דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: רודרי ודיומנדה מתקרבים

בהחלט ייתכן. זאת אנלוגיה טובה כי הסיבות שאמבפה לא מתאים להיות חלוץ 9 - לא מקבל כדורים עם הגב, לא נוכח ברחבה, בורח שמאלה, חסר משחק גובה - ממש פוגעות בקבוצה מקצועית

את אנזו ראיתי פורץ בריבר ואז בבנפיקה.
לקרוא לו בוקס טו בוקס, או להציב אותו בתפקיד כזה, זה לעשות לו עוול.

פליימייקר בחסד.

כבר הרבה זמן לא היה “רשמי” הא? - אז הנה זה: איברהים קונאטה שחקן ריאל מדריד!!

הבלם הצרפתי בן ה-27 שמצטרף בהעברה חופשית מליברפול - חתם לחוזה על ארבע שנים כלומר עד 2030. בעונה האחרונה - שלא הייתה מזהירה אמנם במדי האנגלים - רשם את שיא ההופעות שלו בקריירה: 51 משחקים. שחקן הרכש השלישי שלנו שהוכרז רשמית [דנזל דומפרייז עדיין לא] לאחר מארק קוקורייה וברנרדו סילבה. במונדיאל הוא לא שותף במשחק הפתיחה של צרפת נגד סנגל.

-בעונה שעברה רשם מהירות מקסימלית של 36.07 קמ"ש - מה שהופך אותו ליריב אדיר במצבים של אחד על אחד. הוא ניצח ב-220 דו-קרבים מתוך 319 בפריימרליג אשתקד - מדורג שני, והוא במקום הרביעי במספר הדו-קרבים האוויריים שניצח (124 מתוך 174). יורגן קלופ אמר עליו לאחר הצטרפותו לליברפול ב-2021 בתמורה ל-40 מיליון יורו: “התכונות הפיזיות שלו מרשימות מאוד. הוא מהיר, חזק מאוד ודומיננטי באוויר”. עוד כמה דברים טקטיים מעניינים על קונאטה מהכתבה במארקה - לחצו כאן [נכתב עליו שהוא ‘היה שומר הראש’ של טרנט אלכדסנדר-ארנולד].

בינתיים מספר הצרפתים שלנו בקבוצה עומד על חמישה! קיליאן אמבפה, אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, איברהים קונאטה שהצטרף וגם פרלאן מנדי שעוד בסגל.
מצב הבלמים בסגל: אנטוניו רודיגר, דין האוסן, ראול אסנסיו, אדר מיליטאו [יחזור מפציעה בהמשך] ואיברהים קונאטה.

הדבר היחיד שמוזר לי כרגע הוא שאין דיבורים על חלוץ 9 גבוה. זה מוזר כי מוריניו תמיד היה משתמש בשחקן כזה.

לגבי אנזו - מתחיל להיראות כאילו פרז לא יפסיק עד השמדה של אלונסו

רוצים את אראוחו? אחלה חלוץ, זול, לוחם, גורם למלא עבירות של שחקן אחרון, הרבה התקפי לב להגנה.

חפרתי כמה דקות כי ההסבר שלך לא נראה לי הגיוני, ומסתבר שיש סיבה אחרת.
שתי העברות באותו חלון בשביל רווח זאת פרקטיקה אסורה לפי החוקים של פיפ"א. זה נקרא bridge transfer.
ג’מיניי הביא לי את אותה השאלה שהיו שואלים אוהדי יונייטד בשנה שעברה בהעברת קרראס לריאל. היה ליונייטד בייבק ב 20 מיליון, אבל הם לא יכלו להשתמש בו כדי למכור אותו לריאל.

אוקיי חידשת לי,לא ידעתי שזה משהו אסור.

אגב לא הסברתי כלום,רשמתי אני מניח וטוב שבדקת.

כן כן, ברור, זה לא נגדיך.
גם לי זה חדש. אבל טוב לדעת לעתיד.

יכול להיות שמסטנטואונו יתפתח להיות שחקן ברמה גבוהה. אני פשוט לא חושב שהוא מה שאנחנו צריכים כרגע מהספסל, הייתי מעדיף שחקן כמו מוניוז עם כוח ומהירות ואחד כזה שיכול פתאום לשנות את הקצב של המשחק ולהביא משהו שונה מברנרדו/גולר שכנראה מיועדים לעמדה.

