דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: טרנט על סף חתימה

ארנולד בור בהגנה אבל המגן ההתקפי הכי טוב בעולם, אפשר לשחק על היתרונות שלו ובמקום שהוא יהיה כאב ראש בצד שלנו להפוך אותו לכאב הראש של הצד השני שישברו את הראש איך לעצור אותו.

מצידי שואסקז ימשיך, מגן טופ עולמי מבחינה התקפית ואני מת עליו, חלש הגנתית ? בשביל זה משלמים למאמן, לשים בצד שלו בלם שהוא לא בלם ולעלות עם 4 שחקני התקפה שלא עוזרים להגנה ורק 2 שחקני קישור ואז להטיל את כל האשמה על ואסקז זה לא הפיתרון.

ארנולד חור הגנתי אבל אפשר לעשות את ההתאמות הנכונות ועם שיטה נכונה (והמאמן הנכון) זה יכול לעבוד.
זה שחקן ששווה עם ההתקפה שלנו 20 בישולים בעונה ואין הרבה שחקנים בעולם, בטח שלא מגנים עם רגל מדויקת כמו שלו במסירה, ראית משחק ומצבים נייחים.
בנוסף הוא ופדה יכולים להחליף עמדות ולחפות אחד על השני בהגנה ובהתקפה וזה יכול להיות כאב ראש אמיתי להגנות.

העניין הוא שאם הוא חור הגנתית (נניח ברמה של ואזקס), אזי הוא אמור להגיע כמחליפו של ואזקס עצמו, לא כמחליפו של קרבחאל. וטרנט לא יגיע לספסל.

אני חייב להודות שמרגיש לי שההחתמה הזו לא אפויה עד הסוף.

או שזה מקרה מרסלו. ְשווה את זה אם יתן תוצרת ראויה (יתכן שידרוש התאמה כמו למשל קשר שיוכל לעזור לסגור בשמאל).

לא מתיימר לדעת

יש יותר מדי ברברת בעניין ויני וערב הסעודית.
מעניין מה יהיה עם זה …

לא צריך הרבה, רק לצפות ב 2-3 משחקים של ליברפול.

בליברפול רוב החרא של ארנולד נופל על קונאטה, כנראה בגלל זה יש גם שמועות שריאל רוצה גם את הצרפתי :thinking:

אם אני פלורנטינו, אני בכלל זה שדוחף לשם מאחורי הקלעים. רוקם עסקה של 300-400 מיליון על שחקן שאתה יכול להסתדר בלעדיו. מפנה את הדרך לרודריגו.

אני דווקא בסדר עם זה שפספסנו את דייויס, בהתחלה ממש רציתי אותו ולאט לאט התרגלה אצלי המחשבה שהוא לא מה שאנחנו צריכים ולא יתרום יותר מדי, עוד שחקן סופר פיזי עם כדרור רק על שטח, ובלי יותר מדי הנעת כדור

מעדיף את מיגל גוטיירז

בצד ימין מממש קצת שראיתי החוסר הבנה, המיקום והחוסר ריכוז בהגנה אצל ארנולד זה מעצבן אפילו בלי להיות אוהד של ליברפול
בסוף הוא שחקן עם המון איכויות, ועדיין יוסיף המון. אם יגיע זה יהיה נחמד ואשמח, אבל יהיה צריך לקבל כאפה ולהתעורר על עצמו לפחות בהקרבה בהגנה
אם לא יבוא מבחינתי זה לא נורא…

לגבי מגן ימני אחר?
פעם פדרו פורו עלה פה כאופציה לפני המעבר לטוטנהאם, לדעתי יכול להיות גם אופציה טובה (כמו ארנולד - טוב בהתקפה, פחות בהגנה. אבל בצורה הרבה יותר מאוזנת)

שם שלא קושר אלינו עד כה למיטב ידיעתי, אבל גדל במדריד ומעולה הגנתית - איבן פרסנדה. ריאלי? מתאים? קושר אלינו באיזה אתר מפוקפק אולי?

דוקו עבר את טרנט בכדרור 12 פעמים במשחק נגד סיטי ביום ראשון!
יש שחקני הגנה עילית שלא עוברים אותם ככה בעונה שלמה. הבנאדם מסננת מוחלטת בעייתי מאוד לבנות עליו כמגן לדעתי.

