אבל אלונסו…
בינתיים עוד גול על סף סיום המחצית הראשונה.
אוהדי ליברפול סלחו לו כמו שאתה סלחת למרסלו (כלומר בצדק). בהינתן הסגל הנכון מסביבו, התפוקה ההתקפית שלו יכולה להיות גבוהה מאד שוב.
אני שותף לסקפטיות בנוגע ליכולת שלו להצליח עם הקאדר הנוכחי (בעיקר היעדר של איזשהו נוגח, אבל זו נקודה שכבר נטחנה פה אינסוף).
הוא כאמור נפצע בתדירות גבוהה מאד ביחס לעצמו וביחס לכל שחקן כרגע, ברור שאם זה ימשיך הוא יהיה פלופ. אבל זה, כאמור, בדיעבד. בדומה להאזארד או קאקא (שחקנים גדולים ממנו כמובן).
בבקשה תגיד לי שלא הזכרת את שניהם באותו משפט.
כמו שכתבת, “בהינתן הסגל הנכון סביבו”. הוא צריך שהקבוצה תתאים את עצמה אליו כדי להראות את היכולות שלו, בניגוד לשחקנים מהשורה הראשונה באמת שיכולים להצליח עם כמעט כל שחקן שישחקו איתו. הוא נטל טקטי, צריך למצוא לו מקום ששם הוא יוכל כמה שפחות להפריע הגנתית, והתקפית יש לו כלי אחד אמיתי, ואם רוצים למצוא עוד אחת בכוח אז אפשר להוסיף לזה גם את הבעיטות שלו.
אני אישית אופתע אם הוא יצליח. אני חושב שאנחנו הולכים לאכול עוד הרבה קש איתו.
אני מקווה שברור לך שאצל אוהדי ליברפול מדובר באגדה ובצדק גמור, כן?ֿ לא כולם טיטי שלא מסמפת אותו.
זה נכון עבור כמעט כל שחקן על הפלנטה ועבור הרבה מאד שחקנים בסגל שלך. למעשה אפילו כל שחקני הקישור, אולי למעט ג׳וד (עד העונה הייתי כותב גם ״למעט פדה״, אבל מסתבר שזה לא נכון).
זו דרך מאד ארוכה להגיד ״אין לו דריבל״ שזה כמובן נכון, אבל פרט לזה - בעיטה ומסירה אלו המיומניות החשובות ביותר בשליש ההתקפי. לא חסרים ״one trick ponies״ מוצלחים מאד לאורך הכדורגל, כולל כמובן את טרנט עצמו, את אריאן רובן, טוני קרוס אהוב ליבי הנצחי, ועוד.
אני לא יודע לגבי כל השחקנים בפלנטה, כי אני לא מכיר, אבל אצלנו למעט גולר שגם צריך לשחק במשבצת מסוימת, יעשו לו בייביסיטר ויתנו לו להתרכז רק במה שהוא כן יודע, אין לאף אחד את המגבלה שטרנט מביא איתו. פדה שהזכרת שיחק עד היום כ-10, כ-8, כ-6, והיו תקופות שגם שיחק כמגן או ככנף ימין. פדה הוא פתרון טקטי, אחד כזה שמאפשר גמישות, ועד היום שיחק עם שחקנים שונים והצליח עם כולם. קמא - בדיוק אותו דבר. מאפשר גמישות ויכול להצליח בכל עמדה כמעט במגרש. טשואמני, עם כל האכזבה ממנו גם יכול לשחק כ-6, כ-8 וכבלם. כל אחד מהשחקנים האלה יכול למלא מספר תפקידים, ומאפשר פתרונות למאמן. אפשר להרחיב את זה מעבר לשחקני הקישור, למשל קרראס שמראה גם הוא יכולות במשבצות שונות במגרש.
טרנט לעומת זאת לא מהווה פתרון, אלא מהווה שחקן שצריך שימצאו פתרונות איך לעזור לו. איך אפשר למקסם את היכולת ההתקפית שלו, מאיזו עמדה בדיוק הוא יוכל לעשות את זה, איך בכלל למצוא אותו חופשי לעשות את זה כי אם שומרים עליו יש לו אפס יכולת להשתחרר בעצמו או להחזיק בכדור תחת לחץ. אחרי כל זה, צריך גם לחשוב איך לא נופלים איתו מבחינה הגנתית, ולכן צריך לתקוע אותו באמצע המגרש איפשהו כדי לא לאפשר סיטואציה שבה התוקף של היריבה שורף אותו על המהירות.
