חח בדיוק באתי לכתוב שזה הלייק הכי ציני שראיתי בזמן האחרון
לי זה מרגיש שהוא איבד את החשק והתשוקה שלו למשחק. משום מה קשה לי לראות אותו חוזר לשיאו, בטח ביחס לזה שעכשיו אמור להיות גיל השיא שלו.
לי אישית כבר לא אכפת מה יקרה איתו. היה והאריך חוזה אז נקווה לטוב, היה ולא האריך אז נספוג את המכה הכלכלית-תדמיתית אבל סוף סוף הסיפור הזה נגמר. כבר כמה שנים שאנחנו עסוקים בטרללת שלו. הגיע הזמן שזה יגמר.
לא חושב שהבנת את הנקודה עד הסוף.
זה כבר לא עניין של יכולת, של האם ועד כמה הוא יחזור ליכולות שלו מלפני כמה שנים.
לא רוצה לראות אותו מצליח
לא רוצה לראות אותו נכשל
לא רוצה לראות אותו עובר שחקן בדריבל
לא רוצה לראות אותו מאבד (עוד) כדור, אחרי ששוב הלך ראש בקיר
לא רוצה לראות אותו חוגג
לא רוצה לראות אותו מחייך את החיוך המטומטם שלו, אחרי עוד מהלך טפשי
לא רוצה לראות אותו “סוחב” את הקבוצה
לא רוצה לראות אותו גורר את הקבוצה, לעוד אחד מהטרלולים הילדותיים שלו
לא רוצה לראות אותו כובש שער
לא רוצה לראות אותו רב עם השופטים, שחקני היריבה, הקהל, וכל העולם ואחותו
לא רוצה לראות אותו יותר בקבוצה, או בכלל. נקודה.
בעיקר בגלל הסנטר החדש.
עם הסנטר המקורי עוד הייתי יכול לסלוח לו על הכול בערך.
למרות הסנטר החדש?
הבאת דוגמאות יפות לone season wonders שרק ממחישות את הנקודה שלי. לגבי הליגות - נכון, לכן אני שואל במה דיומנדה עדיף? ואם הוא עדיף - העדיף הזה שווה 120 מליון? שוב יכול להיות שהוא יהיה מצויין, ויכול להיות כישלון אני לא נביא,
אני נגד העסקה כעקרון, לא נגד השחקן. היה נסיון להביא את אוליסה שמאוד ברור למה רצו להנחית אותו ולמה המחיר שלו גבוהה כלכך. הירידת פרופיל אל מול הערך שלא העברה שנותר כפי שהיה, מטורלל מבחינתי.
אין לי כח לכתוב 5000 אלפים מילה אז לא יהיה פוסט מפורט, אבל עשיתי קצת שיעורי בית בקשר לדיומנדה ולדעתי יש לו פוטנציאל עצום. עדיין ילד בן 19 ועם עונה אחת רצינית. יש לו עוד דרך אבל אני מתחיל להבין למה פסז התחרפנה כשגנבנו להם אותו.
אני חושב שהפעם האחרונה שפסז התחרפנו כשריאל מדריד גנבה להם שחקן היה עם קמבינגה אז לא יודע כמה זה מדד
אפילו יותר גרוע - מסטנטואונו.
קמא גם היה כישרון גדול שלא התפתח ונעצר הרבה גם בגלל הפציעות.
מסטה היה שקר מוחלט מההתחלה.
לא זכורה לי תגובה כזאת, אם בכלל, של פסז כשהם איבדו את השחקנים הללו. הפעם היחידה שהם באמת איבדו את זה היתה במקרה אמבפה. הפעם הם הוציאו שתי הודעות רשמיות שחושפות הרבה תסכול.
בכל מקרה זו לא הנקודה של ההודעה. הנקודה היא שיש לו כישרון ופוטנציאל גדול. השאלה לאיפה זה יתפתח פתוחה לגמרי, הוא יכול לגמור כמו רודריגו ויכול גם להיות השחקן הטוב בעולם. זה הקץ’ בפוטנציאלים, אתה אף פעם לא יודע איך הם יסיימו.
תאיר את עיניינו
-פרנקו מסטאנטואונו מבין שעליו לעזוב את ריאל מדריד כדי לקבל דקות משחק ווצה לחזור לריבר פלייט, היא מודעת לרצונו וזו בהחלט אופציה מצד ריאל מדריד, כך מדווח העיתונאי חילארמו ריי. בעונת הפריצה שלו 2024-25, מסטאנטואונו כבש שבעה שערים ובישל עוד ארבעה ב-22 הופעות (1,747 דקות סה"כ).
