דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: קרראס רשמי, רודריגו ובלם חדש על המוקד

שיהיה לכם בהצלחה.

לי יש ניסיון עם 2 קשרים התקפיים קטני מימדים , ריקי פוץ’ ופבלו טורה. הוא יותר קטן משניהם, אולי עוד יגדל. צריך להיות כשרון ממש עצום כדי להשתלב בליגה הזאת. גם על שני אלה דיברו בתור אינניסטה הבא, אבל אתה כבר יודע מה יצא מהם.

כרגע בן 17 בדיוק בגיל, רשום 168 ס’’מ, אם יגיע ל 170-172 זה סביר מאוד לקשר בספרד, הכי חשוב זה אם יעלה מסת שרירים, מרכז כובד נמוך זה לא רע בכדורגל ההפך הוא הנכון.

ובכל מקרה, עדיין לא איבדתם אותו לריאל, כך שלא צריך בנתיים להתחיל השוואות לפוץ’.

אז מארק גהי מפאלאס שהוזכר כאן כבר קודם הודיע שהוא לא יחתום על חוזה חדש בפאלאס. החוזה שלו מסתיים בסוף העונה. הקבוצות שמוזכרות בהקשר שלו הן קודם כל ליברפול (כמעט חתם שם כבר בקיץ האחרון) וגם ריאל, ברצלונה ובאיירן.

יש סיכוי שהוא ימכר כבר בינואר כדי “לצמצם הפסדים” מצד פאלאס.

אני מודה שלא ראיתי המון משחקים של פאלאס אבל בקצת שראיתי הוא היה טוב. אנחנו צריכים בלם והסיטואציה שלו היא בדיוק המצב שהמועדון צריך לדעת לנצל. גם הפרופיל שלו מתאים למה שאנחנו מחפשים. הוא בלם אתלטי שיוכל לעשות “Cover” על האוסן ומבחינת התכונות מתאים בול לידו. בקיצור- להביא כבר בינואר.

סנטי אאונה טוען שהגענו לסיכום בע”פ עם אופמקנו. אופמקנו מסיים חוזה בבאיירן ויהיה שחקן חופשי בקיץ. קונאטה עדיין על הפרק אבל כבר לא האופציה המועדפת.

אישית אני לא אוהב את שני השחקנים האלה.

אופמקאנו מחליק אפילו יותר ממיליטאו

וברצינות, שני בלמים בינוניים

אם כבר הייתי הולך על ניקו שלוטרבאק מדורטמונד, שגם עדיין לא בלם טופ אבל לדעתי יש לו את היכולת והפוטנציאל להשתפר - ודווח שדורטמונד נתנו לו אולטימטום שיחדש חוזה עס הקיץ או שיימכר (נכנס לשנת חוזה). יש לו טיפול טוב בכדור והוא מניע טוב, יכולת טובה בכדורי גובה ויכול לשמש גם כמגן שמאלי בעת צרה

פעם היינו קבוצה של גושי בשר ענקיים שפחד אלוהים כל כדור גובה מולה, בשני הצדדים - קסמירו, ראמוס, ואראן, פפה, כריסטיאנו (בצד אחד לפחות). מפה לשם, אין לנו נוגח אחד ראוי לשמו חוץ מרודיגר המבוגר והפציע. האוסן בינתיים אכזבה גדולה בתחום, למיליטאו יש משמעותית יותר נוכחות בגובה. רוצה לומר: כשם שבהתקפה היינו מרוויחים לא מעט מאיזה עמוד חשמל לרוטציה, כך גם בהגנה. אופמקנו גם צעיר ומנוסה למדי ברמות הגבוהות. שלא לדבר על העובדה שאנחנו חייבים בלם אחד לפחות בקיץ בכל מקרה, אם לא שניים.

בעודך מזכיר את כל השמות הללו, עולה לי בראש כמה חסר לנו איזה מאדרפאקר מטורלל שיכניס קצת ראבק בקבוצה וישחק אגרסיבי וקשוח. צריכים איזה ראמוס או קאסמירו בדחיפות.

