מה זה קשור? אתה אומר שאם הוא ישחק בריאל הוא יקבל יותר צהובים ואדומים. כלומר ריאל מקבלת הרבה. אתה יודע מה הנתונים של הכרטיסים שריאל מקבלת ביחס לשאר הליגה?
רודרי רכש די מושלם. אולי הקשר האחורי היחיד בעולם עם יכולת הנעת כדור קרוס-ית ויכולת הגנתית משמעותית. כלומר הוא סוגר לנו את שני התקנים החסרים- שחקן הורס, ושחקן משחרר פקקים.
עם קוקרייה, ברנרדו ורודרי אני באמת אתחיל להתרגש- זה מאפשר לחקות את ספרד ביכולת ״לחנוק״ אבל עם כישרון רציני בהתקפה (סליחה אוירזבל).
על סמך הרכש של מוריניו עד כה ובעבר אני מאמין שהוא ימשוך לכיוון הזה. הלוואי. הזכייה בכדור הזהב של המונדיאל אמורה לאפשר לפלורטינו להחליק את זה בגרון גם.
אתם לא קצת מתעלמים שרודרי פורח בשיטת משחק שונה לגמרי מריאל?
הוא מאוד תואם לשיטה של נבחרת ספרד, סיטי וברצלונה (שהיא אולי סוג של המקור), לא בטוח שזה יתאים לריאל.
מבחינתי אין ספק שהוא יצליח בכל שיטה ומקום שבו הוא ישחק. הוא פשוט שחקן כל כך איכותי וורסטילי שהוא ישדרג כל קבוצה שבה הוא נמצא.
חבל אבל סתם לאכול אשליות… נדבר אם זה יתקדם לאנשהו.
מה זה קשור? שחקן שמקבל בריאל אדומים ובנבחרת (גם היא, עם אינייסטה וצ’אבי, הייתה הצעצוע הנוצץ של פיפא) לא.
בדיוק מה שאמרתי לך שיקרה לאנזו שהיה עסוק ברוב המשחקים במונדיאל בmma, שחקן כזה בריאל יורחק אחת לשבועיים.
בכל מקרה, למזלי, ריאל לא מעוניינת בו. אז אפשר להתקדם.
צריך לנסות להחתים את רודרי. בוודאי לא לוותר מראש, לא לנתח לפי מספרים בלבד - שהוא בן 30 והוא עבר פציעה קשה. אמנם לא בכל מחיר, אבל יש כמה דברים שמשחקים לטובתינו כמו מצב החוזה ואם הוא באמת רוצה לעזוב. ובעיקר זו עמדה שדורשת חיזוק. רודרי עונה על כל הקריטריונים, אם נוכל להשיג חוזה לשלוש עונות זה נהדר. הוא גם לא מתבסס על פיזיות כמרכיב עיקרי. ובעיקר: הביאו מאמן בדעיכה אמנם אבל פיגורה וכזה שרוצה לקבוע הכל - אז פלורנטינו לא יכול להמשיך להיות המנג’ר. לפחות לפי הדיווחים הוא היחיד שמתנגד.
לדעתי כדי לשדרג את הקישור באמת אנחנו צריכים קשר אחורי, לא קשר אמצע. יש לנו שני קשרי אמצע מעולים- פדה ובלינגאהם. מעדיף את שניהם על אנזו פרננדס (ועל כל אחד אחר שנמצא בשוק). לשני אלה תוסיפו את ברנרדו סילבה שגם כנראה ישחק אצלנו בעיקר באמצע.
אז הבנו שאנחנו צריכים קשר אחורי. במקרה (או שלא) הקשר האחורי הכי טוב בעולם רוצה להגיע אלינו. הוא גם בדיוק הוכיח שהוא עדיין כזה והוא גם ספרדי. אז נכון שהגיל הוא לא בדיוק הפרופיל שפלורנטינו אוהב להביא ועדיין- אם יש אופציה לרודרי הוא חייב להגיע.
יש בעיה של כסף? תדחפו את טשואמני ליונייטד/צ’לסי/אחר ב- 70-80 מיליון.
אם רוצים את רודרי כי הוא מנהל משחק מעולה מאחורה אז כבר יש לנו תחליף שעולה עליו בעניין הזה וזה ברנרדו סילבה, הגנתית רודרי כמובן שעולה עליו אבל סילבה הוא לא קרוס, כלומר הגנתית הוא גם טוב מאוד, הוא מתלכלך מאוד כשצריך ומבחינת ניהול משחק מאחורה ושבירת לחץ סילבה עולה באופן ברור על רודרי, אני תמיד מזכיר שכל פעם שליברפול לחצה את סיטי ורודרי לא הצליח אז פפ היה מזיז את סילבה לאחור לשחק את הפיבוט האחורי והממזר הקטן היה שובר את הלחץ שלנו בקלות.
כלומר, כרגע, אם המטרה היא ניהול משחק והתמודדות מול לחץ גבוה מצד היריבה אנחנו מכוסים לגמרי עם סילבה, לא אומר שלא צריך את רודרי או לא להביא את רודרי רק מציין עניין שיש לקחת בחשבון.
אני מניח שמוריניו לא מביא את סילבה כדי לשחק בצד ימין בהתקפה אלא להיות הדבק והמאסטר מאחורה כדי להוציא את המיטב מפדה וג’וד.
