דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה סגור, רודרי מתקרב. ויניסיוס יאריך חוזה?

אגב, שם שנעלם קצת מהטופ האירופי, ויקטור אוסימון, כמה נאפולי ירצו עליו בקיץ ?

מדברים על 70-80 עד כמה שזכור לי. אבל איפה תדחף אותו? אנחנו צריכים שחקן משלים ולא אחד להרכב.

אגב 1, אם כבר חלוץ להרכב אז “פספסנו” את גיוקרש שחתם בארסנל.
אגב 2, לא בדיוק חלוץ 9 קלאסי אבל ג’ונתן דייויד שחקן חופשי.

ממה שאני קורא המצב של יונייטד וארסנל(חולמת על איסק ונאלצה לוותר) לא כמו שאתה מתאר. בטח ובטח ליברפול שמסתמכת על מכירת שחקנים וכמעט ולא מצרפת שחקנים במעמד כזה.

פסז’, סיטי, אולי באיירן, אולי צ’לסי.
אלו הקבוצות היחידות באירופה שיכולות לעמוד כרגע בעלות של ויניסיוס.
לא חושב שפפ ירצה להתעסק איתו, פסז’ הרגע החתימו את קווארצחליה.
באיירן לדעתי לא משלמת שכר כמו שהוא רוצה.
צ’לסי לא ברור אם יש לה אפשרות לצרף שחקנים בכלל.

צ’לסי נאלצה למכור את קבוצת הנשים במחיר מנופח לחברה אחרת של בוהלי בגלל הקשיים של PSR. הם תחת חקירה עכשיו. ממש לא פתוחים להשקעת ענק כרגע.
סיטי כבר השקיעו כ 200M בחורף. יש להם עדיין כסף שאפשר לנצל תחת תקרת ה PSR, אבל לא בטוח שנשאר כל כך הרבה כמו שויניסיוס עולה וידרוש. זה רק בהסתכלות פיננסית, מקצועית פפ יעדיף להשקיע בעמדות אחרות כנראה.
אין אף קבוצה אנגלית שיכולה להרשות את ויניסיוס לעצמה. לא בקיץ הזה.

PSG גם הם מתחילים להתנהל בפחות פזרנות. מתוכננת מהפכה בליגה הצרפתית בגלל שלא מצליחים למכור זכויות השידור. כחלק מהמהפכה, יהיה סוג של פייר פליי והגבלה על השקעות הבעלים בדומה לפרמיירליג. זה לא הזמן לקנות מגה קראק עם שכר עצום לכמה שנים, במיוחד שהם מסתדרים יותר טוב אחרי שנפתרו ממגה קראקים שהיו להם.

אני מהמר שיישאר בריאל.
אם לא, אז מחוץ לאירופה.

ליברפול בקלות יכולה להביא את ויניסיוס, היא מתחת לתקרת הפיירפליי ולא חסר שם כסף, אבל לא נראה לי שהיא מעוניינת.
יש סיבה שכל האנגליות מתעניינות דווקא ברודריגו ולא בויניסיוס וזה לא רק כספי…

לדעתי הכי טוב לרודריגו ללכת לסיטי או לבאיירן
בסיטי הוא יכול לפרוח בגלל פפ שיכול ממש לשדרג אותו והוא גם יכול להתאים לפפ בול לסגנון

ובבאיירן הוא יכול לפרוח במיוחד, ובמקומם לגמרי הייתי הולך עליו
יתנו לו שיטה, עקביות בדקות משחק, סגל טוב לשחק איתם, ליגה התקפית. ופתוחה וגם פחות יהיה עליו לחץ של קבלות ומספרים כמו בריאל - הוא יכול פחות ״לנצוץ״ כל העונה ולהשאיר את שלו לנוקאאוט של האלופות
מבחינת באיירן יש להם הזדמנות להביא שחקן נהדר לסגל, שאם יתנו לו ביטחון ושקט יכול באמת להיות אחד מהטובים בעולם וגם בלי זה הוא יותר טוב ממי שיש להם בעמדה הזאת

58 מיליון יורו,חוזה ל 5 שנים.

