דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: טרנט על סף חתימה

זובימנדי מנהל משחק טוב אבל בכל היתר הוא שחקן בינוני, ופחות טוב מטשואמני בכל אספקט אתלטי של המשחק. מהבחינה הזאת הוא מחליף לקרוס ולא לטשואמני שבא על חשבון קסמירו. בכל מקרה, מדברים על להביא אותו עם או בלי קשר לטשואמני.

חרבנפאמדימב או איך שלא קוראים לו מליברפול, כמו גם גימראייש, לדעתי מדובר בדשא של השכן והוא שחקן מאוד בינוני ולא יהווה שיפור לעומת טשואמני.

אמאדו אוננה הוא חוטב עצים שלא שייך לרמות הגבוהות.

לא יודע הרבה על אדרסון, לא שמעתי שמישהו מדבר עליו כאופציה לקבוצה גדולה. גם לא ראיתי מספיק את אטלאנטה להביע עליו את דעתי.

קימיך הוצע לריאל, ריאל סירבה כי הוא מבוגר.

נבש וגימראייש לא בשוק.

לדעתי זובימנדי אנדרייטד. הוא ורודרי זה שני השחקנים שהכי לא הייתי רוצה לראות בריאל.

קיץ מושלם של ריאל, לדעתי האישית, יהיה מכירה של ויני וטשומאני, ואז רכישה של רודרי\זובימנדי, חלוץ טופ כלשהו (מרטינז, איסאק, גיוקרש, אושימן). בכסף שנשאר בלם וקיצוני ימני צעירים עם פוטנציאל (אולי גם מגן שמאלי). טרנט מגיע כנראה בחינם, אנדריק חלוץ מחליף, רודריגו סופר סאב בהתקפה.

אפשר לקנות את כל מי שאמרת גם מבלי למכור את ויני או טשואמני. זובימנדי על הכוונת בכל מקרה, אין מגן שמאלי בשוק שמתאים למדיניות של המועדון בכל מקרה, וגם בלם צעיר על הכוונת של המועדון בכל מקרה. אם יביאו לטשואמני שחקן טוב יותר על הראש ייתכן והוא יבקש לעזוב אבל זו לא אמורה להיות שאיפה של ריאל מדריד.

למכור את ויני זה קל להגיד, אבל הבנאדם הביא לנו כבר שני גביעי אירופה בגיל מאוד צעיר. זה נכון שהעונה הוא חווה עונה רעה ואפשר לקשר את זה להגעה של אמבפה, אבל יש עוד משתנים והקבוצה כולה לא מתפקדת וזה זועק לשמיים שהקבוצה צריכה שינוי כיוון מהבחינה המקצועית. הייתי רוצה לראות איך הוא מתפקד תחת מאמן עם סגנון אחר לפני שזורקים אותו לסעודיה כמו שיאיר כתב למעלה.

מעניין אותי כל מה שקורה סביב הבלם החדש של בורנמות’ שהוא גם ספרדי (חצי קלאץ’) ואני לא באמת יודע אם דייגו אגואדו או ג’אקובו ראמון יכולים להיות בלמים לגיטמיים במדי ריאל מדריד. שיתחילו עם חוזה חדש לראול אסנסיו וחולצה מספר 4, דויד אלאבה צריך להבין את המסר. המספר של חסוס ואייחו יתפנה…

לגבי אורליאן טשואמני - מצד אחד שיחק תחת מאמן אחד ומצד שני זו כבר עונה שלישית, מעל מאה הופעות, נגד יריבות בכל הסוגים, תקופות רבות שהיה באנקר לעשרה משחקים בלי קשר ליכולת וגם פרטנרים משתנים. בין אם זה כשיש את לוקה מודריץ’ או טוני קרוס וככה הוא פחות צריך לנהל משחק או כשיש את פדה ואלוורדה כבייביסטר שעוזר לקחת כדורים וגם אדוארדו קמאבינגה. טשואמני הרבה פעמים נעלם ולא נלחם. זה כמו לא להיכנס לתאקל כדי לא להיכשל וזה הכי גרוע.

חשבתי שיש לנו בסגל את מה שצריך כדי להסתדר, שפדה ואלוורדה עובר תהליך עדין של ‘טוני קרוסי’, שאדוארדו קמאבינגה ייקח צעד קדימה, ג’וד בלינגהאם יזכור שהוא קשר בפועל, אבל לא. היכולת של דני סבאיוס העלתה לי חיוך.

