ברנרדו לא קשר התקפי כבר שנים. בעונה האחרונה שיחק ממש בדאבל פיבוט.
ברנרדו שחקן בסגנון של מודריץ- יורד אחורה ומשחרר לחץ, זריז עם מרכז כובד נמוך. ניקו פז משחק כמעט כחלוץ שני, שחקן גבוה עם דריבל בסגנון של בליגנהאם. ישיר מאוד, ממש מוציא לפועל.
היו דיווחים שיחזירו את ניקו, עכשיו יש דיווחים שלא יחזירו אותו. בשום שלב זה לא היה רשמי או נכון ויש גם מאמן שאולי לא מתלהב להחזיק על הספסל שני מספרי 10 צעירים עם אגו ומעמד.
למה לא? אצלנו בשני משחקים וחצי שהוא שיחק בערך הוא שיחק באגף ימין לגמרי הראה ניצוצות וגם בנבחרת דה לא פואנטה הרכיב אותו שם. עושה רושם של שחקן שיכול לשחק בשני האגפים - גם את רודריגו ״לימדנו״ לשחק באגף ימין, שחקנים צעירים שרוצים לשחק בריאל מדריד ישחקו איפה שהקבוצה צריכה שהם ישחקו.
לכל היותר אחלה ומוכשר? תראה אני לא מתיימר להגיד שראיתי בו פוטנציאל של כוכב על או שיש לי איזו עין מיוחדת אבל איך בדיוק החלטת את זה? להזכירך ליברפול קנתה אותו ולא איזו קבוצה בינונית.
ובכללי, אני לא בהכרח מבכה את המכירה שלו כפרסונל אלא אני חושב שאנחנו היינו יכולים להרוויח מהפרופיל שלו בעונה הקרובה יותר מאשר שחקני הספסל האחרים שיש לנו בסגל וחבל לי כי הוא היה אצלנו בידיים.
תראה בסוף אפשר להביא דוגמאות מכאן ומכאן - בין אם זה מוראטה, חכימי ואודגארד שויתרנו עליהם למרות שיכלו להשתלב (אקדים תרופה למכה ואגיד שמוראטה הוא לגמרי שחקן שעושה הבדל בין אליפות לסגנות עם השערים שלו מהספסל) ואפשר להביא את הדוגמאות של ואייחו, פראן גרסיה, ובטוח יש עוד שמות שלא עולים לי עכשיו כשחקנים שבנינו עליהם ובזבזו לנו מקום בסגל.
לדעתי מוניוז יהיה מהקטגוריה הראשונה אבל בסדר, נקווה שלא נצטרך תרומה כזאת מהספסל ונאחל לו בהצלחה.
אצלינו בקאסטייה ניקו פז שיחק כקשר מרכזי. טוני קרוס אמר עליו שהוא היורש שלו. גם ג’וד בלינגהאם שהזכרת קשר אמצע במקור. המשבצת הספציפית על המגרש לא משנה כלום, גם ברנרדו וגם ניקו פז יכולים למלא את כל העמדות בקישור.
הכדורגל בימינו הרבה יותר דינמי מלהגדיר בלטה לשחקן. בשורה התחתונה היא שעם ברנרדו אין מקום גם לארדה וגם לניקו ביחד. זה יפגע גם בדקות של אנדריק שיכול לשחק באגף ימין.
מי שחוסם לו את הדרך חזרה זה ארדה גולר שיושב על המשבצת של ניקו,אותו סגנון ובאותו גיל,כל עוד לא מוכרים את ארדה אני לא רואה את ניקו חוזר ובצדק,לא חושב שיש קשר לברנרדו שהוא מבוגר,עם חוזה בסהכ לשנתיים וכנראה הולך לשחק יותר מאחור או בכלל בימין.
אני לא הייתי ממהר למכור את ניקו פז, אלא מנסה להשאיר אותו לשנת השאלה נוספת.