בעיטה ומסירה זה דבר חשוב, אבל גם מהירות, יכולת טכנית, דריבל, קריאת משחק התקפית והגנתית. שחקן הוא טרייד אוף, מה הוא מאפשר לך לעומת מה שהוא מגביל אותך. טרנט מביא הרבה יותר מגבלות מאשר שהוא מאפשר לנו דברים שאין לנו. זה היה יכול אולי לעבוד יותר טוב אם לא היינו משחקים 50 משחקים בעונה מול קבוצות שמתבנקרות ולא נותנות לנו שטח, אבל אפילו את השטחים למסירות הארוכות שלו - אין באמת.
לא אכנס איתך עוד הפעם לטוני קרוס. פספסת עם השחקן הזה אבל.
אני חושב שאפשר היה לחיות עם החסרונות של טרנט - והייתה ציפייה או אמונה שצ’אבי אלונסו יבנה קבוצה חסונה שעובדת קשה ותעלים את הלקות שלו בהגנה. אגב רק להגיד על הגול ההוא בגמר ליגת האלופות 2022 - אני בטוח שגם על הראש של אשרף חכימי הבקיעו הרבה גולים כאלה.
לא בטוח שהבנתי את הטיעונים לעומק, בכל מקרה טרנט (אם היינו מחכים לקיץ והוא היה מצטרף כאילו בחינם זה בכלל היה מגניב) שחקן שמשחק בערך 40 משחקים בעונה, הייתה לו פציעה אחת די ארוכה ועונה מחורבנת אבל הבאנו שחקן בגיל של שיא קריירה ושהוא יחסית מחזיק מעמד ועוד בליגה פיזית יותר. לא רוצה להגיד שיש לנו חוסר מזל גדול כמו עם אדן הזאר, אבל לפחות מבחינתי זה לא היה כל כך ברור שהוא ייפצע ככה:
הורדתי את עונת הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת בה עוד היה שחקן צעיר ושיחק בעיקר בנוער. 354 משחקים בשמונה עונות, 44 הופעות בממוצע לעונה.
אני לרגע לא האמנתי שדיווחים כאלה ואחרים נכונים, בדרך כלל שחקן בריאל מקבל יותר מעונה אחת להוכיח את עצמו, אלא אם כן הוא עצמו היה רוצה-נחוש לעזוב (נניח וולטר סמואל ב-2005). ולאן יילך כל כך מהר? באנפילד לא יקבלו אותו והוא לא היה רוצה לשחק באנגליה בקבוצה אחרת. איטליה זו ירידה ברמה - סתם זורק.
אני יכול להסכים עם רוב מה שכתבת פה, אבל לא זו היתה הנקודה - אלא העובדה שהסגל מסביב משפיע מאד על איכות התפוקה של רוב השחקנים ובוודאי של הקשרים שלנו. מה שעוד משותף לקשרים שלנו הוא שהם לא יודעים לתרום בשליש האחרון, בטח לא באופן יציב.
אתה צודק בניתוח שלך שכל שחקן הוא טריידאוף, אבל בוא נאמר שטרנט הוכיח את עצמו כטריידאוף משתלם מאד בקבוצה התקפית די מדהימה עם קישור התקפי מוגבל בעבר. כמובן שיש הבדלים דרמטיים גם בשליש האחרון וגם בהגנה, אבל אתה מתייחס אליו כאל שחקן שאינו שחקן טופ, וזה פשוט לא נכון. בהחלט יכול להיות שהוא לא מתאים, אבל אתה מאד נחרץ ביחס לזה שעוד לא גילינו.
אחד המאפיינים הבולטים של הסגל שלנו הוא שמה שיש - יש המון (פריצות מאגף שמאל, יכולות אתלטיות ופיזיות בקישור), ומה שאין - אין בכלל (משחק גובה, מסירות עומק רוב הזמן, משחק עם הגב לשער, תרומה התקפית של המגנים, בעיטות מרחוק רוב הזמן). טרנט מביא איכויות שפשוט אין בסגל, ברמה הגבוהה ביותר. זה שווה הרבה יותר מאשר עוד טשואמני שלא באמת שובר שיוויון באף משחק מאז שהגיע אלינו כמעט ושניתן למצוא פתרונות לחסרון שלו בסגל. מאמין שאלונסו יכול היה להוציא ממנו לא מעט, אבל לעולם לא נגלה, ומאמין שגם ארבלואה ינסה. יש לך שני סילונים מקדימה וכמעט אף אחד שיאכיל אותם, כי גולר מתגלה כמאד מאד מאד לא יציב לפחות לעת עתה.
