למיטב זכרוני הגדרת אותו לא באזור חיוג
השמועות הגיעו ממקורות לא אמינים בעליל כמו בלוגים של כל מיני מנוזלים אנגלים, ולא רק ממקומות כמו המארקה והאס שהם רק לא אמינים כלל. אולי זכור לך ככה כי זלזלתי בשמועות האלה. לגבי השחקן עצמו מעולם לא צפיתי בו אז קשה לי להאמין שהתבטאתי ספציפית נגד השחקן.
עריכה: לאחר בדיקה נוספת הטעות שלי, אכן התבטאתי נגד השחקן בהתבסס על סטטיסטיקות המשחק שלו ואפילו אמרתי את אותן המילים שהוא לא באותו אזור חיוג, אבל לאו דווקא בגלל היכולת אלא הסגנון.
אפשר לראות כאן שהוא מוסר מעט מסירות למשחק, והחוזקות העיקריות שלו הן יצירת מצבים ומשחק לעומק. כאלה יש לנו הרבה, ובהתבסס על הסטטיסטיקה שלו בלבד אני לא חושב שהוא צריך להיות הפתרון של המועדון. שחקן כזה לא יכול להחליף את קרוס.
קריסטל פאלאס היא הקבוצה האנגלית השלישית עם הכי פחות אחזקה בכדור. סביר להניח שיהיו פחות מסירות בסיטואציה כזו.
אני במקומך הייתי מנסה לקרוא ניתוחים של מי שראה אותו, כי מדברים על שחקן שמתאים בול למה שריאל רוצה ושמפאלאס יעבור כנראה למועדון טופ אירופאי.
ייתכן מאוד, אכן צריך להתייחס לסגנון המשחק של הקבוצה, אבל אם הקבוצה שלו לא שולטת בכדור על סמך מה המועדון מעוניין בו לתפקיד הזה?
אם במועדון רואים בו את מה שצריך - אז וולקאם. אני באמת שלא יודע. אבל אם מדובר בשמועות שלפחות בזמנו הגיעו ממקורות שאינם ידועים כאמינים, אז פה אני מפעיל את שיקול הדעת שלי ושואל האם זה מה שהמועדון צריך והאם יכול להיות בסיס אמת בשמועות הללו.
בזמנו (בדקתי גם) הטענה הייתה שהוא אפור ומשעמם, אבל מסתבר שיש לו יכולת יצירת מצבים.
עכשיו, אני הראשון לטעון שמול הגנה צפופה אין לזה באמת פתרון וזה בדרך כלל פונקציה של הכישרון של השלישייה הקדמית. לכן אני גם מקבל את ׳מנהלי המשחק׳ שלעיתים נדרשים גם אם הם לא קשרי בוקס טו בוקס שיבשלו הרבה או אפילו יסיימו. מצד שני, הוא מאד חכם ונותן כמה בישולים לעונה בפאלאס, כך שיש יסוד סביר להניח שיעשה את זה גם אצלנו. פלוס העובדה שהכדורגל של צ׳אבי דינמי יותר ושונה מהמכונה הקטלנית והמעייפת לעיתים של זידאן
סיטי החתימו את רודרי ששיחק אצל סימאונה.
מה שחשוב זה האיכויות של השחקן, ולא בהכרח איפה הוא משחק או על איזה מאמן ושיטה יצא לו ליפול בהן.
במשחקים שבהם צפיתי מול הגדולות הוא לא בלט (עד כדי כך שבכלל שכחתי שאכן יצא לי לראות אותו בכמה משחקים). הטענה שהוא אינו יכול להיות תחליף קרוס והחוזקות שלו הן משחק לעומק הן בהתבסס על הסטטיסטיקות.
השאלה היא לאיזו מטרה אתה רוצה אותו. אני לא צריך קשר אחורי שישחק לי קדימה ויתן לי בישולים. אני צריך קשר אחורי שידע לשלוט בקצב המשחק, יעביר את הכדור לאזורים הנכונים וידע להרגיע את המשחק שצריך. על סמך מה שוורטון הראה עד היום, הוא יודע לעשות את זה? אם כן - וולקאם. אבל אם לא, יש לי את ויני, יש לי את גולר, אולי גם יהיה ניקו פס, מסטה, יש לי מספיק שחקנים שיתנו לי אסיסטים. הבעיה שלו היא לא שיהיה מי שימסור את הכדור לגול אלא מי שיהיה ברחבה וידחק את הכדור לרשת.