מסכים מאוד עם אוראל, וזה הדבר היחיד שבאמת אני אוהב באסנסיו. אנחנו צריכים עוד כמה בני זונות שיתסכלו את היריבות.

אסנסיו שחקן נהדר בלי קשר לכלום ובלי כוכביות. באין רודיגר או בלם רכש ברמה גבוהה, הייתי פותח איתו ועם מיליטאו, האוסן צריך להתאמן קצת בחד"כ בינתיים.

מסכים מאד אבל לא הייתי בונה על זה יותר מידי כשאצל אופאמקאנו וקונאטה יש את האלמנט שפרס הכי אוהב.

אני מאמין שבשקלול של הכל החינם של אופאמקאנו וקונאטה יעלה בערך כמו לרכוש את שלוטרבק שנה לסיום החוזה שלו.

מה שכן מבחינת סגנון משחק ותדמית אני מסכים שפרסם יעדיף להביא את אחד הצרפתים.
דווקא אלונסו מרגיש לי כמו זה שינסה לדחוף לכיוון של הגרמני.

האוסן בינתיים אכזבה גדולה בעיניי לא רק בתחום כדורי הגובה אלא בכלל בתחום ההגנה. קצת חששתי מזה כבר בהתחלה ודיברתי על זה כאן שייתכן ומשחק הרגל המעולה שלו מסתיר בעיות אחרות באלמנטים היותר חשובים של, ובכן, בלם. מאז דעתי רק התחזקה בנושא הזה.

אני בינתיים רחוק מאוד מלהתרשם שמדובר בכלל בבלם טוב.

אני זוכר את דאיו אופמקאנו עושה המון שגיאות במדי הנבחרת ובמדי באיירן מינכן, הוא מתבסס על האתלטיות והמהירות שלו אבל לדעתי שחקן מאוד לא חכם, כמו אדר מיליטאו רק “בקריזה”, לא ממש הייתי רוצה לראות אותו אצלינו. אם “מציגים” בלם והדבר הראשון שאומרים זה שהוא מטפל טוב בכדור, נניח ניקו שלוטלברק מבורוסיה דורטמונד - אז זו בעיה. נראה לי שסדר העדיפויות קצת התבלבל לחלק.

כתבתי על דין האוסן בדיון של המשחק נגד ליברפול - הוא בלם שלא אוהב לעשות הגנה. ראול אסנסיו רק מחכה לסגור פור של שחקן התקפה עם ספרינט משום מקום ולהעיף אותו לשלטים בגליץ’ ואם צריך בפאול.

לגבי כל רשימת השחקנים עם משחק הגובה שציינו כאן - לדעתי גם קארים בנזמה היה שחקן שנוגח מעולה, גולים אייקונים כמו נגד צ’לסי אבל לא רק, שערים בקלאסיקוס ועוד. נניח בתקופת השפל שלו רוב ההחמצות המזעזעות לא היו עם הראש. גם גארת’ בייל כמובן היה מפלצת באוויר.

זה אולי נכתב בחצי צחוק אבל אני באמת חשוב שהבעיה הכי גדולה של האוסן זה האופי.

אני לא רואה באופי שלו בעיה (כרגע). צריך בלם אחד משוגע ובלם עם אופי רגוע שיאזן אותו לטעמי. הבעיה שמשוגעים מהסוג החיובי אין לנו כרגע. רק מטורללים כמו ויניסיוס

יתכן שיש לנו פה ״טוני קרוס הפוך״. הבעיה היא שלעלות מההתקפה לקישור זאת הסבה קשה פי 1000 מאשר כמעט כל ״הסבה לאחור״, ולהאוסן גם אין כמעט שום דבר ממה שקשר אחורי מוצלח צריך (פרט למסירות, כאמור).

מקווה מאד שאתה טועה. גם אני התלהבתי ממנו מאד בהתחלה, ומאז בעיקר מתאכזב.

