יורידו אותו משבצת אחורה ואת בלינגהאם משבצת אחורה.
בהנחה שפדה וג׳וד באנקרים ואחד מבין קמא/טשואמני/סבאיוס לצידו, אתה חושב שוירץ יבוא על חשבון מישהו מהטריו ההתקפי?
חלק מהפנטזיה שלי זה שפדה עובר להיות מגן ימני וקמא מגן שמאלי
בחזרה למציאות:
: “I know that Dean Huijsen would love to play for Real Madrid. But the club did not plan to sign any CB’s this summer. We will keep an eye.”
אפשר לשלוט בקצב ולהניע כדור מתוך שיטה כפי שליברפול עושה ואז שחקנים יכולים להתחלף ומי שנכנס פשוט מחליף באותה השיטה את המוחלף והרמה לא נפגעת כ’‘כ, או שיש את השיטה שקרלו עבד איתה בריאל, לבנות על שחקנים עם iq כדורגל הכי גבוה שיש, הבעיה בשיטה השנייה שאתה בנוי לחלוטין על שחקנים ספציפיים ואם תנסה לעשות רוטציות היכולת נפגעת ואם יש פציעה אז אתה בבעייה חמורה.
הכי טוב כמובן זה כמובן לשלב בין שיטה וגם לקנות שחקנים עם iq גבוה.
אני כנראה בדעת מיעוט שקמאבינגה, צ’ומה ופדה הם בעלי iq כדורגל גבוה יחסית, לא מודריץ’ אבל בטופ העולמי ועם שיטה וחופש תנועה לג’וד שישחק קשר שיש לנו קישור אדיר.
הבעיה שקרלו לא נותן להם תבנית לעבוד בתוכו שמשם להביא את היכולות והכישרון שלהם, מודריץ’ בשיאו וקרוס יסתדרו יותר ויניעו כדור יותר טוב בתוך האין שיטה הזאת, אבל רוב קשרי העולם יראו כמו או פחות טוב מהקשרים הנוכחיים שלנו.
במצב העניינים הנוכחי אני חושב שצריך לוותר על אחד מהשלישייה הקדמית ולחזור לשחק עם שלושה קשרים פלוס ג’וד. המשחק שלנו לא שוטף מספיק בשביל להחזיק 3 תוקפים ולרוב אנחנו נתקעים, וליצור יתרון מספרי במרכז המגרש יוכל לעזור לנו לבנות משהו דרך האמצע ולרכז את היריבה כך שגם האגפים יהיו פחות עמוסים. בעונה הבאה אולי התוכנית היא שטרנט יארגן את המשחק כאינוורטד, כמו שהוא עושה הרבה פעמים בליברפול, וכך לפתור את הבעיה הזאת. יתרון נוסף שיש במעבר למשחק כזה היא שתהיה לנו נוכחות מתחת לרחבה (מה שמכונה זון 14), כרגע תמיד ריק שם ואמבפה צריך לברוח לצדדים או לרדת עד לקישור כדי להריח את הכדור.
אם ארנולד מגיע ואם אנצ’לוטי נשאר ואנחנו מנסים את מה שאתה מתאר זה יהיה אסון, כל ההתאמות שליברפול עושה כדי שארנולד יעשה ארנולד זה לא בשביל קרלו, המקסימום שיעשה זה שיגיד לו ‘‘תעשה מה שעשית תחת קלופ’’
אני לא בונה על זה שקרלו נשאר. אני חושב שהוא עייף, ואם לא יפטרו אותו הוא יתפטר. זו הפנטזיה שלי כרגע ושאף אחד לא יעיר אותי מהחלום.
ואם קרלו נשאר טרנט לא ישחק אצלו אינוורטד. אין לו את זה בלקסיקון.
אני דווקא חושב שקרלו יישאר ככל שיינתן לו, ואם הוא ייקח תואר לצערי לפרז עשוי להיות קושי לוותר עליו.
איכשהו בסוף מעבר שלו לתפקיד המנהל המקצועי כשצ׳אבי אלונסו מתחתיו תהיה האופציה היחידה בה נוכל להיפטר ממנו על הקווים.
לחדשות קצת יותר אופטימיות, ריאל מדריד מעוניינת בדין הויסן לפי חפד. השם לו עולה הרבה בהקשר שלנו לאחרונה, גם הוא אתמול אמר שזה כבוד שריאל מדריד מעוניינת בו וראמוס הוא האיידול שלו וכו. ריאל מדריד הייתה מעוניינת בו בעבר אבל הוא דחה את ההצעה כי רצה להמשיך להתפתח.