מצד אחד יש את לוקאס שגם הוא חור לא קטן בהגנה ותורם הרבה להתקפה- בהשוואה אליו נראה שזה win win להביא את טרנט כי הוא לא פחות טוב בהגנה ותורם יותר להתקפה. מצד שנה זה מגן שיגיע בפרופיל של הרכב ראשון ולא מחליף לדני. אני בכלל לא בטוח שצריך “להתאבד” עליו.
אגב ניסו בקסטיליה את אסנסיו כמגן?

לא בטוח שלוקאס לא יותר טוב ממנו הגנתית, ללוקאס לפחות אכפת, טרנט נראה שחקן שזורק בחלק ההגנתי.

+1

נשמתי לרווחה שאלפונסו דייוויס האריך חוזה, אני אהיה עוד יותר רגוע אם טרנט יחתום גם הוא על חוזה חדש בליברפול.
שחקן מוכשר מאוד (וזה אנדסטייטמנט) - אבל אנחנו צריכים מגן ימני שיודע קודם כל להגן.

שחקן שאני מאוד אוהב אבל לא רוצה לראות אותו בקבוצה שלי. אנחנו פשוט לא צריכים מגן ימני שיודע לחתוך הגנה עם פס, יש לנו דיי והותר שחקנים בחלק הקדמי שיכולים לייצר מצבים. אני רוצה הגנה חזקה, כמה כאלה שיכולים לרוץ בלי הפסקה ועם בורג או שניים שחסרים במוח. לפי הפרסומים של פבריציו אבל זה כנראה הולך לקרות, אני מקווה שהעסקה תיפול איכשהו.

אני מניח שהפנטזיות על כדורים ארוכים לאמבפה וויניסיוס קוסמות להם מדיי. אני מקווה שלא נתאכזב.

קרלו אמר באיזו מסיבת עיתונאים רנדומלית שהם ניסו אותו שם אבל זה לא ממש עבד.

[סיטי ופפ רוצים מאוד את קמאבינגה. ככה לפחות לפי ‘סקיי ספורטס’ המאוד לא אמין עד כמה שאני יודע].

אם נתעלם רגע מהאמינות המאוד מוטלת בספק של הדיווח, ונדבר היפותטית:

מצד אחד - קמאבינגה בעונה נוראית, עולה לנו ביותר שערים השנה מאשר תורם משהו נכון להיום (שלא לדבר על דפיקות לב מואצות ושנים שירדו לנו מהחיים), ובאופן כללי לא מראה התקדמות אמיתית מאז שהגיע לכאן לפני שנתיים וחצי, ואם כבר להיפך.

מצד שני - הפוטנציאל ללא ספק עוד שם, יש בו איכויות אדירות אם ידע לנצל אותן נכן יותר, ובעיניי התקרה שלו משמעותית גבוהה יותר מאשר זו של צ’ואמני (וגם מעט צעיר יותר ומקבל פחות המשכיות בהרכב, מה שהופך את חוסר הבשלות שלו למעט מובנת יותר) - בבחינת ‘עדיף (למנהל) סוסים דוהרים שהוא צריך לרסן, מאשר שוורים עצלים שהוא צריך לבעוט בהם’. הנטייה האישית שלי היא לכאן.

מצד שלישי, והכי חשוב - מקנן בי איזה רצון קטן כזה, שקמאבינגה כן יעבור לסיטי, יפרח שם בענק, ויפוצץ פעם אחת ולתמיד את הבלוף הזה שנקרא ‘קרלו אנצ’לוטי’. לא שמישהו אצלנו זקוק להוכחה הזאת, ובכל זאת.

לפני הפציעה היה מצויין, היה חלק חשוב בריאל שהפכה פיגור 5 ליתרון 7 ואז נפצע וחזר חסר ביטחון, קרלו כמובן לא עוזר.

