תראה בנוגע לפסקה הראשונה - ברור שכולם רוצים שהקבוצה תהיה טובה, כולם מסכימים בזה.
ואני בטוח שכולם נגד להביא ספרדי רק כי הוא ספרדי ולהוריד סטנדרטים, כרגע זה נכון - אין ספרדים מספיק טובים (אני יכול לחשוב רק על 3 שיכולים שמבחינתי שווים אצלינו סגל, ימאל, פדרי ואולמו. ושניים מהם עמוק בספסל)
העניין הוא שהערך המנטאלי, החברתי והזהותי שספרדי יביא יקפיץ המון ממה שהוא שווה אובייקטיבית - וזה בנוסף לזה שהוא יכנס כבר לתוך הסטיואציה שהמועדון במצב ככ טוב שמאוד אידיאלי לשחקן אצלינו להוציא את השיא שלו או מעבר לנה שהוא שווה ויביא במקום אחר.
שחקנים כמו נאצו ולוקאס לא היו עושים קריירה כזאת בשום מקום אחר, ואני לא מדבר על ארון התארים. שים אותם מגיל 20 בתוך מועדון נהדר אחר - קח לדוגמא את מינכן והם עושים 50% ממה שעשו פה, וקח כמעט כל שחקן לא ספרדי שהוא העתק גמור של אחד מהם והוא לא נשאר פה ככ הרבה שנים ולא נותן פה 50% ממה שהם נתנו פה
ריאל מדריד זה חלום לכל שחקן בעולם, אבל לשחקן הספרדי ובמיוחד לשחקן שגדל בנוער אז פי מליון, זה לא רק המועדון הגדול בעולם זה גם הבית שלו
שחקנים כמו החברה של השנים האחרונות הם סטיואציה מאוד מיוחדת לדעתי, אבל גם מאוד שונה מהנורמה ולדעתי יש פה כמה גורמים לזה- שחקנים כמו מרסלו, פדה, גם ויני נכנס פה מבחינתי, אלה שחקנים שהגיעו לפה בגיל 18, הם כמעט שחקני נוער - המועדון הזה זה הבית השני שלהם כמו הוגוורטס להארי פוטר, הוא נותן להם הרבה מעבר לכדורגל והם ממש חונכו פה
יש שחקני עלית כמו לוקה, קרוס, פפה - שקודם כל הם טופ של הטופ, ומבחינת אופי הם גם פייטרים לא קטנים - ההתאמה הזאת גרמה לזה שהם ישארו פה ככ הרבה שנים וזה חיבר אותם לא פחות
שחקנים כמו אוזיל או די מאריה, אפילו וראן - לא נראים ככ מחוברים פה למועדון כמו איסקו ואסנסיו למשל (אסנסיו אמנם עזב בטעם טיפה מר אבל עדיין), שהיו משמעותיים פחות מהם או כמו אלונסו שהיה משמעותי כמוהם
תמיד הספרדים היו הפנים של המועדון הזה, המנהיגים, הקפטנים, אלו שהמועדון מתגאה בהם ואלו שמציגים את האופי והדנא של המועדון. זה לא סתם זה חלק מהזהות שלו - וגם עכשיו - דני ונאצו הם לא כוכבים גדולים עם הייפ מטורף אבל עדיין הם חלק בלתי נפרד מהפנים של המועדון והם הקפטנים וגאווה של ההנהלה והאוהדים בברנבאו
אם היה כוכב ספרדי גדול כמו ראול, קסיאס או ראמוס אין ספק בכלל שהוא היה מיוצג במועדון כמו ויני או בלינגהאם. הבעיה שאין כזה וזאת בעיה אחרת
רק אומר שוב - אני לא בעד ספרדי מחמד שצריך להביא רק בגלל שהוא ספרדי ושיוריד את הרמה, אבל אם יהיה ספרדי ברמה שיהיה זמין - אני בעד להביא אותו ב100%, ועדיף אותו גם על אחרים ברמתו כי הערך הנוסף שיביא יהיה גדול משלהם