כמו שכתבו לפניי, במצב הנוכחי ותחת ההנהלה הקיימת - זה אבוד מהבחינה הזאת.
כדי שהקבוצה עוד איכשהו תצליח ספורטיבית בתנאים האלה, צריך מאמן שיודע להרגיע שחקנים עם אגו נפוח, לנהל חדר הלבשה מפוצץ כוכבים ופרימדונות, להתנהל בחכמה מול הנהלה שלא מאפשרת כמעט גמישות וחופש פעולה, לייצר שקט תעשייתי כללי כלפי פנים וכלפי חוץ, ותוך כדי כל זה גם להשיג תוצאות סבירות לאורך זמן.
פרק ב’ של זינדין זידאן הגדול “בוזבז” על שנה וחצי קשות של סגל מעבר לשיא ב-2019-2021 (לפני הפריצה של ויניסיוס ג’וניור, ואפילו אדוארדו קמאבינגה לא היה למיסטר) וכוכב נופל, בלי הסנטיאגו ברנבאו ועם מגיפת הקורונה. עצוב לי על איך שהוא סיים שוב בטריקת דלת ונעלם, אני יכול להבין כעס כלפי הנשיא. אבל יש עוד - האוהדים ועוד
אוקי, אז בליגה האירופית רמת היריבות נמוכה יותר. מה משמעות הטיעון מעברלזה? שהוא לא יעשה התאמות? שהוא יחליף את הסגל בשחקני סביליה? עם הבסיס הקיים בריאל מדריד הערך המוסף שהוא יביא זה מה שיעשה את השדרוג מלאמן את סביליה ללאמן את ריאל מדריד,
ועוד לא הזכרתי שבינתיים המאמן המושמץ הזה רץ קבוע עם אסטון וילה בטופ של הפרמיירליג וגם בעונה שעברה הגיע איתה רחוק יחסית באלופות. ואם הוא לא מתאים מראש לריאל מדריד אז זה לא קודם כל בגלל המאמן.
ריאל מדריד נחשבת למועדון-עילית בעייתי וזה כבר מסבך את המצב. צ’אבי אלונסו נראה לי הרבה יותר כריזמטי ממנו וההילה כשחקן עבר ואגדת המועדון הוסיפה לו או אמורה הייתה לפחות. מרגיש לי שיאכלו אותו בלי מלח כמו שאכלו את אלונסו. אסטון וילה בעונה פנטסטית ואין לזה שום קשר להצלחה אפשרית בריאל מדרידץ הציפיות ממנה הרבה יותר נמוכות והדירוג שלה נחשב להפתעה ענקית. יש מאמנים שמעולים לקבוצות דרג ב’. לא יכול לסמן את התקופה שלו בפריז סן ז’רמן כהצלחה וגם לא בארסנל, והן קבוצות שיותר קרובות אלינו.
אז בעצם זה פותח דיון כללי יותר, וכולם מוזמנים להגיב, לשים על האש את הטענה הזאת ששחקן או מאמן שמצליח במקום עם ציפיות מסוימות, לא יכול להצליח במקום אחר עם ציפיות גבוהות יותר.
כבר ראינו מספיק שחקנים ומאמנים שהעלו את הרמה שלהם במהלך הקריירה שלהם, גם אחרי כישלונות, וגם כאלה שנכשלו אחרי שירדו ברמת הציפיות.
מחכה לראות מה תהיה התגובה שם, אבל להכיר בטעויות שנעשו זה הצעד הראשון.
הפרויקט הזה בינתיים מתברר ככישלון מוחלט. חבורה של שחקנים שכל אחד מהם כמעט עם האף למעלה, אבל מי שאחראים לזה אלו אנשי ההנהלה. כל ילד שהמועדון החתים ישר פמפמו לו ולעולם שמדובר בכישרון של פעם בדוק וההתנהגות שלהם בהתאם. צריך להעיף את כל השחקנים שלא מעריכים כל רגע שהם במועדון הזה ולהתחיל מהתחלה.
תראה
בסוף זה עיתונאי שאומר את זה ואז המידע מתגלגל. קצת קשה לדעת כמה זה מדויק, מי בתוך המועדון אמר ומה היה תוכן השיחה. לקחת בערבון מוגבל מאד מאד.
במקרה הזה, זה המקור של הציטוט:
הבחור בסך הכל אומר את מה שכולנו רואים: זה לא שלא ניסו להכין את הקישור במשך שנים ליום שאחרי קרוס ומודריץ׳, ניסו והביאו שחקנים, אלא שהם פשוט לא מספיק טובים, בטח לא כרגע. זה בכל מקרה מתייחס לקישור, לא להתקפה.
אחרי שמצאנו בנוער שלנו את פדה החדש, את רונאלדו החדש, את ראמוס החדש וכמובן את קסמירו החדש, וקנינו את ארדה שהוא אוזיל החדש ומסטה שהוא די מריה החדש, אני מאוד נרגש להציג בפניכם את המשחק האחרון של קס סמית, הלא הוא מודריץ’ החדש כמובן.
אין כסף לרכש אבל עדיין מחתימים שחקנים לעמדות שצריך.
גם פליק בהתחלה חווה קשיים, קיבל גב מההנהלה והינה הם הקבוצה הכי טובה בליגה שנה שנייה ברציפות.
ברור שזה סיר לחץ, אבל כשאנחנו רואים את ההתנהלות של ריאל מדריד בשנתיים האחרונות (בהן זה כבר ממש בוטה) מול ברצלונה בשנתיים האחרונות, אני חושב שבברצלונה הוא יקבל תנאים טובים יותר להצליח מאשר בריאל.
אם זה רק שתי הקבוצות זו מול זו אז יש מצב (אם כי יש בחירות לנשיאות ומי יודע מה יהיה אחרי)
לא כי ברצלונה זה מקום כזה אידיאלי למאמנים. עם כל הכבוד לפליק ולמה שהוא עשה בבאיירן, הוא דיי הגיע כחתול בשק- ממש לא במעמד של קלופ, והוכיח את עצמו. פליק הגיע מראש בהבנה שאין כסף ומסתדרים עם מה שיש.
אני מניח שקלופ לא יסכים לסידור כזה.
בריאל פלורנטינו פשוט איבד את זה. אין ספק שאם הוא ממשיך לגבות שחקנים בכיינים ומפונקים מול המאמן אף אחד רציני לא יסכים להגיע.