דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה סגור, רודרי מתקרב. ויניסיוס יאריך חוזה?

כנראה שמייעדים את ברנרדו לימין, אחרת אני לא מבין למה מחפשים עוד קשר מרכזי להרכב.

מחפשים קשר נוסף למרכז כי אין לנו קשר מרכזי “חכם” אחד בסגל שיכול לנהל משחק ולשלוט בקצב.

ברנרדו הוא אמנם טכני, חכם ויצירתי, אבל הוא לא קשר שמנהל משחק. הוא פליימייקר שהמיקום שלו במגרש הוא מתחת לחלוץ או בצד ימין של ההתקפה, בדומה לחאמס או אוזיל בעבר.

ומה שאנחנו צריכים (נואשות) כרגע זה שחקן שישב באמצע ליד טשואמני, יכתיב קצב משחק, וגם ישחרר לחץ במרכז כשצריך. כמו שמודריץ’ וקרוס היו עושים.

זה נכון ואולי גם לא תהיה שיטה אחת קבועה. אני גם לא אלך ליפול על ברנרדו על מחצית חלשה מאוד היום, אבל: קודם כל קורה ששחקנים עוברים הסבה אחורנית בשלהי הקריירה ומשנים עמדה. ברנרדו התחיל התקפות על החצי במנצ’סטר סיטי יחד עם רודרי לא מעט העונה ואולי אף אשתקד. שנית - הצבתו באגף לא ממש תתרום כי פדה יתן שם תרומה הגנתית שתעזור למגן הימני והוא גם מהיר וייתן לנו אפשרות לטוס קדימה. כבר ממש על החצי מתחילות הבעיות שלנו.

וזה בדיוק ברנרדו סילבה, סילבה יכול לשחק יותר התקפי וגם בימין, אבל הוא מצטיין בלשחק ליד האחורי ולנהל את המשחק מאחורה, לא יודע אם ישתמשו בו לתפקיד הזה אצלנו אבל הוא אחד הטובים בעולם בזה.

כל פעם שהקבוצה של פפ הייתה נתקעת הוא היה מוריד מיד את סילבה ליד רודרי לעזור בניהול המשחק.

בפורטוגל יש את ויטיניה ונבש ולכן הוא משחק בימין.

סילבה לחלוטין יכול לשלוט בקצב המשחק, אבל סילבה זה לא פתרון ארוך טווח, הוא בן 32 ועוד שנה שנתיים נחזור לאותה נקודה.

צריך קשר במקום טשואמני שידע לשלוט במשחק. הבעיה היא שאין. אפילו בתקשורת לא נזרקים שמות. הקשר הפורטוגלי מווסטהאם לא קונטרולר בכל מקרה.

נראה במבחן התוצאה, לא עוקב אחרי סיטי אז לא יודע אם הוא באמת תופקד בעמדה ובצורה הזו באופן מלא ועקבי מספיק.

בכל מקרה, באופן אישי הייתי מעדיף שחקן טוב שזו העמדה והתפקוד הטבעיים שלו, משחקן טוב שהחליף לעמדה הזו “כשצריך” או מידי פעם.

בנוסף, כמו שציינו לפני, לא מדובר פה בשחקן צעיר. הייתי מעדיף פתרון לטווח הבינוני ורחוק יותר מהעונה-שתיים הקרובות.

אני מסכים שזה סוג השחקן שמחפשים, פשוט ברנרדו יותר מותאם לתפקיד הזה מאנזו פרננדס, שהוא עוד מאותו הדבר שיש לנו מספיק - בוקס טו בוקס.

עריכה - וולורדה לא הולך לשום מקום למרות המכות. אני מניח שהוא, ג׳וד וברנרדו מיועדים להרכב. גם אם טשואמני מיועד להרכב במקום וולורדה זה לא מאוד משנה את הנקודה שלי - ארדה גולר, ואחד משני המתקוטטים כמחליפים זה די מספיק, לא מבין במקום מי אמור להיכנס עוד קשר רכש.

אנזו לא בדיוק בוקס טו בוקס. במונדיאל הקודם שיחק דיפ ליינג (כמו שאנחנו צריכים), בצ׳לסי הוא התגלגל מאחורי, לדיפ ליינג, בוקס טו בוקס והעונה מספר 10. אני לא גדול מעריציו אבל קשה להתעלם מזה שהוא די אלונסו-י, וואלורדה חדירה-י (משודרג, כמובן) ואותי קצת מפתה לנסות לתת למוריניו לשחזר.

בינתיים, ג׳וד נהנה מה4231 של אנגליה. לא משחק ענק שלו אבל הוא מוצא את עצמו בפעם הראשונה מזה נצח.
עכשיו הוא ירד לשחק בדאבל פיבוט, שזה על פניו תפקיד שמתאים לו. מעניין.

אחת הסיבות המרכזיות בעיניי שאנחנו חייבים להביא קשר שישחק לצד טשואמני היא לאפשר לבלינגהאם לשחק בתפקיד המקורי שלו, מאחורי החלוץ. בעונת הבכורה שלו הוא היה מתופקד הרבה יותר גבוה מאשר בשנתיים האחרונות, ולראייה ההבדלים המשמעותיים בין העונה הראשונה לשתיים האחרונות.