אני לא ראיתי אותו אבל קראתי קצת עליו. בלם שמאלי עם רגל ימין, בן 19, 1.95 מטר, מסוג הבלמים שהמיקום שלהם מעולה ופחות מסתמכים על מהירות, למרות שהוא לא איטי. בורנמות שחווה עונה חלומית מבחינתה משחקת מאוד אגרסיבי, שולחת הרבה שחקנים למעלה וסומכת על הבלמים שלה. הם נוטים לשלוח את הכדור בכדורים ארוכים להתקפה ומשחק הלחץ הגבוה שלהם הוא סימן ההיכר שלהם העונה בליגה.
יש לו סעיף שחרור של 55 מיליון פאונד, מה שעושה אותי פסימי. ריאל מדריד לאחרונה דורשת שהקבוצות שמהן היא רוכשת את השחקן ישלמו לה ולא ההיפך. אבל עדיין חדשות טובות.
בלם נבחרת ספרד החל מהשבוע. האוסן הוא הולנדי למעשה, אבל מגיל צעיר גדל עם המשפחה במלאגה.
בגיל צעיר הלך למחלקת הנוער של יובה, ושם כמובן פספסו גם אותו.
האמת שיצא לי לראות השנה את בורנמות’ במספר הזדמנויות ובכל פעם האוסן הרשים אותי מאד- הוא מהיר, טכני יחסית, שקט ועם משחק גובה טוב מאד (בלי קשר לזה שהוא גבוה מאד) שזה משהו שאין לנו כרגע בכלל, ממה שבדקתי גם אוהדי יובנטוס מדברים עליו כפספוס ענק של הקבוצה שנתנו לו ללכת.
הוא צעיר מאד ויקבל לא מעט דקות ומצד שני לא שם שחייב לקבל 90 דקות בכל משחק ויוכל לשבת גם על הספסל כל עוד רודיגר פה והוא גם קיבל זימון לנבחרת ספרד ובחר בה על פני הולנד שזה תמיד נחמד.
בכל מקרה ברמת המחיר בניגוד לסאליבה שלא יגיע זה נראה ריאלי ובאופן כללי נראה שאנחנו באמת מעוניינים כשהמסלול לרכישה הקבוע יצא לדרך- חוזה פליקס דיאז השופר מפרסם, השחקן אומר שריאל מדריד היא החלום וראמוס הוא המודל לחיקוי שלו וכו וכו, הלוואי שיגיע.
בסיום הקיץ הבא (לא הקרוב) אנחנו נהיה חייבים להיות אחרי שינוי מהותי בחוליית הגנה שלנו, גם ברביעיית הבלמים:
רודיגר יהיה כבר זקן מאוד, ולא בטוח שעוד שנה וחצי כבר יוכל להיות ברמה (וגם אם כן, בטח לא כמניה לטווח ארוך)
אלאבה לא ברמה, וגם מבוגר
מיליטאו אחרי שתי צולבות
אסנסיו
ריאל תהיה חייבת להביא לפחות שני בלמים נוספים שברמה של שחקן הרכב/בלם שלישי
יכול להיות שגם יבחרו בטשואמני כבלם באופן קבוע, אבל גם מאוד הגיוני שנראה שני החתמות של בלמים בשנה וחצי הקרובות (בקיץ הקרוב והקיץ הבא)
גם לא לשכוח שבמועדון בנו על חואן מרטינז מהקאנטרה, ועם היכולת הטובה של אסנסיו גם הוא יכול לקבל הזדמנות ולקחת אותה בשני ידיים
אז היולסן נראה כבר כהחלטה, גם היו (קצת) דיבורים עליו בקיץ האחרון
גם זה שהוא ספרדי יכול להיות עוד גורם, ואולי נראה עוד שנתיים צמד בלמים ספרדי שפותח?
איזה מאמן יסכים למצב כזה ? כל 2 משחקים ברצף ללא ניצחון וכבר בכל העיתונים סקופ שהודלף שריאל שוקלת לפטר את המאמן ולבקש מקרלו המאמן האיטלקי האגדי לחזור לאמן ולהציל את המצב.
קשה לי להאמין שהוא יישאר עד אז בכלל בקבוצה
טשואמני פשוט מאוד לא טוב כבלם, וזה הוכח השנה מעל כל צל של ספק. לעומת זאת כשחזר לקישור לאחר הפריצה של אסנסיו הוא הציג משחקים טובים מאוד מהקישור.
