אמבפה חלוץ, ודיומנדה כנף ימין. רודריגו בעיניי מעולם לא הראה שהוא בלבל של ריאל מדריד מבחינת איכות ועקביות, לא משנה מאיזה צד. ובכל מקרה הוא בפציעה לעוד חצי עונה שלך תדע איך הוא יחזור ממנה כמו שדור כתב.
בעיניי האירוע הזה הוא wishful thinking של חברים פה שרוצים ש-ויני יעזוב (אני לחלוטין שותף לרצון הזה למען הסר ספק), ובשל כך מתעלמים מהעובדה שעזיבה שלו ללא תחליף תפגע בנו משמעותית
גם כשהוא משחק כחלוץ הוא מוצא את עצמו נוטה שמאלה ברוב ההתקפות. האם עדיף למקם אותו בצד שמאל של ההתקפה? כנראה שלא. האם הוא יכול להיות מאוד אפקטיבי שם, בטח כשהצטרף אלינו חלוץ מטרה אמיתי? בהחלט.
אני לא מבין מהיכן הנחרצות לגבי תפקידו של דיומנדה. הרי כל סרטון יוטיוב שתפתח יראה לך פעולות מצוינות שלו משני הצדדים. אם עקבת אחריו במונדיאל יכולת לראות שהוא שיחק בעיקר בצד שמאל ועשה זאת לא רע.
אני חושב שרודריגו לא קיבל מספיק הזדמנויות בצד שמאל. כך או כך הוא לא אמור להיות שחקן הרכב בשנה הקרובה. הוא אמור להיות תוספת כוח מהספסל. אין לדעת באיזה יכולת הוא יחזור. בהודעה הראשונה הדגשתי שאפשר להביא שחקן נוסף אלא שהוא לא חייב להיות כוכב על.
אם ויניסיוס אכן יעזוב אני מעריך שנראה מערך שבו דיומנדה בשמאל, אמבפה באמצע כשצד ימין יהיה פתוח לתחרות. אנדריק, גולר, סילבה, פדה ודומפריס.
החלוץ הספרדי בן ה-22, תוצר הקאנטרה של ריאל מדריד שפרח בגביע העולם למועדונים ב-2025 עם ארבעה שערים ובעונה שעברה שיחק בעיקר כמחליף – עוזב לפריימרליג שם יקבל דקות משחק. עם ההצעה הזו של האנגלים היה קשה לסרב (ז’וזה מוריניו רצה לבחון אותו בקדם העונה אך יישר קו).
היו שתי אופציות על הפרק. פולהאם העלתה את ההצעה מ-60 ל-70 מיליון יורו! סכום שהיה מציב את גונסאלו יחד עם קאסמירו כמכירה השלישית הגבוהה בתולדות המועדון. אולם גם ריאל מדריד וגם החלוץ רצו לשמור על קשר. לבסוף גונסאלו עובר בתמורה ל-40 מיליון יורו על 70% מכרטיסו ועוד שני מיליון יורו במשתנים, וכך לריאל יש השפעה על עתידו.
גונסאלו השווה את שיא הכיבושים של מריאנו דיאס בקסטיליה ב-2024-25 כשכבש 25 שערים. בקבוצה הבוגרת רשם 13 שערים, הראשון שבהם מיד כשעלה מהספסל נגד לגאנס ברבע גמר הגביע ועוד שבעה בישולים ב-51 משחקים. בתמונות שבאלבום יש בעיקר לילה בלתי נשכח נגד בטיס עם שלושער גדול ב-1:5 אשתקד עוד עם צ’אבי אלונסו על הקווים, וגם שער בגמר הסופרקופה נגד ברצלונה שלא הספיק.
יש לציין שגונסאלו דווקא לא שיחק הרבה תחת ארבלואה כשהספרדי עמד על הקווים למשך חצי עונה, אך הוא מעריך אותו מקצועית ועכשיו זה הזמן של גונסאלו לפרוש כנפיים ולעמוד באתגר.
"שתים עשרה שנים חלפו מאז שחלום של ילד הפך לא רק לחלום. עם השלווה של נתינת כל מה שהיה לי בכל פעם שלבשתי את החולצה הזו - אני עוזב עם לב מלא הכרת תודה ועם ודאות שריאל מדריד תמיד תהיה חלק ממי שאני. אני מרגיש אסיר תודה לכל אותם אנשים שאיתם חלקתי רגעים בלתי נשכחים ועזרו לי לעבור את השלב המדהים הזה בחיי.
