האמת שלא יצא לי לעקוב בקומו, זכרתי אותנו אצלנו בתפקיד יותר אחורי. בתפקיד שאתה אומר נראה שגם עוד שנה אין לו למה לחזור לריאל.
הושג הסכם בין ריאל ומארסיי על סבאיוס,כנראה השאלה עם חובת רכישה,הסכום לא ידוע,מאמין שמדובר במשהו סביב ה 15 מיליון,אולי פחות.
התחילו דיווחים שייתכן וטרנט ימצא את עצמו כבר הקיץ במנצ’סטר סיטי. בינתיים זה פורסם בחשבון הטוויטר של indyk (ככל הנראה קבוצת עיתונאים בריטיים) שמתגלה כדי אמין לאורך הקיץ האחרון, ובכתבה שלהלן: Exclusive: Trent Alexander-Arnold could already leave Real Madrid for shock PL return | CaughtOffside
דיווח מעניין ומוזר. מעניין האם למועדון יש מישהו על הכוונת.
לא יודע אם לא רלוונטי בעוד שנה- לך תדע מה יהיה עם גולר ואם ג’וד לא יקבל תפקיד חדש אצל אלונסו, אבל זה תלוי בעיקר בהתפתחות של ניקו. אם ייתן עונה עצומה יהיה קשה להתעלם ממנו, במיוחד בתור שחקן בית.
דווח גם שריאל לא תביא מחליף. פשוט התנהלות הזוייה.
למה כל שנה צריך להיות לנו איזשהו חור בסגל. אלונסו רצה קשר בנוסף לסבאיוס, עכשיו לוקחים ממנו את סבאיוס ואפילו לא מפצים אותו על כך בקשר אחר.
מתסכל מאוד. אני מבין שהאופציות בשוק לא מזהירות, אבל היו צריכים איכשהו להתפשר, או במחיר או באיכות.
נקווה ששחקני הקישור שלנו לא יפצעו הרבה. בדרך כלל אנחנו מסתדרים עם החורים האלה איכשהו ודווקא בעונה שבה הכל התפקשש (ב23/24 עם הארכת החוזה של אמבפה, הצולבות של מיליטאו וקורטואה) ולא היה פלאן בי לאף אחד מהחוסרים האלו בסגל, איכשהו הצלחנו להתגבר עליהם. מקווה שכך גם הפעם.
קונה עכשיו מאיינו ב50. הלוואי.
טשואמני, ואלוורדה, קמאבינגה, בלינגהאם וגולר. חמישה קשרים על שלוש עמדות כשבלינגהאם בחוץ לעוד חודשיים. יש גם שני קשרים מבטיחים במילואים. סבאיוס במילא לא היה משחק הרבה העונה. הוא הסתמן כחילוף חמישי של צ’אבי אלונסו במקרה הטוב. מקסימום הצעירים יקבלו את הדקות שלו. לא נורא.
גולר עבר מההתקפה לקישור ותפס את המקום של מודריץ’. אם לא ייפצעו שני קשרים נסתדר. ואם יהיו פציעות אולי נגלה שיש לנו פתרונות בקסטיליה.
מדברים על השאלה לעונה הראשונה עם חובת רכישה ושריאל מדריד מוותרת קצת על המחיר שרצתה ותמכור בעשרה מיליון יורו.
אני מחבב את דני סבאיוס אבל כשבכל קיץ יש את סימני השאלה האלה וברור שבמועדון טופ אחר הוא לא יכול לפתוח בהרכב גם כן, והוא לא עדיף על אלה שיש לנו (צ’אבי אלונסו בחר בארדה גולר). אם היה עוזב למנצ’סטר יונייטד עם שכר עצום בליגה בכירה, אפילו סוגר מעגל לבטיס - אז ניחא.
אולי בכל הכוח מהמרים על שחקנים צעירים עכשיו וצ’אבי אלונסו יהפוך את טיאגו פיטראץ’ לשחקן סגל לגיטימי שיהיה. אני אעקם פרצוף אם סבאיוס יילך אבל לא יותר מדי.
ועכשיו אומרים שסבאיוס פיצץ את העסקה כי רוצה לבטיס.
לא התלהבתי יותר מדי מהגעתו של טרנט והופעותיו עד כה לא שינו את תחושתי. הוא שחקן דיי מוגבל.
קשה לי להאמין שימצא את עצמו מחוץ למועדון בימים שנותרו אבל אני לא כ"כ בטוח שזה רעיון רע. צד ימין שלנו יכול להיתפס ע"י קרבחאל וואלוורדה. האורוגוואי עולה על טרנט ברוב הפרמטרים. מהיר יותר, מגן טוב יותר, טכניקה עדיפה ובכלל הוא שחקן מחויב יותר. המסירות הארוכות של האנגלי הן בהחלט יתרון משמעותי אך זה לא מספיק.
