דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה סגור, רודרי מתקרב. ויניסיוס יאריך חוזה?

גם אני לא מבין מה לא בסדר בלרצות לעבור לקבוצה גדולה יותר. תרמת כמיטב יכולתך לקבוצה הקודמת, ואתה משאיר להם הרבה כסף, ולא עובר ביום האחרון של החלון.
אפשר להגיד את אותו הדבר כמעט על כל שחקן שבארסה הביאה. קונדה, ראפיניה, אולמו, ואחרים.

איפה זה ואיפה מה שגיוקרש עשה למשל. פשוט סירב להתייצב למחנה האימונים של פורטו ושיקפצו לו.

גם חוליאן לא 100% בסדר בעיני אבל הקונטקסט אחר. אתלטיקו זה לא מועדון שמתמודד על תארים, המאמן משחק כדורגל שמוציא לשחקני התקפה את החשק לחיות, יש הרבה פחות גולים במשחק והיחסים של אלבארז עם סימאונה לא משהו בכלל.

מעבר בעקבות משבר ביחסים, מעבר בשביל התקדמות משמעותית, מעבר אחרי מיצוי - כל אלה אני יכול להבין.
מעבר אחרי שנתיים במועדון גדול ומצליח שנותן לך צ’אנס להתחרות על ליגת האלופות, מאיפה זה בא בכלל? מאותו מקום שבו בוחרים נבחרת כי אתה רוצה לזכות בגביע.

הטייק שלי בנושא זה שאם השחקן יגלה יכולת רעה למועדון לא תהיה בעיה להביא מישהו אחר במקומו או לנסות להעזיב אותו. ובהתאם, אם השחקן יגלה יכולת טובה, הגיוני שירצה להשתדרג - כלכלית ומקצועית. בסוף עבודה זה ביזנס, לא משפחה.

השוני בין המצבים הוא שמיקל אוליסה לא אמר שהוא רוצה לעזוב את באיירן מינכן, הכל אלו שמועות ודיווחים של עיתונאים, בין אם העיתונאי הזה נחשב לאמין יותר ובין אם קודם לכן היה מדובר בשקרים נניח. לכן באיירן פחות עם הגב אל הקיר.
אגב שניהם משחקים בסה"כ שנתיים בקבוצות שלהם, זה כאילו כן מרגיש מוקדם מדי, יכול להבין את באיירן בגישת ה-“אנחנו לא מועדון מוכר” והוא לא זכה איתם עדיין בליגת האלופות נניח. באיירן גם “הימרה” על אוליסה אחרי ששיחק בסה"כ בקריסטל פאלאס. לגבי חוליאן אלבארס אני לא כל-כך זוכר מי עוד הוזכרו פרט לאתלטיקו מדריד דאז אבל היא לא הייתה הקבוצה הגדולה היחידה.

זה לא בדיוק ככה, כי כששחקן טוב אז המועדון משקיע בו והוא תופס נתח גדול באופן יחסי מההכנסות של המועדון. כתוצאה מכך המועדון מחוייב אליו, ולא בהכרח גם יכול להחליף אותו. ע’'ע מה שקורה עכשיו עם אראוחו.

כן, מועדוני כדורגל יחפשו להחליף שחקנים שנמצאים ביכולת חלשה, אבל איזה שדרוג אוליסה מחפש כרגע שהוא יכול למצוא במעבר לריאל שהוא לא יכל למצוא כשהיה אצל פאלאס ויכול לבחור לא בבאיירן?
אני מאמין שאם אכן ביקש/יבקש לעזוב, ביזנס או לא ביזנס, בבאיירן יקבלו את זה כצעד מכוער ומעליב.

זה עדיין ביזנס… מכוער או לא, מי שלוקח את זה אישי זה כבר עניין שלו. נקודה.

בין אם אני רוצה עוד שחקן כזה בריאל או לא, זה כבר משהו אחר. אבל זה לא שונה מאמבאפה. שניהם שכירי חרב ורודפי תהילה מבחינת פרסום ומעמד. אבל באותה מידה הוא יכול לסגור לנו פינה שמאוד חסרה לנו (אגף ימין), אז זה שיקול מחושב. לא לבנות עליו ליותר מ2-3 עונות ויהיה בסדר. אבל גם לא לתת לו חוזה ענק של 4-5 שנים, המענק חתימה שלו גם ככה יהיה עצום אם יקרה.

ובנימה אישית, אנחנו צריכים שחקן כמוהו, אבל הייתי מעדיף מישהו שלא מפחד להגיד בפומבי שהוא רוצה להגיע אלינו מסיבות אישיות.

כשזה שחקן שרוצה לעבור לבארסה זה בוא הביתה חולי, אבל כשזה שחקן שרוצה לעבור לריאל מדריד (על פי השמועות בלבד בינתיים) אז זה מכוער גועל נפש ואישיות נלוזה.

אני באמת לא מבין למה אתם מתייחסים לדבר הזה. לפחות יתר אוהדי ברצלונה שהגיבו פה היו כנים.

