@whykds אתה מוכן להפסיק להמציא מילים?
ינואר מתקרב ואעתו חלון ההעברות החורפי שלשם שינוי אמור להיות די מעניין אצלינו, גם בלי קשר למצב הפציעות בסגל -
כנראה ההתמקדות בהנהלה היא על ההגנה - מגן ימני, בלם ומגן שמאלי
אלפונסו דייויס
ככל שעובר הזמן מתגבשת אצלי הדיעה שכנראה עדיף לוותר על דייוויס ולהחזיר את מיגל גוטיירס בקיץ
לדייויס יש יכולות התקפיות טובות, וגם בהגנה הוא בסדר. אבל הוא פשוט עוד אתלט שיודע לרוץ טוב, בלי שליטה הכי טובה בעולם והקבוצה קצת נגרית מדי לדעתי, זה לא שממיגל תגיע הישועה ליצירתיות, אבל לדייויס יהיה צורך להסתגל וגם אז לא בטוח שהוא עד כדי כך יתן 100%
הקבוצה צריכה יותר רוגע במשחק ופחות לרוץ קדימה עם הראש בקיר(כשגם ככה רוב הזמן אנחנו מול בונקר), ולקו שמאל יש את ויני/הצב שגם ככה שולטים שם כשמיגל יודע גם להיכנס פנימה, בנוסף לזה שהוא שחקן בית, ברמה שהיא טובה מאוד (לפחות לליגה), יתן הכל, ישמור על השלד הספרדי בקבוצה וגם יעלה הרבה פחות. כשאם הוא לא טוב הוא גם לא יהיה עם ״שם״ ויהיה אפשר לספסל אותו
בכל מקרה אם יביאו את דייויס זה יהיה טוב, בטח ובטח כשיש לנו כרגע את מנדי
ככה גם עם:
טרנט
הוא יוסיף לנו המון, ויהיה לי קצת קשה לראות את קרבאחל יורד לספסל אבל הגיע הזמן לחשוב על העתיד בעמדה הזאת
טרנט יהיה נהדר, אבל עדיין יצטרך בייביסיטר בהגנה, באחד על אחד הוא לא הכי טוב וגם בסגירות שלו, אבל התקפית יהיה כוח משמעותי מאוד
יש שמועות שריאל שמה כאלטרנטיבה את פורו ודאלוט
לדעתי פורו אופציה טובה לא פחות, ולגבי דאלוט אני מעדיף שלא לעשות את הניסוי הזה
בלם-
מבין כל השחקנים שמסיימים חוזה (היי ליברפול) אני הכי רוצה לראות את ריאל עושה מהלך על ון דייק
יש לו 3-4 שנים לפחות בטופ, קיר הגנתי, מנהיג ויתן לנו הרבה מאוד שקט. זה יצריך ויתור על אלאבה/מיליטאו (או שניהם) ולכן אני פחות רואה את זה קורה לצערי (מבינים? מיליטאו אחרי שני צולבות ואלאבה כבלם אשכרה לפני ון דייק בחינם)
התסריט החלומי מבחינתי: ון דייק ורודיגר עונה הבאה עם אסנסיו ועוד בלם רכש(או מיליטאו/אלאבה, אבל אסנסיו לפניהם בהיררכיה-כאמור חלום)
אם אני לא טועה אז הקיץ מסיימים חוזה בליברפול טרנט, ואן דייק וסאלח. שלושה שחקני מפתח ומהשחקנים הכי טובים בעמדתם פנויים לחתימת חוזה מאותה קבוצה- זה די מדהים.
יש שם כמובן דיבורים על חידוש חוזה (ואני מניח שההימור הכי הגיוני הוא ששלושתם ישארו) אבל כלום לא חתום.
טיטי עזב\ה את הקבוצה
בוא… תקח גם את סלוט ואת ג’יימס האפסנאי.