אריאל, אני באמת שואל, איך ניתן לדעת שהשחקן יכול לעשות את התפקיד אם הוא לא עושה את זה בקבוצה הנוכחית שלו?
עפ’'י איכויות המשחק שלו. יודע לקבל כדור? יודע למסור? רואה משחק? קורא משחק?
איך זה יראה טקטית על המגרש זה תפקיד המאמן.
אני לא מסכים איתך כלל. זה ששחקן יודע למסור או לקרוא משחק לא מחייב שהוא ידע לעשות את התפקיד הזה. יש לנו 4-5 קשרים וורלד קלאס בסגל, כל אחד מהם יכול לטעון לתואר השחקן הטוב בעולם בתפקידו (אם כן או לא - לא רלוונטי כרגע), אבל היחיד שעוד יודע לעשות את זה אצלנו בסגל הוא דווקא סבאיוס. זה לא האיכות של השחקן אלא הסגנון שלו.
לא אמרתי שזה מחייב, אמרתי שזה תפקיד המאמן איך זה יראה טקטית.
אתה אומר שווארטון לא מבצע את התפקיד הדרוש(אצלכם) בפאלאס. זה בגלל שהוא לא מסוגל או בגלל שהמאמן/סגנון/מערך דורש ממנו פעולות אחרות?
דוגמא נגדית - פרנקי דה יונג.
כשהגיע לבארסה היו לא מעט קולות שצריך להוריד את בוסקטס לספסל בשבילו.
הטענות נגד היו שלפרנקי מלכתחילה אין את האיכויות ההגנתיות שנדרשות בתפקיד הקשר האחורי.
זה שהוא לא ביצע את תפקידו הפיבוט היה פחות רלוונטי בעיני כמו העובדה שלא היו לו את האיכויות לתפקיד(וכנראה בגלל זה גם מעולם לא שיחק בו).
אני לא יודע, אבל לשים הרבה מאוד כסף על שחקן שיתפוס לך מקום בסגל והוא אפילו לא עשה מעולם את התפקיד שאליו אתה מייעד אותו? לינאישית נשמע מוזר.
חיפשתי קצת, ובטוויט הבא טוענים שיש לו “עניין” בניהול המשחק. הבעיה שבקליפ שמצורף לטוויט רואים אותו משחק בצורה ישירה מאוד.
שוב פעם, אני לא דן באיכות של הילד הזה, ייתכן והוא עוד יגדל להיות אחד הקשרים הטובים בעולם. הבעיה שלי היא שאת מה שחסר לריאל מדריד לא בטוח שיש לו, ואני לא חושב שלהמר בעשרות מיליוני יורו ולסגור את התפקיד הקריטי הזה עם שחקן שאתה לא יודע מה הוא כן או לא מסוגל לעשות זה צעד נכון.
בכללי המועדון מאוד שמרן בנוגע לרכש ועד שלא סגור על שחקן לא ינסה בכלל לרכוש אותו. אני אישית לא רואה את ההעברה הזאת מתקדמת לאנשהו, אבל נחכה ונראה.
הבסיס לכך ששחקן יבצע תפקיד מסוים הוא שיהיו לו את האיכויות הדרושות. משם אפשר להתקדם.
בנוסף, כמה שחקנים בריאל נרכשו כדי לבצע ‘‘תפקיד’’ מסוים? רוב השחקנים אצלכם בכלל הגיעו בגיל מאוד מוקדם או בשלב מוקדם בקריירה כשעוד לא התקבלו כדבר ספציפי או שאפשר לעצב אותם.
אפילו בקבוצה הנוכחית משחקים גולר ומסטנטואונו שאי אפשר להגיד עליהם שהם עדיין ‘‘תפקיד מסוים’’, ואפילו אמבפה שהגיע בסכומי עתק וכרגע מבצע תפקיד שהוא ממש לא רגיל אליו.
יכול להיות שבהתאם לסיטואציה שבה תהיה אופציה לשחקן על עם ניסיון בתפקיד מסוים, אז ריאל תלך דווקא עליו. יכול להיות שווארטון יגיע בתור האופציה הבאה בתור של שחקן שלא רגיל לתפקיד אך עם הכישורים לבצע אותו.
