דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה רשמי, רודרי מתרחק. ויני עד 2032.

אולי ננסה לגנוב לסיטי את בואדי?

הטענה שלי גם אז זה שלא שיש סגל מושלם אלא סגל בין הכי טובים בעולם אם לא הכי טוב.

אם העניין מתנקז לשליטה בקצב ושבירת לחץ אז סילבה עושה זאת יותר טוב מרודרי, ובפער מורגש אם יורשה לי.

ולפי שיקפצו פה, רודרי קשר אחורי הרבה יותר טוב, אני מדבר רק על ניהול משחק, שליטה בקצב ושבירת לחץ

פה לא מתלהבים יותר מדי מסילבה, אני אישית רק עם ההחתמה הזאת וכבר הייתי מסמן קיץ מוצלח מאוד, אני מת על סילבה, אכלתי ממנו חצץ כאוהד ליברפול ועדיין התענגתי מכל פעולה שלו, עכשיו הוא יעשה זאת לטובת הקבוצה שלי.

גם דיומנדה, אני עקבתי אחריו ל’’טובת’ ליברפול, הוא שחקן שיכול להתפתח להיות מפלצת, אני ממש מרוצה מההתחמה.

בקיצור, עד עכשיו קיץ מצויין, הגעה של רודרי ולא משנה על חשבון מי וזה כבר קיץ כמעט אגדי.

ח

חח

חחחח

חחחחחחחחחחחחחחחח

במונדיאל הזה רודרי הראה מה זה יכולת שליטה במשחק. לא משנה מי שיחקו לידו בהרכב הוא פשוט שלט בצורה אבסולוטית בכל משחק. זה ממש בלט במשחק מול צרפת, כשכל הכוכבים בהתקפה מהצד השני פשוט לא נגעו בכדור ולא היו רלוונטים כי רודרי אחד הספיק כדי לשלוט במשחק.

וחשבתי דאז שזו טענה בעיייתית מאוד לכל הפחות. אחרי הקיץ הזה, כבר יש כיוון. אולי לא הסגל הכי טוב, אבל לגמריי בטופ 4.

כבר כתבתי שסילבה יכול למלא את התפקיד הזה טוב, אבל.. לא, הוא לא יותר טוב מרודרי בזה.

אני רק אציין שההבנה הטקטית שלך לוקה בחסר, לא מוריד מהערך של רודרי, אבל קודם כל זה מונדיאל, כלומר לא מדד לכלום, שנית צרפת עם דשאן המטומטם שיחקה עם 2 קשרים בלבד מול הנבחרת שהיא הכי ‘‘קבוצה’’ בעולם, זה בעיקר מה שגרם למשחק להתפתח איך שהתפתח, קשר במקום אחד מ 4 החלוצים וכנראה שהיה נראה אחרת.

אני מניח שלא ראית מספיק משחקים של שניהם ולכן עונה לי בקלישאות, קודם לא מזלזל או אזלזל ברודרי, אבל סילבה עולה עליו בעניין ניהול המשחק ושליטה בכדור ובקצב, אתה יכול להתקשר לפפ ולשאול אותו אם אתה לא מאמין לי.

לדעתי יותר טוב, במיוחד מול לחץ גבוה וחזק, פה ההבדל בא לידי ביטוי עוד יותר

דווקא מול לחץ, לא ראיתי קשר שהרשים אותי כמו רודרי מאז בוסקטס. אבל מילא, נסכים לא להסכים.

פחדתי פחד מוות שרודרי יגיע לריאל. אולי זה עוד יקרה. מקווה שלא.

אני רק אציין שהתגעגעתי אליך ואיפה אתה לעזאזל.

אבל רגע, בעצם לא טענת ששליטה בקצב המשחק זה שטות וכבר לריאל יש את הקישור הטוב בעולם כי טשואמני קמא וג’וד סוסים ודינאמיים? איך אתה מקדיש בכלל חשיבות לזה פתאום?

