יש דיבור חזק מאוד על שלוטרבק מדורטמונד,לא ראיתי אותו מספיק אבל ממה שראיתי נראה שהוא בלם מהיר עם משחק רגל טוב והוא גם גבוה.
חאקובו ראמון עושה עונה טובה עד עכשיו בקומו יחד עם ניקו פז,יש מצב שיחזור גם בקיץ.
יש דיבור חזק מאוד על שלוטרבק מדורטמונד,לא ראיתי אותו מספיק אבל ממה שראיתי נראה שהוא בלם מהיר עם משחק רגל טוב והוא גם גבוה.
חאקובו ראמון עושה עונה טובה עד עכשיו בקומו יחד עם ניקו פז,יש מצב שיחזור גם בקיץ.
לא יהיה רכש עזבו אתכם. סתם דיבורי סרק. אנחנו מכירים את המועדון כבר מספיק זמן.
אני גם לא כזה בטוח שצריך. מהסגל הנוכחי אפשר להוציא יותר.
בריאל עושים רק השקעות אסטרטגיות.
פלורנטינו לא ישנה מדיניות בשביל מאמן שהוא לא סומך עליו.
חשבתי לכתוב פוסט על פרופיל השחקן שלדעתי דרוש.
לקבוצה יש כרגע 2 בעיות מהותיות בעיניי.
2 הבעיות קצת מזינות אחת את השנייה. איך יוצאים מלחץ? יש כמה אפשרויות:
ברגע ששברנו את הלחץ יש אפשרות להתקפה מהירה כשהיריבה לא מסודרת, או להרגיע קצת את המשחק ולהניע כדור. מה הבעיה? אין מספיק IQ בקבוצה כדי להבין מתי הולכים על אפשרות א’ ומתי הולכים על אפשרות ב’.
עכשיו, זו כמובן לא הבעיה. הבעיה היא שריאל יכולה לשבור את הלחץ בעיקר בדרך מס’ 3. וגם זה, רק על ידי שחקנים בודדים.
איך נמדוד את זה בסטטיסטיקה? זה כבר החלק היותר קשה. אפשר למדוד שתי תכונות חשובות: א’. Progressive Passes, ב’. Progressive Carries.
גם את הנתונים האלה צריך לקחת בעירבון מוגבל כי הם לא לגמרי מספרים את הסיפור.
שחקני הקישור בריאל הם:
טשואמני, קמאבינגה, בלינגהאם, סבאיוס, ואלורדה וגולר.
טשואמני:
![]()
קמאבינגה:
![]()
בלינגהאם:
![]()
סבאיוס (*קצת מוטה מכיוון שהנתונים הם פר 90 דקות):
![]()
ואלורדה (*קצת מוטה מכיוון ששיחק לא מעט כמגן):
![]()
גולר:
![]()
מה אנחנו רואים כאן?
אנחנו רואים שטשואמני וקמאבינגה מאוד לא מקדמים את המשחק של ריאל. קמאבינגה עושה המון דריבלים שמקדמים את המשחק, אבל במשחקים בהם הקבוצה עומדת ב-Deep Block מטעמים של ניהול סיכונים הוא עושה את הדריבלים האלה פחות, ולכן פחות אפקטיבי בשבירת לחץ. בלינגהאם לעומתם כן יודע להשתחרר מלחץ ולקדם את המשחק, וכנ”ל גם סבאיוס שהנתונים האלה מראים למה הוא כל הזמן מצליח לצאת מהפריזר בספסל. מה עוד רואים כאן? מה ההסבר מאחורי ההסבה של גולר לקישור על ידי אלונסו. הוא נותן משהו שהקשרים האחרים בסגל לא כל כך נותנים. מה החיסרון? הוא לא מספיק פיזי, ולא מרוויח את הכדור מספיק טוב.
הייתי אומר שסך הכל הנתונים האלה עומדים בקו אחד עם מבחן העין.
תראו קטע קצר מהקלאסיקו מול ברצלונה: https://x.com/i/status/2011466083975495731
בהמשך הסיקוונס הזה שלצערי נחתך, בלינגהאם עושה מהלך אישי שמצליח לשבור את הלחץ. אבל על זה אי אפשר לבנות שיטת משחק.
סתם כקונטקסט רחב יותר, אתם יודעים מי כן מקדם את המשחק הן בדריבל והן במסירות?
פדרי:
![]()
מודריץ’:
![]()
כל הזכיות האחרונות בליגת האלופות, הן תחת זידאן והן תחת אנצ’לוטי הגיעו כשחומר השחקנים ענה על 2 הבעיות הגדולות שציינתי מעלה.
כשהקבוצה נתקעה תחת לחץ, או שהעיפו לבנזמה שיוריד את הכדור (ובמקרה שלו הוא גם היה עילוי טכני שיכל להוריד את הכדור ומיד לנהל את המשחק), או שהעיפו לויניסיוס\בייל\כריסטיאנו, או שלחילופין הייתה הנעת כדור רחבה במהלכה קרוס ומודריץ’ ניווטו את הכדור מצד לצד או על ידי מסירות מהירות, או שבוצע איזה דריבל על ידי מרסלו\מודריץ’\איסקו ששבר את הלחץ.
