ככה אתה מדמיין את תהליך קבלת ההחלטות? אלונסו מעביר רשימה לבורד ומחכה למכתב שיגיע בדואר מה כן ומה לא?
לא יודע…
ככה אתה מדמיין את תהליך קבלת ההחלטות? אלונסו מעביר רשימה לבורד ומחכה למכתב שיגיע בדואר מה כן ומה לא?
לא יודע…
מקווה שהרשימה כולל 2 חלוצי 9 ולפחות 38 שמות של שחקני הגנה.
הפרופיל האחרון שאנחנו צריכים בקבוצה זה עוד שחקן יוצר שאוהב לתקוף מהאזור השמאלי. טוני קרוס אמנם התחיל כקשר התקפי אבל היה אותו שחקן שהכרנו רק בעמדה קדמית יותר. וירץ שחקן הרבה יותר ישיר. הוא הרבה יותר מודריץ’ מקרוס.
במועדון יש אוטוריטות מאוד ברורות. יש את ג’וני קלפאט שהוא הסקאוט הראשי של המועדון. במקביל יש את צוות האנליסטים בראשות ויטור לופס ואדוארדו ויוו שמנתחים את יכולת השחקן ובודקים התאמה. לאחר מכן השחקן נמדד ביכולת השיווק והכדאיות הכלכלית. בסופו של דבר המילה האחרונה היא של פלורנטינו.
כשאנצ’לוטי ביקש שחקנים הוא קיבל בעיטה בתחת, ולאלונסו מחכה תגובה דומה.
אם וירץ באמת היה הרבה יותר מודריץ’ מקרוס, הייתי אומר שנתאבד עליו מחר בבוקר.
מההתרשמות שלי הוא הרבה יותר ג’וד/איסקו/חאמס מאשר מודריץ’/קרוס, ואז השאלה היא האם הוא יכול לענות על הצורך שלנו בקשר 50-50 שהוא גם מטרונום/רג’יסטה (בניגוד לפדה, לדוגמה, שהוא קשר 50-50 מעולה, אבל הרבה יותר בוקס-טו-בוקס).
הגיוני וסביר ביותר שאלונסו ירצה שחקן שהוא מכיר והוא סומך עליו כבר, ושעזר לו להגיע להישגים המדהימים שכבר הצליח להשיג. השאלה היא האם הוא מתאים לנו ולחוסרים המרכזיים שיש לנו, ובעיקר - באיזה מחיר (לדוגמה - די-מאריה ואוזיל בזמנו הגיעו על עמדות שלא היה לנו בהם צורך דחוף, אבל במחירים מצחיקים, ולכן היה נכון להביא אותם אז למרות שלא היה לנו בהם צורך מיידי).
יש כאן המון שאלות פתוחות: האם גו’ד יכול להתאים לעמדה אחורית יותר? האם וירץ? האם לגולר יש את מה שצריך בשביל התפקיד, כפי שחלקנו חושדים? ובאיזה מערך אלונסו מתכנן לשחק אצלנו? איזה תפקיד ישחקו המגנים בהובלת הכדור במערך הזה, ובפרט איזה תפקיד ייקח טרנט (לו יש איכויות ידועות בתחום)?
אני אישית לא מאמין בהגדרה הדיכוטומית הזאת של “שחקן ישיר מידיי”. גרסה קצת יותר ישירה של טוני קרוס (או אפילו של מודריץ’, לצורך העניין), הייתה הופכת אותם לשחקנים אפילו יותר טובים ויותר תורמים ממה שהיו (ולקרוס גם היו עונות או תקופות כאלו, ודיברנו על זה כבר אז בזמן אמת).
מודריץ’ לא ביצע את התפקיד בדיוק באותה צורה שבה קרוס ביצע את התפקיד, ושניהם לא ביצעו אותו באותה צורה שבה ביצעו אותו צ’אבי, אינייסטה או פדרי כיום. לכל שחקן האיכויות שלו, וכל אחד מביא לשולחן משהו שאחרים לא - וזה לא בהכרח משהו רע.
מה שאני כן יודע, זה שנכון להיום ועד שיוכיח אחרת - אני סומך על אלונסו שיידע לבחור נכון את הסגל שלו, לאור הצרכים, האיכויות והמגבלות.
לגבי אלונסו והבקשות שלו, העניין שרק ההנהלה מחליטה את מי מחתימים ומתי הזוי בעיניי.
הדיבור בתקשורת שאלונסו ילך על מערך של 3-4-3, אם ההנהלה לא רוצה לקנות שחקנים שמתאימים למערך הזה הם אומרים לו תסתדר עם מה שיש או תשנה מערך?!
אם המערך הזה באמת מה שצפוי לעונה הקרובה נצטרך לפחות 3 בלמים חדשים לסגל, אני מקווה שלא בונים על טשוואמני כבלם (או חלילה על מנדי) ואלאבה ומיליטאו יהיו בדרך החוצה איכשהו.
לגבי וירץ, השחקן הזה מדהים אך אין לו מקום בהרכב עם בלינגהאם, ויניסיוס ומבאפה.
אם ההצעה של ביליון יורו מסעודיה על וניסיוס נדחתה אין שום סיכוי שנראה מישהו על המשבצת של ויני.