אין ספק שהוא שחקן וקשר מהטופ של הטופ, אבל כשהוא משחק באמצע הוא עסוק בכל כך הרבה דברים והציפיות ממנו לקחת אחריות ולנהל את המשחק הן גבוהות, וזה פשוט לא זה.

מה הופך את אנזו לבוקס טו בוקס לדעתך?

כאילו שהקיץ ראו את כל השחקנים שאני לא סובל והחליטו להביא אותם אחד אחד. קונאטה, קוקורייה ועכשיו אנזו. מאוד מקווה שצ’לסי יעשו שרירים ולא ידחפו לנו אותו.

ויקטור מוניוז נמכר לליברפול תמורת 40 מיליון יורו,ריאל תקבל חצי מהסכום.
ראיתי דיווחים על זה שיש לנו סעיף רכישה חזרה עד קיץ 27.

הייתי מעדיף אותו בסגל הרבה לפני מסטנטואונו וגם על רודריגו. ממש חבל בעייני שריאל לא משכילה הרבה פעמים להשלים את הסגל עם שחקנים שלא מגיעים עם הרבה ציפיות אבל כן כבר הוכיחו שהם מספיק טובים בליגה הזאת.

אני לא מבין משהו.
היה לכם בייבק ב 8 מיליון. למה לא הפעילו את זה, ואז מכרו לליברפול ב 40?
הייתם מרוויחים 32 מיליון במקום 20. השחקן וליברפול לא היו נפגעים, הצד הנפגע הוא רק אוססונה.

אני לעולם לא אבין דעות כאלו. מוניוז היה מעורב ב8 שערים כשחקן הרכב והוא בן 23, כלומר מבוגר ממסטנטואנו ב4(!) שנים. בעונה הקודמת נתן 11 גולים בקסטיליה. זה עדיף על רודריגו?
ריאל מדריד לא צריכה להיות חור שחור ששואב כל שחקן נוער חצי כשרוני בחזרה. הביאו אותו לנוער בגיל 18, עשו ממנו שחקן ועכשיו עושים עליו 20 מיליון יורו. כולם מנצחים.

אגב מסטנטואונו, היה נוראי אבל עונה ראשונה באירופה וכו׳. הוא חומר גלם מושלם למוריניו.

-פרנקו מסטאנטואונו רוב העונה לא הראה שום דבר של שחקן כדורגל. הסיכוי שיהיה שחקן סגל אצלינו ששווה את הסכום ששולם עליו הוא נמוך מאוד.

לגבי ויקטור מוניוס - יש לו בעיקר מהירות מסחררת והוא שחקן שעובד קשה. שיחק מעט בימין והרוב בשמאל. תמיד יש חיבה וסימפטיה לשחקני הבית אבל אין לו ממש מקום. אני חושב שזו קפיצה קצת מהירה מדי למרות שזה מרגש עבורו להגיע למועדון ענק כזה, נקווה שלא יקשט רק את הספסל. סוף-סוף אגב אנחנו מרוויחים קצת כסף על שחקני הקאנטרה שלנו. תמיד הצחיקו אותי הכתבות במארקה על “מפעל לה פבריקה” על כל מיני שחקנים שנמכרו בשקל וחצי. 20 מיליון יורו זה לא הרבה אבל נחמד.

צפייה בלא מעט משחקים של צ’לסי, בהם לא ראיתי אותו משחק הרבה (וגם כשכן, לא הרגיש שזה המקום הכי טבעי ונוח עבורו) כדיפ ליינג פליימייקר כמו קרוס, ויטיניה, פירלו. אני מניח שהדרג המקצועי בריאל מדריד לא מייעד אותו לתפקיד הזה, כי אם הם רואים אותו כמוני - בעיקר חיה פיזית, עם סיבולת גבוהה, יכולת ניהול משחק טובה אבל לא וורלד קלאס - אז שוב, למה להביא אותו? מרגיש לי כמו פדה וולורדה לעניים מצטער.

אני מניח שיש פה עניין של כבוד בין מועדונים ואינטרסים עתידיים,אם ריאל תתחיל להתנהג ככה לא יעשו איתה הסכמים של ביי באק ואחוזי מכירה.

יכול להיות שהתפקיד שהוא קיבל במשחקים שאתה צפית היה לא נכון עבורו?

סתם לדוגמא, הרבה אומרים פה שאמבפה לא חלוץ 9.
דמיין מישהו שלא אוהד ריאל, שהמועדון שלו מתעניין באמבפה והוא יגיד ''עוד חלוץ 9 זה ממש לא מה שאנחנו צריכים".

צריך לזכור שאנחנו תחת מוריניו. אני לא טוען שמה שהיה הוא בהכרח מה שיהיה, אבל גם צ׳אבי אלונסו לא לא היה טוני קרוס ולוקה מודריץ׳ במובן של תקתוק הכדור, אלא הרבה יותר אנגלי במשחק שלו עם כדורים ארוכים וכו’

אגב, בלינגהאם יכול ליפול לו מעולה על העשר. מקווה שהוא ראה את המשחק אתמול. אישית תמיד אעדיף אותו מסכן את השער כמו בעונת הקסם הראשונה שלו, אבל כאמור חושב שאצל מוריניו זה מתחיל קודם כל משחקן שיתן לו עבודה ומספיק חכם להוציא אותו למתפרצות - ויש לו את זה בענק