צ’אבי אלונסו הבין את זה, ולכן ניסה לעשות shift למשחק של לחץ גבוה. ההגנה תהיה קצת חשופה יותר, אבל כשאנחנו אלה שלוחצים ועם הכדור, לא נצטרך להשתחרר מלחץ ליד הרחבה. אין כבר מספיק שחקנים בסגל שמסוגלים לעשות את זה.
כדי להתמודד עם הבעיה בהנעת הכדור הוא ניסה את גולר במרכז המגרש כדי להוסיף יצירתיות ושחקן שלשם שינוי יודע למסור. ככל שהשחקנים פחות השקיעו בלחץ ובחזרה להגנה - ככה גולר הזדקק להגן קרוב יותר ויותר לרחבה שלנו ונחשף לגמרי במערומיו.
מה כן צריך בקבוצה?
צריך שחקן שיודע לקדם את הכדור ברחבי המגרש, הן במסירות והן בדריבל. עם דגש על להשתחרר מלחץ. שחקן שיודע לעשות את זה כנראה יידע גם למצוא שחקנים בשליש האחרון.
כרגע זו תכונה שיש אך ורק לבלינגהאם.
כתבת יפה. בנוגע לזה:
סטטיסטיקה בצד ועם כל האהבה- גם בליגנהאם לא מספיק טוב בזה. למעשה הוא כ״כ גרוע בזה לאחרונה שאני די בטוח שאם היה קצת יותר מדויק אלונסו עדיין היה מאמן. הקבוצה מצליחה לבודד אותו מול קו ההגנה של היריבה כשאחד משחקני ההתקפה עושה תנועה והוא כל פעם מפשל בתזמון או בדיוק של המסירה. מודריץ׳ גם בגילו היה עושה מהמצבים האלו מטעמים.
במקרה של בלינגהאם אתה אומר שהוא גרוע בזה, אני דווקא חושב שהוא טוב/יכול להיות טוב. העניין בעיניי זה שהוא לא מעוניין לעשות את זה. לדעתי הוא התאהב בתפקוד שלו בעונתו הראשונה כאן, ולכן כשאנחנו יוצאים מלחץ עיקר העניין שלו זה לדחוף כדור מהר למישהו ולרוץ קדימה. בגלל שהוא עושה את זה יוצאות לו מסירות די מחורבנות.
הטעות בכוונה ? ![]()
חח האמת לא שמתי לב,אין צורך בעריכה.
יש עכשיו הרבה דיבורים בתקשורת על רובן נבש מסעודיה אלינו. הוא מסיים חוזה בקיץ ככה שהוא בוודאות “פנוי” להעברה.
הסטטיסטיקות שלו השנה בסעודיה (עם הסתייגות שזאת בכל זאת הליגה הסעודית) מעולות ובהתחשב במצב השוק בעמדה הזאת נראה לי שזאת החתמה מצויינת.
וידאו נחמד.
רוצה להעלות מחשבה כאן, בדיון הפנטזיות, כי אני מפנטז שויניסיוס יילך בסוף העונה, אני מודה שלא משנה לי גם אם הוא יככב עד סוף העונה, לא מאמין בבנאדם הזה.
בעיניי כל שחקני ההתקפה שלנו מאוד מוכשרים, חלקם מוכחים, וחלקם פחות. אנדריק זה בוסר, אבל כישרון על, הוא מאוד מסוכן באגף ימין ואולי צריך ליעד אותו לשם.
לדעתי חוליית התקפה של: גונזאלו , אמבפה, אנדריק, מסטא, ברהים ורודריגו תהיה הרמונית יותר ואפקטיבית יותר, מאשר עם ויניסיוס .
השאלה שנשאלת זה האם לשחק 4-4-2 או 4-3-3
לא מדבר עכשיו על שאר העמדות במגרש אלה רק על כישרון, גיוון, וקבוצתיות בין שחקני ההתקפה.
מה אתם חושבים?
ניזון רק מהטוויטר אז תעזרו לי רגע - מה הסיפור עם טרנט? הוא מתברר כמגה פלופ? יש סיכוי שייזרק עוד בחלון הזה?
לא חושב.
הוא בקושי שיחק. נראה כמו סתם דיווחי סרק.
כצפוי
איך אפשר לקרוא פלופ למישהו שפשוט היה פצוע כמעט כל הזמן שלו במועדון?
לא שהוא לא יכול להיכשל אבל זה פשוט עוד לא קרה, ולהגיד על זה ״כצפוי״ זה די מצחיק, שלא לומר חוכמה בדיעבד (לא מדובר בשחקן שנפצע בקצב הזה לאורך הקריירה שלו בליברפול).
אז בשבילך - צפוי שזה יקרה. לקחנו צ’מפיונס על ההגנה שלו. אוהדי ליברפול היו מוכנים לסלוח לו על הכל כי הוא סקאוזר ונתן מסירות טובות, לריאל מדריד זה לא יספיק. הבנאדם מפוזר, לא יודע לעבור שחקנים, איטי, לא יודע להגן, יש לו מסירות טובות זה נחמד אבל זה לא מספיק לריאל מדריד.
לדעתי הוא כבר הראה בריאל מה שהוא יודע לעשות. המקסימום זה שיתן עוד כמה מסירות ואז מכונת יחסי הציבור שלנו תצייר אותו כמגן הימני הטוב בעולם.
אה, ובנוסף לכל, הוא פצוע ללא הפסקה.
אנדריק שוב מרשית ומוכיח שאת הדבר הכי חשוב בכדורגל הוא יודע לעשות לא רע בכלל