-אלבארו ארבלואה “הולך על כל הקופה” עבור גונסאלו גארסיה לפי המארקה, פולהאם רואה בו שחקן משמעותי בפרוייקט החדש, והיא מוכנה להציע לריאל מדריד סכומים המתקרבים ל-60 מיליון יורו שריאל דורשת. נטען כי ריאל רוצה כמו בכל עסקה - אחוזים ממכירה עתידית.
לגבי אדוארדו קמאבינגה, ברור שהרכישה שלו הייתה נכונה. ברור שהיו פציעות. לרוב כשחקן מחליף אפילו כשהתחלנו לאבד אמון, נניח ב-2024-25 - הוא עשה סדר נגד אתלטיקו מדריד ומנע מאיתנו הדחה לדעתי, מרגע שעלה הם לא הגיעו בקלות לרחבה שלנו. מה שכן, ברור שהיו פציעות, אבל שחקן שנמצא כאן חמש עונות ולא התקדם מילימטר בשום דבר - לא בשליש האחרון של המגרש, לא בקריאת המשחק ובמיקום, עדיין עבירות מטופשות - זה עליו. לדעתי להיפך, הוא פחות נלהב וזה עוד הרבה לפני הכרטיס האדום נגד באיירן מינכן. מיצינו.
מסטאנטואונו פשוט נראה מפחד עם הכדור, אין לו הרבה מה להציע. מעט מאוד מהלכים ברי סיכון לאבד את הכדור, תמיד הכניסה לאמצע משמאל ופס לרוחב או אחורה. לא זוכר יותר מדי בעיטות מרחוק - והרי בריבר ראינו בעיטה מעולה, לא ראיתי דריבל שובה עין..לא ראיתי..
איזה עולב. אפילו לא ניסה/הצליח למצוא קבוצה נורמלית באירופה שתסכים לקלוט אותו ולתת לו ניסיון רלוונטי יותר, אז חוזר אחורה הביתה עם הזנב בין הרגליים, תוך רגרסיה מקצועית משמעותית. וזה עוד אחרי שזכה לפריבילגייה אדירה בדמות קרדיט מוגזם ולא מוסבר מתחילת הדרך אצלנו - משהו ששחקנים צעירים כמוהו יכולים רק לחלום עליו בד”כ.
בינתיים @EHUD בצ’אטים הפנימיים של בארסה:
זה די אבסורד שארבלואה מוכן “להתאבד” ככה על גארסיה, אחרי שכשהוא אימן אותו כאן אצלנו והיה זמין עבורו מתי שרק רצה, וכשאין לו אף חלוץ טבעי אחר בסגל - הוא נתן לנו רק פירורי דקות (97 בסה”כ, על-פני 9 משחקים), מתחילת מרץ ועד אמצע מאי בערך (בדיוק התקופה שבה כל העסק קרס סופית).
ככה, שאחד משלוש אופציות:
- ארבלואה מטומטם לגמרי.
- ארבלואה שגה אז, ולמד מהטעויות שלו.
- מישהו אחר החליט עבור ארבלואה מה בדיוק גבולות הגזרה שלו..
שכל אחד יבחר לעצמו מהי האופציה המועדפת/הסבירה ביותר לטעמו.
אין ספק שארבלואה לא הכניס אותו להרכב על אוטומט במקום קיליאן אמבפה והעדיף לשחק עם ויניסיוס כמעין ‘9’ במשחקים הגדולים. מה שכן מספר הדקות שלך לא נכון. 90 דקות מלאות נגד חטאפה זה כבר משנה את התמונה, וגם 79 דקות בקלאסיקו (דווקא כאן הוא התעקש שקיליאן אמבפה לא ימוסמר להרכב אוטומטית במהירות אם הוא חוזר מפציעה) בהן אני לא מזלזל. הצרכים של פולהאם וריאל מדריד שונים אבל כמובן שיש כאן הימור על גונסאלו כי הליגה האנגלית פיזית וקשה.
