דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה רשמי, רודרי מתרחק. ויני עד 2032.

ואווו טוב שלא יצאת על 9000.

אם פלורנטינו לא נכנע מיידית לדרישות של סיטי זה בושה וחרפה?

שנים לא קיבלנו רכש ועכשיו אנחנו מקבלים 6 בקיץ אחד. כבר אין לנו מקום לרשום שחקנים גם אם היינו רוצים לעשות את זה. לפני חודשיים מישהו בכלל האמין שאלו יהיו הבעיות שלנו?

הקיץ עד עכשיו חלומי, וגם אם ישאר כך הוא עדיין חלומי.

יש גם את האפשרות של האמצע: קיץ טוב שהיה חסר אולי את הדובדבן שבקצפת - אז לא קיץ חלומי כי אנחנו שנתיים ללא תואר ונראים פח, הנשיא על הגריל ודרושים שינויים. אבל יש חיים גם בלי רודרי. לא היה דחוף לי מה שנקרא שנתאבד על יאן דיומאנדה אבל שיהיה.

בלי כל קשקושי הטוויטר - להערכתי זו הייתה עסקה מסובכת קודם. מנצ’סטר סיטי לא רצתה לוותר על הקפטן שלה, לא אחרי מונדיאל כזה ובהתחשב בכל הטלטלות שעברה וברור שחיפשה עוד קבוצות שמעוניינות. מאוכזב מההתפתחויות, בטוח שז’וזה מוריניו דחף להגעתו ומניח שפלורנטינו פרס פישל. נקווה לנס. אבל שוב - לא יודע מה קרה. מבואס אבל לא מניף דגל לבן.

דניאל - רוצה להאמין שאין קשר. שזו לא קייטנה או חוג לגבי אם הם מסתדרים או לא וכנ"ל כמה פדרי וגאבי והבסטיז מברצלונה יכולים “לשכנע” את רודרי ללכת לברצלונה. כדורגל מורכב קצת יותר.

כל עוד גוש החרא נשאר אי אפשר להגיד שזה קיץ חלומי. גם אם רודרי מגיע.

פרז לא נכנע לדרישות של סיטי/רודרי אך לדרישות ילד קקה כן נכנע. מאוד חכם. נשארנו עם קישור עם IQ ממוצע של 80 והיריבה הישירה התחזקה באחד הקשרים הטובים בעולם.

מזכיר את וייה וסוארז קצת.

בתחילת הקיץ אף אחד לא דמיין קיץ כזה. תהיו כנים עם עצמכם. כולם חשבו שרודרי גמור ורק בשבועיים האחרונים הוא חזר להיות טופיק בכלל. עכשיו אם זה לא רודרי אז הקיץ רע? נו באמת…

ורק להזכירכם, רודרי עדיין לא עבר לברצלונה, הוא רק אמר להם שהוא מוכן לשמוע אותם.

בכל מקרה אנחנו צריכים למכור שחקן לפני וכל מי שרלוונטי שיעזוב לא מוכן לעשות את זה. אין לנו אפשרות להביא אותו כרגע.

זה נכון, אני מסכים. יש חיים בלי רודרי, אבל תביא לי פיתרון אחר, מתוך או מחוץ לסגל. ובבקשה שזה יהיה פיתרון רציני, כי אנחנו צריכים קשר אחורי שיודע לנהל משחק ברמה טופ עולמית, או שנתחיל לוותר על פדה/ג’וד. שלא תבינו לא נכון, שניהם שחקני טופ, אבל אף אחד מהם לא מביא את המימד שחסר לנו. אולי יש אפשרות להביא את ויטיניה ולא ידעתי ? אם כן, מושלם.

וברצינות בואו נדבר עובדות. ראינו את הקישור שלנו עם פדה , ג’וד וטשואמני. במשך שנתיים, בלי תירוצים. זה קישור מאוד מוגבל, הוא תמיד היה, והיום זה כבר מוכח שנתיים ברצף. אלה העובדות.