וואלה צודק. תזכיר לי באיזה קבוצה הם שיחקו? ניוקאסל אני חושב, נכון?

ולעניין – ברנרדו לא קונטרולר טבעי בכלל. ברנרדו התחיל את הקריירה בכלל כתוקף, ווינגר ימני, אבל בגלל יכולת הבנת המשחק המשובחת שלו הוא יכול לשמש כקונטרולר טוב. לא מצוין, טוב. רודרי זה ליגה אחרת לגמרי. זה הליגה של בוסקטס. קצת מתחת לקרוס.

גם אני, עסוק מעל הראש בפרויקט מעצבן

לא, אף פעם לא טענתי כך, טענתי 2 דברים, בעצם 3.

1. אני אוהב כדורגל של שליטה בכדור ובמשחק, זה סוג הכי אהוב עליי כאוהד כדורגל.
  2. לא חובה לשלוט בכדור ולהניע אותו בצורה יפה כדי לנצח, אפשר גם עם סוסים כמו שהיה לנו עונה שעברה פשוט ללחוץ ולרוץ יותר מהיריבה וזה מספיק, בעיקר בליגה הספרדית שאם היינו משחקים נכון הקבוצות מנגד לא היו יכולים לעמוד בקצב שלנו, אבל זה בעיה כשיש לך בהרכב 3 שחקנים שלא מוכנים להזיז את התחת וחושבים שהם מעל הקבוצה, כלומר לא סוג הכדורגל הכי מועדף עליי אבל עובד לא פחות טוב משליטה בכדור אם משחקים אותו נכון.
  3. סילבה יותר טוב בשבירת לחץ ושמירה על הכדור מרודרי

הכל נכון, עד שתחת פפ הוא הפך לאחד השחקנים הכי טובים כקשר מרכז ליד רודרי, פפ הזיז אותו לשם בדיוק בגלל היכולת המדהימה שלו לקרוא משחק, לשמור על הכדור, לכדרר בתוך לחץ ולשחרר כדור בזמן, מזכיר מאוד את מודריץ’ בעניין הזה.
רודרי הקשר האחורי הטוב בעולם, אחד הטובים גם בעניין הזה, אבל הוא לא ברמה של סילבה ולא של בוסקטס, שני האחרונים כמעט בלתי אפשרי ללחוץ אותם ולחלץ את הכדור מהרגליים שלהם, רודרי שולט מצויין בכדור אבל נשבר יותר מהר וביתר קלות משני האחרים תחת לחץ כבד, רודרי קשה שיאבד כדור, שלא יובן לא נכון, אבל שני האחרים כמעט בלתי אפשרי.
קרוס סוג אחר בכלל מבחינת יתרונות ושיטת משחק, קרוס לדוגמא לא נכנס מלכתחילה למצבים שסילבה יוצא מהם בקלות.

אוי מבין אותך. רק תזכור שפרויקטים באים והולכים וכדורגל זה לנצח.

בגלל זה דחפתי אותו פה, בין סיום העונה לתחילת החדשה, ויתרתי על המונדיאל.

גם אם סילבה שולט במשחק טוב יותר מאשר רודרי, לדעתי זו טעות גדולה לוותר על רודרי.
עם סילבה אתה צריך עוד קשר אחורי, ורודרי כבר מכיל בתוכו גם את התפקיד הזה (חוץ מזה שאפשר גם לשחק עם שניהם ביחד).

אני אישית מאוד בעד להביא את רודרי כפי שכבר כתבתי, רק כתבתי את דעתי בקשר לנקודה הספיציפית שהועלתה פה, שליטה בקצב ושליטה בכדור, לא טענתי שסילבה קשר אחורי טוב מרודרי, ולא שלהביא את רודרי מיותר, להיפך להביא את רודרי שישחקו ביחד.

חד משמעית. לא יודע איך אפשר להתווכח עם הטענה הזאת.