בוא וספר לי, מכל רשימת היכולות החשובות שמנית בהודעה האחרונה, במה קרוס מצטיין. אין לו דריבל, אין לו בעיטה מרחוק, אין לו מהירות. נניח עמידה בלחץ למרות שגם שם הוא לא בדיוק מודריץ׳, ובאופן חד משמעי יכולת מסירה כל עוד היא לא לעומק. הוא לא תרם כלום בהגנה, לא תרם כמעט כלום בשליש האחרון, רך מאד פיזית ובלי יכולות אתלטיות, ועדיין לטעמך מדובר בשחקן שהוא הטופ של הטופ.
אני לא נכנס לחוסר ההסכמה שלי עם הקביעה הזו, זו פשוט דוגמה לכך שגם לתפיסתך יש שחקנים חד גוניים מעולים ששווים את הטריידאוף, למרות שהם חלשים מאד באלמנטים אחרים ומאלצים התאמות כדי לנצח איתם בהרכב.
אני לא מסכים עם הקביעה הזאת. הוא תרם, אבל הוא גם עלה לקבוצה שלו ביוקר במקרים אחרים. היו לו כמה רגעים אייקוניים ואת זה זוכרים, אבל ברגע שהסייקל המדהים ההוא של ליברפול נגמר ופתאום לא כל התקפה של היריבה נגמרת בתוך ה-16 שלה גם החסרונות הרימו את ראשן.
זה שחקן שראיתי אותו מאות פעמים משחק כבר. אני מכיר את השחקן, יודע למה הוא מסוגל לטוב ולרע, ואני לא חושב שהטריידאוף הזה נכון לקבוצה שלנו.
עם החלק הזה אני מסכים כמובן, לא חושב שיש אפשרות לחלוק על כך. עם זאת לגבי המשפט האחרון יש לי בעיה. נכון שאין לנו מוסרים טובים בסגל, ונכון שזו איכות שיש לו, אבל בסופו של דבר כשאנחנו משחקים 80% מהמשחקים שלנו מול יריבות שמתבנקרות והאיכויות האלו גם ככה הופכות לזניחות יחסית, כי הרי כמה שתמסור טוב - כשהיריבה בתוך הרחבה שלה אתה לא יכול להכניס כדור בין 4 שחקנים לשחקנים שגם ככה סגורים, אז אתה צריך לקחת בחשבון את כל הטריידאוף. במקרה של טרנט, הטריידאוף הזה לא משתלם.
נכנס לזה באמת? נראה לי שחרשנו את הדיון עוד ב2017 ואם אז לא הגענו להסכמה כנראה שגם היום לא נגיע. אבל אין לי בעיה להגיד למה אני חושב שקרוס הוא טריידאוף שכן שווה את זה. קרוס הביא את היכולת לשלוט בקצב המשחק וידע לשלוח את הכדור למקום הנכון. כשהיה נכון להוריד את הקצב ולמרוח את המשחק קרוס ידע לעשות את זה, כשהיה צורך להעלות קצב הוא גם ידע לעשות את זה, כשרצינו לסבול ולצאת למתפרצות הוא גם ידע לעשות את זה. הוא יכל להחזיק בכדור משחק שלם ולא יכולת ללחוץ אותו ותמיד היה במקום הנכון בזמן הנכון. שחקנים מהסוג של קרוס הם הנדירים ביותר בכדורגל, וכששחקן מגיע עם היכולת הזאת אתה יכול לוותר לו על דריבל או מהירות, כי הוא מביא משהו שונה לחלוטין שאם אתה מחזיק בו יש לך יתרון עצום על היריבות שלך.
יש כיום בספרד קונצנזוס שזה מה שחסר לריאל מדריד הנוכחית. זה גם מה שאלונסו התעקש שיביאו, ורצה את זובימנדי (שהוא עושה כביכול את מה שעשה קרוס רק בצורה הרבה פחות עקבית ואיכותית) אבל בהנהלה לא זרמו איתו על זה. דיברו על שטילר שגם אותו פסלו כי הוא למועדון יש ספקות בנוגע לאיכויות שלו.
אתה מפספס את הפואנטה. קרוס בעד ונגד זה לא העניין. קרוס שחקן מאד חד גוני לשיטתך (וגם לשיטתי). כל מה שציינת לא כולל אספקטים אחרים שביקרת על חסרונם אצל טרנט, וגם בעיטה ומסירה לעומק אין לקרוס. ועדיין הוא היה שחקן מעולה שהיה שווה את הטריידאוף לשיטתך. כלומר היותו של טרנט מוגבל מאד בהיבטים מסוימים לא אומר בהכרח שהוא יכשל (ואת זה כן הסברת בחלק הראשון של ההודעה האחרונה). אם כבר אז הדברים שקרוס כביכול נדיר בהם (ואני כאמור חולק על זה, אבל זה לא העניין) מכריעים משחקים הרבה פחות באופן ישיר.