לגבי רודריגו - לא יודע, הוא בהחלט הראה שהוא יכול להיות וורלד קלאס אבל הוא שחקן נורא מייאש בגדול שכבר קשה לי לסמוך עליו ובטח שהוא כבר פיתח גינונים של כוכב וציפייה לסטאטוס של שחקן הרכב.

כמו שמישהו אחר כבר כתב, מוניוז יכל להיות הקאייחון, חוסלו של הסגל הזה העונה.

המארקה מדווח שריאל מדריד שוקלת מכירה של קשר בכיר,צו׳אמני או ואלוורדה.

עוד דווח שריאל רוצה עדיין את אוליסה בנוסף לאנזו פרננדז ופרז מתכנן להנחית הצעה של 220 מיליון בקרוב,אוקיי.

יותר הגיוני לי שתהיה מכירה של קשר ויגיע אחד במקומו,מצד אחד אני מעדיף שצו׳אמני יימכר אבל מצד שני נישאר בלי קשר אחורי טבעי בסגל וגם זה שאמור להגיע במקום הוא לא קשר אחורי,קשה לי לראות את מוריניו פותח עונה בלי קשר אחורי טבעי בסגל.

החבר הטורקי של מוריניו מוסר ד"ש

מה שכן - גם אם אני לא מבין/מסכים/מתחבר לכל הרכש שלנו בינתיים, דבר אחד אני מאוד אוהב עד עכשיו - ברור לחלוטין שהבית זונות של השנים האחרונות, של פלורנטינו כקובע הבלעדי של מדיניות הרכש משיקולים כלכליים/מיתוגיים/טרנדיים, עם אפס say של המאמן - נגמר, ועכשיו מדובר ברכש מובהק של מוריניו. מקווה שזה מעיד גם משהו על שינוי כיוון בגב שההנהלה תיתן למאמן ולצוות המקצועי אל מול השחקנים.
אחרי זה, אם וכאשר - חובת ההוכחה תהיה כבר לגמרי של הפורטוגלי.

מצד אחד ז’וזה מוריניו מאוד אוהב רכש והוא אוהב גלאקטיקוס, הוא לא חושש לעשות סדרות חינוך לכוכבים כשיש צורך בכך. מצד שני מוזר לי לשמוע על כל הדיווחים על הצעה חסרת תקדים על מיקל אוליסה - איך זה מתכתב עם האני-מאמין המקצועי שלו? הרי די ברור שאין מקום לכולם על המגרש כי נהיה עוד יותר לא מאוזנים, ובין-כה באיירן לא תמכור אותו - בזבוז זמן!

מכירה של פדה ואלוורדה תהיה אחד הצעדים הכי הזויים ובלתי מתקבלים על הדעת, הוא אמור להשתדרג למעמד הקפטן הראשון [מעניין אם תהיה היוזמה אגב שהשחקנים בוחרים ולא אוטומטית לפי פז"ם]. מבחינתי זה הזוי שדיווח כזה אפילו עולה כאפשרות. אני כן מבין את הדחיפות בהבאת עוד קשר מרכזי ושלא נוכל למכור את אדוארדו קמאבינגה בסכום שרצינו, אבל מכירת פדה לא באה בחשבון. הוא מדרידיסטה לכל דבר ונתן המון לקבוצה, גם נפל בין הכיסאות כי היה צריך להיות בכמה מקומות ובכמה תפקידים כל הזמן, אני שופט אותו לכף זכות בפער עצום על אף השנה האחרונה בה עשה כמה טעויות. הוא צריך שיסדרו לו שוב את הראש ויהיה בסדר.

מסכים לגבי וואלורדה, למכור אותו תהיה טעות ענקית מכמה בחינות. לא רק מקצועית, אלא גם תדמיתית.
קודם כל הוא קפטן, הוא שחקן “נשמה” שנלחם ועושה עבודה שחורה, והוא גם מכסה מספר עמדות במידת הצורך.

למכור שחקן כזה כשלא באמת חייבים, יראה חוסר לויאליות מצד ריאל מדריד לאחד השחקנים החשובים והאהובים שלה. האוהדים והשחקנים עלולים לראות את זה ככה, וזה יהיה רע לתדמית של המועדון.

לגבי אוליסה, אני חושב שכל הקמפיין של ריאל סביבו נועד כדי לדחוף למצב שבו אוליסה יראה אותנו כאופציה רלוונטית ורצינית ויתחיל לאותת אלינו חזרה.