אני חושב שזו סיטואציה פחות טובה מלהביא את רודרי, אבל דווקא נגר כמו טשומאני יכול למצוא את עצמו מחדש בתפקיד הגנתי בלי הרבה דרישות מעבר לכך עם מישהו חכם כמו סילבה לצידו.

חשבתי בהתחלה שסילבה יחלטר גם באגף, כי לא היה לכם קיצוני ימני, אבל עכשיו עם דיומנדה הוא פנוי להיות קשר על מלא.

יכול לעבוד מצויין, יותר טוב ממה שאנצ’לוטי עשה אז כשהקיף את קרוס בסוסי עבודה שרצו בשבילו, סילבה הגנתי לא פראייר בכלל בניגוד לקרוס וגם פחות לחיץ מקרוס כשהוא עם הכדור, כלומר יכול לכווץ את הלחץ אליו ולשחרר.

אני מההתחלה קיוויתי והאמנתי שמוריניו מביא אותו להיות קשר, המודריץ’ שלו.

התנהלות בושה וחרפה, פלורנטינו כרגיל מזלזל בדברים בחשובים באמת ביחד עם הכנופייה של ג’וני קלאפאט וחבריהם. לא עזר להם לראות את ספרד במונדיאל, במיוחד נגד הדרים טים של צרפת, זה היה מאוד מלמד למי שבהנהלה עדיין לא הבין.

בתחושה שלי ריאל מזלזלת ברודרי, שהוא הקשר האחורי הטוב בעולם, ושוב נותנת קדימות לנוצץ שהוא לא זהב.

כל המאמצים מושקעים בדיומנדה וויניסיוס. בשניהם סחטו אותנו. ויניסיוס קיפל את המועדון, שזה מחדל ענק, שישפיע על כל המו”מים העתידיים עם שאר השחקנים. בנוסף אנחנו נכנעים לסחיטה על דיומנדה של 140 מיליון!!! ומה עם הסוכן? מקבל בונוס? בכל מקרה סכום כזה על ילד שלא קרע זוג נעליים, זה מחדל. ההצהרה של פריז שדיברה בדיוק על זה, לא הייתה סתם, הם צדקו בכל מילה.

בנוסף, לאחר כל הסחטנות, אנחנו מאבדים את רודרי, אחד השחקנים היחידים בעולם! שיכולים לעשות לנו סדר בקישור המזוויע שלנו. זאת נקודת התורפה הגדולה ביותר שלנו. ולא, ברנרדו זה לא פיתרון.

כל הכוכבים שיש לנו, והשחקן החשוב ביותר, לא מגיע. בגלל שהוא לא דריבליסט עם מהירות מסחררת. וזה פשוט מרתיח. עכשיו בואו נהנה מקמאבינגה שמתעקש להוכיח את עצמו מחדש, כולי ממש ציפייה.

בתחילת הקיץ, התפללתי ש2 שחקנים ילכו: ויניסיוס וקמאבינגה, 2 שחקנים שאין אמונה בהם כ’פרסונה’. לא מתבייש להגיד שאני לא סובל את שניהם. וזה הרגשה חרא, שיש שחקנים שאתה לא סובל בקבוצה.

התנהלות סופר רשלנית ואפילו מביכה, לחלון שהלך מצויין עד עכשיו. באסה.

כל מילה. אני

בהצלחה לנו מול קבוצות לוחצות ובמיוחד בהצלחה לנו לראות אך הכדור ליותר מ20% בקלאסיקו…

סיימנו את הקיץ מבחינת רכישות,תשכחו מקשר אחר.

קיץ שיכל להיות באמת היסטורי,בסוף אנחנו נשארים בלי חיזוק משמעותי לקישור אחורי ולמרכז ההגנה,שיהיה לנו בהצלחה.

אתם מאמינים לאפשרות שבהנהלה חיכו לראות מה ייסגר עם וינסיוס בשביל לקבל החלטה לגבי רודרי?