לגבי קשר - עלה גם שמו של סמית’ ההולנדי. הוא אמור להיות זול יותר משאר האפשרויות. כישרון גדול לדעתי שיכול למלא בהצלחה את המשבצת של סבאיוס.
אני האחרון שיגיד משהו “בגנות” דני קרבחאל ואני יודע שצריך זמן אחרי חזרה מפציעה. אבל גם צריך עוד קצת זמן התאקלמות. טרנט שיחק איזה 70 דקות עד עכשיו וזה מעט, ובעיקר לא ראינו את קרבחאל עושה פעולה התקפית מעבר לגליץ’ שם אחרי הכנסת כדור שזה נחמד. ברור מי מרגש יותר, ברור מי קפטן, מי נלחם, מי יציב יותר בהגנה וברור בעד מי גם התקשורת - יש ממש קמפיין בעדו. אבל הציפיות משניהם שונות מאוד [לדוגמא קרבחאל קיבל ממש שבחים על המשחק הסולידי נגד אוביידו, אם טרנט היה מציג את אותן הפעולות היו אומרים שהוא רדום]. גם כל הקבוצה התקפית קצת תקועה. נכון שאלבארו קארראס נראה יותר שליו ושקל לו והוא הצטרף אפילו מאוחר יותר, ועדיין.
קרבחאל ברוב העונות שלו היה מהשחקנים הראשונים שנזהרים לגביו, תמיד מהראשונים לנוח כאמצעי זהירות, טוב מאוד שטרנט נמצא והוא שחקן שיחסית טפו-טפו-טפו זמין.
כבר לא נעים לי שפדה ואלוורדה צריך להקריב את עצמו כל הזמן בין אם בעמדה על המגרש ובין אם בעבודה השחורה אבל כן אני מאמין שגם זה יקרה אם כי מעט.
הפרסומים על טרנט מגוחכים. מי שכותב את זה אין לו שמץ של מושג איך המועדון הזה עובד. צריך יותר משני משחקים שמעלים שאלות כדי לשנות תוכניות של שנים במועדון.
בנוגע לסבאיוס, אני מכנות מאחל שיעזוב. נמאס לי מהפסטיבל סביבו (וסביב כל שחקן אחר). מי שלא מעריך כל דקה שנמצא במועדון הזה - ביי ביי. שיהיה לו בהצלחה בבטיס. בלי קשר - מתסכל מאוד שלא מביאים לו מחליף.
רק לפני שבועיים נסגר חלון העברות אבל זה לא אומר שנגמרו התוכניות.
לפי פברציו רומאנו ניקו פס יחזור לריאל מדריד בקיץ הבא. בנוסף אליו, לאחר שנים של שמועות לא אמינות שמגיעות ממקומונים באנגליה, לפני מספר ימיים פבריציו דיווח גם שאדם וורטון (ששמו עלה כמה פעמים כבר לפני שנים כאן בפורום לא זוכר על ידי מי, מוזמנים לקחת קרדיט) בתוך הפנקס של ריאל לקיץ הבא. מלבדם גם כאמור קונאטה חזק בתמונה.
אישית הייתי רוצה לשמוע על שמות אחרים. אופציה לקשר אין לי, אז שיהיה וורטון אם במועדון מאמינים בו, אבל אני לא הייתי רוצה לראות את קונאטה אצלנו. הוא לא טכני, בעל מיקום נוראי בעיניי, ולא מתאים לכדורגל מודרני. הפלוס היחיד זה שהוא יגיע “בחינם”. איכשהו תמיד כשאני צופה בו הוא מאבד כדור קריטי או עושה חור חסר אחריות במרכז ההגנה.
ניקו פס הוא עוד ממה שיש לנו. עוד שחקן מספר 10 עם רגל שמאל. הזוי לומר שיש לנו אינפלקציה מהם, אבל עם ההתקדמות של גולר והרכש של מסטה, פשוט יש לנו יותר מדיי מזה בסגל. אני מעדיף אותו על פני מסטה, אבל לא כך אלונסו. מסקרן יהיה לראות איפה ידחפו אותו.
הייתי רוצה לשמוע על ולאחוביץ’. הוא מסיים את החוזה בסוף העונה, רצה מאוד להגיע אלינו מספר פעמים אבל דרשו עליו ים כסף, ואני חושב שהוא יוכל לחזק אותנו משמעותית. הוא גבוה, מהיר, טכני, חזק ויודע להבקיע שערים. הקריירה שלו קצת נתקעה אצל יובנטוס המדשדשת ולדעתי הוא יכול להיות יהלום מלוכלך שרק צריך להוציא מהבוץ. אני מאמין שהוא יסכים לקבל את עמדת השחקן המשלים עם דקות משמעותיות, וכך יפתור לנו את בעיית החור בעמדת ה-9.