אנחנו יוצאים מנקודות הנחה שונות. אני חושב שאם שחקן לא חושב בסגנון הזה, לא משנה מה תעשה הוא לעולם לא יהיה מטרונום. זה דורש חשיבה שונה, איזשהו אינסטינקט טבעי שיש לשחקנים. יש כאלה שיחפשו קודם את האופציה לדריבל, יש כאלה שיחפשו לתת מסירה קדימה וליצור מצב מסוכן, ויש כאלה שיחפשו לתת מסירה לשטחים הפנויים ולהיות בשליטה. כמאמן יש לך שליטה מסוימת על מה הם יבחרו לעשות, אבל שחקנים שאינם עושים את זה באופן טבעי תמיד יעשו את זה ברמה פחות טובה. ראינו כמה זה חסר בריאל מדריד בשנה האחרונה, וראינו גם כמה סבאיוס הוסיף כשנכנס לדשא למרות שאינו באותה הליגה של יתר שחקני הקישור שלנו.
כל שחקן מגיע עם סט מאפיינים. בריאל מדריד לא אחת נרכשים שחקנים בגיל מאוד צעיר ככשרונות צעירים במחשבה שיתפתחו לשחקני על ולא במטרה שיסגרו עמדה מיידית בקבוצה, אבל גם איתם אתה יודע בערך מה אתה מקבל. למשל אנדריק שמחפש את השער מכל מצב לא יהפוך פתאום לגריזמן וישים שחקנים מול השער. לא ככה הוא חושב כדורגל.
בריאל מדריד חיפשו כל הקיץ מטרונום, כך שכן מחפשים קשר בסגנון הזה דווקא. היו הרבה שמועות על שטילר, על זובימנדי, אבל ריאל ירדה מהם כי לא הייתה בטוחה באיכות שלהם. את זובימנדי לפחות אנחנו אמורים להכיר, והוא שחקן שבכנות אף פעם לא היה יוצר גדול אבל הוא מוח כדורגל אחר שמאפשר שליטה במשחק, וזה מה שרוצים בריאל מדריד.
גולר ומסטה שניהם שחקנים יוצרים, ישירים, שם מתגלים החזקות שלהם. מסטה בדרך כלל לוקח את הכדור מרים את הראש ומחפש איך לסדר את המצב, ואם לא מוצא הוא נכנס עם הראש בקיר בניסיון לעבור בדריבל, או במקרה הטוב מחזיר אחורה למגן. הוא לעולם לא יהפוך לשחקן רגוע ומחושב, זה ההיפך ממה שהוא. גולר עם מוח כדורגל הרבה יותר טוב ויותר מגוון, אבל גם הכוח שלו מתגלה כשהוא מנסה ליצור את המצבים ולא לנווט את המשחק, למרות שטכנית הוא יכול לעשות את זה, אם נתעלם מכך שהוא היה בעיה בהגנה כשמילא את התפקיד הזה בגביע העולם. אמבפה גם שחקן מאוד ישיר שמחפש ליצור מצבים ולאיים על השער בכל הזדמנות. למעשה כמעט כל הקבוצה שלנו להוציא את סבאיוס והאוסן (ואולי קרראס), וזו הבעיה שמלווה אותנו.
יש לנו הרבה שחקנים שיכולים ליצור מצבים, אבל מעט מדיי מסיימי מצבים, ומעט מדיי מטרונומים. אני חושב שכדאי לנו להשקיע באחד משני התפקידים האלה לפני שמביאים עוד שחקן שיכול לתת כדור על חמישים מטר, ולכן אני לא חושב שריאל מדריד תלך עליו.
אתם טוענים שהוא יכול לעשות את זה רק אם יתבקש? אני לא יודע על בסיס מה אתם מבססים את הטענה, כי הרי לא כך הוא או הקבוצה שלו משחקים. בכל אופן, אני לא פוסל את היכולת שלו כשחקן כדורגל וייתכן מאוד והוא יתפתח לשחקן על, רק שאני הייתי רוצה לראות את השחקן עושה את התפקיד הזה בהצלחה לפני שהמועדון שופך עליו 80 מיליון יורו וסוגר את העמדה לטוב ולרע.
מסכים.