מצד אחד - מריח כמו רכישת פאניקה. מצד שני - הפאניקה מוצדקת כי מצבת הבלמים במצב אנוש.

לא ראיתי אותו משחק בכלל ככה שאני באמת לא יודע. מקווה מאד שהוא מצדיק את ההייפ והמחיר.

ליברפול יכולה בקלות? הם בקושי מוציאים שם כסף.

זה נראה ככה,אבל מצד שני הוא אחד הבלמים המבטיחים בעולם הקיץ והרבה קבוצות גדולות התעניינו בו,כנראה שגם בלי הפאניקה היינו הולכים עליו כי אין הרבה אופציות אחרות שמתאימות כמוהו לפרופיל,השאלה אם היינו מסכימים למחיר.

מרבית הדיווחים בעניין מדברים על כך שהוא דרישה ספציפית של אלונסו, ושהוא התעקש לסגור אותו מהר ככל הניתן. מעבר לזה, לאורך החודשים האחרונים היו המון דיווחים על העניין של המועדון בו, כאשר הנושא היחיד שמנע מאיתנו לסגור את העסקה מוקדם יותר הוא גובה סעיף השחרור ותנאי התשלום. ככה שלא נראה שזו רכישת פאניקה.

מעבר לזה, הוא ספרדי והנתונים שלו מצביעים על כך שהוא נוח מאוד עם הכדור. מתכתב היטב עם ההגעה של טרנט ועונה לכאורה על הצורך המשווע שלנו בבילד-אפ פליי שמתחיל עוד מאחורה (מאז העזיבה של ראמוס בערך).

ברור שארסנל וליברפול נאלצים לוותר על איסק ב100+ מיליון, זה כי זה אלכנסדר איסק לא שחקן שובר שוויון. בדיוק מהסיבה הזו כששחקן שהוא באמת וורלד קלאס יהיה זמין בשוק הם יביאו אותו.

בחייאת, מבט אחד בטרנפסרמרקט של הקבוצות האנגליות יספיק כדי לשכנע אתכם:

• צ’לסי סגרה את הצמד הדיינימיק דואו הפורטוגלי פליקס + נטו ב110M
  • סיטי שילמה 75M על מרמוש, 60M על ניקו גונזאלס ו40M על פאקינג חוסאנוב
  • יונייטד פירקה 150M על החבילה האדירה אוגרטה- דה ליכט -זירזקיי
  • טוטנהאם החתימו את סולנקה ב65M
  • צ’לסי קנו בקיץ שעבר את קאייסדו ב116M
  • ליברפול שילמה 70M על סזוסבלאי ו85M על נונייז
  • ארסנל שמו 75M על קאי האברץ(!!)

ואתם אומרים שהם יוותרו על ההזדמנות להחתים שחקן שנחשב לטופ 3 בעולם ב150M?

באיירן כן משלמת שכר כמו שהוא רוצה (תבדוק דיוויס מקבל וכמה ווירץ דורש) ואני ממש בספק שהקטארים של פריז יוותרו על החתמה כזו גם אם החתימו את קברחצליה. גם ריאל החתימה את בייל ששיחק על התפקיד של כריסטיאנו ופריז החתימה את קבאני כשזלאטן כבר היה שם.

לצורך הדיון מוזמנים להחליף את השם ויניסיוס בלאמין ימאל.

זה שמתכננים מגבלה עתידית זו דווקא הזדמנות טובה לקטארים לנצל את החוסר מגבלות הקיים לקצה. הרבה קבוצות עשו את זה קצת לפני שנכנס הFFP בפעם הראשונה.

נחמד שעשיתם מפריז קבוצת מרגשת של שחקנים צעירים (בפעם הראשונה ב15 שנים האחרונות שהם לא מחזיקים שחקן במשכורת הכי גבוהה בעולם) אבל הם מעמיסים ים שחקנים בסכומים ענקיים ולמעשה בשניה שהיה שחקן וורלד קלאס בשוק הם שפכו עליו סכומים גדולים.

ביררתי קצת יותר לגבי ויני, מסתבר שהוא אכן עדיין לא האריך והסוכנים שלו מושכים את הדיל כבר יותר מחודש.