אז כן, היה פה הזדמנות פז להביא תותח על, שחקן הכי מוכח שיש בגיל טוב ובסכום סביר מאוד. שהיה נותן פה שלוש שנים של שקט, משחרר את פדה ובעיקר את ג’וד מהרבה עבודה שחורה ונותן להם הרבה חופש מקדימה, ובנתיים היינו מחפשים יורש מבלי לחץ של זמן או פשרות. אז כן, זה ביג דיל, ברמה שיכולה למוטט את כל מגדל הכוכבים הזה.

אני גם מסכים איתך לגבי סדרי העדיפויות של המועדון בכל הסאגות האלה ושיש פאשלה. לא אכפת לי מילד הפלא - כתבתי לעצמי לפני שבועיים פתק בטלפון עם דברים שאנח רוצה השבוע ונשבע שכתבתי “רשמי - רודרי”. זה קצת אישי מדי לגבי השאר אחרת הייתי מצרף. לדעתי מנצ’סטר סיטי לא נקייה כאן וזה לא רק טמטום של פלורנטינו פרס ואולי לא ניתן היה להתקגם לפני שהם החתימו מחליף?

אני לא שותף:
-לביטול העבודה הטובה או טובה-פלוס שנעשתה בקיץ בחיזוק וגם על הקווים - מוריניו משמעותי.
-ולתחזיות הקודרות שהלכה עוד עונה. זה מתסכל שאין רודרי אבל זו תגובה ילדותית.
-לברצלונה ישנן בעיות אחרות. הן שיחקו אותה כנראה בעניין הזה. אבל לא מחליף את פרס בלאפורטה.

הקישור בלי חזון משחק אבל רוצים “להתפרץ” כמה שאפשר, ולדעתי אפשר להוציא קצת יותר עם עבודה קבוצתית טובה. ברנרדו סילבה מאחור ומקווים שהוא בזון, זה העניין בגדול, ולעת צרה גם ג’וד מאחורה.

אפשר לחשוב לכאן או לכאן בשאלת מי מנהל משחק טוב יותר רודרי או ברנרדו *, אבל לא זה הסיפור לדעתי.

• בהינתן ברנרדו, הבעיה הדחופה שלנו היא היעדר קשר אחורי ברמה גבוהה, עם כל הכבוד לטשואמני. דיברתם על המונדיאל, אז רודרי היה מדהים הגנתית וניצח כמעט בכל מאבק
  • לא זכור לי ממתי מוריניו משחק את הכדורגל שאתם מדברים עליו. ‘קונטרולר’ אצלו לא בדיוק מתקתק את הכדור הלוך ותקתוק. נגד יריבות גדולות הוא יוצא למתפרצות ונגד יריבות קטנות בליגה הכדור גם ככה מגיע לשליש האחרון די בקלות. שם, אגב, ברנרדו יעיל מאד כשהכדור אצלו.

כוכבית: אני בעיקרון עם טיטי. לדעתי לא מדובר בדיוק באותו סוג של שליטה. רודרי מנצח מאבקים כדי לתת את הפס הנכון קדימה ועושה את זה מעולה. כמובן שהוא סבבה גם בלמצוא את הפתרונות בבילד אפ, וורלד קלאס לכל דבר ועניין אחרי הכל… אבל כשנחה הרוח על ברנרדו סילבה זו רמה מטורפת של קשר שעושה את הבילד אפ ויכול לסיים בתוך הרחבה או סתם לבשל איזה שער.

אני כן, והפעם גם פגעתי בול :grin:

ועוד הימור שלי, אם ברצלונה באמת ירצו את רודרי ויעשו מהלך רציני בעניין פרז מחתים אותו בריאל.

עם רודרי הקישור היה ברור:

רודרי.

ג׳וד,פדה.