לדעתי, לא ישחררו אותו תמורת סכום נמוך מהסכום בו הוא נקנה, ולא ידחפו למכירה שלו. גם אם הוא יאבד את המקום בהרכב שזו אכן אופציה, הוא שחקן סגל אדיר. אתם צריכים לזכור שקשר אחורי זו העמדה שיש בה את המחסור הכי חמור בכדורגל העולמי, והאופציות מאוד דלילות, בטח לשחקן שמשלב יכולת פיזית וטכנית. הוא ככל הנראה כבר לא יהיה הקשר הכל יכול שחשבו שהוא יהיה כשנקנה, השליטה שלו בקצב המשחק נמוכה והוא צריך מישהו לידו שיעשה סדר, אבל אם לא משווים אותו לציפיות שהיו ממנו הוא קשר לא רע בכלל.
לגבי בלם, אז צריך לדייק גם את ההודעה שכתבתי אתמול. ריאל מדריד מתלבטת האם להחתים בלם, ואם כן אז האוסן אכן האופציה המועדפת, אבל עוד לא החליטו שהולכים עליו סופית. כרגע עדיין בונים על ז’ואן מרטינס למרות הצולבת שהוא עבר.
לדעתי טושמנאי, כקשר אחורי, לא שחקן ברמה של ריאל מדריד. הוא לא הראה יכולת מתאימה בשום שלב, ויש לו IQ כדורגל נמוך.
ההשוואה הכי טובה זה קאמבינגה (שחקן אחר, עמדה אחרת, אבל עדיין) שאומנם לא עקבי, אבל הראה פוטנציאל של שחקן על.
אם ריאל תמכור אותו עבור מחיר הרכישה, או אפילו 10 פחות, זו לדעתי תהיה אחלה עסקה.
נגיד וריאל מכרה את טשואמני, איזה קשר אחורי היית מביא במקומו? עם כמה שטשואמני לא עומד בציפיות וקורא משחק בינוני, אין בשוק אופציות יותר טובות.
קמא כמו שאמרת שחקן אחר ולא קשור למשוואה הזאת. לו יש סיפור אחר ובעיות אחרות.
אני עומד על זה שהמשחקים האחרונים של טשואמני היו טובים מאוד. אני כבר לא מצפה ממנו ליכולת של שחקן וורלד קלאס, אבל הוא כן כדורגלן טוב. מבחינתי התסריט הטוב ביותר הוא שהוא ירד בהיררכיה לשחקן משלים ויביא קשר אחורי וורלד קלאס במקומו. הבעיה שאני לא רואה מישהו כזה בשוק (רודרי ששמו הוזכר כאן לא בשוק וגם ריאל לא תפתח עליו את הכיס בגלל הגיל), וגם לטשואמני עצמו יש ביקוש בכל קיץ כך שאני כמעט בטוח שהוא לא יסכים לזה ויעדיף לעזוב.
בכל מקרה הדעה שהוא לא מספיק טוב הגיונית לגמרי, כמו גם התגובה שהגבת לי בדיון האחר.
מדובר בקש"א שכל הקדנציה פה שיחק תחת קרלו, לי אישית קשה להגדיר שחקן כזה פלופ.
באופן כללי, כשהקבוצה נראית באופן עקבי ומתמיד פחותה בהרבה מסך חלקיה קשה לי לבא בטענות על שחקן ספציפי - וזה כולל את צ’ומה, ויני (אין מה לפרט), ג’וד (מסריח את הדשא לא מעט) וקמאבינגה.
טשואמני אמנם לא פלופ עדיין ובאמת קצת מגזימים בביקורת, אבל הוא לא ברמה או קרוב לרמה שציפו שהוא יהיה בתור ה6 של ריאל, ואני מאלה שהיו בטוחים שהוא הולך להיות מפלצת של ממש.
אני לא חושב שהמצב בשוק עד כדי כך נורא, יש את מי להביא ואמנם זה לא דור הזהב של הקשרים האחוריים כמו בשנות ה2000 המוקדמות, אבל בהחלט יש אופציות, כל אופציה והחיסרון שלה (גיל, מחיר, זמינות, פציעות) אבל יש אופציות:
- זובימנדי
- גראבנברך
- ברונו גימראייש
- ז’ואאו נבש
- קימיך
- אמאדו אוננה
- אדרסון
נכון, אלה לא מאקללה, ויירה ואלונסו אבל יכול להיות שייצא אחד כזה משם.