שמעתי שמגוויאר פנוי
הסיבה שאני חושב שזה לא עובד ככה היא שלבנות קבוצה זה תהליך מסובך ודבר תלוי בדבר. לכן יש פה קשר מתמיד בין המאמן לדרג המקצועי שהוא כביכול מטעם ההנהלה. המאמן לא נושא ונותן בעצמו, אבל בהחלט חלק, לדוגמה:
- המאמן לא פעם צריך לדבר עם השחקן כדי להסביר לו מה הוא מייעד לו וכדי שהשחקן יקבל ביטחון שהמאמן בונה עליו
- לפעמים זה ששחקן נופל משפיע על שחקן אחר שמביאים. אולי ציוות של שחקן קישור כלשהו צריך להיות עם Y, אבל אם Y לא יגיע אז עדיף לא להביא את השחקן
- שחקנים עוזבים, לא רק באים
- אם צ’אבי יאמן את אליפות העולם למועדונים זה אומר שהוא יאמן אותם עוד כמה ימים קודם לכל הפחות - וזה קרוב מאד. סביר שהוא ירצה להרגיש אותם בעצמו ושיהיה כאן דיאלוג מתמיד
וכו’
רק להבהיר, זו לא הערכה שלי לאיך שהדברים עובדים, אני ניזון מהתקשורת ומהכתבים שלדעתי (לאור אמיתות הדיווחים שלהם בדיעבד) אמינים.
מה שאתה אומר אלה דברים מאוד הגיוניים אבל לא ככה עובד המועדון הזה. ראינו עכשיו בצורה הכי ברורה איך המאמן נשאר בלי שחקנים כי המועדון סירב לקנות לו…
מוזר שאין הרבה דיבורים על ג’ונתן תה. הוא מתאים לפרופיל - בלם די טוב, סיים חוזה.
טוב זה גם דיון פנטזיות אחרי הכל.
ואני מתבסס על אינטואיציה שלי בלבד כמובן.
אבל משהו בכל הדיווחים וכמובן גם הצרכים שלנו מביא אותי למסקנה שאנחנו הולכים להחתים את רודרי.
עכשיו השם של אלברו קרראס עולה גם מחפד, כלומר מאחד מהשופרות הבולטים של המועדון. עד עכשיו שמו עלה מכתבים אמינים אבל לאו דווקא כאלה שנחשבים “מתוך המועדון”.
קצת מוזר לי ששחקן שלא שמענו עליו כל העונה, לא זומן לנבחרת בכלל, פתאום מועמד ראשי להגיע אלינו. אני מחפש קצת תוכן עליו אבל שום דבר לא מעודד, אפילו בקליפים ביוטיוב שבהם כל שחקן נראה וורלד קלאס הוא נראה דיי גמלוני ומוגבל.
השוק כל כך מגעיל כרגע, אין כלום ושום דבר.
עכשיו מדברים גם על גרימאלדו,אני באמת לא מבין למה אנחנו לא משלמים לג׳ירונה 8 מיליון ומביאים חזרה את מיגל,במיוחד אם אלונסו מתכנן 3 בלמים,שחקן התקפה מעולה,אין לי ספק שאם לא אנחנו הוא יגיע בסוף לקבוצה גדולה אחרת.
האמת, לא ממש ברורה לי ההתמקדות בעמדת המגן השמאלי. אני יכול לחשוב על בערך 6 החתמות לפני שהייתי מחתים מגן שמאלי (מגן ימני, 2 בלמים, קשר אחורי, קיצוני ימני וחלוץ חוד).
יש דבר כזה עמדות יותר ופחות חשובות בכדורגל בהקשר של added value של שחקן וורלד קלאס לעומת שחקן טוב רגיל, ועמדת המגנים היא העמדה הכי פחות חשובה (לצד השוער). במיוחד בעולם שבו קו ימין שלנו די מסודר עם קרבחאל וטרנט, החשיבות שגם בצד השני יהיה שחקן וורלד קלאס פוחתת אפילו יותר. ובמיוחד, במיוחד, שהשוק מעפן ומי שלא נביא, זה לא בדיוק רוברטו קרלוס הבא.
בזבוז של משאבים בעיניי. מסכים לגמרי עם העמדה להחזיר את מיגל אם אחד משני המגנים הנוכחיים שלנו עוזב, ולהתמקד בעמדות אחרות שהרבה יותר קריטיות.
אני לא לוקח את הדיבורים על גרימלדו ברצינות כרגע. אם הם יגיעו ממקור יותר אמין אז כבר נראה.
לגבי מיגל גוטיירז - במועדון לא מאמינים בו. ואם זה המצב אז שלא יביאו. אמנם רק 8 מיליון אבל אם הוא אכן בינוני אז יש לנו כבר 2 כאלה בעמדה הזאת. הוא בדרך לאתלטיקו לפי הדיווחים האחרונים. לדעתי האישית הוא יתאים מאוד לעמדת הווינגבק אבל מה אני יודע.
דוד אם אתה מביא חלוץ חוד מה אתה עושה עם אמבפה? מעביר אותו לאגף ימין? זה ייצור עוד חוסר איזון, ומה אנחנו רותים להתרחק.