לגבי נבש סבבה מובן לגמרי למה הוא לא בשוק, אבל גימראייש יימכר אם תגיע הצעה טובה. אני לא עף עליו בכלל ואני כן חושב שסובימנדי אופציה הרבה יותר טובה

למה שימכר? לניוקאסל חסר כסף? בכל מקרה הוא מבוגר יותר מכל שחקן שריאל מדריד קנתה בעשור האחרון ויותר. הוא לא אופציה ריאלית לדעתי, וגם אם כן, הוא לא הפרופיל שאנחנו צריכים ולא בדיוק וורלד קלאס גם כן.

חחח יכול להיות שאני תקוע יותר מידי במנטליות העוני של ברצלונה, ריאל אכן במצב כלכלי מעולה.

אני לא יודע מה קרה שם במדריד אבל יש פרסומים ממקורות אמינים שבריאל מדריד החליטו שבנוסף להויסן* גם להביא מגן שמאלי אולי כבר הקיץ ועכשיו בודקים אופציות. בעוד שאני לא רואה בשוק אף אופציה משכנעת, ולמרות שהפרסום מגיע מרלבו שאף פעם לא מחרטטים, נראה לי שקיץ שכולל את טרנט, הויסן, אולי זובימנדי ובנוסף לכל זה גם מגן שמאלי, זה קצת יותר מדיי. טרנט אומנם חינם, אבל זובימנדי והויסן זה 110 מיליון יורו שזה אמנם סביר לקיץ של ריאל מדריד, אך אני לא יודע כמה כסף ישאר למגן שמאלי נורמלי.

האופציה היחידה שקופצת לי לראש כרגע היא להחזיר את מיגל גוטיירז, אבל אישית אני לא יודע אם זה מה שאנחנו צריכים, והאם שני מגנים שהגנה היא מילה גסה עבורם ביחד זה לא מתכון לרביעיות נוספות בקלאסיקו.

דבר נוסף אני מתחיל לחשוש שמתחילים להתפשר יותר מדיי. אני אישית לא אוהב את ההחתמה של טרנט, מרגיש לי שהוא יעלה לנו בלא מעט משחקים כאשר החוזקות שלו לא קריטיות עבורינו. זובימנדי פשרה, כי עד שלא היינו ממש זקוקים לשחקן בסגנון הזה אף אחד לא הזכיר את השם שלו, וכמובן מגן שמאלי שעכשיו רק המועדון מתחיל לחפש מישהו. מה שהוביל אותנו להצלחות היה רכש מדויק ולא לירות לכל הכיוונים. הויסן אם יגיע (לא זכור לי שחקן שפלרטט כל כך איתנו בשלב כזה מוקדם) הוא ההחתמה היחידה שאני רגוע לגביה בשלב הזה.

*לא יודע אם זה הויסן או האוסן כמו שאור תיקן אותי, יותר נוח לי הויסן וגם ככה כולם כותבים את שמו בצורה זו.

אני לא מסכים עם זה שארנולד אינו חיזוק,שיחקנו כמה שנים טובות עם מרסלו בצד שמאל והוא היה רחוק שנות אור מכל מה שנקרא הגנה, לדעתי החוזקות שיש לארנולד הרבה יותר יעילות מאשר החולשות שלו, מה שגם ככה אין לך מגן תוקף בצד שמאל ויש את פדה שיכסה את צד ימין, אנחנו מתים לעוד שחקן שיודע להניע כדור בהגנה וארנולד הוא חתיכת שחקן כזה.
הויסן אם באמת יוחתם זו חתיכת הצהרה לעתיד, אסנסיו רודיגר הויסן ואחד ממיליטאו ואלאבה ואנחנו מסודרים.
לגבי זובאמינדי, אני דווקא חושב שהוא כן קשר טוב ויכול להתפתח מאוד תחת מאמן שיוכל להדריך אותו, אנחנו חייבים קשר אחורי בונה וכרגע השוק מאוד דל ואין באמת תחליפים טובים.
לגבי צד שמאל מסכים לגמרי שגוטיירז הוא לא חיזוק, אבל שוב גם כאן, השוק מאוד דליל.

אני לא אומר שטרנט לא שחקן טוב, הוא שחקן מעולה, אבל אני לא צריך מגן ימני שיתן לי מספרים בהתקפה, אני צריך מגן ימני שידע להגן. ההתקפה שלנו, עם כמה שהקבוצה לא מתפקדת וזה נראה שאמבפה וויניסיוס עושים דווקא אחד לשני ושניהם ביכולת רעה ביחס למה שהם רגילים להציג, עדיין נותנת תפוקה טובה. צריך מגנים סולידיים שיכולים להניע כדור טוב ולהגן טוב.

בסופו של דבר הוא יבוא לפה ויתן את הכדורים האלה שלו וכולנו נתלהב. אני בכל זאת מודאג מהפן ההגנתי.

