דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה סגור, רודרי מתקרב. ויניסיוס יאריך חוזה?

זה חדש לכם שמוריניו מעדיף את קונטראו על מרסלו?

בחיי שאני לא מבין את האנשים פה, ההגנה שלנו נראתה כמו מסננת שנה שעברה, מה הבעיה עם עוד רכש הגנתי?
אני מאוד אוהב את קרראס, אבל הוא מאוד לא יציב, יש לו עוד לאן להתפתח, תחרות זה לא דבר כזה רע.
עוד קשר וחלוץ והסגל שלנו יהיה מאוד מאוד מאוזן, עוד קשר וחלוץ.

מה זה אומר לגבי גבארדיול/קלאפיורי? עדיין הולכים על עוד בלם מלבד קונאטה? נחתים קשר? אוליסה או שחקן התקפה?

עד כה קיץ מפתיע לטובה, המועדון עובד בשקט והולך על שחקנים סולידיים.

מסכים.

נגמר הבית זונות בסגל. היו לנו שחקנים טובים אבל בלי שום תחרות. אין לרובם את הבשלות והבגרות להיות באנקרים בשלב זה, כולל קאררס אהוב ליבי וארנולד. עכשיו הוא יקבל על הראש שחקן באותו מעמד ויצטרך לירוק דם.

אם מוריניו יצליח לייצר תחרות בריאה בהרכב (שכוללת שחקנים כמו ג’וד וויניסיוס) הוא עשה את שלו.

אני באמת שמח על המגמה שהרכש הזה מייצג.

נראה כמו “רכש קלאסי” של ז’וזה מוריניו, הוא מקבל מנדט מלא לבנות את הסגל כפי שהוא רואה לנכון ואף אחד לא יכול להירדם בעמידה מצד השחקנים - אחלה. מהבחינה הזו טוב שהמועדון מתיישר.
זה גם קורה מאוד מהר, אני חושב שאולי פעם ראשונה אתמול ויש מצב שאפילו לא - קוקורייה לא עלה כמועמד ולא היה על הראדר (יושקו גברדיול יאריך חוזה במנצ’סטר סיטי ככל הנראה).

מה שכן - מחליף את אלבארו קארראס רק בנונו מנדש או משהו כזה. הוא הגיע בהרבה כסף, והיה השחקן ה-3-4 הכי טוב שלנו בחצי הראשון של העונה, יש לו יסודות הגנה מעולים. חבל לי ששמים עליו איקס. קוקורייה גם לא רכש זול, מבחינתי לפחות זה לזרוק כסף לפח כמו שעשו על פרנקו מסטאנטואונו (אבל כאן ברור שמגיע שחקן שעובד קשה - פייטר, ולא “ילד צעיר ומבטיח” או גלאקטיקו), כך שהריח לא אותו ריח אבל זה מיותר. 60 מיליון יורו שהייתי מבזבז על קשר מרכזי או משהו כזה.

לא סגור איך אני עם הרכש הזה. לא מת על הקוקיה הזה ולגמרי מעדיף את להמשיך ולהתפתח עם קרראס. גם לא סגור על היכולות ההתקפיות שלו, מרגיש לי טו מאץ׳ הגנתי
מצד שני, מעמדה שהיתה עקב אכילס מאוד גדול לפני שנה אנחנו מתחילים עונה עם שני שחקנים טובים מאוד. בסוף העונה ארוכה וצריכה להיות רוטציה ושחקנים שאפשר לסמוך עליהם

• מעניין מה זה אומר על רכש בגזרת הבלם, או על האופי של הבלם שיביאו - אם עדיין יביאו בלם צד שמאל

• זה גם המשך ישיר של הקו של שחקנים קבוצתיים שעובדים קשה והרבה בשביל הקבוצה

• כנראה סולל את הדרך של פראן החוצה (חבל, אני דווקא מחבב אותו וחושב שיכל להתפתח אחרת, במיוחד אם הסגל היה יותר מאוזן - עם ויני למגן התקפי אין סיכוי וגם לא היה חלוץ אמיתי ברחבה לקרוסים שלו שהיו מעולים) והלוואי גם את של מנדי (שרק נצליח להיפטר)

החתמה טקטית מבריקה-

ויני לא יכול לריב עם שחקני היריבה אם שחקני היריבה עסוקים בלריב עם קוקורייה

אתה יוצא מנקודת הנחה שויניסיוס לא יריב עם קוקורייה?