אני מתחיל לחשוש שהוא רוצה למרוח את החוזה. מתאים לו להיות גועל כזה אחרי איך שהמועדון עמד מאחריו.

אתה לא קורא את המפה נכון.
איסק הוא החלום של ארטטה לעמדת החלוץ.
בערך כמו שאתה חושב שויניסיוס צריך להיות החלום של כל הקבוצה. אם היה כסף/היו מוכנים להוציא כסף כזה, אז הוא היה מגיע לארסנל. הם ויתרו.
לקנות שחקן ב-60 מיליון זה אחלה, איפה זה ואיפה 150 בלי השכר.

לגבי יונייטד, לכל תעלול יש סוף.
נגמר להם היכולת להוציא. זה לא שאני לא מאמין שאם היה אפשר הם לא היו קופצים עליו, אלא שהם הגיעו לתקרה שלהם מבחינת היכולת להוציא כסף בלי שיהיה לזה מחיר.
הרי גם אם יתפנה מקום ברמה הכלכלית, יש להם הרבה חורים למלא, הם לא יבזבזו את זה על שחקן אחד.

יכול להיות שכן, יכול להיות שלא.
אין לזה כל-כך הגיון. כרגע יש מנהל מקצועי שעושה עבודה מדהימה ומשליט שם סדר.
אני בספק אם ירצו להרוס לו את העבודה.

ההשוואה לבייל לא קשורה בשום צורה. תסלח לי.

יפה שדיברת עם ארטטה ואתה יודע את החלומות שלו, בכל מקרה אנחנו במאי ולא באוגוסט. אם אלכסנדר איסק הגדול הוא החלום של ארטטה הוא יחתום בארסנל כי זו קבוצה שמוציאה סכומים ענקיים כדי לחזור להיות רלוונטית, לפני רגע הם החתימו את זובימנדי בסעיף השחרור שלו.

שמעתי שהסכומים מצטברים.

בכל מקרה הדיון מיותר. כשויניסיוס, ימאל או רודריגו יהיו בשוק הקבוצות האנגליות ימצאו איך להביא אותם. הטענה שפתאום נגמר הכסף לכל הקבוצות כשתקנות הפיירפליי והPSR קיימות שנים והקבוצה היחידה שהיה אצלה שינוי מהותי בהנהלה היא יונייטד לא רצינית ולא מגובה בכלום, וגם הקיץ כמו כל קיץ ב5-6 השנים האחרונות הקבוצות האנגליות ישתוללו וישלמו מעל 50M על כל מני שחקני ספסל במקרה הטוב.

אולי המצב המשפטי של ראול אסנסיו רק הוסיף למפלס הפאניקה? שים לב שהדיווחים יצאו במקביל תוך דקות ספורות.

גם אני חשבתי על זה, אבל מה הסיכוי שהוא באמת יכלא על זה? הוא יצא עם איזה קנס ועבודות שירות.

ברב המקרים כשיש אישומים נגד כדורגלנים הדיווחים הם בשביל הטראפיק ובסוף זה נגמר בעונש שמאפשר לו להמשיך לשחק כדורגל.
מעבר לזה אני לא יודע מה יהיה. לא כולם מיץ’ גולדהאר.

לא צריך שהוא ייכלא. מספיק שהוא ייצא אשם במשפט, ושריאל מדריד כמועדון לא תרצה לשים בפרונט שלה שחקן עם גזר דין כזה, גם אם העונש לא יהיה כלא אלא רק קנס/עבודות שירות/גם וגם.

לגמרי, חשבתי על זה גם. מהדיווחים בתקשורת נשמע שזה יכול גם להתפתח למקרה גרינווד וחמור מזה (כלומר שחקן שנדחף החוצה גם בלי הרשעה/משפט), אבל אין לדעת. יכול להיות שזו הקש ששברה את גב הגמל - גם ככה צריך לפחות בלם אחד הקיץ, ולאליפות העולם למועדונים גם רודיגר בספק אם אני מבין נכון.

בכל מקרה, יש פה high risk high reward. אם הוא באמת מוצלח אז אולי נשלם עליו קצת יותר כפרמייה על הטיימינג, אבל זה יהיה שווה את ההשתתפות בהכנות בקיץ בצורה מלאה.