רוצים להמנע מסחרחורות במקרה של כשלון המאמן כמו יונייטד שצריכה להתמודד עכשיו עם כל מני הזיות כמו אנטוני, הוילנד ומלאסיה.
כל עוד הרכש מבוצע לפי צרכי המאמן- זה הגיוני ולגיטימי. ברוב המעודונים מחוץ לאנגליה יש היררכיה ברורה בתחום הרכש- המאמן מבקש פרופיל רכש מהמנהל המקצועי שבתורו מוצא מועמדים והבחירה מתבצעת יחד.
להגיע לאמן בריאל מדריד זה כמו שהאישה הכי יפה בעולם מזמינה אותך לסטוץ, אבל אומרת לך חביבי במיטה עושים רק מה שאני רוצה, אתה עדיין תגיד כן כמובן מי פאקינג יגיד לא, אבל אין לך הרבה שליטה על האירוע ואתה חייב לזרום עם הסיטואציה ולקוות שיהיה טוב.
אז רשימת רכש גרנדיוזית ומהפכים בשיטה לא נקבל, מקסימום כותרות ״מיליטאו וקרבחאל הם הרכש״.
מקווה שמאמן אמיתי כמו אלונסו ידע להפיק את המירב ממה שיש, יותר גרוע מאי האימון של קרלו לא יכול להיות.
בקלאסיקו האחרון ברצלונה עלתה עם שלישיית קישור הכוללת את דה יונג, פדרי ואולמו. בעוד שההולנדי מכיר ויודע את תפקיד הקשר האחורי, שני האחרונים הם קשרים עם אוריינטציה התקפית. זה לא הפך את הקישור הקטלוני לרך ובטח לא מנע ממנו לשלוט במשחק. סיטי של פפ עושה זאת כל הזמן. גם במשחקים גדולים.
בלינגהאם שחקן שיודע לעשות הגנה לא פחות טוב מפדרי ובטח שלא מאולמו. לא רק ברמת הפעולות ההגנתיות אלא גם ברמת המיקום שלו. מאמן טוב אמור לדעת איך לשלב אותו עם קשר כמו וירץ. הגרמני בהחלט שחקן שמוצא את עצמו באזורים קדמיים יותר אלא שגם הוא יודע לרדת אחורה, לקבל כדור ולבנות את המשחק משם. הציפייה שלי ממאמן כמו אלונסו זה שיידע לעשות זאת.
ברמה האישית אני מת על וירץ. הזכירו פה את חאמס ואיסקו. אני חושב שהוא שילוב מוצלח של שניהם. הטכניקה והדריבל של איסקו עם יכולות המסירה והתכליותיות של חמאס. לא סתם פפ רוצה אותו כמחליף לדה בריינה. ועדיין, אני משתמש בו כאן רק כדוגמה. כאפשרות לשחק בצורה התקפית יותר מבלי לפגוע במשחק ההגנה.
אני חושב שזה לא רציני לטעון שאלונסו כבר גיבש רשימת קניות. גם אם היה לו ברור שהוא יעבור לאמן את ריאל ב 2025, קשה לי לראות מאמן דקדקן שיהיה “all in” בקבוצה שלו, בעונת צ’מפיונס, ובשעות הפנאי יחלטר עם מעקב אחרי קבוצה כמו ריאל כדי להבין אלו פיסות הוא צריך לצרף, ויותר מזה- מאילו חתיכות הוא מוכן להפרד. זה לא הגיוני להיות משועבד למקצוע ברמות כאלה.
מקווה להינות ממנו שנים, ואפילו רק אם יתחיל תהליך של שינוי בהתייחסות של ה"כוכבים", זה שווה.
טרנט אלכסנדר ארנולד הוא המגן שעברו אותו הכי הרבה בכדרור בליגה האנגלית בעונת 24/25 ובעונת 23/24, יש לי תחושה שעוד נתגעגע ללוקאס…
אבל זה כבר כתוב בידיעה שהבאת, לבן על-גבי שחור -
ריאל תצא לאליפות העולם למועדונים עם 3 החתמות חדשות:
RB - טרנט
CB - אלכסנדר
LB - ארנולד
תרשמו את התאריך, הראשון ביוני, צ’אבי אלונסו מאמן ריאל מדריד.
ברוך הבא.
סגרת איתו ?
קלופ זה היה קל מידי האמת.
רצו שיהיה אתגר קצת.
טוב אז תמימות דעים שאלונסו יאמן אותנו במונדיאל לאחר שהיו ספקות והכיוון היה שסולארי יעמוד על הקווים. לפי אראנצ’ה (לדעתי הכי אמינה מכל הכתבים שמסקרים את המועדון) הוא יתחיל כבר בשבוע הבא להכין את הקבוצה. שאר הכתבים מדווחים על הראשון ליוני.
כמו כן תמימות דעים שריאל מדריד תחתים בלם ומגן שמאלי עד לתחילת הטורניר. עד עכשיו היה מדובר בכתבה פה כתבה שם. השאלה שנותרה היא מי, אין עוד הרבה זמן ונדיר שריאל מחתימה שחקן ולא שמענו על זה לפני.
נותר רק לבדוק מי השחקנים שמסיימים חוזה החודש.