הפואנטה שלי היא שבסגל האולטרה מוגבל שלך אתה לא יכול להגיד בוודאות שטרנט יהיה כשלון (כלומר אתה יכול, אבל זה קצת מצחיק. גם אם ראית אותו הרבה). מגוון זה מבורך. גם מול ליברפול ההיא התגוננו והתבנקרו הרבה. מסירות צריך תמיד וטרנט הוא מוסר מגוון יחסית, לא רק כדורים ארוכים למתפרצות שמצריכים שטח רב. הוא כן מוגבל מאד מהעובדה שאין לנו נוגח, אבל הפתרון הוא להביא 9 ולא למכור את טרנט.
אין שום קונצנזוס כזה ״בספרד״ וזובימנדי הוא משהו שקרוס אף פעם לא היה ולא יהיה, וזה קשר אחורי. כמובן שיכול היה לעזור לנו אחד כזה שטכני יותר מטשואמני, אבל זה לא שטרנט הגיע על חשבון אחד כזה ישירות… לא רלוונטי לדיון המקורי, בקיצור.
קרוס שחקן חד גוני אבל כזה ששווה את הטריידאוף, מכיוון שלשיטתי אם אין לך שחקן כזה המשחק הקבוצתי נפגע וגם אם יש לך 4 שחקנים שוברי שוויון על הדשא כל עוד שאין לך שליטה במשחק והשחקנים לא מקבלים את הכדורים בסיטואציות שנוחות להם אתה עדיין תהיה תקוע. זה שקרוס שווה את הטריידאוף לא אומר שגם זה המצב עם טרנט. תביא לי עוד קרוס שלא יודע לעשות דריבל וכובש 4 שערים כל הקריירה ואני אקח בשמחה, כי הוא יאפשר לקבוצה שליטה במשחק.
מיותר יהיה להתחיל להביא לפה טוויטים וכתבות, אבל אומרים את זה מפורש פעם אחר פעם שריאל מדריד מחפשת מחליף לקרוס. זובימנדי כקשר אחורי פרופר הוא בינוני מאוד, וגם כDLP הוא בינוני מאוד, אבל הוא מי שסומן על ידי אלונסו לתפקיד הזה. את זובימנדי אף אחד לא רצה בגלל שהוא גרזן מהולל, הוא לא היה ולא יהיה.
חנן - היכולת שלך לצטט חלקית ואז לכתוב בתגובה דברים שהופיעו במפורש בחלק שלא ציטטת היא קצת מתישה. הדיון הולך במעגלים כי אתה בוחר את החלק שאני אומר בבירור שהוא לא העיקר ומתייחס אליו כמעט לאורך כל ההודעות שלך. case in point הנקודה על קרוס ששווה את הטריידאופים, ממש כתבתי שחור על גבי לבן שאכן ענית על זה בהודעה קודמת.
אני מניח שאלונסו היה שמח יותר אם רודרי היה מגיע (וגם אני למען הסר ספק, כתבתי בקיץ שרק תביא אותו ועשית 90% ממה שצריך בסגל). כל זה לא סותר את העובדה שהעמדה שלו על המגרש היא קשר אחורי, בדיוק כמו רודרי ולא כמו קרוס. כל זה עדיין לא קשור לדיון על קרוס או על טרנט. אתה חולק על זה שמדובר בשחקן מוגבל שמצריך נסיבות מסויימות מאד סביבו כדי להצליח?
אשתדל לענות יותר לנקודה, תודה על ההערה.
תראה אי אפשר באמת לדעת. אני לא מרוצה מהרכש הזה מהרגע הראשון ומראש החלטתי שהחסרונות שלו הם לא משהו שאני יכול לחיות איתם. האם אני טועה? ייתכן אבל רק הזמן יגיד, ובכל מקרה זה התחיל כמו שחשבתי עם יכולת בינונית מאוד והפציעות לא הוסיפו. אני גם לא חושב שאנחנו חולקים במידה רבה לגבי על היכולות של השחקן, אבל בעוד אתה בוחר לשים תחת הספוטלייט את היתרונות שלו אני שם תחת הספוטלייט את החסרונות.
