היינו צריכים להביא את Estêvão (אין לי מושג איך רושמים את בעברית) מפלמייארס לפני צ’לסי
שחקן ענק צעיר עם פוטנציאל גדול שהיה יכול לסייע רבות לריאל
היינו צריכים להביא את Estêvão (אין לי מושג איך רושמים את בעברית) מפלמייארס לפני צ’לסי
שחקן ענק צעיר עם פוטנציאל גדול שהיה יכול לסייע רבות לריאל
מארקה אומרים שאנצ’לוטי קידם מגן ימני בן 19 בשם חסוס פורטיאה עד לקבוצה הראשונה והוא יהיה המחליף של לוקאס ואסקס.
אנצ’לוטי שלף אותו מקבוצת U19, קבוצה רביעית לפי ההיררכיה, לפני ששיחק בקסטיליה ואפילו לא בריאל מדריד C.
אם יצליח, זאת תהיה הפעם הראשונה בהרבה שנים ששחקן צעיר מהבית מצליח להשתלב. אולי יראה לבוסים שאפשר גם ככה.
שמע, השימוש של אנצ’לוטי בשחקני קסטייה לאורך השנים הוא כל-כך דל-עד-לא-קיים, שאני לא אתפלא בכלל לגלות שהצעד הזה נובע מזה שהוא פשוט לא יודע שיש עוד 2 היררכיות שלמות בין הקבוצה הראשונה לבין הקבוצה של הילד הזה. עם אפס אמירה לבוסים שלו - או לכל אחד אחר, לצורך העניין.
“מה, אמרתם לי ללכת לחפש מחליף לעמדת המגן הימני בקבוצה הצעירה של ריאל. אז שלפתי את הילד הראשון עם חולצה לבנה וכיתוב RB שראיתי במסדרון של הואלדבבס. עכשיו גם זה לא בסדר…?”
זה אחד השחקנים שהכי מדברים עליהם במחלקת הנוער של ריאל מדריד בשנים האחרונות, ולו רק בגלל שהוא נגנב מאתלטיקו מדריד אחרי שנים של ג’נטלמניות בין המועדונים.
אני אנחש, כרגיל, שאין לאנצ׳לוטי אחריות בבחירת השחקן עצמו, אלא עבודה של מחלקת הנוער.
דרך אגב, גם הבן של חוסה אנטוניו רייס המנוח מתאמן עם הקבוצה הבוגרת. זה לא אומר כלום, כי תמיד שחקנים צעירים מתאמנים עם הבוגרים.
2 דברים רק בנוגע לזה-
אולי מה שאומרים במסדרונות המועדון על השוק בחלון ההעברות בינואר הוא מוגזם ולא נכון, סטיגמה?
ז’וליאן פאובר שהגיע מווסטהאם כדי להירדם באמצע משחק נגד ראסינג סנטאנדר זו דוגמא אחת רעה - ומצד שני כמובן שלא אשקר גם ההצלחה המסחררת של וירג’יל ואן דייק בליברפול היא נקודת קיצון, והוא שחקן שעלה הרבה כסף.
אבל כשפותחים עונה עם סגל לא מאוזן אז ינואר בהחלט יכול להוות פלסטר ולא כל שחקן חיזוק צריך להחזיק כאן עשור. תומאס גראבסן החייה את מרכז השדה ב-2004-05 בסגל בלי קשר אחורי. ויש דוגמא טובה יותר - לאס דיארה ב-2009. הוא באמת היה קשר אחורי לא רע - פיזי, לוחץ, מכדרר טוב, החזיק מעמד יותר זמן. חיזוק הכרחי מאוד.
שחקן הרכש הכי מרשים בינואר שאני זוכר בספרד הוא אדגר דווידס. כמובן שרונאלדיניו סחב את הקבוצה על הגב אבל בלי הבולדוג ההולנדי זה לא היה עובד. ברצלונה טסה למעלה והשאירה אפילו את ריאל מדריד מאחור בטבלה בדרך למקום השני, לניצחון בקלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו, שינוי אדיר בעונה שעברה וחצי שני קסום.
קלאס יאן הונטלאר נרכש ב-20 מיליון יורו ומאוד התקשה בריאל מדריד, חצי עונה סבירה. בסוף כדי למזער נזקים הוא נמכר למילאן אבל לא במחיר הפסד גדול מדי, תמיד אפשר לתקן.
וכמובן הדוגמא הטובה היא חורף 2007 (ולא שכריסטיאן פאנוצ’י או סאביו היו שחקני רכש לא טובים. להיפך! סאביו בכל פעם שהיה כשיר שיחק נהדר). פרננדו גאגו, גונסאלו היגואין ומרסלו. הצד הארגנטינאי עם אימפקט מידי - פיפיטה הוסיף מהירות ותחכום להתקפה עייפה, נכנס מיד ל-11 גם בכנף ובישל במשחק האליפות. גאגו חילק מסירות יפות באמצע במקום אמרסון שהיה אנטי כדורגל. ומרסלו? כן זה לקח קצת זמן אבל הילד הברזיאלי המבולבל, הצלע השלישית ברכש בחורף והפחות חשובה - הפך לאגדת מועדון.
רוצה לומר: כן - רכש בינואר. ולא במקום הצעירים אלא בנוסף. צריך סגל עמוק, מי יודע מי יהיה הקורבן הבא חס וחלילה של מכת הפציעות
כל שחקני הרכש שציינת כאן חוץ מפאנוצ’י המלך נרכשו בדיוק בשנים בין הקדנציות של פלורנטינו כשקלדרון הארור לוקח את ההחלטות.
עם כמה שנראה לי בלתי אפשרי לסיים את ינואר בלי רכש אני לא אופתע אם זה יקרה, פשוט כי זה פלורנטינו.
תומאס גראבסן - הגיע בחורף 2005 כשהיה תכנון לקוי של הסגל בלי אף קשר אחורי טבעי.
אנטוניו קסאנו - הגיע בחורף 2006 (עזוב שהוא נכשל), כמו גם סיסיניו שהוא כן היה טוב חצי שנה…
דייגו לופס שהוא אמנם שוער - הגיע בחורף 2013 כשאיקר קסיאס נפצע, איזה מזל.
גם סאביו לא הגיע בעידן פלורנטינו פרס זה קרה ב-1998.
הנקודה שלי היא שלא בושה לשים פלסטר, אוהדי ברצלונה יכולים לספר שהם היו קבוצה אחרת עם פייר-אמריק אובמיאנג והחגיגה שלהם בסנטיאגו ברנבאו.