דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה רשמי, רודרי מתרחק. ויני עד 2032.

לי לא ברור למה הביאו את מסטאנטואנו מראש, שנדמה שבניגוד לאחרים אני דווקא כן חושב שיש לו כדורגל, רק כדי להביא עונה אחרי שחקן אחר באותו גיל שהוא גם כן נחשב פוטנציאל.

חשבו שהוא תשובה מגניבה לימאל.

במה זה שונה מויניסיוס ורודריגו?

ואל תשכח בספרייה הקודמת את גולר.

פלורנטינו אוגר נכסים, אם יכשלו הוא יחזיר חלק מהעלות בהמשך.

מתחבר למה שכתבת, אני לא יודע מבלי לבדוק מי המאמן של ריבר פלייט ומה המצב המקצועי שלה, האם זה יהיה מקום נוח עבורו להצליח כמו שהיה בשנה שעברה. מצד שני אולי עדיף קבוצה שמשחקת כדורגל התקפי בליגה הספרדית, כזו שבאמת רוצה אותו, מישהי שיכולה להתמודד על אירופה. סתם זורק: נניח אם זו הייתה ריאל סוסיאדד שמביעה עניין (רציתי לומר ויאריאל אבל יש להם סגל עמוק).

מה שכן בתחילת דרכו בריאל מדריד הוא היה בסדר, הראה קצת כדורגל, ושיחק המון ברציפות. ישר הוסמר להרכב על חשבון ברהים דיאס ולדעתי זה היה לא צודק מבחינת ברהים. הדבר הכי טוב ששחקן יכול לקבל בשביל הביטחון - אלו דקות משחק. גם בחודשים הראשונים עם צ’אבי אלונסו הוא שיחק כאמור עד שנפצע והקבוצה כן קיבלה מעין צורה. לא משהו שמלהיב לראות אבל כן צורה.

לכל מי שחושב שהוא כישרון גדול - חוץ מבעיטות חופשיות לא ראיתי ממנו כלום, באמת אשמח לדעת מה מוצאים בו. המהירות שלו בינונית מאוד והוא שחקן צעיר הרי, זו בעיה לכדורגל העילית. הוא לא זריז יותר מדי. השליטה בכדור סבירה. כן עושה רושם שיש לו בעיטה טובה והוא שחקן שעובד קשה על המגרש.

לא שונה (*קצת), אבל ההגיון שלי אומר לתת לשחקן הזדמנות להבשיל, או להשאיל אותו כשמנגד על העמדה שלו בריאל יהיה שחקן יחסית בגיל מתקדם - כלומר חילופי דורות.

מנגד, אני אסתור את עצמי ואגיד שכמו בניהול תיק השקעות, עושים פיזור סיכונים, או דוגמא אחרת שבהון סיכון בונים על היוניקורן שיחזיר את הכסף של שאר ההשקעות. מאמין שבעידן של היום יש מחלקה פיננסית רצינית למועדון כמו ריאל מדריד. יהיה מעניין מאוד לראות איך זה עובד מאחורי הקלעים.

*קצת כי זכור לי שרודריגו ו-וויני הגיעו בתקופות דישדוש בסגל וגם לא בהכרח לאותן עמדות, אז היה קל לי לקבל את זה. אבל עם המחירים של היום והזמן המועט שנותנים לשחקן צעיר זה דיי אכזרי.

אתה כבר אמור להכיר אותי ולדעת שאצלי אין מקרי טעות לא מכוונים שלא התכוונתי אליהם
ידעתי מה אני רושם ואיזה עין זה יתפוס :wink:

תראה, אפשר להגיד את זה על כל דבר כמעט שאנחנו מדברים כאן, ובערך על כל ביקורת של אוהד כדורגל ממוצע על ספורטאי על מהרמות הגבוהות ביותר. יושב לו בטטת כורסה בן 47 עם כרס מגודלת ובירה ביד, ומתעצבן למה שחקן מהקבוצה שהוא אוהד רץ רק 9 ק"מ בכל משחק ולא 12 כמו החברים שלו.
מן הסתם כל הדיונים והביקורות שלנו הן בהשוואה וביחס למה שמקובל ומצופה משחקנים ברמות האלה.

תחת ההנחה הזאת למסגרת הדיון - אז כן, להיות כדורגלן-על זה לא רק כישרון ברגליים, אלא כמה תכונות קריטיות נוספות שדרושות לשם הצלחתו. אחת מהן היא בגרות נפשית וחוסן מנטלי, שיאפשרו לשחקן לבצע את המעברים הלא פשוטים האלה שתיארת, בגיל צעיר (משמעותי מאוד להתפתחות המקצועית), ולהתמודד עם הקשיים והאתגרים שיבואו בדרך. קל וחומר כשמדובר בשחקן שמגיע מדרום-אמריקה. לא כולם ניחנו בסט התכונות האלה כמובן, אבל הן אקוטיות להצלחה, ומצופות משחקנים ברמות האלה.