עכשיו זה או שאנחנו נשארים עם אותו קישור של ג׳וד,פדה וצואמני שהוכח כבר שלא עובד,או שסילבה נכנס להרכב על חשבון פדה או ג׳וד מה שנשמע לי לא הגיוני,נשארנו עם הבעיה הכי קשה ללא פיתרון.

עוד בעיה שנשארת איתנו(בקרוב יהיה רשמי,עד 2032):

דומפריס, סילבה ודיומנדה על קו ימין ולא ברור לי איפה פדה ישחק..

ג’וד בטח ישחק חופשי,( חלוץ מזוייף?)

בשמאל קוקו ויני ואמבפה ( למרות שאני קונה בעיניים עצומות חלוץ חוד במקום המושתן)

בלמים דין וקונאטה.

רודרי קריטי מאד.

פדה זה שחקן שתפור על השיטה של מוריניו,אתה רואה אותו יורד לספסל?

ויני זה שחקן, שעזבו מעבר לזה שהוא רעיל על המגרש ומביא איתו שק שלם של בולשיט, תלוי באופן אבסולוטי בזריזות ובמהירות שלו.

ברגע שזה יתחיל לדעוך, וזה כבר התחיל קצת, זה שחקן שמבחינה מקצועית אין לו מה לחפש גם בליגת העל, ואנחנו פינקנו אותו בחוזה עד גיל 32…

אין במקרה איזה סעיף שחרור של 200 מליון בחוזה החדש של ויני?

ויניסיוס היה בלתי נסבל בשנתיים האחרונות אבל הוא עדיין אחד השחקנים הטובים בעולם. אם מוריניו יצליח לאפס אותו (וזה אם גדול מאוד…) אז הרווחנו.

טעות לחשוב שאם היינו מוכרים את ויני לארסנל אז הייינו מצליחים להנחית פה את קברצחליה מפ.ס.ז’, או מעבירים את אמבפה לאגף שמאל וקונים את הלאנד. אחלה פנטזיה רק שזה לא ריאלי. ואם היינו מעבירים את דיומנדה לאגף שמאל במקום ויני ,אז היינו שוב נשארים עם כלום באגף ימין. סילבה כבר מבוגר מדי כדי להיות אפקטיבי באגף. בסופו של דבר השארה של ויני היא עדיין האופציה הכי טובה מבחינתנו, כל עוד מצליחים לפקס אותו בכדורגל. אחרי הפרוצדורה הקוסמטית המוזרה שהוא עשה בקיץ אני לא בטוח שהראש שלו בכדורגל. הלוואי ואתבדה.

לגבי רודרי, הוא נתן מונדיאל ענק אבל כדורגל נבחרות זה לא כדורגל קבוצות והוא לא היה אותו דבר העונה בסיטי. אי אפשר להתעלם מהגיל שלו, תג המחיר, השכר ורקורד הפציעות הארוך. הקישור הנגרי שלנו לא התקשה מול רודרי, ברננדו סילבה וסיטי בליגת האלופות העונה. לא אתאכזב אם נפסיד אותו, אפילו לא לבארסה. הבעיה שלא מחפשים קשר אחר. למה רודרי או כלום?

מבאס אותי שלא מצליחים להשתחרר מקמאבינגה, אסנסיו ומנדי.
יש לנו קיץ טוב מאוד עד עכשיו אבל צריכים עוד קשר אחורי ובלם.
וזה לא שאני מבסוט על מוריניו בתור מאמן, אבל לפחות הוא הצליח לגרום לפרז לפתוח את הכיס.