למי שקצת עוקב גם אחרי כדורגל ישראלי, אז יש עכשיו את פרשת אצילי וסיבוב הפרסה שהוא דפק למכבי חיפה ברגע האחרון כדי לחתום בסוף בבית"ר, שמסעירה את כולם. ומטבע הדברים זה מיד זרק אותי לסיפור שלנו היה לפני שנה וקצת עם אמבפה וסיבוב הפרסה שהוא דפק לנו בדקה התשעים. ומה שנחמד הפעם, זה שאני מנותק רגשית מהסיטואציה, ויכול להסתכל עליה מבחוץ, כמו שרוב העולם הסתכל על הסיפור שלנו אז.
אז אני רואה את התגובות של המקורבים למכבי חיפה היום - אוהדים, יניב קטן, מקורות מתוך המועדון, אחרים, ונזכר בתגובות של חלקנו כאן - כמה זה בושה עבורנו כמועדון, שאסור לנו לסלוח לאמבפה בחיים, וכמה זה פוגע ב"כוח ההרתעה" שלנו ובאטרקטיביות שלנו, שמראה ששחקן אחד יכול לשחקן בנו ובהנהלה שלנו בצורה כזאת.
והאמת, וואלה אני חייב להגיד שממש לא כצעקתה. אני חושב שכל מי שמסתכל על זה מבחוץ די ברור מה קרה, והוא מבין שיש פה בן-אדם קטן ולא החלטי שהתנהל בצורה שלא מתנהגים בה ברמות האלה, שגם כנראה עשה טעות מקצועית מבחינתו (בשני המקרים), וזה לא אומר שום-דבר על המועדון שמולו קרתה התקרית או מפחית מכבודו של המועדון, מהמעמד שלו או מהמסורת שלו.
לפעמים נחמד לקבל את הפרספקטיבה הזאת מבחוץ.
אני לא חושב שיש אפילו דמיון קטן בין 2 הסאגות.
הלחצים שהופעלו על אמבפה היו בקנה מידה דיפלומטי, מסחרי ואפילו עברייני, כשאת ההחלטה של אצילי הפך חלום של אשתו בלילה רגע לפני שהיא קמה לפיפי של 4 בבוקר.
אמבפה עשה טעויות לאורך הדרך שכנראה אנחנו נבין את המניעים והסיבות שגרמו לכך רק בסוף הקריירה שלו, מוצדק לא מוצדק - מנוף הלחץ שהופעל עליו היה אגרסיבי ומאיים. אצילי נמצא במקום אחר בקריירה בזמן ההחלטה - הוא (על הנייר) בוגר יותר, מנוסה יותר ואחרי פרשה שהכתימה לו את הקריירה ועדיין כנראה לקח החלטה על סמך מערכון שהוא ראה בבובה של לילה ולא יותר מזה.
אנחנו מועדון הכדורגל הטוב בעולם ואנחנו שואפים להישאר כזה גם בשנים הבאות, בשביל שזה יקרה אנחנו צריכים את הבסט של הבסט. שחקנים כמו אמבפה ובלינגהאם הם הבסט של הבסט, ואם צריך לאכול קצת חרא ולהתקפל בשביל תארים והצלחה so be it.
אם נתעסק ב"כבוד" ואגו מול שחקן אנחנו לא נהיה מועדון הכדורגל הטוב בעולם.
יש דיווחים אמינים על טרנט?
פבריציו במוצ"ש על ניסיון של ריאל לסכם לקיץ הקרוב עוד ממרץ כ"Top target", אבל ששום דבר לא סוכם ולא נסגר ושגם ליברפול עוד בשיחות עם השחקן.
יש המון שמועות על זה שקייל ווקר צפוי לעזוב את סיטי בינואר. נכון שהוא כבר מעבר לשיא וחלק ב “עונת הבלהות” של סיטי אבל לדעתי הוא יכול להיות אחלה “פלסטר” לחצי עונה.
השאלה שלו עד סוף העונה היא בדיוק מה שאנחנו צריכים.
מתחילים לצוץ דיווחים על קימיץ שמעוניין להגיע אלינו, לא יודע אם זה אמיתי או שזה פשוט תרגיל כדי לשפר את החוזה העתידי שלו בבאיירן/ ברצלונה.
שחקן מצויין, יכול להוות פיתרון גם בקישור וגם כמגן ימני.
