דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מה עם קשר ובלם?

ההיסטוריה הוכיחה שריאל לא נותנת הזדמנות לשחקני קאנטרה. ההיסטוריה הוכיחה ששחקנים שמטנפים את המגרש למשך עונות שלמות מקבלים הרכב משחק אחרי משחק. ההיסטוריה הוכיחה ששחקנים שפצועים רוב השנה וכשמשחקים נותנים רמה של ליגה שלישית מקבלים הארכת חוזה.

המצב בקישור בקאנטים, אייקיו ברצפה, שחקנים לא יודעים לא למסור, לא להשתחרר מלחץ ולא לרוץ עם הכדור. אפשר לתת דקות במשחק כמו של בטיס ב4-1 אבל זו פשוט הגישה הפחדנית של המועדון/מאמן.

גם שחקן צעיר מליגה בלגית שמגיע באמצע העונה בלי קדם עונה, לא יראה דקות עד סיום העונה. שחקן צעיר שעוד לא התפתח פיזית יכול אולי לבצע פעולות מסוימות, אבל הוא מוגבל בהן, ובמאבקים פיזיים הוא בנחיתות, שלא נדבר על העייפות המוקדמת.

יש שחקנים שהתפקיד שלהם, או התפקוד שקיבלו מהמאמן, לא דורש הרבה פעולות פיזיות אלא יותר טכניות. בזה תלוי השילוב של תיאגו.

מה שכן, אצל אנצ’לוטי זה לא היה קורה בחיים, כי נראה לי שהשיטה של אנצ’לוטי התבססה כמעט לחלוטין על יכולת אישית ויכולת פיזית ופחות מצאה פיתרונות יצירתיים לשחקנים האלה. צ’אבי אלונסו לא היסס לשלב את ארדה ופרנקו (וגם לא את ואלדה המגן השמאלי, אנצ’לוטי היה מציב שם את לונין).

גם גונזאלו לא מספיק טוב ועדיין כשהוא משחק בעמדה שלו הוא נותן לנו משהו שאין לנו.

גונזאלו מספיק טוב לדקות שהוא מקבל, הטענה שהקשר שהוזכר לא מספיק טוב לקבל דקות כמו גונזאלו.

השחקנים שעזבו ויחסית הצליחו הם תמיד שחקנים שכן קיבלו דקות פה ושם ועזבו להשתפשף, כמו ניקו פז לדוגמא, שחקנים שלא קיבלו דקה אחת בבוגרים ועזבו לא התפתחו להיות שחקנים מספיק טובים כדי שנזכור אותם.

ויש גם שחקנים שקיבלו את הדקות ולא הצליחו. דוגמת בלנקו, פטר ועוד… זה לא נוסחה שאם נותנים לך דקות אז אתה תצליח ואם לא אז לא.
וחוץ מזה הוא כן שיחק בקדם העונה תחת צאבי ועוד פורסם שהוא התרשם ממנו מאוד.
אני מאמין שביישורת האחרונה של העונה, במידה והתמונה תיהיה בהירה לטובתינו או רעתנו נראה אותו מקבל דקות.
בתקופה האחרונה צאבי היה תחת לחץ ומשחק עם צעיר בעמדת מפתח במגרש היתה טו מאץ ריסקית עבורו

שחקני הקסטיליה והחוזרים שאני מצפה מהמועדון לשלב כחלק אינטגרלי מהסגל/ לצאת להשבחה בעונה הבאה:
פז
צמה אנדרס
ז׳ואן מרטינז
ראמון
תיאגו פיטארץ׳
ססטרו
דויד חימנז
ואלדפניאס
גאברי ואלרו

ים כישרון יש פה

בעיתונים של ברצלונה כל שבוע יש כתבה על אחד הכשרונות הגדולים בלה מסיה.

ואז פליק מזמין מישהו אחר להתאמן בקבוצה הראשונה. אז יש כתבה חדשה על השחקן כמה הוא מדהים, הבטחה להרבה שנים, ואז פליק מחזיר אותו לקבוצת הנוער ומזמין מישהו אחר.

וברצלונה, להבדיל מריאל, באמת נותנת דקות לצעירים.

כל הכתבות האלה הם קליקבייטס. מי רואה באמת את המשחקים של השחקנים האלה?

חואן מאטה,נגרדו,פיליפה לואיס,הרמוסו,אפשר אולי להכניס גם את קרראס לרשימה.

אה וכמובן פאביניו קיבל רבע שעה בבוגרים לפני שעזב והפך לקשר האחורי הכי טוב בפרימיירליג,אתה אמור להכיר.

יכול להיות שכולם היו בתקופה שלא היה להם מקום בסגל הבוגר כי היה לנו האמת סגל מדהים ועמוק,אבל כרגע זה ממש לא המצב.

ראול אסנסיו מראה שזה פשוט לא נכון.
בעונה שעברה אף אחד לא ספר אותו ורק אחרי שמיליטאו, אלאבה, רודיגר וטשואמני שהוסט להיות בלם היו פצועים ביחד הוא קיבל את הצ’אנס ומשם היסטוריה, אם אחד מהנ”ל היה יכול לשחק קרלו לא היה נותן לו לשחק והוא היה מסיים חוזה בקיץ ועוזב לאיזה קבוצת תחתית כדי לעשות קריירה בינונית ואף אחד מאיתנו לא היה אומר לעצמו שפיספסנו אותו.
אז כנראה שהוא לא ראמוס החדש ואני בספק אם הוא יהיה גם נאצ’ו החדש אבל הוא תרם ותורם לקבוצה ולו רק מהסיבה הפשוטה שהוא היחיד שמצליח להיות כשיר לאורך זמן והוא שחקן סגל לגיטימי.
במידה ואנחנו לא מצליחים לשלוט במרכז השדה מול שום קבוצה בשום מפעל וגם לא נראה שיהיה רכש בנושא בקרוב צריך לחשוב מחוץ לקופסא מאשר עוד חילטור עם הקיים שלא מועיל.