אני חושב שאתה טועה לגבי רודרי בהסתכלות הכוללת שלך גם אם העלת נקודות למה הוא לא “רכש מושלם”. זה לא “ניצול מצב” כדי לחזק עמדה שכבר מכוסה, אלא נקודת תורפה אדירה שלנו. המונדיאל אינו חזות הכל אבל גם רודרי ב-70% הוא טוב, לא מדבר מבחינת הכשירות. צמד המשחקים נגד מנצ’סטר סיטי אשתקד לא רלוונטיים והוא עדיין לא חזר לעצמו, כנ"ל המשחקים מולם ב-2025. הוא לא מתבסס על מהירות ופיזיות אלא על מיקום, תיקול וחוכמת משחק. כמה התקפות הוא מחסל בקלות ובמינימום מאמץ. כמו שאמרת זה גם היה נראה רודרי או כלום מלכתחילה. לא חשבתי שהולכים להתאבד על אנסו פרננדס וטוב שכך. אני בהתחלה חשבתי שהוא כלל לא ניתן להעברה, וזה לא כך.

אני לא שלם עם חידוש לויניסיוס, אבל התבשלתי על זה ואין ספק שיש לו מה לתרום. אז חשבתי שאפשר לחיות עם זה.

ואז ראיתי את האורך, 6 שנים? עד גיל 32? ב25 מיליון יורו לעונה??
הזיה מארץ ההזיות. זה בדיוק אותו חוזה כמו החוזה הדבילי של בייל בזמנו, ובדיוק אותה תלות באתלטיות- או שלא- כי בייל לפחות היה פיזי וטוב באוויר. עזבו את 2032, יש פה מישהו שמהמר על זה שויניסיוס יהיה שחקן טופ ב2030?

איזה יום מבאס בחיי. עוד הייתה לי תקווה כלשהי להנות מכדורגל עונה הבאה. לדעת שאצטרך לסבול ככה עוד 4-5 שנים?
איכס.

אין ספק שוויניסיוס מתבסס על מהירות והזריזות מנגד גארת’ בייל שאתה לפתע מפאר אותו על מה ולמה - היה פצוע כרוני כבר מעונתו השלישית בקבוצה ונפצע בעונה אחת יותר מאשר ויניסיוס בכל השנים שלו בקבוצה. 31 משחקים בעונה השלישית שם החלו הבעיות, 27 משחקים עונה לאחר מכן…בתום עונת 2016-17 היה רק בן 28…אפשר לדבר גם על עד כמה בייל היה בינוני מאוד בפרק זמן ארוך מגמר הדסימה החגיגי ועד למספרת ההיא אבל זה לפעם אחרת.

אבל מסכים איתך, חשבתי שיהיה נניח עד 2030. בכל-זאת הבייבי של פלורנטינו. גם אם זו טעות של המועדון וברור שאנחנו כאוהדים רוצים להסתכל על כל התמונה - אני באמת חושב שעדיף לחיות את העתיד הקצת קרוב יותר. נניח העונה הבאה.

אוראל אני מקווה שתישאר אוהד שלנו ותמשיך לראות משחקים. בשיא הרצינות. לדעתי אתה קצת מגזים.

אני לא מפאר את בייל- די להפך. אני ציפיתי שילמדו מהמקרה שלו ויזכרו את כל השנים שישב לנו כמו עצם בגרון.

אבל, בייל כן שחקן שיכולת להגיד עליו בזמן אמת ״אולי הוא יהיה לא יהיה מהיר בגיל 32, אבל הוא יכול לתרום בxyz״. הוא היה טוב באוויר, רגל שמאל אדירה, פיזי… לעומת זאת ויניסיוס, קח לו היום את המהירות ואפשר לשלוח אותו להחליף את סאדיו מאנה בסעודיה.

יכול להיות אבל בייל היה שחקן פציע בהגזמה. תחשוב שבכל עונה גירדנו את ה-60 משחקים לעתים 62. אז אם הוא כמעט אף פעם לא זמין מה זה משנה שיש לו יתרונות על הנייר. ויניסיוס שיפר קצת את התנועה לעומק והבעיטה וגם את המסירה. אני לא חושב למעבר משנה הבאה. הוא יישאר מהיר גם בגיל 30 הוא לא יהיה צב. היתרון שלו על אחרים ייקטן זה כן.

בייל אגב אחרי חודשיים ב-2018/19 החל את השביתה שלו בקבוצה. זה היה מרשים