פבריציו מיישר קו בינתיים עם יתר הדיווחים וטוען את מה שכולם טוענים עד עכשיו. ריאל מדריד רוצה מאוד את השחקן שתעשה הכל להביא אותו הקיץ. בלאקיפ טוענים שאוליזה החליט לעבור לריאל מדריד ולרצון השחקן יהיה משקל מכריע בנוגע לעתידו. תתקיים פגישה חשובה בין אוליזה לבאיירן לאחר המונדיאל שאחריה נהיה יותר חכמים.

אני הייתי רוצה לראות דיבורים על רודרי. היכולת שלו במונדיאל לחלוטין שם וכרגע הוא יכול לפתור לנו הרבה בעיות ויאפשר אפילו למכור את טשואמני אם נרצה.

נושא לא פחות חשוב זה הארכת החוזה של ויני, דיברו על אחרי שברזיל תודח מהמונדיאל, אמרו אמצע-סוף יולי, בינתיים אין כלום. הוא נכס יקר שכל החלטה בנוגע אליו תהיה יקרה ומשמעותית, ובעיניי גם לא אופטימלית ומלאה בסיכון.

מה כמו שאתלטיקו השקיעו מאה מיליון בחוליאן, הוא השחקן הכי יקר שלהם, הפכו אותו לפנים של המועדון ועכשיו הוא רוצה לעזוב?!?

בדיוק כמו שאתלטיקו קיבלו את ההודעה של חוליאן

או כמו שלבנדורסקי לא שבת בשביל לעבור לברצלונה מאותה באירן בדיוק שזכתה ביותר תארים מברצלונה.

מבחינה היסטורית נראה לי גם ריאל מועדון טיפה יותר גדול מברצלונה…

קצת מביך שהלכת שנה אחורה כדי למצוא הודעה שאתה חושב תוציא אותי באור רע.
מוכיח גם שאין לך שום קונטקסט למשפט הזה, ושגם פספסת לגמרי את הנקודה או את ההסברים שלי בדיון הנוכחי למה זו סיטואציה שונה. חוץ מזה שההודעה נכתבה כשנה לפני שאלבארז ביקש לעזוב. שנה.
אבל לבריאות.

רק לגבי ויניסיוס - הכותרות כל הזמן משתנות מאופטימיות לפסימיות במועדון מצד המארקה וה-AS, וכמובן שהוא לא ירד מהעץ ודורש 30 מיליון יורו, זה קרייסיס. אבל הוא בחופשה לאחר המונדיאל והפגישה מתוכננת ואמורה להתקיים בסוף חודש יולי, בזה אין שינוי. נכתב על כך ב-AS לפני שבוע מצד חוסה פליקס דיאס ואז במארקה עלו גם כן עם משהו אחר-כך. ההגדרה: “פגישה מכרעת”.

אני באמת כבר לא יודע מה אני רוצה ומודאג מעניין אוליסה גם. מעניין מה מוריניו חושב. אם הוא במקום ויניסיוס אז ניחא. אבל לא אוהב את הסכומים האלה, ויש לי קצת סלידה מגלאקטיקוס אחרי השנים האחרונות.

גלאקטיקוס כשלעצמם הם לא בעיה, הבעיה שהופכים את רכישת הגלאקטיקוס כאסטרטגיה וכופים אוסף שחקנים שלא משלימים אחד את השני על מגרש אחד רק כי הם כוכבים.

ספציפית לגבי אוליזה יש לו מקום אצלינו ללא ספק. הוא לא יזיק לא מבחינת העמדה אליה הוא מגיע ולא מבחינת גישה וכו’. הבעיות היחידות שלי איתו הן תג המחיר וזה שהוא לא “דחוף” כמו שצריך לחזק עמדות אחרות. עדיין אם המעבר הזה יקרה אני חי איתו בשלום כי הרבה זמן שלא שפכנו כסף על גלאקטיקו ‏(אמבפה הגיע בלי דמי העברה ועם בונוס שמתפרס לאורך החוזה‏), וזה שהמחירים היום בשמיים, וזה שבכל מקרה אין מציאות בשוק בעמדות שאנחנו צריכים להתחזק בהם.

נקודה לגבי אוליסה: הוא יכול להיות דמות משמעותית בחדר ההלבשה: מצד אחד, הוא צרפתי, אז יש לו את אמבפה. מצד שני, הוא גם אנגלי, אז יש לו את ג׳וד וטרנט. עוד דבר, כמות דוברי האנגלית בחדר ההלבשה גדלה (קונאטה, מוריניו, קוקורייה, ברנרדו…)

זה מרגיש שפלורנטינו פרס רוצה לסתום לנו את הפה על כל הטעויות שעשה בשנים האחרונות ומיקל אוליסה יהיה התשובה כדי שנסלח על הכל. אמרת בעצמך שאתה לא מרוצה מהמחיר הגבוה שהעסקה כזו תספק - יש כל-כך הרבה כסף להשקעה? אחלה, אפשר לשמור אותו בינתיים, ושיש עמדות דחופות יותר. אני מתנגד לקונספט ולא ספציפית אליו ובהחלט נראה שהוא שחקן שעובד קשה. אני לא רואה את ויניסיוס הולך כל-כך מהר, זה מצב מסובך, ואין מקום לכל השלושה יחד+בלינגהאם.