אמנם, אין בכלל ספק שאין לו מה לחזור אלינו כרגע. אבל, לאור זה שסילבה פה לשנתיים שלוש מקס, שבראהים גם כן כנראה יעזוב בשנים הקרובות, ושיש המון המון ספקות לגבי האיכות של ארדה גולר - להעריך שבעתיד הלא רחוק שחקן כמו ניקו פז יחסר לנו זו לא הערכה מופרכת בכלל.
אפשר להשאיל אותו שוב, ואולי אפילו לשקול לקבוצה חזקה יותר אם צצה הזדמנות בשוק.
"בתגובה לדיווחים בכלי תקשורת שונים בנוגע להתעניינות לכאורה מצד המועדון שלנו בשחקן באיירן מינכן, מייקל אוליסה, ריאל מדריד מצהירה כי לא היה לה כל קשר, ישיר או עקיף עם השחקן הנ"ל, נציגיו או אף אחד בסביבתו. ריאל מדריד מבקשת גם להדגיש את מערכת היחסים המצוינת שהיא מקיימת עם באיירן מינכן, איתה היא חולקת היסטוריה ארוכה של כבוד הדדי, שיתוף פעולה והערצה, ומצרה על התפשטות הספקולציות שאינן תואמות את המציאות.
“שני המועדונים תמיד שמרו על מערכת יחסים המבוססת על אמון וכבוד הדדי, אשר באה לידי ביטוי, בין היתר, באמונה המשותפת שכל עניין פוטנציאלי בשחקן השייך למועדון השני חייב להתנהל תחילה בין הגופים עצמם, בהתאם לעקרונות הנאמנות המוסדית ששלטו היסטורית ביחסים בין באיירן מינכן לריאל מדריד”.
אתה סותר את עצמך. מספיקות 10 דקות ביוטיוב עם ברנרדו סילבה וניקו פז כדי להבין שהם שחקנים בסגנון שונה לגמרי, גם אם העמדה על הנייר דומה. בנוגע לעמדה עצמה, לשחק עם פז כקשר אמצע יהיה מפגר. הוא פרץ כקשר התקפי, אפילו כחלוץ לעיתים. שחקן שמתמחה בשליש האחרון לא צריך להתחיל מהלכים בחצי.
זה לא משנה כי גם לפני כן ניקו התחרה בגולר ובליגנהאם שמשחקים בבלטה ובסגנון שלו.
ברנרדו סילבה רכש טוב וחשוב. המועדון ״ויתר״ על ניקו כשהחתים את גולר ולא בחודש יוני 2026.
בוא, אני לא חושב שזה מדד הגיוני לשפוט שחקן על רבע או מחצית במשחק של נבחרת בטורניר גדול.
אני לא מעריץ גדול של אנזו, אבל יש מספיק דפי סטטיסטיקה שמראים תמונה אחרת לגמרי. לדוגמא, שהוא סיים את העונה האחרונה בצ’לסי עם 86% אחוז מסירות מדוייקות.
שוב, זה לא הופך אותו לטוני קרוס או ויטיניה פתאום, אבל זה בהחלט יותר קרוב לסוג הקשרים שאנחנו צריכים (לא שיש יותר מידי אופציות זמינות בשוק), ומשמעותית עדיף מאשר להמר על ילד מרוקאי בן 18 עם בקושי 2 עונות בבוגרים בליגה הצרפתית (באודי).
יש לו העונה בפריימרליג בממוצע 50 מסירות, 86 אחוזי דיוק. לשם השוואה לקמא יש 58 עם 91 אחוזי דיוק. המספרים שלו הם לא של קונטרולר שמחפש כל הזמן את הכדור ומנסה לשלוט בקצב המשחק.
אבל כמו שנאמר פה הוא עדיין רחוק, אם יהיה יותר רלוונטי נשקיע בו את האנרגיה הזאת.
דיווח זבל או לא? ז’וזה מוריניו רוצה מאוד להנחית את אנסו פרננדס בריאל מדריד. הקשר הארגנטינאי של צ’לסי עשוי להיות המטרה החדשה של הקבוצה, אם כי מדובר בעסקה די מסובכת. אולם, “השחקן נחוש להגיע לריאל מדריד”, נטען, הוא העביר מסר כזה לקבוצה ומבחינת צ’לסי שלא אהבה את הריאיונות שלו כבר במהלך העונה - זה מצב בלתי נסבל.
