקחת אותו מקבוצה בה הצליח להפוך בעונה אחת בלבד מנובודי לכישרון מוביל.
באשר לאופציה, אם הייתה סיבה ממשית להביא אותו במיידי (פציעה ארוכת טווח של ג’וד, נגיד) אני בטוח שהיו מפצים את קומו ומחזירים אותו במיידי, לפי כל הדיווחים נראה שהמועדונים מקבלים החלטות על עתידו יחד.
קובי מאיינו כישרון נהדר, כמה חבל שזה לא יקרה. אנחנו לא הולכים לפתוח את הכיס ומאיינו לכל הפחות יעלה 50 וצפונה. לא רלוונטי.
בקיצור אנחנו בימים האחרונים של החלון שבו עזבו מודריץ’ (וכפי הנראה גם) וסבאיוס, שני שחקנים שהיו חשובים בעונה שעברה, ואין לנו עדיין אף אחד בקנה. לא סיטואציה טובה.
אני בכנות אופתע אם יגיע מישהו מהליגות הבכירות, שם מספיק מוכר. אני לא יודע על אף אחד שהוא מספיק טוב לסגל של ריאל מדריד, אבל גם זול צעיר יחסית ויהיה מוכן לקבל את התפקיד של שחקן משלים. אני חושב שיגיע שחקן מליגות משניות כמו ההולנדית או הפורטוגלית למשל, ששם השחקנים זולים יחסית והקפיצה תהיה משמעותית עבורם.
אופציה אחרת היא להתפשר במחיר ובאיכות ולחזור לאפשרות של שטילר.
זה הזמן של קלפאט לעשות את הקסמים שלו. אבל בכנות, כל מי שנביא עכשיו יהיה הימור, כמו שאנחנו יודעים כבר, השוק יבש.
בסיטואציה הנוכחית ובהנחה שלא מתכוונים לפתוח את הכיס בימים האחרונים של החלון יכול להיות שאולי ינסו לחפש אופציה דומה למה שעשו עם אסיין בזמנו, זאת אומרת סוג של שחקן משלים מנוסה באיזושהי עסקת השאלה. הוא הגיע בחלון ההוא אם אני לא טועה ביום יומיים האחרונים של החלון בלי דיווחים מקדימים, בעיקר בכדי לעבות את הסגל וכסוג של סותם חורים. אין לי כרגע שם כלשהו שעולה לי לראש אבל אני בטוח שאם ירצו יוכלו למצוא משהו שיענה על ההגדרה הזו.