מהניסיון שלי בתור צופה כדורגל. ראיתי המון שחקנים משתנים עם השנים(במיוחד שחקנים צעירים), ולומדים תפקידים או סגנונות שונים כל עוד האיכויות שלהם מאפשרות את זה.
יש לנו בעיה קשה בקישור המרכזי והאחורי.זה נוצר בגלל שהבאנו יורשים ( מוכשרים מאוד אגב) שלא מתאימים להחליף את קרוס ומודריץ. אני מאמין שברור לכולם שקאמבינגה פדה וטשואמני מוכשרים ומגוונים. אבל זה לא העניין. אף אחד מהם לא סגנון השחקן שחסר לנו, אפילו לא ג’וד. נעשתה בזמנו בנייה עתידית לקישור אבל נעשתה גרוע. ועכשיו צריך לתקן.
תקראו לי מיושן, תקראו לזה דעות קדומות. אני לא מאמין שאת הפיתרון שלנו לקישור נמצא בשחקן אנגלי, מוכשר ככל שהיה.
לא צריך שחקן שבהכרח הוירטואוז הכי גדול ולא אחד שמוסר מסירות אמן. אנחנו צריכים שחקן חכם שיודע ללחוץ ומצד שני גם להשתחרר מלחץ, אחד שיודע לשמור על הכדור מוסר בדיוק גבוהה ואחראי. מי שראה את זובימנדי (שאלונסו פינטז עליו בקיץ), מול גאורגיה ראה בדיוק את זה.
עכשיו, או שאיכשהו נעשה לגולר תהליך “פדריזציה”, או שנביא פתרון מבחוץ. הייתי מנסה להכניס את גולר לתפקיד ולתת לג’וד לשחק קדימה יותר.
לדעתי, אם נקנה שחקן. הוא חייב להיות בינגו, ולא לקנות שחקן כי מאמינים שנצליח להסב אותו לתפקיד הזה. וחבל על אי האחתמה של זובימנדי מאמין שאם ריאל הייתה באמת רוצה אותו הוא היה שחקן ריאל מדריד היום. ושהיינו נראים אחרת.
אני משוגע שאני חושב שזה אפשרי לתקוע לברצלונה איזה סכין ולהחתים את קסאדו, ועוד במחיר סביר? אני מאוד מחזיק מהילד הזה. שלא בדיוק באנקר שם.
לפי רודרה אנחנו “מאוד רציניים” לגבי ג’ילברטו מורה. מדובר בילד מקסיקני בן 16, שגם ברצלונה פסז וצ’לסי בעקבותיו ויצרו קשר עם השחקן. לפי המאמן שלו, השחקן חולם לשחק בריאל מדריד.
מזל שכתבת עליו היום , כי מחר הוא כבר לא בן 16.
בעיתונים של ברצלונה מקשרים אותו לבארסה כי דקו חם עליו ויש יחסים טובים עם הסוכנת שלו.
שימו לב שהוא רק 1.68 ס”מ . זה פחות אפילו מברהים ופראן גרסיה. אפילו בקבוצת הגמדים של ברצלונה אין שחקן בגובה הזה. יכולה להיות בעיה רצינית מאוד.
תראה את אנדריק גנבנו מתחת לאף של צ’לסי בדקה ה90, את מסטה בדיוק באותו האופן מפסז, ואת גולר (ורודריגו וויני) מאיתכם. מקווה שעכשיו לפחות לא נצטרך את הקסמים של קלפט וזה יהיה יותר פשוט.
אני דיי בטוח שבריאל ילכו אול אין על השחקן הזה כי מדובר בילד מקסיקני, וכידוע מקסיקו היא מדינה ענקית שאוהבת כדורגל, בדיוק הטייפ של השחקנים שפלורנטינו אוהב להביא כדי לחזק את הפופולאריות במדינות נוספות.
מקווה מאוד שאם נצליח להביא אותו שהוא גם ידע לשחק כדורגל טוב, אני לא יודע כלום עליו ועדיין לא התחלתי לברר, אבל אם בנוסף אלינו גם אתם גם פסז וגם צ’לסי מעוניינות בו כנראה שיש בו משהו מיוחד.
הזדמנות טובה והזמן הנכון לציין שבתור דובר ספרדית, השם שלו זה חילברטו ![]()
לא אוהב את כל הדיווחים על וורטון ומורה…
מעדיף את הילדים בקסטיליה