לגבי מסטאנטואונו - הוא יצא מהר מדי לשחק באירופה (וכאן אני מאשים רק את המועדון שלנו - כי קשה לסרב לריאל מדריד זו לפעמים רכבת שעוברת פעם אחת בחיים), לדעתי חזרה הביתה כן תהיה טובה, הוא ישחק הרבה מאוד ונוכל לדעת האם הוא שחקן כדורגל או שחקן קולנוע.
“לגבי מסטאנטואונו - הוא יצא מהר מדי…”
פעם ראשונה שהוא עשה משהו מהר בחיים המקצועיים שלו ככדורגלן ![]()
אני לא זוכר את הרכב הדקות של גארסיה בימי ארבלואה, אבל היה ברור מאוד שהוא לא נספר ושיחק רק כאופציה אחרונה. מצד אחד ארבלואה לבטח העדיף להמר על הבכירים יותר, אבל הוא לקח רחוק מידי את ההסתמכות על הצוות ההתקפי הבכיר, במיוחד כשבהגנה ובקישור הרבה צעירים קיבלו הזדמנויות. אין דרך להשתחרר מהרושם שלא הייתה לו יד חופשית בקביעת ההרכב, במיוחד כשלוקחים בחשבון שהוא מכיר מצויין את גארסיה כי הוא אימן אותו בקבוצה הצעירה.
לגבי מסנאנטאונו - בעיני אין מה “לכעוס” עליו שהוא לא מחפש להשתפשף בכדורגל מהסוג היותר רלבנטי לריאל, כאילו הוא כפוי טובה על שקיבל כזה קרדיט בתחילת הדרך. הרמה שלו לבטח לא הצדיקה את התמשכות הקרדיט, ובמיוחד שאני דווקא כן תמכתי בדרך שאלונסו ניסה להנחיל, ואת זה שפרנקו פתח ושיחק אצלו באופן קבוע קשה לי להסביר- אולי בגלל שהוא היה מוכן להתרוצץ ללא הפסקה כחלק מהסגנון המבוקש בניגוד לשני הכוכבים קיליאן ו- וויני. אני לא רואה ערך גדול בהשאלה לקבוצה הקודמת, אבל גם כך בעיני זה פרוייקט שכנראה לא יביא רווחים (ספורטיביים).
מזכיר את הדרך הלא מוצלחת של גביגול, ויטור רוקה…
אם הוא חוזר לשם אני לא בטוח שתיהיה דרך חזרנ
תאמין לי, חזרה לריבר פלייט במצבה קיום זה לחזור לקבוצה כושלת מקצועית שלא מצליחה לזכות בכלום, קצת כמו ריאל מדריד.
כישרון ברגליים של הבחור הזה יש בכמויות אבל הוא כנראה באמת יצא מוקדם מידי.
לא ברור לי למה לא מנסה להישאר באירופה או בספרד בקבוצת אמצע טבלה כזאת שבה הוא יראה דקות משמעןתיות, אולי הגעגועים הביתה קשוחים מידי.
בכל מקרה תודה על הכסף, בזכותכם אנחנו קצת עשירים יותר ומסוגלים לשלם משכורת ענק לשחקנים שלא עושים כלום.
לא יכול לדבר עליו מקצועית, אבל אתה לא חושב שאתה טיפה מגזים?
בסוף מדובר בילד בן 18 שנשלף מיבשת אחרת לתוך סיטואציה סופר מלחיצה של מועדון ענק עם חדר הלבשה מלא באגו מניאקים(לפעמים אלימים) הציפיות בשמים.
לא הגיוני שהצעד הרצוי עבורו יהיה לחזור לסביבה מוכרת ונוחה יותר? מה הציפייה שהוא ירצה לשחק בהופנהיים או צ’ראלטון?
ברור לי, יש גם ילדים שמצליחים, ויש גם דרום אמריקאים שמגיעים ומצליחים מיד, בסיידר, אבל יש גם כאלה שפחות. לא הייתי ממהר לגמור לו את הקריירה או את הפוטנציאל(אם יש כזה) בגלל החלטה כזו, שלא הייתי פוסל בכלל שתעזור להתקדמות שלו בתור שחקן.
אני חושב שהרגרסיה היחידה היא בהייפ שמסביבו. מקצועית הוא דווקא כן התקדם. פשוט ההייפ סביבו לא היה קשור ליכולת.
אלון מזרחי זה אתה?
(כן, הוצאתי את הציטוט מהקשרו. כן, מרגיש מספיק בנוח לעקוץ את אהוד היקר)