דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: טלנובלת אוליזה מתחילה

אני חושב שהעונה המוצלחת באמת של ג’וד אצלנו הייתה כשהוא שיחק false 9.
גם באנגליה הוא משחק חצי חלוץ.
גם ויני חילטר כחצי חלוץ במונדיאל הזה. כשהוא תקוע באגף זאת רק אחיזת עיניים. מהאמצע הוא עוד יכול לסכן את השער.
אם באמת רוצים להסתדר איכשהו, צריך לשחק מעין יהלום כשאמבפה ו-ויני באים מהצד וג’וד כfalse 9. אסור להרחיק אותו מהשער.

עוד 15 מיליון יורו על מריו חילה. המועדון הכניס הקיץ 125 מיליון יורו על שחקנים שכלל לא היו בסגל בעונה שעברה.

פראן גארסיה מתקרב לבטיס, היו דיוויחים על כך שהשתכנע לעבור לאנדלוסיה בתמורה לחוזה לארבע עונות (נשאר בספרד), ולפי אל צ’ירינגיטו בטיס תשלם ארבעה מיליון יורו על מחצית מכרטיסו, ריאל מדריד שומרת לעצמה 50%. פראן יכול לעבור את הבדיקות הרפואיות ולחתום כבר היום. המגן השמאלי שבאוגוסט יהיה בן 27, תוצר הקאנטרה שלנו, רשם 108 הופעות מאז שחזר מראיו וייקאנו בהן כבש שלושה שערים ובישל 13 שערים. יש לו 54 משחקים ב-2024-25, בה היה שחקן הרכב בגביע העולם למועדונים, ושיחק גם בקלאסיקו בגמר הקופה דל ריי לאור פציעתו של פרלאן מנדי אחרי עשר דקות.

אחד מרגעי השיא שלו היה במשחק הבית נגד ריאל סוסיאדד בעונת הבכורה כאשר בישל פעמיים. הוא פתח בהרכב למען האמת בחמישה מששת משחקי הליגה הראשונים. העונה פתח בהרכב נגד מנצ’סטר סיטי בגומלין באיתיחאד.

עריכה: רשמי

עשינו עסקאות מעולות הקיץ אבל כאן נרשמת אכזבה מסוימת, היה יכול להימכר בחורף בסכום גבוה מאוד כי הכסף הגדול נמצא באנגליה. כנראה גם העובדה שחוזהו מסתיים בעוד שנה - משפיעה.

בצרפת דווח ב-RMC ספורט ובספרד מיישרים קו: אורליאן טשואמני נשאר בריאל מדריד וחתם על הארכת חוזה עד 2031! בצל השמועות על מעבר אפשרי למנצ’סטר יונייטד - המאמן ז’וזה מוריניו הטיל וטו. הוא שוחח עם הצרפתי בטלפון, הסביר לו כי הוא רואה בו חלק חשוב בפרויקט. מוריניו רואה בו קשר שאין בסגל של ריאל מדריד - קשר אחורי פייטר. חוזהו של הקשר בן ה-26 היה עד 2028.

במארקה העלו סקר אוהדים בו הצביעו כ-44 אלף אוהדים - 67% הצביעו שמדובר במהלך מושלם - הוא שחקן מפתח לעתיד| 20% חושבים שזו החלטה לא טובה ופשוט היה קשה למכור אותו| 13% בחרו באפשרות “זה לא הכרחי - היה לו חוזה גם ככה”.

לא הייתי שלם במאה אחוז לו היה נמכר כי אין לנו קשר אחורי אחר ומצד שני גם לא הייתי מתבאס ממש. הוא התקדם אבל לא מספיק דומיננטי ולא חושב שהגיע לגבהים שציפו ממנו במועדון. מה גם שעליו היה אפשר להרוויח הרבה כסף בניגוד לאדוארדו קמאבינגה.

הפעם היחידה בה הוא היה פייטר היא כששרקו לו בוז.

זה מה שאומרים מצד המועדון לא פרשנות אישית שלי, הדבר היחיד שהשתנה מבחינתי הוא “דירוג הצרפתים” ושהוא מאפיל על אדוארדו קמאבינגה. אני חושב שהוא התקדם בתקופה שלו בקבוצה והבוז באמת עשה לו משהו, אבל ארבע עונות זה הרבה מאוד זמן וזה לא מספיק. הוא גג היה “טוב”, אף פעם לא מצוין, לא במשחקים נגד הגדולות. לא אכפת לי שהפס שלו אלגנטי נניח משל קאסמירו, גם אם טשואמני התחיל קצת ‘להתלכלך’ - חסר לו משהו כקשר אחורי, אין לו סכין בין השיניים. אני שמח שנשאר כי אין לנו קשר אחורי אחר, לא כי הוא בעצמו כזה וואו.