1000229922

אני מאוד מרוצה מההחתמה הזאת, מה שחסר לנו זה שחקנים כמו קוקורייה הזה שהם בן זונה של שחקנים, כי זונות כמו ויני יש לנו בשפע.

עוד 2 החתמות כמו קוקורייה ויהיה בסדר.

יש סיכוי שמייעדים את קרראס לשחק בלם שמאלי, בין אם זה 2 בהגנה ובין אם זה 3?

רודיגר, קונאטה, האוסן, מיליטאו, אסנסיו, טרנט, דומפריז, קרראס, קוקורייה, גרסיה, מנדי ומדברים על בלם נוסף.

12 שחקנים על 4 עמדות, צריך להתחיל לנקות.

דני קרבחאל, טרנט אלכסנדר-ארנולד, ראול אסנסיו, דויד אלאבה, דין האוסן, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי, פראן גארסיה, אלבארו קארראס.

אלה היו שחקני ההגנה שלנו בעונה שעברה - סה"כ עשרה, וגם זה היה נראה מכוסה טוב. אנחנו נמצאים באותו מצב ברמה הזו שמנדי לא כשיר לשחק כדורגל, מיליטאו בדרך להיות כמו אלאבה של אז. פדה ואלוורדה היה צריך לשחק כמגן למי שזוכר. פראן גארסיה יימכר בוודאות, יש מצב שגם ראול אסנסיו.

בנושא אחר: קצת מפתיע - לפי המארקה, סמי קדירה ישלים את צוות האימון של ז’וזה מוריניו.

במשחק האגדות פסל פפה את הדיווחים ומצד שני אמר שאם ריאל מדריד תקרא לו הוא זמין מיד. מוריניו כזכור הביא את קדירה משטוטגארט בקיץ 2010, הקשר הגרמני שיחק אצלינו שנתיים נוספות לאחר ש’המיוחד’ עזב. בקדנצייה הקודמת של מוריניו עוזר המאמן היה אייטור קראנקה - עוד שחקן עם עבר במועדון. קדירה יצטרף לז’ואאו טרליאו ופדרו מצ’אדו בריאל מדריד, אנשים בהם מוריניו בוטח מאוד, איתם השתתף בפגישות שונות במהלך ביקורו בבירה והתקדם בתכנון טרום העונה. מאז פרישתו קדירה בעיקר שימש כפרשן כדורגל.

אתה מתחמם. אנחנו מחכים.

הרכש שאני הכי ״מבואס״ ממנו זה סילבה. אבל תאכלס, כל מי שקניתם זה שחקנים שיודעים להתלכלך ולהילחם, וזה משהו שהיה חסר לכם. רכשים מעולים עד כה.

כאוהד ברצלונה, יש לי שחקן חדש הכי שנוא בריאל-קוקורייה. בוגד מסריח.

קצת חדשות:

-לפי קדנה סר - היום תגיע הודעה רשמית על רכישתו של מארק קוקורייה - מעניין כי זו עסקה שבעצם נסגרה תוך יום אחד, וגם על איברהים קונאטה לא הגיעה הודעה רשמית עדיין על אף שהוא שחקן חופשי.
-רדיו קופה מדווח כי דין האוסן וראול אסנסיו רוצים את חולצה מספר 4 שהותיר דויד אלאבה. נזכיר כי עתידו של אסנסיו לא בטוח.
-בעיתון ‘אל מונדו’ נכתב כי ז’וזה מוריניו ‘בטירוף’ לבצע עוד ועוד החתמות. הוא הבהיר מסר להנהלה של ריאל מדריד שהסגל בהחלט עמוס בכישרון אבל חסרים לו שחקנים מנוסים כדי להצליח.

זה לא סוד שז’וזה מוריניו אוהב רכש, כך היה גם בצ’לסי, באינטר, במנצ’סטר יונייטד וכדומה. כמובן שהמטרה טובה וצריך לבצע שינויים. אולם, חשוב מעבר לברנרדו סילבה לחפש להחתים קשר מרכזי. ובעיקר המטרה של מוריניו לדעתי צריכה להיות להוציא יותר ממה שיש, בעיקר החלק הקדמי, הטריו הזה בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה, ללמד אותם לשחק יחד ולהתפשר, לגרום לג’וד להיות קצת יותר קשר. גם שינוי בעניין מאמני הכושר ומערך הרפואה נחוץ.
ומן הצד השני אנחנו ככל הנראה ניתקל באותה הבעיה - אף שחקן לא רוצה ללכת. פראן גארסיה היה קרוב מאוד לעזוב לאנגליה בינואר ודי הטלנו וטו על זה, פרט לכך? כולם רוצים להישאר.