מודה שלא צפיתי בביצועים לאחרונה לכן לא יודע מה בדיוק מצבו.
בכל זאת מה אתם חושבים על זה?
הזיכרון האחרון שלי ממנו זה ההתעללות שהוא עבר על ידי ויניסיוס בחצי גמר נגדנו,אבל זה לא הוגן לשפוט אותו לפי זה.
אני לא צופה בבאיירן מספיק אבל עושה רושם שקימיך אחרי השיא, הוא לא בגיל צעיר במיוחד והוא שחקן הרכב בלתי מעורער. בכלל אני נרתע משחקנים שנשחקים מגיל צעיר ועוברים אלינו בגילאי השלושים, אלאבה והאזר הם האחרונים ושניהם הגיעו די גמורים פיזית.
בכלל, אני מעדיף שחקנים עם עמדה מוגדרת. כששחקן בכזה פרופיל בא להיות “כולבויניק” זה לא מסתיים טוב, ע"ע אלאבה שבא על תקן יענו מגן שמאלי + בלם + קשר אחורי.
אני אכתוב כאן משהו אחר שאני מודה שאני קצת חצוי לגבי טרנט אלכסנדר ארנולד. אנחנו צריכים מגן ימני וזה סקסי להגיד שהבאנו שחקן מליברפול. ההרמות שלו קטלניות והיכולת ההתקפית שלו כמו קשר. מה שכן אני שומע עוד ועוד ועוד תלונות של אוהדי ליברפול כבר זמן רב כלפיו, בואו נגיד שהגול של ויניסיוס ‘עליו’ בגמר ליגת האלופות לא היה מקרי. הוא ממש חור בהגנה. אבל כנראה לא כמו לוקאס ואסקס בימים אלה.
קצת מאכזב שפספסנו את אלפונסו דיוויס אבל בעיקר מפריע לי שבמועדו הולכים כביכול על כמות ובלי איכות לגבי הבלמים. או.קיי אז הנה דויד אלאבה חזר ויחלטר קצת - אבל בלם טוב הוא לא היה עוד לפני הפציעה, והנה אורליאן טשואמני יחלטר קצת, וראול אסנסיו זה בסדר שיהיה בלם רביעי, ואנטוניו רודיגר הרי בריא טפו-טפו-טפו ולא נמצא.
בגדול גם אין לי שמות ספציפיים אבל זה לא מתפקידי וזו עונה קלאסית של רכש בינואר גם אם פלורנטינו פרס לא אוהב את השוק הזה. דווקא חורף 2007 עם פרננדו גאגו-גונסאלו היגואין-מרסלו שתרמו תרומה אדירה והיה משהו מעל המצופה - יכול לשמש כמראה.
אתה צודק, ארנולד חור גדול יותר.
לוקאס לפחות מנסה לעשות משהו בהגנה.
אני מעדיף את פדה שם באופן קבוע כי אין הרבה מגנים טובים בשוק. קשרים יש יותר.
כנל לגבי קמאבינגה ועמדת המגן השמאלי.
אני גם חושב שוואלורדה על פניו יכול להיות מגן אדיר, אבל לא הייתי מוותר על הבעיטה מרחוק שלו כרגע- זו יכולת ששווה לא מעט נקודות, ולא הייתי סומך על קרלו שיידע לשכנע שחקנים לחלטר בעמדות חדשות. חמישה משחקים מחוץ לעמדה זה מספיק ל90% מהשחקנים שלנו להתחיל למלא עיתונים.
אני חייב לציין שאישית די התאכזבתי מפדה כמגן ימני במשחק האחרון, לא היה בטוח עם הכדור והנעת הכדור איתו הייתה ממש גרועה, ואז עבר לקישור ובישל שער, שישחק בקישור ולהביא מגן חדש שיודע להניע כדור.
ובנוסף מתקשה מאוד לייצר משהו באגף כשמקבל כדור שלא תוך כדי תנועה, מה שואסקז למשל עושה בקלות.
אוקיי, אם טרנט הוא בור בהגנה, אז מי כן? אין מגנים טובים בשוק