אגב אני מלכתחילה הנחתי שהוא כן ימשיך בריאל מדריד (שדרוג חוזה גם - הבעת אמון) משום שהעסקאות האלה במאה מיליון יורו מאוד מסובכות ולא חושב שצ’לסי רוצה לשחרר לנו את אנסו פרננדס שהוא גם לא באותה העמדה. נקווה שהצעקות של ז’וזה מהקווים ימנעו מטשואמני לחזור לאדישות או להירדמות.

טיאגו פיטארץ’ ונבחרת ספרד U19 זכו באליפות אירופה אחרי ניצחון 0:2 על גרמניה, הזכייה לא הייתה בספק ולו לרגע אחרי שפירקו כל מה שזז בטורניר, את אותה גרמניה הביסה 0:4 בשלב הבתים לדוגמא, לא ספגה אף שער. מה שיותר מעניין, מעבר לשאר הנציגים שלנו ששיחקו (חסוס פורטה המגן הימני, מריו ריבאס הבלם שכבש את השער השני וגם קשר הכנף דניאל יאנייס) - טיאגו סיים את הטורניר כאחד המצטיינים עם חמישה בישולים והציג איכויות אחרות ביחס לקבוצה הבוגרת כמובן.

מצבו לוט בערפל. בריאל מדריד מצפים שיקצר את חופשת הקיץ שלו כדי להגיע לוולדבבאס, להיפגש עם ז’וזה מוריניו ו’להרשימ’. מלאגה ששבה לליגה הבכירה לאחר היעדרות ארוכה, וב-30 באוגוסט מגיעה לסנטיאגו ברנבאו לפי לוח המשחקים - ביררה לגבי טיאגו ויכולים לתת לו דקות משחק רבות, זו הצעה עם הרבה יתרונות. אולם, לפחות על פי מה שאמר ב-AS בריאיון בימים האחרונים - טיאגו רוצה לשחק בליגת האלופות.

משום שהנבחרת הייתה כל-כך ברמה רמות מעליה ביחס ליריבות - הלוואי ספרד הבוגרת גם כן - קצת קשה לקחת ברצינות את הטורניר הזה.

טוב בואו נדבר על זה רגע…

דבר ראשון הדיווח מגיע מסנטי אאונה. הוא עיתונאי אמין שגם היה הראשון לדווח על כך שהמעבר של אמבפה לריאל בפברואר 24 נסגר סופית. הוא טוען שאוליזה רוצה לעבור לריאל כבר הקיץ ושבאיירן תהיה מוכנה למכור למרות ההכחשות הפומביות.

אני אישית לא חושב שזה יקרה, ואני גם לא לחוץ על זה. אם אנחנו נמכור את ויניסיוס ונביא גם חלוץ, ונשאר עם שלישייה התקפית של אמבפה אוליזה וחלוץ זה יהיה טוב. שלישיית התקפה של ויניסיוס אוליזה ואמבפה היא שלישייה מאוד מסוכנת אמנם אבל חסרת נוכחות ברחבה.

חייב לומר שאם זה נכון שהוא רוצה לעזוב את באיירן, הוא פשוט עוד שחקן שמתגלה כאישיות נלוזה.

אני חושב שחלוץ הוא קריטי. הייתי מתאבד על האלנד הרבה לפני אוליסה. פרז של השנים האחרונות מזכיר בעיקר את דשאן.
מה גם שג׳וד בא לידי ביטוי באופן משמעותי יותר כשיש חלוץ אמיתי לפניו. רואים זאת בנבחרת, ראו את זה בדורטמונד ובעונה הראשונה אצלנו לפרקים עם חוסלו.
אמבפה בחוד תוקע את השטף לטעמי.

החלום הרטוב הוא שויניסיוס עף מפה על טיל, אמבפה מוסט שמאלה ומגיע חלוץ לחוד. כמובן שזה יישאר בגדר חלום לצערי.

לא בטוח שזה חלום רחוק. יש לויני שנה לחוזה והוא עושה פוזות. ייתכן גם שהעניין באוליזה הוא בגלל שויני עושה פוזות, אבל זו סתם תחושה.

לא בטוח שזה חלום,להוציא עכשיו 200 מיליון על שחקן שממש לא בטוח שווה את זה(עם כל הכבוד ל2 עונות יפות בגרמניה)זו יכול להיות טעות שלא נשתקם ממנה שנים.

במקום להשתגע,למכור את צואמני ליונייטד,להביא את רודרי בחינם ובכסף הזה אפשר להביא גם עוד בלם וחלוץ (או קיצוני יותר צעיר וזול).

רודרי חתום לעוד עונה במנצ’סטר סיטי אז בחינם זה לא יהיה. סיטי עברה לא מעט שינויים ואני לא משוכנע שזו עסקה קלה גם אם נניח הוא מבקש לעזוב. הוא השתפר משמעותית בנוקאאוט במונדיאל והשקט שלו והפעולות הקטנות והבסיסיות הן נכס.