“ובמיוחד לכל אוהדי מדריד, שמהיום הראשון ועד האחרון גרמתם לי להרגיש את חיבתכם. זכות שלעולם לא אשכח. להגן על הסמל הזה היה הגאווה הגדולה ביותר בחיי. מאז ומתמיד. אסיר תודה לנצח. האללה מדריד”
לי מרגיש שהוא מעדיף בכלל לא להאריך חוזה ולעזוב, ועניין הכסף זה רק כיסוי. מרגיש לי שהוא נפגע מזה שהביאו לו את אמבפה על הראש ושהוא לא מקבל את המעמד שמגיע לו לפי דעתו. בנוסף לזה הוא כבר השיג הכל אצלנו, הוא חווה הרבה תסכול בשנתיים האחרונות עם השופטים וקהלי היריבות, אתגר חדש יעשה לו רק טוב.
אני חושב ששני הצדדים הגיעו למיצוי. אני מקווה שהיום יסוכם שיגיעו לפרידה ושהוא יסכים לעזוב כבר הקיץ ולא יגמור את החוזה ויעזוב בחינם בשנה הבאה. בכל מקרה אאחל לו בהצלחה ואזכור את הדברים החיוביים שהוא תרם לנו, וגם אזכיר שזה לא אשמתו שיש לו מוח בגודל של פוטון.
לתחושתי- הוא טיפס גבוה על העץ וקשה לו לרדת. הסוכנים שלו, כמו הסביבה שלו, הכניסו לו לראש שהוא איזה כישרון ג׳נוריישנל ושכל דבר שאמבפה מקבל מגיע לו גם.
לא חושב שהוא מוכן לעבור לארסנל ולא חושב שהוא ירצה לעזוב את הסביבה (המאוד) מחבקת של ריאל מדריד שנותנת לו לעשות מה שהוא רוצה, בלי השלכות. לא סתם הסביבה שלו מדליפה בלי הפסקה שהוא רוצה להישאר ושהוא מדרידיסטה.
ההימור שלי- הוא יקבל העלאה בשכר בלי כל מענקי החתימה וזכויות השימוש שמדברים עליהם- ויישאר.
זה יותר wishful thinking מאשר ניתוח של המצב.
אבל אני איתך. הלוואי ויחתום בארסנל עוד היום.
אבל כנראה שזה לא יקרה, פרז משום מה עדיין מעוניין שהוא ישאר, הוא לא באמת מאמין שיש לו מה לעשות בקבוצה כמו ארסנל ואנחנו נתקע איתו, עם הפרצופים והמוח פוטון שלו עוד 4 שנים
יש שני יוזרים בטוויטר, madrid xtra ו-madrid zone שמכסים את כל החדשות של ריאל.
משם אני עושה סינון לפי איזה כתבים אמינים ואיזה לא. כשמדובר בידיעות חשובות אני בודק ישירות מה הכתב פרסם כי לפעמים החשבונות האלו עושים טיפה מניפולציות על המילים.
חפד למשל שפרסם את הידיעה הזאת ידוע ככתב שמפרסם דברים שהמועדון משתיל לו, אז לפי הפרסומים שלו אני יכול להבין מה העמדה שריאל מדריד רוצה לשדר.
מעניין מאוד - הדיווחים ממשיכים להופיע בקצב מסחרר אך הפעם תפנית בעלילה?
אלברטו פריירו מאונדה סרו וכך אראנכה רודריגס מרדיו קופה - מאמינים שהפגישה היום הייתה חיובית ו-ויניסיוס ג’וניור יישאר!
גם ב"סקיי ספורטס" הבריטי זה הדיבור: “ויניסיוס ג’וניור צפוי להישאר בריאל מדריד לאחר שיחות היום”. גם במארקה נכתב כי במחנה ויניסיוס (שאולי הם מקור הבעיה) מאמינים שיחדש חוזה.
מאמינים שוויניסיוס יישאר או לא? ומה שאלת המחיר - כמה ריאל מדריד צריכה לדרוש עליו: מאה מיליון? 200 מיליון יורו?; ומידת האכזבה שלכם אם יעזוב או שהרגשתם שמיצה את עצמו כבר..