ריאל מדריד מפעילה את סעיף הרכישה של ניקו פס על סך 9 מיליון יורו.
ריאל כנראה תציע לקומו לרכוש אותו ב 60 מיליון עם סעיף רכישה בחזרה ב 80 מיליון בקיץ הבא,אם קומו לא תסכים לתנאים השחקן כנראה יימכר למרבה במחיר.
ריאל מדריד מפעילה את סעיף הרכישה של ניקו פס על סך 9 מיליון יורו.
ריאל כנראה תציע לקומו לרכוש אותו ב 60 מיליון עם סעיף רכישה בחזרה ב 80 מיליון בקיץ הבא,אם קומו לא תסכים לתנאים השחקן כנראה יימכר למרבה במחיר.
לא אמרו פה שאסור לקנות ולמכור באותו החלון?
@dmitrys אני לא הבנתי כל כך,מודה.
אפשר וזה גם קרה בעבר. אני זוכר את דמיקלס שעבר לאתלטיקו ומשם לסיטי באותו החלון.
מה שאסור, להבנתי, זה לקנות שחקן כדי למכור לקבוצה אחרת שהציעה עליו כבר. ״לגנוב אותו״.
תחפשו מה זה bridge transfer.
נתתי דוגמא של יונייטד עם קרראס בקיץ הקודם.
מעבר לזה, כל אחד והמקור שלו. אם הוא אכן יירכש, ואז אכן יימכר עבור רווח, אז נחזור לדבר על זה.
החוקים השתנו ב 20 השנים האחרונות. בארסה עשתה אותו דבר עם קוקוריה הצעיר לפני כמה שנים.
אתה זוכר מקרה כזה ב 2-3 שנים אחרונות? אני לא.
החוק שציינת מדבר על מקרים ששחקן נרכש במטרה למכור למועדון אחר. לדוגמה, מועדון ספרדי שרוכש שחקן איטלקי כדי למכור בחזרה לקבוצה באיטליה. המטרה היא למנוע ממועדונים להתחמק מתשלומים כמו דמי סולידריות, לא להגן על מועדונים מביי-באקים או משהו כזה.
במקרה הזה אין לפז הצעות נוכחיות על השולחן ואין ״גניבה״. גם אם ריאל תמכור אותו, יהיה לה קייס חזק לטעון שהיא החזרה אותו כחלק מהתכנית המקצועית וקיבלה הצעה טובה (כיאה לשחקן העונה בסריה א׳).
זה לא חוק חדש, הוא היה קיים גם ב2013. זו פשוט פרקטיקה לא נפוצה כי הפורמט של בייבאק+ 50% מהמכירה הבאה בונה על המועדונים הקטנים שישביחו וימכרו נכסים- אם ריאל תדפוק את אוסאסונה או יונייטד את בנפיקה, מועדונים אחרים ידעו שאין טעם להשביח שחקנים עבורם.
בכל הקשור לניקו ברור שמהרגע הראשון הוא נוהל כנכס של ריאל, בניגוד לשחקן כמו חאקובו ראמון.
נראה שזה חוק חדש יחסית, מ 2020
יכול להיות שהמקרה פה שונה, ומה שחשוב זה שפז שייך חלקית לריאל.
מצד שני, אני לא מבין מדוע יונייטד לא עשתה את זה עם קרראס .
אחד המודלים טוען שמה ששונה במקרה של פז , זה שהוא חתם על חוזה בריאל עוד ב 2024, אם ריאל תפעיל את סעיף הבייבק ב 2026. כביכול הפרט הזה קובע. אבל המקור לא נראה משכנע.
לגבי מועדונים קטנים שיסרבו להשביח שחקנים, אני לא מקבל את זה. סעיפי בייבק האלה נועדו בשביל לקנות שחקנים חזרה. אם מועדון קטן מסכים, הוא צריך לקחת את זה בחשבון. הם מרוויחים בכל מקרה, כי סעיפי בייבק גבוהים יותר מסעיפי מכירה, והם נהנים בינתיים משחקן איכותי.
אני מאמין שעורכי דין של ריאל יודעים מה הם עושים.
דבר הכי הזוי בסיפור זה שריאל רוצה שקומו תתחייב ל-60 מיליון, ותשאיר לריאל אופציה לקנות בחזרה ב-80.
לאכול את העוגה שלמה ולהשתין על כולם תוך כדי.
לא הבנתי מה העיניים
אני יודע שהקישור שלנו עמוס (ויצטרף אליו עוד שחקן פותח בקיץ) אבל לדעתי אנחנו נצטער על מכירה של ניקו פאס. ראיתי אותו משחק השנה ולדעתי עם עוד קצת ליטוש הוא יכול להיות שחקן פותח בריאל מדריד.
או לפחות- אם אתם חושבים שיש עליו סימן שאלה אז תשאילו אותו לעוד עונה. תנו לו להוכיח את עצמו שוב. אנחנו מוותרים עליו מוקדם מדי.
מבחינתי הדבר הכי טוב היה למכור/להשאיל את ארדה גולר ולתת לניקו את הדקות שלו. אחד נתן עונה מעולה בסריה א’ והשני נתן עונה בינונית מאוד.
אתה שואל למה יש לי דעה על נושא מסויים בכדורגל או שלא הבנתי אותך?
אז בעצם אין פה bridge transfer, כי הוא לא חותם בריאל אפילו לרגע. רק כסף מחליף ידיים.
אגב, כל העיתונים הספרדים מסתמכים על פבריציו, אבל מדברים על שווי שוק של 120 מיליון. חצי מזכויות על ניקו היו כבר של קומו. הם מפרשים מחיר של 60 מיליון על החצי השני שהיה שייך לריאל, וסה"כ 120 מיליון. לא ברור אם פבריציו לא דייק, או שהעיתונים טועים.