מבחינתי להביא חלוץ 9 בפרופיל נמוך לספסל רק עבור האפשרות לגיוון מול קבוצות ליגה מתבנקרות, נשק סופר חשוב כדי לחצוב גולים במשחקים שלא הולך.
לפי כל הדיווחים לפחות אחד מבין מנדי ופראן גארסיה צפויים לעזוב. במקרה כזה אתה צריך מגן שמאלי כלשהו סביר. מיגל לחלוטין עונה על המשימה תוך כדי חיסכון במשאבים.
אני חייב חלוץ חוד בכל מקרה, ולא הזוי בכלל להגיד שאם חוסלו היה נשאר כל העונה שלנו הייתה נראית אחרת לגמרי. בגדול, יש 2 אפשרויות: או שויני נמכר ומביאים חלוץ חוד וורלד קלאס להרכב (כולם יודעים מי החלום), או שויני נשאר ומביאים חלוץ חוד לספסל. בכל מקרה, חלוץ חוד חייב להגיע (ואין לי ספק אגב שלא יגיע, זה אפילו לא חלק מהשמועות).
בוא נדייק את זה. בריאל מדריד היו רוצים שאחד מהם יעזוב, אבל שניהם מעוניינים להישאר ולא מוכנים לעזוב. בכל מקרה המטרה היא מגן להרכב.
האפשרות הראשונה קיימת רק כאן בפורום. אז עד שכתב רציני ידבר על זה זו לא אפשרות ריאלית בעיניי.
עם האפשרות השניה אני מסכים לגמרי, ואגב גם דווח שאנחנו מחפשים שחקן בפרופיל הזה. אם מדובר על שחקן וורלד קלאס כמו גיוקרש אוסימן אקיטיקה וכל אלה, אז זה סיפור אחר ויותר בעייתי.
הדיבורים על מגן שמאלי(ובייחוד אלברו קרראס) מעלים את הסבירות שאולי אלונסו כן רוצה לשחזר את המערך שהוא שיחק איתו בלברקוזן.
מעבר להיותו חלוץ רחבה חזק הוא גם יודע לשחק בצדדים. לא פעם הוא מקבל את הכדור באזורים הללו מוביל את הכדור משם. זה לא המיקום האידיאלי עבורו אבל זה כן מלמד על הגמישות שלו.
אני טוען זאת מפני שזה יכול לעבוד לא רע עם אמבפה.
דיווח של חפד. יאללה, נתחיל לראות סרטונים שלו ביוטיוב
עריכה:
כמובן שדרך סרטונים ביוטיוב גם אני יכול להיות בלם נפלא, אבל 2 יתרונות אצלו הם שהוא משחק את הבלם השמאלי, ונראה שהוא דו-רגלי
לא רואה את גיוקרש מגיע לספסל.
למה לו?
יכול לפתוח בכל קבוצה באנגליה עם ההייפ סביבו.
קודם כל אין אף שם סקסי אמיתי על הפרק אבל בלי קשר עם הגיל אני פחות אוהב את עונת המלפפונים, ככה זה לאוהד ש"גדל" על הגלאקטיקוס1 או בי"א קיבל את הבומבה הזו של קיץ 2009 עם כריסטיאנו רונאלדו ואחרים. מצד אחד אני בטוח שצריך ה-ג-נ-ה חדשה לגמרי. יותר מבלם אחד, יותר ממגן שמאלי וכן הלאה. והגיע הזמן להשקיע הרבה כסף. מצד שני אני מודה שאם נראה שינויים רק בהגנה - יש לי חשש שזה עלול לא להספיק.
אני תוהה גם אולי כדאי צריך להפסיק לבטל את פדה ואלוורדה ולנצל את הבומבות שלו מחוץ לרחבה אבל זה בשוליים.
הייתי רוצה לראות את הויסן קודם כל ומיגל גוטיירס מג’ירונה הוא חיזוק ‘זול’, שחקן בית, ונכון שריאל היא לא ג’ירונה אבל עם הכדור הוא יותר שקט ובטוח מאשר פראן גארסיה לדעתי. אני חושב שאת הסגל צריך “לסגור” את הפינות עם שחקנים צעירים. אם ג’אקובו ראמון לא מוכן עדיין זה בסדר, אבל צעירים.
לא צופה מספיק בקסטיליה כדי להכריז עליו אבל גונסאלו גארסיה עשה עונת שיא. הגול שלו בגביע נגד לגאנס שאני אסיר תודה כי מנע ממני חצי שעה מיותרת של הארכה במקום לישון - זה גול של ‘9’. זו עליה מרשימה לגובה של בחור שחשבתי (נערך) שהוא 1.70, אבל זה גול מרשים גם אם הוא 1.82. אפשר לנסות ששחקן צעיר יהיה על הספסל פה ושם. לזרוק את ויקטור מוניוס למשחק כזה בדקה ה-88 - ברור שהוא ירעד - זה לא נקרא לשלב צעירים.
לפי הדיון של הכלכלה נראה שאנחנו לא יכולים להשקיע הרבה כסף בלי להכניס הרבה כסף ממכירות.
לפי ויקיפדיה הוא 1.82. אם היה 1.70, אז כבר אפשר לשחק עם אנדריק וזהו.
מעניין איך הויסן לעומת לני יורו שרצינו בשנה שעברה.