אני נגד עסקת הענק הזו האפשרית עם אוליסה מבלי לערער על כישרון העל שלו. אולי אני קצת לא מפרגן כי זו גם הבונדסליגה והוא משחק בקבוצה מפלצתית. אבל בעיקר הסכום מרתיע אותי והסינרגיה עם האחרים ולא נראה שמישהו מההתקפה יילך..

לדעתי יש שתי אפשרויות אם רוצים לבנות משהו (יחסית) מאוזן:

1. מכירה של ויני > להסיט את אמבאפה שמאלה > להביא את אוליסה לימין > להביא בנוסף חלוץ מטרה בסגנון ולאחוביץ’ או סורלות’ = לשחק 451 עם חלוץ מטרה, אמבאפה בשמאל, אוליסה בימין, ג’וד מאחורי החלוץ.

ככה גם יש מחליפים סבירים לכל עמדה (רודריגו לשמאל, בראהים/גולר/ברנרדו לימין, גולר/ברנרדו מאחורי החלוץ כשג’וד לא זמין.

1. לחכות עם אוליסה למועד אחר > לרכוש חלוץ מטרה וקשר נוסף למרכז = לשחק 352 עם ג’וד מאחורי החלוצים אמבאפה ועוד חלוץ מקדימה, באגף ימין להשתמש בפדה/טרנט/דאמפריז, בשמאל ויני/רודריגו, ובמרכז צ’ואמני + ברנרדו/קשר רכש.

בהגנה אפשר להשתמש בקוקריה/קרראס כבלם שמאלי, ביחד עם וככה אפשר לעשות רוטציות בקישור ובהגנה לפי הצורך.

מן הסתם שהאופציה היותר “סקסית” היא הראשונה, אבל היותר ריאלית זו השניה. למרות שקשה לי לראות את מוריניו משחק עם 3 מאחורה.

מסכים עם מה שנכתב מעליי אבל, לעולם לא יהיה שחקן שאשכרה שווה ומצדיק סכום של 200 מיליון. זה לקח שהיינו צריכים ללמוד כבר ממקרה אמבאפה או אפילו מה שקרה עם ניימאר ופסז’.

אין לנו באמת אינדיקציה מה הערך של 200 מיליון עבור המועדונים הללו. היום הסכומים הם לא מה שהיו בעבר ועל כל קשר סביר מתחילים לדבר מ100 מיליון צפונה. פעם הייתי מתרגש מזה, היום אני מבין שאין ברירה ואם רוצים את הטופ צריך לשלם. כשהוצאנו על קוקוריקו 60 מיליון זה שרף לי אבל חייב להודות שבמצב השוק של היום וביחס ליכולות של השחקן - זה מחיר לא רע בכלל.

לגבי אוליזה והיכולות שלו, הוא כלי שאין לנו כמותו בסגל. שחקן עם רגל שמאל שמשלב טכניקה, מהירות, יצירתיות דריבל מסירה ובעיטה. הוא טוב גם במשחק עומד וגם במשחק מעברים. הוא טוב גם באמצע וגם באגפים, ויש לו הרבה יתרונות שלא קיימים בסגל שלנו. היתרונות הללו לאו דווקא יפתרו לנו את הבעיות, שבעיקרן הן שחקן שיודע לשלוט במשחק ושחקן עם נוכחות ברחבה. עכשיו כשרודרי הראה יכולת גבוהה הוא נראה כמו מישהו שבאמת יכול לפתור לנו את הבעיות.

למה? הוא חייב משהו מיוחד לבאיירן? מה בדיוק נלוז פה?

הוא רוצה לשחק בריאל מדריד, המועדון שלו יקבל עליו כסף גדול. הוא לא עושה שביתה איטלקית, לא מודיע בפומבי שהוא רוצה לעזוב. בסך הכול (לפי הדיווחים) מבקש מההנהלה שם לעזוב בשיחות סגורות בינו לבינם.

התנהלות לגיטימית לגמרי, לא מבין מה מצופה ממנו לעשות אחרת.

שכחת את מסטנטואונו.

אתה באמת חושב שיש סיכוי שיביאו חלוץ על הראש של אמבפה?

מה השתנה אחרי שנתיים שפתאום לא טוב לו בבאיירן שהוא צריך לעזוב לריאל?
מילא היה שם 4-5-6 שנים והוא רוצה לשנות אווירה.
הם הלכו עליו כשריאל לא ידעו מי זה בכלל, ופתאום אחרי שנתיים הוא רוצה להשתמש בהם כ-‘‘מקפצה’’ כי יש לו צ’אנס לשחק עם אמבפה.
מאותו בית היוצר של הגועל נפש שקיבלנו מלברון בנבא כל השנים האלה.

אני מבולבל וטיפה תעזור לי להבין מה ההבדל הגדול בינו לבין חוליו?

כל עוד הוא לא שובת או מורד זה לגיטימי לחלוטין.

באיירן זה לא מועדון הבית שלו והוא לטוב ורע שכיר חרב שם, הוא רוצה לעבור לקבוצה יותר טובה בעיניו וגם שתשלם לו יותר

אין בעיה עם זה