בדיוק, דוגמא מצויינת, הוא נספר מתי שהיה צריך, אז גם את הקשר הזה נספור אחרי שכל הקשרים יפצעו ולא תהיה אופציה אחרת, בדיוק כמו אסנסיו, זה כנראה בדיוק הרמה של שניהם.

אז בדיוק פה אנחנו חלוקים, בעיני אם ראיו, אלצ’ה וג’ירונה שולטות נגדנו וסלטה עושה נגדנו משולשים בברנבאו זה בדיוק הזמן שצריך לשנות ולעשות מהלך.

וכשאף מנדי, אלאבה או סבאיוס לא מצליחים לעשות את השינוי זה זמן לחשוב על משהו אחר.

ראיו אלצ’ה וסלטה שלטו נגד הקישור החלש פיזית הכולל את ארדה ולפעמים יחד עם סבאיוס, הקבוצות האלה לא ישלטו נגד קישור הכולל 3 קשרים מבין ג’וד, קמאבינגה, פדה וצ’ואמני.

נגד ג’ירונה שלישיית הקישור הייתה טשואמני, בלינגהאם ופדה, איך נאמר זה לא ממש עזר.

וחוליית הקישור המרובעת כמעט אף פעם לא אפשרית מאחר וקמאבינגה פצוע חצי מהשנה וכמו שאמרת הקישור עם גולר וסבאיוס חלש מה שעוד יותר מדגיש את הצורך להרחיב את היריעה עם עוד שחקנים.

ההרכב צריך להיות כמו פאזל,היכולות של השחקנים צריכות להשלים אחת את השנייה,אצלנו זה מרגיש כאילו חצי מהחבילה זה אותה צורה של פאזל שבחיים לא יתחבר לתמונה,מרוב להט לייצר פה קבוצה פיזית ואתלטית שכחנו שצריך גם שחקנים עם מגע קסם ברגליים שיודעים לספוג לחץ,לנהל משחק ולחשוב מחוץ לקופסה,לפעמים עדיף לוותר על יכולת לטובת התאמה,בעונה שעברה סבאיוס נתן תקופה מעולה עד שנפצע והיה בדיוק מה שחסר לנו,העונה הוא על הפנים ואין לנו עוד מישהו בסגנון שישלים את הקישור הפיזי שלנו,ארדה היה התקווה אבל הוא הולך שם לאיבוד לגמרי,אז אם יש בקסטיליה מישהו שהמועדון מגדיר ככישרון גדול (לא אני כי לא ראיתי) אז אני מצפה שיקבל הזדמנות בסיטואציה כזו.

חייבים בלם דחוף בחלון הזה, מארק גהי מסיים חוזה בסוף העונה ואפשר להביא אותו בזול עכשיו, אסנסיו לא לרמה הזאת והיום סיימנו את המשחק עם אלאבה בהרכב, זה לא יצליח.

דחוף בלם.

אני ארגיע אותך ואעדכן שכבר הודיעו שלא יגיע.

כל פעם אני משנה את עמדתי בנוגע לעמדה החשובה ביותר שדורשת חיזוק. בתקופה האחרונה הולך ומתבהר כמה חסר לנו קשר רציני. גולר אנמי מדי, ג’וד לא פעם גס מדי וקמאבינגה וטשואמני נהנים בעיקר מתנאים גופניים מרשימים. השאר פחות חזק אצלם.

ההימור על אתלטים לא הוכיח את עצמו. אולי צריך את קלופ בשביל זה אבל כל עוד הוא לא כאן ריאל חייבת שחקן טכני שיודע להוביל כדור, להשתחרר מלחץ ולנהל את המשחק בצורה נבונה.

לצערנו בשוק הנוכחי אין מציאות גדולות.

מתי הימרנו עליהם ? כל העונה לא שיחקו ביחד מסיבות כאלה ואחרות, היום צ’ואמני חייב היה לשחק בלם שלישי ופדה כנף ימין מה שהשאיר רק את קמאבינגה וג’וד במרכז מול הקישור של ברצלונה.

במחצית השנייה כשעברנו לשחק 442 כשפדה יותר קשר הצלחנו לתת דקות טובות והיינו יותר טובים מברצלונה בדקות האלה עד שפדה נפצע ויצא.

ברור שהודיעו, מחכים לסיום העונה להביא בחינם את החור המהלך מבאיירן.

חבל, אפשק להוציא עוד הרבה מהעונה הזאת.

למזלנו הודיעו שגם הוא לא יגיע.

אם יש לך רעיון לבלם בגיל צעיר, כוכב בפוטנציה, שמגיע בחינם ומשלם משכורת למועדון אתה יכול להציע, במועדון ישקלו. יש את אלאבה אל תשכח.

לפחות החור לא מגיע, מספיק יש לנו את אסנסיו כחור ומיליטאו כמחליק, ההוא גם חור וגם מחליק בשחקן אחד.