הייתי רוצה לראות מגן ימני חדש. דני מתבגר ואחרי פציעה, טרנט רכש בעייתי שלא נראה שמשתלב יפה בתוכניות של אלונסו, ולכן הייתי רוצה לראות אופציה נוספת לספסל עם איום להרכב. אם לא בקיץ הקרוב אז שאחריו. כרגע אני חושב שזו העמדה החלשה ביותר אצלנו מלבד הקיצוני הימני.
כמובן שגם הייתי שמח לראות קיצוני ימני וורלד קלאס. אבל אין אחד כזה בשוק אז נחלטר שם עם מסטה, בתקווה שיתפתח להיות אחד כזה.
מסכים ומחזק. אמנם כיף לראות אותו מצליח ואני כן חושב שהוא עשה התקדמות אצל קומו אבל אני לא חושב שהוא מהווה שדרוג על מה שכבר יש לנו, הוא מאוד איכותי בפעולות האחרונות אבל אני חושב שהחוסר במהירות שלו מאוד משמעותי וקשה לו להשפיע על המשחק באופן קבוע. וברשותך אני אוסיף לרשימה גם את בלינגהאם - בסוף פז הוא 10 קלאסי ואני לא רואה אותו כרגע נכנס על חשבון ג׳וד או גולר.
לגבי ולאחוביץ׳ - אני חושב שהוא לגמרי יכול להיות על תקן היגוואין אצלנו אבל, צריך לזכור שכרגע החלוץ שלנו הוא אמבפה בשיאו ולא בנזמה של עידן כריסטיאנו. כלומר, הדקות שהמחליף שלו יקבל הן ממש לא רבות והייתי מחכה לראות מה גונסאלו עושה איתן העונה.
עמדת הבלם - זה קצת טריקי בעיני ואני חושב שחייבים להיות פה סבלניים כי בעיניי כשנגיע לחודש ינואר השנה לשני התרחישים הבאים יש סבירות דומה להתקיים:
- פסימי - מיליטאו לא מצליח לחזור לעצמו/הרגליים בוגדות בו, אסנסיו ממשיך בירידה שלו ביכולת ורודיגר את אלאבה מבלים יותר זמן מחוץ לסגל מאשר על הדשא - במצב כזה ברור שאנחנו חייבים לצרף בלם בכיר
- מיליטאו ממשיך את פתיחת העונה הטובה שלו, אסנסיו חוזר להזכיר לאנשים פה את ראמוס ואלאבה סותם את החורים כשצריך. במצב כזה אני חושב שצירוף בלם בכיר רק יפגע בהיררכיה והייתי מעדיף להמר על בלם צעיר כמו מרטינס או אפילו פוזל לכיוון חקובו (עושה פתיחת עונה יפה בקומו) כבלם הרביעי בסגל
ניקו- את רוב מה שהוא מביא לשולחן- ג’וד מביא גם. פעלו איתו נכון, הוא מניה בעלייה ואין לו מה לחפש בספסל. אם ימשיך ככה אני מאמין שלא יהיה קשה להפוך אותו למכירה הגבוהה בהיסטוריית המועדון, אחרי כריסטיאנו.
ולאחוביץ’- אני לא תופס ממנו אתלטי או טכני, הוא חלוץ די מוגבל על חוזה עצום. אם הוא יבוא בset of mind הנכון בטוח יהיה לו שימוש, אבל זה הכל עניין של מחיר.
חאקובו- היה אסון כששיחק. בלם קלאסי בסגנון גבוה, איטי וכבד- טוב לקבוצות קטנות אבל לא לריאל מדריד. אני תוהה כמה אלאבה או מנדי יהיו אסון כבלם רביעי, כל עוד הם פה.
בנוגע לבלם אחר, יש דיווחים די חזקים שרודיגר ואלאבה הולכים בסוף העונה. די ברור שיביאו בלם מהשורה הראשונה, בין אם קונאטה או מישהו אחר.
נכון הוא היה נראה לא לרמה אבל הוא פתח את העונה מצוין בסריה א׳ (אמנם חטף אתמול אדום בדקה ה88 אבל בלעדיו הוא כנראה השחקן המצטיין של המשחק בפעם השנייה כבר) ואני לא אומר שהוא מתאים אני אומר שאם תריך להמר על בלם רביעי לסגל הוא או מרטינס (סימן שאלה גדול אבל פתח את העונה טוב) אולי יכולים להיות ההימור שלנו כשצריך לסגור שיש כמובן גם את טשואמני.
אני מסוקרן לראות מה יעשו בשנה הבאה. על פניו זה שחקן שחייב להיות בריאל מדריד, אבל העמדה שלו עמוסה אצלנו.
אכן, גם פבריציו דיבר עליו לפני כמה שבועות בהקשר שלנו וגם הבאתי את הידיעות לכאן.
בכל מקרה יצאתי נגד השמועות האלו בעבר מכיוון שהן הגיעו ממקורות לא אמינים ולא כי יש לי משהו נגד השחקן. אני לא צופה בפאלאס כך שאני לא יודע עליו כלום לטוב או לרע. אגב, המקור שהבאת מצטט את האס…