אופמקנו יגיע להחליף את אלאבה בספסל ככל הנראה…
אני אישית מעדיף לתת צ’אנס לחואן מרטינז הצעיר לפני שמחתימים אותו כי חבל…
אני מעדיף לקדם את אסנסיו ואת חואן מרטינז

סימן השאלה סביב האוסן איך הוא יתפקד במשחקים הגדולים היה מהרגע הראשון, וכאן לא רק הוא עומד למבחן אלא כל יתר הצעירים שלנו.

אני רק אגיד שמאוד מוקדם לקבוע שהשחקן הוא כישלון. כמו כל שחקן צעיר הוא חווה תנודות ביכולת, רק שהעמדה הקריטית בה הוא משחק רק מבליטה את הטעויות שלו. בנוסף, כמו כל אצל שחקן צעיר שמגיע אלינו גם לו יש ירידה ביכולת לאחר תקופה עד שהוא מתייצב שוב.

כרגע אי אפשר לברוח מזה, הוא נראה רע מאוד ושוגה גם בפעולות פשוטות יחסית. מלבד זאת הוא לא מגיע לכדורי גובה וחלש אפילו בהזנחת הגודל הפיזי שלו. עם זאת, אלו דברים שישתפרו עם הזמן, אין ברירה אחרת. הוא ייכנס לחדר הכושר, הוא יצבור ניסיון, זה ישתפר. בעונה שעברה הוא הציג יכולת הגנתית יוצאת מן הכלל וזה לא שאין לו את זה בכלל.

בנוגע לשטויות שהוא עושה עם הכדור, אני חושב שהפיתרון לבקש ממנו להזיז את הכדור ולהגיע ל100 מסירות בכל משחק פשוט לא מספיק טוב לטווח הארוך, ובטח לא למשחקים הגדולים. לא אחת הוא מוציא מסירות שמסבכות אותנו במקום לתת כדור פשוט לשחקן שלידו, פשוט כי הוא יודע שעליו לקדם את המשחק. הוא מבין את המשחק בצורה טובה אבל איטי בפעולה שלו ומול קבוצות זריזות ואינטנסיביות יותר קשה לו לעשות את זה. במועדון יצטרכו למצוא פתרון אחר לבעיה הזאת.

בקיצור אני חושב שממש מוקדם לקבוע שהוא כישלון. בטח אחרי השקעה של 60 מיליון יורו. בכל מקרה צריך להתכונן לאפשרות שהוא אכן כזה ולמצוא תוכניות חלופיות.

אם אני צריך להמר אז שם את הכסף שהאוסן יתפתח לבלם ענק, חוץ ממהירות יש לו את כל הנתונים, והכי חשוב רואים שהוא שחקן אינטליגנטי, לא רואה סיכוי שהוא לא מצליח, עושה חורים מדי פעם בהגנה אבל הוא מסוג השחקנים שלומד ומתפתח.

אנחנו אוהבים לקבור שחקנים מהר, אבל האוסן לדעתי הוא בול פגיעה, בדרך להפוך לאגדה לבנה.

בעניין אופמקאנו, זה ניגוד גמור להאוסן, בונה בעיקר על מהירות ואתלטיות, לא אינטליגנטי, עושה חורים הגנתיים מזמן ולא למד וגם לא ילמד, הייתי מוותר עליו.

גם אני עדיין אופטימי לגבי האוסן. הוא לא מה שציפיתי שיהיה כרגע (סתם כי הטכניקה שלו סינוורה אותי אז היו לי ציפיות מופרכות), אבל הבנת המשחק והפוטנציאל בהחלט שם. לא חסרים בלמים איטיים שהצליחו מאוד, בטח בסגנון משחק של קונטרול, ובטח אם יש לצידם בלם סוויפר.

אגב, הוא גם לדעתי בתקופה קצת חסרת ביטחון כרגע, רואים שאפילו פעולות פשוטות שהיה מצליח בעיניים עצומות הולכות קשה פתאום. יעבור לו.