צריך להתאמץ בלהוציא יותר מהסגל שקיים שהוא סגל טוב והגיע הזמן שגם בריאל מדריד נראה “השלם גדול מסך חלקיו” מה שלדעתי בהחלט קורה אצל ברצלונה.

אם אני מנסה גם כן לשרטט הרכב לעונה הבאה, טקטית: להערכתי ז’וזה מוריניו רוצה בכנף ימין לשחק עם קשר אגף “מזויף” שזה פדה לעתים, ברנרדו, גולר, ולשמור את האגף לדנזל דומפרייס.

חייב לציין שאני לא כ״כ מרוצה מההחתמה של קונאטה. לדעתי מדובר בבלם לא יציב על גבול החלש בהרבה מקרים. במשחק היום מול אנגליה לא הרגשתי את הנוכחות שלו, ואמנם הגולים לא היו באשמתו הישירה והאווירה לא שיא הרצינות, אבל הוא עדיין לא היה מורגש כמו אופמקאנו לדוגמא.

*זאת לא הפעם הראשונה שאני רואה אותו משחק. אני לא חושב שהוא מה שיפתור לנו את המצב בהגנה בשורה התחתונה. מבחינתי החתמה פלסטר.

מצטרף לביקורת גם כי מדובר בשחקן ששיחק 14 דקות בטורניר עד עתה, גם אם שאר החבר’ה רדומים - ציפיתי שהוא יהיה נחוש וינסה להראות מי הבוס. מצד שני כל הנבחרת הייתה מופקרת ואני חושב שזה לא הוגן לשפוט על פי..אפילו לא טורניר של חודש ימים - למשל גם ברנרדו סילבה היה קטסטרופה במונדיאל הזה. בטורניר הזה למשל ראינו את דאיו אופמקאנו טוב מאוד אבל בבאיירן מינכן הוא מחלק מתנות כדרך קבע. קונאטה הגיע בחינם, כמובן עם מענק חתימה אבל לא היסטורי כמו של קיליאן אמבפה, והוא רשם אשתקד את העונה הפורייה בקריירה מבחינת מספרים. הוא יותר כשיר מאלה שיש לנו. מעדיף לשפוט אותו בצורה נקייה אצלינו בלי מה שהיה קודם..

זה חלק מהמחיר שמשלמים בלהחתים שחקנים ב"חינם".
ב99.9 אחוז מהמקרים, יש סיבה שהם נשארים בלי חוזה במצב שאפשר להחתים אותם.

עם דויד אלאבה נפלנו בהחלט אבל אנטוניו רודיגר, קיליאן אמבפה ואחרים מציגים תזה אחרת. ליברפול רצו שימשיך, גם וירג’יל ואן דייק עשה עונה איומה. שוב, לא עף עליו אבל טוב שהגיע כי הבלמים הטובים פצועים ויש ספק לגבי הכשירות. והבריאים - יש גם ספק - לגבי יכולתם.

אם אני זוכר נכון, קונאטה קיבל הצעה להמשיך בליברפול, אבל לא הסכים לה מסיבות פיננסיות.
כלומר, ליברפול רצו שיישאר, אבל לא בכל מחיר.
לדעתי זאת הסיבה העיקרית ששחקנים עוזבים בחינם. לא הסיבה השניה שהם כל כך גרועים שהמועדון לא רוצה לחדש.

זה בדיוק העניין. לא בכל מחיר זה אומר שעבור היכולת שלו הם מוכנים לשלם מחיר מסוים.
כשאתה מחפש להביא בחינם, אתה מתפשר על היכולת תמורת מחיר.

קונאטה הוא אחלה בלם רוטציה. לא בטוח שהוא מספיק טוב להיות בלם פותח קבוע בריאל מדריד. הבעיה היא שנראה שזה התפקיד שמייעדים לו. על הנייר יש לו פוטנציאל להיות כזה, בטח מבחינת היכולות הפיזיות. בפועל- אם הוא לא עשה את הקפיצה בליברפול למה שיעשה אצלנו?

לדעתי זאת עיקר הבעיה שלנו בהגנה. יש לנו שלושת רבעי בלם שהוא באמת וורלד קלאס (רודיגר וגם זה בחלק מהזמן), יש לנו את קונאטה שהוא שחקן רוטציה נחמד, את מיליטאו שהוא סימן שאלה ואת האוסן שכרגע הוא בעיקר פוטנציאל.

את עמדות המגנים דווקא הצליחו לסדר יפה ועל זה כל הכבוד להנהלה.