אז כן - על הרקע הזה, מסטה לגמרי זכה לתנאים נוחים ומשופרים (באופן יחסי), ולחלוטין לא סיפק את הסחורה. וגם בלי שום קשר לשום-דבר מסביב (לכאורה) - פשוט מאוד נראה כמו שחקן בינוני בכל אספקט של המשחק, שלא מצדיק קמצוץ מההייפ שנוצר סביבו. על זה, ועל הבחירה שלו עכשיו לברוח חזרה הביתה, במקום לנסות ולהמשיך להתמודד על המקום / עם האתגרים, דווקא בסביבה האירופאית הפחות מוכרת - בהחלט יש מקום לבקר אותו. ואני גם לא אומר שאני בטוח שהוא לא יצליח לעולם ושהקריירה שלו בהכרח תהיה כישלון. בסה”כ “יורד” על ההחלטה ה-quiter-ית בעיניי.
ואגב - אף-אחד לא אמר פולהאם או צ’רלטון. אין שום פסול בללכת לאיזו קבוצת לה-ליגה לגיטימית כלשהי (בלי להתרחק יותר מידיי ובלי צורך ללמוד שפה חדשה אפילו), להתחיל “מלמטה” יותר, ולהוכיח לכולנו שטעינו לגביו.

בשולי הדברים אני אוסיף ואומר שכן - להיות כדורגלן צמרת זה לא הדבר הכי קל בעולם, וזה מגיע עם מחירים מסויימים: בד”כ לעזוב את מדינת המוצא שלך לכמה שנים טובות, לפעמים גם מספר פעמים, אל מדינות שלא הכרת קודם ושאולי אתה גם לא מכיר את השפה שם; לשמור על אורח חיים בריא ומקצועי בגילאים צעירים, בזמן שחברים שלך לרוב חוגגים חופשי; נסיעות, אימונים, משמעת ועוד.
מצד שני - אתה מרוויח מיליונים על גבי מליונים, מוערץ ע"י המונים ברחבי העולם, וכל זה - על זה שאתה עושה משהו שבסופו של יום אתה אוהב מאוד לעשות, מאז גיל קטן.
לא נשמע לי כמו הדיל הכי גרוע בעולם.

אז ארסנל החליטה לדחוף לנו בכוח את ויני ושניחנק איתו?

יותר כואב אפילו מ- 3:0 ברבע גמר..

זה בדיוק הנקודה שאני מנסה לסתור.

אני לא בטוח בכלל מה מצופה ומה מקובל משחקן בן 18. אם הוא יפרוץ בגיל 23?

כמה זמן לקח לויניסיוס להפוך לשחקן? או יותר נכון, כמה קללות ו-כאפות למצח של בנזמה זה לקח?

שחקנים צעירים, במיוחד כאלה שלא גדלו בקבוצה עצמה, צריך לתת להם זמן להתאקלם. העובדה שאחרי עונה כבר מדברים עליו במונחים האלה זה מעיד על כישלון עצום בסקאוטינג או על ציפיות לא ריאליות שלכם. בוא בגיל 18 מליגה לא אירופאית ותהפוך לכוכב של ריאל מדריד. כמה דוגמאות כאלה כבר ראינו?

זה דבר אחד. הדבר השני זה לאן לצאת להשאלה.

הוא בא מארגנטינה אז הוא מכיר את ארגנטינה, וסביר להניח שמתגעגע למשפחה. דבר לגיטימי בגילו. הוא לא מסביליה או בילבאו.

זה על ריאל מדריד למצוא לו את המקומות שהוא לא מכיר ו/או לשכנע אותו שזה הצעד הנכון לקריירה.גם אצ’בריה של סיטי רצה לחזור לריבר. בסוף הוציאו אותו ללברקוזן ולג’ירונה. מי שרכש אותו שיעשה את העבודה הדרושה כדי לפתח את השחקן נכון(אם זה באמת מה שנכון).

מסטאנטואנו (וזה כואב לי לא לקרוא לו חרבסטואונו), בסופו של דבר הוא פשוט גם לא מבושל, גם אובררייטד (הייפ), וגם חסר כמה תכונות בסיסיות שיש לכל שחקן כדורגל ברמות המקצועיות - שלא לדבר על הליגות הבכירות באירופה.

-הוא איטי מדי ולא אתלטי, בחיי שאני משוכנע ממה שראיתי שאפילו אלכס פרגוסון משיג אותו בספרינט כיום. מה שמגביל אותו כמעט מכל בחינה כי מה לעשות,בכדורגל צריך לרוץ ומהירות זה בסופו של דבר זו תכונה מאוד חשובה, ויני עשה קריירה מזה.