AS יודע לספר שבייבק בסכום של 80 מיליון יהיה תקף רק בקיץ הבא, ואחר כך יהיה לריאל זכות first refusal לעוד עונה.
רשמי: דני סבאיוס וריאל מדריד נפרדים שנה לתום חוזהו! אין ספק שזה היה צפוי. הקשר הספרדי שהצטרף מבטיס בקיץ 2017 היה שבע שנים במועדון עם תקופה בין לבין של השאלה בת שנתיים לארסנל. ב-2023 האריך את חוזהו במפתיע ומאז פלירטט עם האנדלוסים מדי קיץ ואף כמעט עבר למארסיי (בקיץ 2025). כעת נראה שסגירת המעגל תתרחש. הוא לא רוצה להמשיך להיות שחקן ספסל בגיל 30 (מחליף קידומת באוגוסט).
סבאיוס שיחק 215 משחקים בהם כבש שבעה שערים והוסיף 16 בישולים, וזכה ב-16 תארים בריאל מדריד - בין היתר שלוש פעמים בליגת האלופות ושתי אליפויות ספרד.
העונה אלבארו ארבלואה די מחק אותו לאחר המשחק כמחליף באוססונה, וחודש לסיום העונה נאמר שהיה פיצוץ בין השניים ועל כן לא נכלל יותר בסגל. אחד מרגעי השיא שלו הנה שער ניצחון נגד ויאריאל ברמונטדה בשמינית גמר הגביע בלה סרמיקה ב-2022/23. ב-2024/25 קיבל קרדיט יפה באמצע העונה והציג רצף משחקים טובים עד שנפצע. ב-2023 רשם 46 הופעות - הכי הרבה בתקופתו במועדון.
מהמועדון נמסר: “ריאל מדריד מודה לדני סבאיוס על מחויבותו ועבודתו הקשה במהלך תקופתו במועדון ומאחלת לו ולמשפחתו בהצלחה בפרק החדש הזה בחייהם. ריאל מדריד היא ותמיד תהיה ביתו”.
שחקן מוכשר שהיה לו קצת מכל דבר לדעתי אך לא יציב, חסר “שיניים”, נוטה לאבד ריכוז ואוהב לכדרר יתר על המידה. מעבר לכך נפצע בכל עונה. שיהיה בהצלחה בהמשך.
ריאל מדריד הוציאה הודעה רשמית לגבי ניקו פז ומאשרת את הדיווחים שיישאר בקומו לעונה הבאה. גם השחקן התייחס לכך ברשתות החברתיות.
ההודעה: "ריאל מדריד, קומו 1907 וניקו פז הגיעו להסכם לפיו השחקן יישאר במועדון האיטלקי לעונת 2026-2027.
“הסכם זה, שבוצע לבקשתו של השחקן עצמו, קובע גם כי ריאל מדריד שומרת לעצמה אופציה חד-צדדית לרכוש בחזרה את זכויותיו הפדרליות של ניקו פז לעונת 2027/28” (בעוד שנה).
ניקו פז: “לאחר שבועות רבים של מחשבה, החלטתי שהאפשרות הטובה ביותר לקריירה שלי כרגע היא להישאר במועדון שנה נוספת, המועדון שנתן לי את ההזדמנות לצמוח ולהפוך לשחקן שאני היום. אני אישית מאמין שזו ההחלטה הטובה ביותר גם עבורי וגם עבור ריאל מדריד, שכן זו שנה חשובה מאוד בשלב זה של הקריירה שלי והזדמנות ייחודית להמשיך לצמוח ככדורגלן ולהכין את עצמי בצורה הטובה ביותר לעתיד”.
מרגיש ממש הקלה עם הדיווחים של קורטחנה ופבריציו היום שאנזו אלינו לא קונקרטי. באמת שחששתי שזה יקרה..
מוריניו אישר למכור את קמאבינגה,מתאו מורטו אומר שהוא הוצע למנצסטר סיטי,המחיר שהוזכר-50 מיליון יורו.
אני בעד למכור אותו,מוכשר מאוד אבל לא התקדם בכלום בתקופה אצלנו,המחיר נשמע קצת נמוך אבל כנראה שאין ברירה.
לפני גמר ליגת האלופות ב-2024, וברור שאדוארדו קמאבינגה לא היה אז שחקן מושלם - הוא היה במעמד הרבה יותר גבוה מאורליאן טשואמני שגם סבל מפציעה ולכן לא שיחק בגמר ליגת האלופות. קמא היה טוב באותו המשחק. תמיד נהגתי להשוות בין שני הצרפתים ששניהם הגיעו צעירים. בכל מקרה, חמש שנים הן די והותר. זה לא שאני רואה בקמא שעיר לעזאזל בגלל השטות נגד באיירן מינכן. הוא קיבל מספיק הזדמנויות במועדון הגדול בעולם, והפך לשחקן מאוד פציע שגם לא מראה שאפתנות על המגרש. העניין פשוט: אחד מהצרפתים צריך ללכת. נראה שעל טשואמני אפשר לקבל סכום הרבה יותר גבוה, אבל הוא יותר נחוץ לנו. למכור את קמא לכסף המשתולל באנגליה ותמיד צריך לזכור שגם הגיל משחק תפקיד במחיר וזה לטובתינו.
טוב מסתבר שבריאל מדריד לא נרתעים מהסירוב של באיירן מינכן, ועל כל פס שאוליזה נותן יש 2 ידיעות חדשות שפרז בעקבותיו. אני לא באמת חושב שהמעבר הזה יקרה, אבל הנה הדרמה הקבועה לשנתיים או שלוש הקרובות.
50 מיליון על שחקן שזה נס אם הוא לא נפצע 3 חודשים ברצף? למכור מיד.