באותו וואלה ספורט פורסם גם שבוע שעבר שריאל מתכננת טרייד: קמא+20 מליון על זואאו נבש של פסז

בלי קשר לקמאבינגה/טשואמני/מישהו אחר בעסקה, ולזה שזה בוואלה ספורט - ז׳ואאו נבש לחלוטין בינגו של פסז׳ ובעיני בדרך להפוך לאחד הקשרים הטובים בעולם, אחלה של שחקן
וחבל שלא הביאו אותו

ולגבי קמאבינגה - אני לחלוטין מאמין בו, אם היה מקבל רצף בהרכב הוא היה נראה הרבה יותר טוב וגם אנחנו, העונה הוא חסר מזל עם הפציעות והוא חזר בדיוק בזמן הכי גרוע שיש כדי ״להיכנס לקצב לאט לאט״

קמא פשוט לא חכם זאת הבעיה העיקרית שלו, כי כל השאר יש לו, אין שום תכונה פיזית/טכנית שאתה רוצה בקשר אחורי שחסרה לו… למעט שכל.
לכו תדעו פעם קשרים היו מגיעים לשיא בגיל 27-28 ולא בגיל 22 אולי עוד יקרה איתו.

ריאל לא עושה טריידים. ריאל לא מוכרת שחקנים צעירים שהיא מאמינה בהם. הפרסומים הגיעו מזבלונים ולא צוטטו אפילו במקורות שלא מתיימרים להיות אמינים. אפשר לחזלש נכון לעתה.

תיאורטית אני חושב שהוא יוכל להצליח במקום אחר יותר. הבעיה שהוא יקח את הבעיות איתו לשם, כלומר הפזיזות, הפציעות וכן הלאה. אם הוא ידע להתגבר על הבעיות האלה אז הוא יהיה כוכב בריאל מדריד, אם לא אז גם במקום אחר יהיה קשה לו. בריאל התחרות שלו תהיה יותר קשה אבל הפוטנציאל שלו בשמיים ויש לו את הסיכויים להתברג בהרכב. תיאורטית בלבד.

טוב שחזרת אלינו וכיף לקרוא אותך שוב כאן בפורום, אבל חייב להגיד שלא התגעגעתי לנטייה הזאת לנסות לקבוע על מה אפשר לדון ועל מה לא, בהתבסס על היצמדות לדיווחים ששל שופרות המועדון (פלורנטינו) בלבד :slight_smile:

קונקרטית, אני חושב שלא פעם יש חשיבות גם לדיונים ההיפותטיים, ואפשר ללמוד מהם לא מעט - גם על ניתוח עומק של שורש בעיות שאנחנו נתקלים בהן בקבוצה, ואפילו “סתם” על דעות ונטיות כלליות של אנשים כאן בפורום.

ספציפית במקרה הזה - הטענה המרכזית שלי בדיון ההיפותטי הזה, היא שקמאבינגה לא “במקרה” יכול להצליח יותר במקרה אחר, אלא יש כאן משמעות/אשמה גדולה מאוד על זהות המאמן. הפזיזות, ה"טיפשות" ואפילו הפציעות (כפי שראינו בצורה מובהקת במקרים של פדרי ודמבלה לדוגמה) - הן לא גזירת גורל. עם מאמן אחר - טוב יותר, מודע יותר, שגם היה מייצר לקמא (ולכל שאר הקבוצה) מסגרת כללית טובה וברורה יותר לעבוד בה, וגם היה עובד איתו פרטנית, רחמנא ליצלן, על הבעיות והחולשות שלו, נותן לו המשכיות (גם בדקות וגם בעמדה), ובונה לו תוכנית אימונים והתאוששות אישית (יחד עם שאר הצוות המקצועי כמובן) - אם כל זה היה קורה, או אפילו רק חלק - קמא היה נראה היום אחרת לגמרי.
ואז, במקום לפנטז על ז’ואאו נבש, שהוא שילוב מצויין של קשר צעיר שנמצא בדיוק בתנאים שהזכרתי קודם , יחד עם נגיעות של ‘הדשא של השכן’ - במקום זה היינו נהנים מקמא ומהאכויות שלו כבר כאן ועכשיו, ומהללים אותו כאחד הקשרים הטובים בעולם.

כמובן שגם קמא עצמו לא חף מאשמה, ומצופה ממנו להצליח ולעבוד יותר על נקודות החולשה שלו גם בתנאים שאינם אידיאליים, ויש כאן תמרור אזהרה (או סימן שאלה) על היכולות שלו לאורך זמן. אבל תנאים נכונים וטובים הם קריטיים להתפתחות של שחקן, בעיקר צעיר, ובעיקר בתפקיד קריטי כמו קשר.