זה ייגרום לאחד משני דברים:

1. באיירן תחדש חוזה איתו - וזה יהיה לו טוב כי הוא יקבל יותר כסף עם חוזה משודרג. לנו זה פחות טוב, אבל פלורנטינו יוכל להגיד שעשה כל מה שיכל ויביא כותרות לחזק את המעמד שלו, אנחנו כאוהדים נקבל שחקן אחר כנראה.
    או
  2. תגובה של אוליסה שתגרום לבאיירן לשקול להיכנס למשא ומתן איתנו כדי לא להחזיק שחקן שלא רוצה להיות שם. במקרה כזה נשלם ככל הנראה סכום אסטרונומי שיביא כותרות לפלורנטינו כמו שהוא אוהב, אוליסה שוב מרוויח מחוזה שמן וחדש + מעבר ומענק חתימה, ובאיירן יקבלו מספיק כסף לקנות חצי משוק השחקנים הנוכחי. ואנחנו האוהדים נקבל סוף סוף שחקן כנף ימין אמיתי אחרי שנים.

לכאן או לכאן, לדעתי האישית אם אוליסה יגיע, זה לא יהיה העונה.

אם הייתי צריך להמר, הייתי שם כסף שפלורנטינו משתמש באותה טקטיקה שהוא יישם כשהתחיל את המסע להחתים את אמבאפה, ובמקרה כזה אז אוליסה יהיה שחקן ריאל (במקרה הטוב) רק בעוד כמה עונות - עדיין יש לו חוזה עד 2029 בבאיירן, ועד אז אני מניח שיהיה זמן לפנות לו מקום בסגל.

אף כתב רציני לא שותף לדיווחים על ואלוורדה אז ניתן להירגע. על טשואמני יש דיבורים יותר רציניים וזה יותר פתוח.

מחיר הברנרדו: בניגוד לתוכניות שניקו פז יחזור הקיץ, דיווחים שהוא יימכר סופית. אני מזכיר שויתרנו על גבארדיול כי יש אלאבה, ולא הבאנו את הלאנד (ב75 מיליון יורו) כי יש בנזמה…

יש דיבורים על איוב בואדי מליל. הוא תפס לי את העין עוד לפני השמועות במשחק של ברזיל נגד מרוקו, אז ייתכן שהשמועות מגיעות מאותו הכיוון בדיוק. הפעם הראשונה ששמנו את שמו הייתה במהלך העונה ואז סנטי אאונה טען שאנחנו שמים עליו עין. גם פסז בתמונה.

הדיבורים על אוליזה מזכירים לי את האופרציות של אמבפה בייל וכל יתר הכוכבים האלה שלקח כמה שנים להביא אותם. כרגע אני לא לוקח את זה ברצינות. כמו שנאמר שהודעה מעליי, אם זה יקרה, כנראה שלא העונה.

קצת עדכונים מהיום:

מארקה: ז’וזה מוריניו עוצר כרגע את עזיבתו של גונסאלו גארסיה - הוא רוצה לבחון אותו מקרוב כלומר בקדם עונה וחושב ששחקן בפרופיל שלו נחוץ לסגל.

ה-AS: אלבארו קארראס שמבוקש בצ’לסי לא עוזב כל-כך מהר. נטען כי מוריניו שוחח איתו, הבטיח לו ‘מאבק הוגן’ מול מארק קוקורייה. נטען אפילו כי הוא ‘בלתי ניתן להעברה’. קארראס רוצה לשחזר את הכושר מחצי העונה הראשונה שלו ויודע שתהיה לו הזדמנות בקדם העונה [שחקני המונדיאל הרי מצטרפים בשלב מאוחר יותר] | בשוליים: בטיס בשיחות עם פראן גארסיה המגן השמאלי השלישי שלנו, וחולמת על גונסאלו גארסיה. לגבי פראן גארסיה זה דיווח של המארקה וה-AS, במועדון מתמחרים אותו בעשרה מיליון יורו וזה סכום גבוה לבטיס נטען.

אני בעד תחרות גדולה על כל עמדה זה חשוב. מצד שני אני חושב שפראן גארסיה כן מגן מחליף בסדר. עם פרלאן מנדי אנחנו תקועים, אם נמכור את קארראס אני מניח לאנגליה נרוויח עליו הרבה יותר מאשר על פראן. וצריך להכניס כסף. כרגע גונסאלו או חלוץ מבוגר ומנוסה יותר - אני באמת לא יודע. לא נקבל על גונסאלו 60 מיליון יורו, אולי חצי מזה.

