אם אמבפה לא משחק חלוץ אז זה יהיה אספי המפלצת שנותן מימד אחר לגמרי שאין לנו, לא רואה את אנדריק משתלב בכלל, אולי בצד ימין כמחליף לדיומנדה, אבל הוא לא שחקן קו קלאסי ויותר חלוץ, לכן לא מבין למה להשאיר כחלוץ שלישי, היה ממשיך להתפתח בקבוצה אחרת.
את מי אתה מוריד לספסל בשבילו(אספי)? בהנחה וגו’ד, קליאן, ויני ודיומנדה (אין לנו אגף ימין גם ככה) הם באנקר, זה יבוא על חשבון פדה ברנרדו שאמור לאזן הימין ,או שומו שמיים קשר אחורי.
ההארכה של ויניסיוס דיי דפקה אותנו כי ב’פועל’ אנחנו משחקים עם שני קיצוניים בשמאל שוב
דיו ויני אמבפה
ג’וד
פדה / ברנרדו
קש"א
טרנט/דנזל דין קונאטה קוקו/קררס
טיבו
זה מתסכל בטירוף. אנחנו שוב לא מאוזנים.
אין לי Xg אבל על פניו בהחלט בעונת הבכורה שלו הוא סיפק מספרים, בפירורים שקיבל, ויש לטובתו גם את חצי העונה בליון. אצלינו, שבעה שערים ובישול ב-847 דקות.
אז מצד אחד הוא הבקיע באופן רציף רק בגביע, ומצד שני הוא פתח בליגה לראשונה במחזור ה-33 נגד חטאפה (נניח בדרבי נגד אתלטיקו מדריד במחזור השמיני קיליאן אמבפה נעדר בשל פציעה, ואנדריק עלה רק לשלוש דקות) ובליגת האלופות פתח רק נגד ליל במשחק בו כל הקבוצה הייתה גיהנום.
היה לו את המזל הרע שלו כשהיה פצוע באליפות העולם למועדונים וגונסאלו גארסיה הרוויח, ומעבר לכך בעונה הזו ריאל לא הצליחה להיות דומיננטית, לא היו ניצחונות קלים בהפרש גבוה מה שהיה נותן לו אולי עוד דקות, וגם קיליאן אמבפה פתח בינוני והיה לנו צורך להכניס אותו לעניינים.
ועדיין לצד כל זה ועם כל השמחה לפרגן לו על מה שעשה בליון - ראיתי תקצירים וגם הרבה דקות - רוב ההצלחות שלו היו במתפרצות בכנף ימין כשהיה לו הרבה שטח, לא ממש גולים כמו ‘9’, נניח השער שהבקיע נגד פיורנטינה, ובטח לא במשחק סגור כמו חטאפה שתבוא להרביץ (במשחק נגדה ב-2025 הוא היה נראה ממש מתקשה להקדים את הבלמים).
אם להוסיף על מה שנאמר מעליי כבר, על הנייר לנו (לריאל) משתלם שאנדריק נשאר יותר מאשר לו עצמו.
גם כי במידה ונצטרך מחליף לאגף ימין, למרות שזו לא העמדה הדומיננטית שלו, הוא עדיין יותר “טבעי” שם מפדה או רודריגו או בראהים בגלל שהוא קודם כל שמאלי ושיחק שם כבר כמה פעמים, וגם כי יש לו את המהירות והאתלטיות לשחק באגף.
בנוסף על זה, אין הבטחה שלא נחווה איזו פציעה של אחד הבאנקרים שלנו, או שאחד מהם יתחיל לשחק כאילו אין לו חשק, ואז אפשר לשלוף את אספי ואנדריק יחד כדי להלחיץ אותם או להוות תחליף סביר בהחלט.
לאנדריק, מהפרספקטיבה שלו (לדעתי), באמת היה עדיף להישאר בליון או אפילו לעבור לרומא או אסטון וילה שהתעניינו בשביל דקות משחק יותר שוטפות וצבירת נסיון.
נקווה שבסוף כולם יצאו מרוצים ושניקח כבר תואר נוסף העונה, לדעתי יש לנו סגל מספיק טוב כדי לעשות את זה, למרות שעוד קשר אחורי טכני היה בכלל סוגר לנו פינות בסגל.
אגב, אחת הבעיות בהרכב הזה היא פדה וברנרדו שבהכרח יבואו אחד על חשבון השני. הייתי הולך על ברנרדו אבל נראה שפדה אנטאצ’בול. בעיה
בריאל מדריד, לשחק עם חוסר חשק לא מונע מלקבל הרכב ולסיים 90 דקות.
רוב העונה הקודמת נראתה ממש ככה.
על פציעות כן הייתי בונה. בזה אנחנו טובים.
יש בזה משהו, אבל אני יוצא מנקודת הנחה (או יותר נכון מתוך תקווה) שמוריניו לא ידפוק חשבון, ויתחיל לנהל את השחקנים כמו קבוצה ולא כמו קייטנת כדורגל לילדים מיוחסים. ![]()
חשבתם לעצמכם פעם למה אלונסו כל כך לא האמין באנדריק? שגם כשכן היתה הזדמנות להכניס אותו דקה 75 הוא נכנס דקה 88.
לי זה די עונה על השאלה. לא נראה לי שאלונסו יש משהו נגד צעירים.