זובימנדי כבר בן 26. להתפתח הרבה הוא כבר לא יתפתח, וזה השחקן שאנחנו נקבל אם נרכוש אותו. היתרונות שלו ידועים, ידוע גם מה לא כזה יתרון בשחקן הזה. אימנול אלגואסיל משחק כדורגל מסודר שמחמיא לו, אני לא יודע כמה זה תלוי מאמן.
עבר הרבה זמן מאז שריאל מדריד רכשה בהרבה כסף שחקן בגיל הזה, בטח לא אחד כזה שסומן ככישרון על. אם הוא יגיע לפה, לדעתי הוא יהיה בול החוליה החסרה בהרכב ואנחנו נראה הרבה יותר טוב גם אם אנצ’לוטי ישאר, אבל למרות זאת קשה לי עם עיקום החוקים שהובילו אותנו להצלחות. מצד שני, השוק ריק לגמרי משחקנים מהסוג הזה ואנחנו נואשים לאחד, וכנראה שזה מה שגורם להם לחרוג ממנהגם ולרכוש אותו.

בהנחה שטרנט וזובימנדי יגיעו, מה יהיה ההרכב הראשון שלנו לדעתכם?

קורטואה
מנדי רודיגר אסנסיו פדה
קמאבינגה צ’ומה ג’וד
ויני אמבפה רודריגו

האמת שאם כבר מסתכלים על הויסן ומחפשים מגן שמאלי אז ממש לא צריך ללכת רחוק- מילוש קרקז הוא אחלה אופציה.
יש שמועות עקשניות שהוא כבר סגור בליברפול אבל אם לא אז אולי הגיע הזמן “לשדוד” את בורנמות’ ולהביא את שניהם…

טרנט יבוא על תקן כוכב וישחק בהרכב. בטח מול יריבות שלא דורשות הגנה חזקה, שאז ככל הנראה קרבחאל יועדף. בקישור נהיה חייבים את זובימנדי והוא ישחק ככל שיהיה כשיר. לדעתי, על חשבון טשואמני. יתר ההרכב תלוי במי יגיע וגם מי יעזוב, וגם בזהות המאמן.

זובימנדי זה יאראמנדי לעניים.

כל מי שמחוץ לריאל נתפס כשחקן על ומי שבריאל כחרא טהור, זובימנדי הוא לא חצי מצ’ואמני.

מעניין אותי איך אתה מסביר את ההתעניינות בו. שחקן בתשלום, בגיל כזה שריאל מדריד פסלה רבים וטובים ממנו על הסף, פתאום מעניין את ריאל מדריד? למה לדעתך מעוניינים בו?

קרוס עזב, מודריץ’ מזדקן וסבאיוס פציע, חייבים עוד קשר לסגל, עדיף ספרדי כי אין ספרדים בכלל בסגל שלנו.

סבבה, אבל 60 מיליון יורו על קשר בן 26? ועוד בינוני? זה עדיין לא מסביר את העניין שלנו בו.

60 מיליון זה ה 15 מיליון החדש, איזה שחקן סגל טוב בקבוצת טופ עולה פחות ?

חוץ מזה, אחרי שנשלם 60 מיליון אפשר יהיה לטעון שהוא עלה לנו 60

אם כבר מביאים שחקן סגל ספרדי בינוני, לא עדיף למצוא שחקן בן 20 בעשירית מחיר או בחינם כמו שריאל מדריד אוהבת?

בקיץ האחרון ריאל מדריד לא הייתה מוכנה לשלם 40 על לני יורו למרות שרצתה אותו מאוד. גם על אלפונסו דייוויס לא הסכימו ודרשו שיבוא בחינם או בסכום בסדג של 30 מיליון יורו. 60 מיליון יורו בריאל מדריד זה לא סכום מבוטל למרות הכל. בשנים האחרונות רק טשואמני וג’וד (ואם תרצה גם המענק לאמבפה) הגיעו לסכומים האלה. אפשר ללכת אחורה ליוביץ, לפני כן אולי בייל. אלו לא סכומים שריאל מדריד מפזרת סתם, ולכן גם המצב הכלכלי שלנו מעולה.

איזה שחקן סגל בקבוצת טופ עולה פחות? קמא, פדה, ויני, רודריגו, אל תלך רחוק.

אגב, אם הוא יגיע, זה לא יהיה עבור אגורה פחות מ60 מיליון יורו. הוא לא כזה להוט לעזוב את סוסידאד וכבר דחה הצעות מברצלונה, ליברפול וארסנל. לסוסידאד אין רצון למכור וגם יש עליו מתחרות נוספות.