חייב להודות שאני לא מבין את הרכישה הזו. 50-60 מליון יורו על העמדה אולי הכי עמוסה שלנו בסגל, כאשר ספק גדול אם הרכש בכלל טוב יותר מהתחרות שלו על ההרכב.

מה היה כזה נורא עם להישאר עם קרראס ופראן גארסיה? לא עדיף לשים את הכסף הזה על איזה הימור שחקן צעיר שמקסימום ייכשל, או על איזה חלוץ חוד סביר נוסף?

אני בהחלט מסכים איתך, אלבארו קארראס שחקן שלא נפצע יחסית טפו-טפו-טפו, צעיר מאוד (גם הוא ספרדי! אז מה אם הוא לא בנבחרת וכמובן שזה לא צריך להיות שיקול), הוא שיחק כאן רק עונה אחת והיא הייתה אחלה בגדול. פראן גארסיה כגיבוי זה בכלל לא רע והשאיפה שלי היא שהקבוצה תדע להגן כיחידה אחת ופחות נצטרך לעשות את החישובים האלה של שחקן מול שחקן יריב ומי נקודת תורפה. לא שמים 60 מיליון יורו על מאנייקיות, אלא אם כן אנחנו יוצאים למסע רכש גרנדיוזי מבחינת הסכומים כמו ב-2019 כששברנו שיא מועדון ונקווה ששחקני הרכש יצליחו יותר [אדן הזאר, לוקה יוביץ’, זוכרים? גם פרלאן מנדי].

אני נהנה עד כה מהקיץ.
אני רוצה לראות עזיבות.

קוקרייה שיחק הרבה כבלם שמאלי בשלישיית בלמים. ביחד עם הדיווחים המוקדמים שמוריניו מעוניין בבלם-מגן שמאלי כמו קליאפיורי, הרכש של דאמפריז וההיסטוריה של רודיגר והאוסן במערכי חמישה בהגנה- נראה לי שזה כיוון אפשרי.
במילא, כל עוד אנחנו מתבססים על יכולת אישית של שחקני ההתקפה הטעם בשחקן התקפה שלישי יורד מאוד.

גם אם יש הפעם ‘מוח כדורגל’ מאחורי הרעיון הזה - המערך הזה גורם לי לבחילה, זה לא ממש מתאים לריאל מדריד. אני חושב שהיעדר שחקן התקפה שלישי יגרום עוד יותר למצב של “ויניסיוס ואמבפה נגד כל העולם” - לזרוק להם את הכדור ולקוות לטוב. ושוב, גם טשואמני, גם ואלוורדה וגם בלינגהאם כשהוא רוצה - טובים במשחק ההגנה. נוכחות של בלם שלישי הייתה טובה אם בצד שמאל היה לנו מרסלו או רוברטו קרלוס נניח. אלבארו קארראס סביר התקפית.

אני כן חושב שנראה את פדה ואלוורדה כקשר ‘מזויף’ בצד ימין, עוזר למי שזה לא יהיה המגן שלנו או טרנט או דומפרייז. ככה כדי לשמור על איזון בהרכב שאמור לכלול בכל זאת את בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה ובכלל נטייה שמאלה וחוסר איזון.

בשלב מוקדם מאוד המועדון מודיע רשמית על החתמת מארק קוקורייה לשש עונות עד 2032. שש וחצי שעות לפני משחקה הראשון של ספרד במונדיאל. כמובן שהעסקה היא לפי סעיף השחרור - 55 מיליון יורו ועוד חמישה מיליון במשתנים. צ’לסי בזמנו רכשה אותו ב-65 מיליון יורו. עוד עברו מצ’לסי לריאל מדריד: אנטוניו רודיגר, אדן הזאר, טיבו קורטואה, מיקאל אסיין (השאלה), ריקארדו קרבאליו, אריאן רובן. העברה שנסגרה תוך 48 שעות.