בהתחשב בכך שצ’לסי בעצמה שילמה עליו סכום כמעט חסר תקדים אחרי מונדיאל 2022 - די ברור שזו עסקה בסכומים של מעל מאה מיליון יורו. הדרך לשם? ריאל מדריד תנסה למכור אולי את אורליאן טשואמני ואדוארדו קמאבינגה גם יחד. אלו השמועות.
בינתיים תומאס רונסרו תומך בהעברה כזו וכתב טור דעה ב-AS על “הצורך של ריאל מדריד בחוכמת רחוב” - משהו שהיה חסר מאוד בקבוצה הרכרוכית שלנו השנה.
חייב לומר שאני לא סגור עליו במאה אחוז וזה נראה לי קצת דיווח סרק. מוריניו רוצה את כולם הא? לא אומר שהוא לא שחקן טוב ושיפור מסוים ממה שיש. אבל צ’לסי חמים עלינו גם ככה מה שנקרא, וגם עליו אחרי הפלרטוט שלו איתנו, ובהתחשב בסכומים זו העברה מסובכת גם עבורינו. למכור את שני הצרפתים עבורו? זה נשמע משימה לא פשוטה בכל מקרה. הם צריכים לעשות לנו מבצע בגלל אדן הזאר..
זה בהחלט יהיה שיפור על מה שיש, אבל לא במחיר של למכור את טשואמני. אנחנו עדיין נצטרך קשר אחורי וכרגע אין לנו מחליף טבעי לעמדה הזו במידה ומוכרים את קאמבינגה.
אישית, הייתי משאיר את טשואמני וקאמבינגה ובכל זאת מביא את אנזו. שהצרפתים יילחמו על דקות בעמדת הקשר האחורי, ושאנזו ימלא את התפקיד של הקשר השני. ככה יהיה אפשר לשחק עם קשר נוסף מבין וואלורדה/בלינגהם/גולר - בהנחה שנשחק 433 כמו שמוריניו אוהב.
אנחנו לא במצב כלכלי בינוני כמו ברצלונה אבל אני חושב שזה לא ריאלי גם לנו לצרף את אנסו פרננדס בעסקה כזו יקרה ומבלי למכור את הצרפתים. בהנחה שפדה ואלוורדה קונצנזוס, סימן קריאה ולא סימן שאלה לגבי זה שהוא לא עוזב - ואוי ואבוי למי שמטיל ספק - הצרפתים הם הנכסים היקרים שאפשר למכור ובהרבה כסף. אדוארדו קמאבינגה צעיר וזה משחק תפקיד, אורליאן טשואמני יותר מוכח ויש לו מחזרת כמו מנצ’סטר יונייטד. לא שהייתי מוכר את שניהם למשל כדי לממן את עסקת אנסו, אבל תיאורטית בלבד מבחינת הסכומים.
בכמה כבר נוכל למכור את ראול אסנסיו ופראן גארסיה שבדרך החוצה? לא חושב שבהרבה כסף ואפילו לא באנגליה. לא בטוח שגם נקבל בוכטה על ברהים.
-לא מזמן פבריציו רומאנו כתב על קאסמירו ואינטר מיאמי של ליאו מסי, זה נראה רק עניין של זמן, אולי תגיע הודעה רשמית רק אחרי שברזיל תודח (?). קאסמירו עוזב את אירופה אחרי שנפרד ממנצ’סטר יונייטד זה ברור.
-בינתיים: לאס פלמאס הודיעה על הארכת חוזהו של שחקן ההתקפה חסה רודריגס בשנתיים נוספות קרי עד 2028. מי שבעונת הדסימה נחשב לילד הפלא של ריאל מדריד ואז פציעה קשה התחילה להרוס הכל - חזר לעניינים העונה כשכבש 11 שערים בליגה השנייה והוסיף שלושה בישולים. לצערו גם בשנה הבאה ישחק בליגת המשנה שכן הקבוצה מהאיים הקנארים הודחה על ידי מלאגה בחצי גמר הפלייאוף.