-הוא לא חזק מספיק פיזית כדי לתת גב, לשמור על הכדור ולנצח במאבקים על כדור.

-הוא לא זריז מספיק בשביל לבצע הטעיות בסיסיות והדריבל שלו לא נקי - בגלל זה הוא בקושי עובר שחקנים ותמיד מוסר אחורה או לרוחב.

-יש לו שליטה בסיסית בכדור - טכנית הוא סביר נטו.

-אין לו משחק מסירות מספיק טוב כדי להצדיק לתת לו לשחק חופשי ולצפות שייצר מצבים מהמרכז. גולר יותר טוב ממנו משמעותית ויחסית קרוב אליו מבחינת גיל.

-יש לו בעיטה לא רעה ממה שראיתי בסרטונים שלו, אבל משום מה הוא לא ניצל את זה בריאל. אולי מלחץ וחוסר בטחון, אבל זה בערך הכלי היחיד שיש לו כרגע.

סה”כ, גם אם משהו ישתפר אצלו זה כנראה לא יעשה את ההבדל ויהפוך אותו לשחקן על, ככה שמבחינת לתת לו צ’אנס או לנסות לפתח אותו זה משתלם נטו אם רוצים להעלות לו את המחיר לפני מכירה, לא כהשקעה לסגל בעתיד.
הוא (לדעתי) יהיה עוד שם שישכח מהר מאוד בטווח הרחוק. כנראה ישחק בארגנטינה או בקבוצות ביניים איפשהו.

דווקא ההשוואה לוויניסיוס ג’וניור לא טובה, הוא היה מיועד לקסטיליה ומהרגע שהתחיל לשחק באופן רציף יותר מדקה פה או שם - הפך לשחקן מעניין. ראית מול השער שהוא מתרגש ופרווה אבל היה לו דריבל פנומנלי, “חזון” וגם מהירות מסחררת, זריזות. דברים שאו שיש לך או שאין לך. ויניסיוס הראה משהו מהדקה הראשונה בקבוצה. להגיד לך שהיינו מהמרים עליו שהוא יהפוך לשחקן של 20 גולים בעונה? כנראה שלא, דווקא רודריגו התחיל כשחקן שקל לו מול השער. אבל ויניסיוס הראה תוצרת מייד.

ויניסיוס גם הגיע בעונה של שוק אחרי עזיבת כריסטיאנו רונאלדו ולקבוצה די מפורקת, גם אם הייתה לנו תקופה סבירה עם סנטיאגו סולארי. פרנקו מסטאנטואונו שיחק הרבה בתחילת העונה, כמובן שהסתכלו עליו וציפו ממנו בגלל תג המחיר וכדומה, אבל ריאל מדריד של צ’אבי אלונסו הייתה קבוצה עם תבנית.

מה שכן אני לא נגד חזרתו שלו לריבר פלייט, אם כי לדעתי העדיפות הראשונה צריכה להיות קבוצה בספרד.

כל מי שמעריך אותו - אני אשמח שתשתפו מה הוא הראה בארגנטינה ולמה אנחנו עתידים לצפות ממנו?

התשובה היא שיש הבדל בין ריאל מדריד לפולהאם. אני יכול לנהל ג׳וניור מדהים במיקרוסופט ולא לתת לו קמצוץ של סמכות כי יש לי צבא סניורים, אבל כשאנהל צוות בסטארטאפ הוא יקבל תפקיד משמעותי.

הדמוניזציה לארבלואה היא אחת המוגזמות שאני זוכר.
גם עם מסטונטואנו מגזימים, הוא לא נראה חומר להרכב בריאל מדריד, אבל הוא גם לא איזה רינייר.
שחקן שעובד קשה מאוד, אגרסיבי, בועט לא רע ובעוצמה(מהמעט שראיתי) וכן עם הבנה טקטית מסוימת. מהשחקנים שבמינימום יעשו קריירה באיטליה כווינגבאקים במערך 5 בהגנה- בדיוק החתמנו כזה.

פפה אלווארס

מארק בלינגהאם נפגש עם המועדון בסוף העונה כדי לדון על עזיבת בנו, על רקע חילוקי דעות מקצועיים עם הגורמים בהנהלה הספורטיבית.

אולם המועדון הבהיר לו שהשחקן לא למכירה.

תמיד אמרתי שהוא פרינססה לא פחות מאחרים שמטנפים עליהם פה ללא הרף.
כולם שחקנים מצויינים אבל פוסיז בהתנהלות וזה היה העקב אכילס שלנו בשנה האחרונה. מקווה שמוריניו יהפוך אותם ליותר קרביים

הוא נראה לי הרבה פחות עצלן ופרינססה מהשלושה. נכנסתי לטוויטר לחפש את זה שפירסם. לא מכיר אותו ולא ראיתי פרסומים קודמים שלו אבל זה מילא. יש לו הרבה פחות קוראים-עוקבים מהחבר’ה הרציניים (בסביבות ה-60 אלף) ולא ראיתי שהוא גם חלק מאיזה כלי תקשורת מרכזי. הוא היחיד שפירסם משהו כזה - לכן אני מטיל ספק באמינות הדיווח.