וזה בזמן שהוא כן ניסה להכניס את מסטה לעניינים כמעט בכוח.
מסטה היה שחקן שהוא סימן, אנדריק לא. בדקות שהוא כן נתן לאנדריק הוא היה טוב וכולנו פה שאלנו למה הוא לא משחק יותר.
אלונסו בא עם המון אגו וגם זו הסיבה שהוא נכשל, זו דעתי כמובן.
אלונסו גם מסמר את ויניסיוס ושחקנים אחרים ששילשלו על המגרש שבוע אחרי שבוע להרכב, או פתח בהרכבים ומערכים הזויים מזה אומר?
פתח עם מסטה מספר פעמים ונתן לו לשחק יחסית הרבה למרות שעד היום לא ראיתי פעולה אחת טובה שלו בריאל.
לדעתי פתח עם מסטה כדי לא לשחק משחק לא סמטרי למרות שהיה ברור שהילדון הארגנטינאי לא לרמה(בנתיים?) ובנוסף הילד לא הפסיק לרוץ ועזר מאוד בלחץ שמבחינת אלונסו זה לא פחות חשוב מתרומה התקפית.
מאמן שליטרלי עף כי החליף את וינסיוס אתה אומר לי מיסמר. מאמן שהביקורת עליו היתה שהוא לא מתמיד בשום הרכב וכאילו משנה כל פעם “בכוח”. היו רוטציות והיה לחץ שדוקא מתאים לאנדריק לעשות. ובכל זאת הוא בקושי קיבל דקות. זה לא מסתדר לי עם האופי של אלונסו ולכן המסקנה שלי היא שהוא ראה מה שאני רואה שהכישרון של אנדריק לא מספיק.
הוציא אותו מההרכב במשחק היחיד שהוא היה בו טוב כל העונה שעברה, ובמשחקים שהוא נראה כמו גוויה השאיר אותו. אתה רק מחזק אותי שהוא כל פעם היה פותח בהרכבים ומערכים הזויים.
אלונסו הלך לדעתי שלא בצדק, כי הוא קודם כל לא הצליח להתחבר לרוב השחקנים לרוב הסגל ושאתה קבוצה ורוצה להצליח, אתה צריך את כולם וביחד מגובשים.
בריאל זה מרגיש כמו חבורה של שחקנים שלא סובלים אחד את השני וכל אחד רוצה להיות הבוס או הגיבור של הקבוצה.
מסטה היה שחקן מושלם לריאל מדריד, חוץ מהעובדה שהיה לא מספיק טוב. ברנרנו יכול לעשות מה שהוא אמור היה לעשות, ועוד.
אני מאוד מקווה וגם מאמין שברנרדו מגיע לשחק בקישור כדאבל פיבוט, כשצריך ישחק למעלה בימין, אבל לדעתי הוא ישחק מאחור וינהל את המשחק, אם רודרי היה מגיע גם ושני אלה היו מנהלים מאחורה היינו מקבלים קישור מהבסוג שאני מזמן חולם שיהיה לנו, אבל פיספסנו את רודרי.
גם לדעתי ברנרדו ישחק בקישור האחורי. הוא היחיד אצלנו שלא מתייחס לכדור כאל פצצה מתקתקת שהוא רק רוצה להיפטר ממנה
הכדור אצל ברנרדו זה אהבת חייו
לא יודע אם זה רק אני, אבל עם כל ההחתמות שלנו הקיץ וכל הדיבורים האלה על ‘חלון ההעברות המטורף ביותר מאז 2009’ - ההחמצה הבודדת הזאת הערב, של רודרי, ועוד ליריבה המרה שגם ככה מביסה אותנו בליגה כבר שנתיים ברצף - יותר משמעותית בעיניי מאשר כל ההחתמות ה”נוצצות” האחרות שעשינו בחודשיים האחרונים ביחד.
(שלא לדבר על השילוב של הפספוס הזה, עם הארכת החוזה המחליאה של המושתן..)
ימים יגידו אבל אני באמת לא חושב שרודרי הוא מה שבארסה הייתה צריכה.
באשר אלינו- ריאל מדריד, סגנונית, לא בדיוק קבוצה של פפ או נבחרת ספרד. רודרי היה מדהים כששיחק בקבוצות מסודרות, אבל בסיטי של העונה האחרונה שהייתה בלאגן הוא היה רע לא פחות.
אין ספק שהפוטנציאל איתו גבוה מבלעדיו וגם אני הייתי רוצה לראות אותו, אבל הוא לא נראה לי בכייה לדורות כמו סוארז, לדוגמה.
המשימה של מוריניו היא להפוך אותנו לקבוצה. את זה הוא עשה עם חדירה וגראנרו בפעם שעברה; פליק עשה זאת לא מזמן עם קסאדו וברנל. אפשר לחיות גם בלי רודרי.
אנחנו חייבים מוח במרכז המגרש.
לבארסה , כמו שראינו, יש פתרונות אחרים, לא חושב שהחתמה שלו ב70 מיליון (?) היא חכמה מבחינתם, אבל אוקיי.
אני לא חושב שהוא מה שאנחנו צריכים, לא בגיל ולא בהיסטוריית הפציעות.
כנראה שנמתין לשחקן הנכון עוד קצת.