אם כבר מה היה עדיף תיאורטית זה לא להביא את טרנט, להביא מגן ימני פחות נוצץ אבל כזה שנותן עבודה מצד ימין סטייל קרראס, להביא שחקן למרכז המגרש על חשבון טשואמני שיוכל לתת את המסירות פנימה ולשלוט במשחק, וככה להיות הרבה יותר מאוזנים.
זה לא משנה כלל אם הוא יודע להזיז כדור מעמדת הקשר האחורי או ה-8. מה שחשוב זה שחקן שידע מתי לבוא לקבל כדור ולמצוא את השחקן הנכון ביותר על המגרש כדי שהמשחק ימשיך לזרום. את זה גם רודרי עושה (וכמובן שעדיף שהוא היה מגיע, בטח טרום הפציעה, אבל צריכים להיות מציאותיים), גם קרוס וגם זובימנדי. בתחילת העונה היה דיבור אפילו על האוסן שיעשה את זה אחרי כמה הופעות טובות שהציתו את הדימיון. ישנם שחקנים שעשו את זה מעמדות קדמיות כמו גריזמן או ג’רארד מורנו. זה לא תלוי בעמדת המוצא אלא ביכולת להבין את המשחק.
ChatGPT, is that you??
נ.ב. לא מתכוון להיכנס לעובי הקורה של הדיון פה, אבל:
בוודאי שזה משנה. זאת הייתה הביקורת המרכזית (שלי, לפחות, מניח שגם של אחרים) על קרוס לאורך כל השנים. אם שחקן עושה את ‘הזזת הכדור’ הזאת מעמדת הקשר האחורי (תוך שהוא מבצע גם את תפקיד הקשר האחורי ברמה משביעת רצון, כמובן) - אז הוא לא “מבזבז” לך תקן של קשר אמצע, שיכול וצריך לעשות הרבה יותר מזה, בשני צידי המגרש. כנ”ל מי שעושה את זה מעמדת הקשר ההתקפי שהזכרת, הבלם, או אחד המגנים.
כמובן שהייתי שמח שיהיה לנו איזה טוני קרוס שגם עושה לנו קסמירו על הדרך. הבעיה היא שאין אפילו חצי קרוס גם בלי הקסמירו, ואם היה כבר היינו קונים. קרוס לא היה שחקן מושלם והוא הגיע עם החסרונות שלו אבל זה עניין הטריידאוף שדיברתי עליו, ואני מוכן לקבל שחקן שמגיע עם הסקיל הזה למרות החסרונות.
אני לא חושב שקרוס היה צריך לעשות יותר ממה שהוא עשה. ההיסטוריה של הקבוצה ביחד איתו משובחת במיוחד. הוא עשה את העבודה שלו, שלטעמי אפשרה לתוקפים לעשות את העבודה שלהם. בסך הכל אין לנו יותר מדיי מה להצטער על התקופה שלו איתנו.
האם תרצה שאציג לך גם את הסטטיסטיקה של טוני קרוס בריאל מדריד, כולל התיארים והילדים שהוא עשה במהלך שהותו במדריד?
יש דיווחים שהמועדון יצר קשר עם אונאי אמרי בנוגע לעונה הבאה.
מאמן טופ בעיניי. רק לתת לו יד חופשית ומעמד מורם מהשחקנים, אחרת לא עשינו כלום.
הייתי אומר הלוואי אם לא היה לנו עסק עם פלורנטינו שיכתיב לו הכל ואז יפטר אותו בינואר.
להביא מאמן שזכה 4 פעמים בטורניר אירופי למועדון שהמטרה מס’ 1 שלו היא לזכות בטורניר אירופי. מה כבר יכול להשתבש?
האמת, זה שילוב מושלם, אבל מעלי סיכמו את החסרונות טוב.
מה יהיה שונה מאלונסו?
כבר הביאו מאמן טקטיקן, כבר זרקו אותו לכלבים כי הוא ניסה לחנך שחקנים, ניסה להנחיל משחק הגנה.
חבל על הפיצויים
הליגה האירופית היאע לא ליגת האלופות. הוא יהיה ז’ולן לופטגי 2, יחזיק מעמד שלושה חודשים, ולצערי הזיכרון שיש לי ממנו זה כמעטים בארסנל וגם המבט המיוסר ב-6:1 נגד ברצלונה בקאמפ נואו. בלי קשר אני חושב שהוא לא מסוגל לאמן מועדון טופ, בלי לדבר על חוסר ההתאמה ספציפית לריאל מדריד שהיא “בעייתית” בגלל הכוח והאופי של הנשיא שלנו.