אגב, לגבי דני סבאיוס - מצד אחד בטיס תמיד תורמים לטלנובלה הזו כל קיץ, ואבסורד מבחינתי שקבוצה שמשחקת באירופה והצליחה להשיג את אנתוני בהשאלה - לא מסוגלת לשלם גרוש על שחקן בית כה אהוב מצד המועדון. אני מבין את הג’נלטמניות לתת לו לעזוב בחינם אחרי הרבה שנים בקבוצה שנה לתום החוזה, אבל גם לדרוש חמישה מיליון יורו עליו זה בסדר. הוא שחקן ליגה לא רע, מנוסה בספרד..

הסיפור לא באמת מסטנטואנו או מוניוז כי הם לא משחקים באותה עמדה. מוניוז הוא לכל היותר אחלה ומוכשר, עשינו עליו קופה ונתנו לו להמשיך את הקריירה. לא צריך לבכות עליו, הוא בכל זאת לא איזה ילד פלא ומשחק בעמדה של ויניסיוס, רודריגו ואמבפה.

אולי, אבל אין שום דבר שמבציע על זה. חוסלו דפק 40 גולים בשנתיים לפני שהגיע, קייאחון התבשל 3 עונות באספניול ונתן מענה לכנף ימין בה שיחק רק די מריה. ומצחיק קצת להניח את זה בלי שראית אותו ליותר מכמה משחקים (כך אני מניח).

אני מאוד הייתי רוצה לראות את ניקו מצליח כאן אבל הוא לא מתופקד בצורה חצי דומה לברנרדו. התחרות שלו היא מול ג׳וד וגולר שמה לעשות, צעירים כמוהו וכרגע מוכחים ממנו. כואב קצת אבל אין ממש מה לעשות.

דווקא ההשוואה לחוסה קאייחון לא דומה במאה אחוז: הוא עשה עונה גדולה בקסטיליה ונכון שיש לו שלוש עונות באספניול וזה משמעותי אבל הוא הבקיע שם 12 שערים ב-106 הופעות וזה לא וואו. הוא הצטרף אלינו גם בגיל 24 וחצי (קיץ 2011) וביחס למה שהראה בלה-ליגה באספניול לפחות ברמת המספרים - לא היה ברור שהוא יעשה שנתיים כאלה טובות. מבחינת האיכות כסופר-סאב - קאייחון היה גולר נהדר, חושב מהר ונע לעומק נפלא.

בכל מקרה הרכישה של פרנקו מסטאנטואונו הייתה די פזיזה, משוכנע שצ’אבי אלונסו לא ביקש אותו, כאילו רכשו אותו על סמך גול אחד ענק בכדור חופשי בקלאסיקו ועוד כמה משחקים סבירים. זה נכון שבעונת הבכורה שלו הוא לא שיחק המון דקות אבל כן קיבל הזדמנויות ברצף לכמה חודשים.

הם שחקנים די דומים בפרופיל אבל קייאחון התחרה בדי מריה ועל העמדה של מוניוז משחקים ויניסיוס, רודריגו ובמידה מסוימת אמבפה. זה העיקר.

אני מסכים שהתחרות שיש לשניהם הייתה שונה, התכוונתי יותר לכיוון של - אי-אפשר לבטל כל-כך מהר את ויקטור מוניוס כי המספרים שלו בעונה כשחקן הרכב באוססונה היו לא משהו. זה לא שחוסה קאייחון דפק 15 גולים בעונה באספניול ויש הבדל בין להצטיין אצלינו בקסטיליה לעומת הליגה הבכירה. אולי קו המחשבה שלי לא נכון, אבל את הסיומת למשל אפשר ללטש מעט וגם את הפס האחרון - נניח ויניסיוס, ומהירות היא יתרון חשוב אם כי כמובן לא הדבר הכי חשוב.

אגב הזכרת את רודריגו - הפציעה שלו כל-כך ארוכה שאין לדעת איזה שחקן הוא יחזור, הוא לא רלוונטי לפחות עד לחודש ינואר.

עוד מסביב בהקשר לזה: מוניוס שחקן חביב שיצא מקסטיליה אבל לא היה לנו שחקן התקפה בכיר באמת טוב מאז חסה רודריגס.

קשר התקפי עם רגל שמאל, לא מהיר, טכני, אוהב כדורים לרגל ולא לשטח.

מעבר לכך זו המציאות, בריאל תכננו להחזיר אותו עד ממש לאחרונה ועכשיו רוצים למכור אותו. מה שהשתנה בינתיים זו הרכישה המפתיעה של ברנרדו.