-דיווח מהצהריים: פולהאם העלתה את הצעתה ל-70 מיליון יורו וריאל מדריד הסכימה. גונסאלו גארסיה בדרך לאנגליה? ברדיו קופה נחרצים.

אני בהלם שאשכרה מוכנים לשלם על השחקן הזה 70 מליון. איך פראן טורס לא שווה חצי מזה.

לגבי מסטה-אני חושב שהכל קרה בגיל צעיר מדי. יהיה אפשר לשפוט אותו בעוד 3 שנים באמת. הפחד שלי שהוא באמת תאום דאלסנדרו.

פראן טורס שחקן עם מהירות מסחררת וזה כוח חשוב בכדורגל, גם שער בגמר גביע העולם ומספרים טובים בנבחרת אמורים להוסיף לו, זה רק נובע מענייני חוזה לדעתי, הוא חתום עד 2027 או שאני טועה?

יש דיווח במארקה שמצנן את ההתלהבות ומדבר על 70% מכרטיסו של גונסאלו בתמורה ל-40 מיליון יורו - זה גם לא רע. חייבים לדחוף גם את אדוארדו קמאבינגה לאנגליה.

לגבי פרנקו מסטאנטואונו - משמעת טקטית מישהו אמר פה - זה טוב לכל ספורטאי, גם המצב הפיזי שלו בסדר גמור ביחס לילד בן 18. אבל שחקן שמשחק מקדימה חייב איזשהו קסם, איזשהו ניצוץ, לדעתי אין לו. לגביו, אגב, מדברים על זה שירד מהרעיון לשוב לריבר כי ריאל מדריד דורשת שיישאר באירופה. מדברים על רומא ופיורנטינה, בעיקר קבוצות מאיטליה, אבל גם אופציות בספרד ובצרפת.

אני חושב שהוא צריך ללכת למועדונים ״קלילים״ יותר כמו מונאקו, מארסיי, דורטמונד, סביליה, בטיס, ויאריאל, קומו. מקום עם כדורגל פתוח ופחות לחץ.

הוא הגיע לריאל מדריד בזמן הכי רע לשחקן צעיר שצריך להתפתח. המון אגו, חילופי מאמנים, לחץ נוראי.

מסכים, פשוט לא ראיתי דיווחים שהקבוצות האלו בספרד שמשחקות כדורגל שמח ונניח באירופה - מעוניינות בו. לבטיס יש את אנתוני, הסגל של ויאריאל גם עמוס. מסטאנטואונו שיחק הרבה יחסית עם הגעתו, קיבל עדיפות על ברהים כבר מהמחזור השני ובלי סיבה באמת מוצדקת.

הקבוצה גם כן החזיקה בכדור וכדומה, לא מתווכח עם אלמנט הלחץ אבל ויניסיוס הגיע אלינו באותו הגיל וגם עלה הרבה כסף והראה מהמשחקים הראשונים את הצדדים החזקים שלו. שחקן בלי דריבל ובלי מהירות - לדעתי אין לו - יתקשה להצליח. הוא גם תמיד היה נראה לי יותר כשחקן של אמצע ולא באגף.

לא רע? זה פנטסטי כי זו עסקה בשווי של כמעט 60 מיליון, כשהיתר יגיע כשימכרו אותו הלאה (לפי 30% ממה שייסגר אז). מי בינינו היה מתמחר אותו ב 60 מיליון אירו אחרי שהוא כמעט לא ראה דשא השנה?

זה סכום סבבה לגמרי, פשוט ביחס לדיווח של ה-70 מיליון יורו זה קצת מצנן את ההתלהבות. אל תשכח שיש כסף כמו נייר טואלט באנגליה, המחירים איבדו פרופורציה בלבד וטוב שגם ריאל מדריד בצד המוכר לעתים לשם. אני גם לא חושב שגונסאלו יימכר לאחר מכן בסכום משמעותי, ברורה לנו התקרה שלו והולך להיות גם מאתגר וגם קשה בפריימרליג. אולי ה-30% שנשארו לנו ממכירה עתידית זה לא כזה וואו.

מוריניו בטח מתחיל לעבוד ולחשוב על חלוץ ‘9’ מבוגר שיוכל לעלות מהספסל לרבע שעה ולפרוץ לו בונקרים או לגנוב שער בנגיחה אחרי הגבהה של טרנט או דומפרייס במגרש הבוצי..