רודרי עדיף הגנתית וגם יתרום יותר לאיזון - ברנרדו יכול להיות יותר נייד, ורודרי יהיה זה שתמיד התפקיד ההתקפי שלו זה הניהול משחק. ברנרדו יוכל לעזור לו בניהול משחק ובהשתחררות מלחץ, ויוכל גם להיות יותר נייד ולשבור קווי הגנה או להשתחל לרחבה
וגם במשחק גובה רודרי יתרום לנו הרבה וגם הגנתית שלדעתי הוא פשוט מעולה.
אני חושב שמוריניו שואף לשחק יהלום כשויני יותר משוחרר ובורח לאגף, כרגע עם הסגל הנוכחי זה לא אפשרי לדעתי כי חייב קשר אחורי טוב ודומיננטי - עם טשואמני זה פחות שחקן בהרכב כזה (פשוט נעלם ולא עושה כלום), הבאה של רודרי תאפשר לו את זה ותיתן לנו קישור מאוד חזק ויציב שיוכל להכיל הגנתית ולהזין התקפית את ויני ואמבפה.
קורטואה
קוקוראה\קררס קונאטה מיליטאו\רודיגר דאמפריס
רודרי
ברנרדו פדה
ג’וד
ויני אמבפה
סילבה ופדה יכולים להיות גם באגף ימין במקרה הצורך, ג’וד בעמדה הטובה ביותר עבורו וגם סוף סוף לא יהיה מאחורי חורים מהלכים בקישור אלא קישור שיודע להחזיק בכדור והגנתית הוא לא מסננת.
השאלה הגדולה פה היא לאן מועדות פניו של ויניסיוס (ובמקרה של עזיבה מי מגיע במקומו, החלום - הלאנד)
פרז פספס את החתמת זובימנדי, ועכשיו הוא בדרך לפספס את רודרי שהוא פשוט זהב והוא נכנס לשנת חוזה. רודרי יהפוך את הקבוצה בעיניי, והוא יותר משמעותי אפילו מהחתמת אוליזה. שחקן על, שייתן לנו 3-4 שנים לפחות של שקט נפשי, עד שנימצא יורש ראוי (במידה ויהיה בריא כמובן).
אגב על אותו כיוון ריאל לא הלכה על הארי קיין, שעדיין נותן שנים מעולות. אבל עכשיו הפספוס הוא קריטי יותר:
- הארי קיין היה עולה 100 מליון, רודרי פה בחצי מחיר מזה
- על קיין היו אלטרנטיבות - ההבאה של ג׳וד והמחשבה לעתיד על אמבפה. על עמדת הקשר אין שום שחקן באותה רמה או בכלל שחקן ברמה גבוהה שריאל מעוניינת בו
- הבאה של קשר איכותי יותר קריטית לנו בהרבה במצב הנוכחי מאשר חלוץ באותה תקופה
רק אציין שאני לא שותף לדיעה כאן שרודרי יהיה פספוס ‘‘היסטורי’’, על קיין אמרתי אז שיש להתאבד ואפילו להביא גם תוך כדי וויתור על אמבפה בעתיד.
רודרי מצויין, אבל לבעיה העיקרית שהוא יבוא לפתור יש לנו כבר פיתרון יותר טוב מתוך הסגל.
אני שוב חוזר ומדגיש, אני בעד להביא את רודרי, אפילו מאוד מאוד מאוד בעד.
והפתרון הוא?
כפי שזה נראה אנחנו ממשיכים לעוד עונה עם קישור נגרים
הפתרון של רודרי מכיל בתוכו גם את התפקיד של טשואמני ומפנה עוד מקום בהרכב. לסילבה אין את זה.
אני חושב שנפלה לפתחנו הזדמנות להחתים את רודרי וחייבים לנצל אותה - מה זה אומר הזדמנות? המצב החוזי שלו ואולי לפי הדיווחים גם מחשבות על עזיבה\רצון בהרפתקאה חדשה אם או בלי קשר לעיזבתו של פפ גווארדיולה. או כפי שכתבתי בהתחלה - לנסות לנצל אותה. קורא שנכנסים למו"מ וכל צד מציב את הגבול שלו, אבל לתת לזה לברוח זה הזוי.
ברנרדו סילבה חיזוק טוב אבל לא במקום, הוא יאפשר לנו עוד ורסטיליות. וגם אם הוא בהחלט עובד על המגרש ורק נראה שברירי כזה - רודרי הוא ליגה אחרת. הוא שם את הגוף במקום הנכון, הגליצ’ים בזמן, הוא אף פעם לא נלחץ, מאוד סבלני במשחק שלנו. לדעתי גם קריטי מבחינת האופי במשחקים הקשים שהחבר’ה בשנתיים האחרונות כבר היו מרימים ידיים בדקה 87 כשאנחנו בפיגור נגד חטאפה ומאיורקה וכדומה..
אוי לנו
פיטארץ’, ולמכור את ג’וד
לא הייתי מוותר על צ’ומה, הגנתית עדיף על רודרי, לדעתי תחת מוריניו יהיה מפלצת.
להביא את רודרי הכי טוב, אבל לדעתי כרגע פחות דחוף מעוד בלם וחלוץ 9
הייתי מוותר בכיף על צואמני עבור רודרי ועוד עודף,לדעתי פרז שוב עושה פה טעות שעלולה לעלות לנו בעונה שלמה.
אגב גם את לאפורט הייתי מנסה להביא לפני שהוא חותם בברצלונה.