דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מסטנטואונו סגור, קרראס הבא?

לדעתי האיכויות שלו מתאימות ויתרמו לנו המון גם עם מספר כזה של שערים, וכן - ברור שהוא צריך לשפר את הסיומת.
אבל זה דבר שאפשר לשפר וצריך לזכור שהוא בן 20 ועוד יתקדם, אם יתן את האיכויות שלו + 15-20 שערים כשיש את ה40-50 שערים של אמבפה זה יהיה לנו מצוין

איפה תתקע אותו בהרכב? ואל תגיד לי ויני לספסל או אמבפה לספסל, תשאר בגבולות הריאליזם.

במידה שויני נמכר - אז פותח. הפנטזיה שלי זה לראות הרכב התקפי שפשוט הרבה יותר מאוזן - ווינגר ימין עם רגל שמאל, אמבפה בכנף שמאל וחלוץ 9 אמיתי וטוב - וכמה שפחות סטייל חוסלו, מבחינת גיל ותפקיד - ששקו יכול להתברר כבול פגיעה
במידה ולא (הריאלי) - אני כבר רוצה הרבה מאוד זמן לראות את ויני בימין. אבל זה פחות ריאלי כי יהיו שלושה שלא יגנו - אז במשחקים הגדולים על הספסל, ובמשחקים מול רוב הקבוצות בליגה אז פותח עם ויני ואמבפה בכנפיים
ובכל מקרה - דיברתי על האיכויות שלו שמבחינתי כן נותנות לו את ההתאמה להיות פותח אצלינו, לא על המצב של הסגל ואיפה נכנס

מבחינת מחיר, לייפציג לא בפוזיציה מאוד טובה למו"מ אחר שגם יש להם הסכם עם ששקו, וגם הם לא עלו לשום מסגרת אירופית

לדעתי החתמה זו לא צריכה להיות תלויה ברודריגו, את אנדריק צריך להשאיל. אם אוליביה ג’ירו היה קצת יותר צעיר הייתי מביא אותו.
מחפשים מישהו עם LOW PROFILE, גיל מתקדם יחסית ומוכנות לשבת על הספסל, חשבתי על שתי אופציות.
הראשונה היא סורלות’, בן 29, 1.95 מ’, מכיר את הליגה הספרדית והראה שיכול לתת קבלות. הבעיה לא חושב שאתלטיקו תמכור שנה אחרי שקנתה אותו.
השנייה והיותר ריאלית היא פטריק שייק, גם כן בן 29, 1.91 מ’, אלונסו מכיר אותו והיה המחליף של בוניפייס.

אמבפה לא הזיז את ויני מהעמדה שלו, אז שששקו יזיז?
אם אתה רוצה חלוץ להרכב אתה צריך גם למצוא לו מקום.

זה פחות שאלה של ששקו ויותר שאלה של איך אלונסו רוצה לראות את הקבוצה שלו ואיך הוא ינהל את החדר הלבשה והכוכבים בפרט

אם הוא יחליט שהוא רוצה חלוץ 9 גבוה ולא כגיבוי לעת. צרה, אז גם ויני יזוז מהעמדה שלו

טוב אני חושב שזה לא ריאלי, ולכן אין לנו קרקע לדיון.

אני חושב שיש לנו פתרון מושלם לעניין החלוץ והוא נקרא אנדריק. תמיד רועים בשדות זרים וחבל.
הילד הראה יכולות טכניות ופיזיות מרשימות מאוד, בפירורי פירורים של הזדמנויות. והוא רק בן 18 כאמור.

מדברים כאן הרבה בפורום על מצב הכדורגל היום, ועל התחושה שהמצב היום הוא לא כמו פעם (כשה’פעם’ הזה הוא עד לפני כמה שנים ממש), ושיש הרבה פחות כישרון מאשר בעבר.

המצב כיום מזכיר קצת את שוק ההשקעות של 2021, בייחוד זה הטכנולוגי - היה הרבה כסף פנוי שהשתחרר בבת-אחת לשוק אחרי הפקק של הקורונה, עם בוסט נוסף שהממשלות ברחבי העולם דחפו עם כל מענקי הקורונה למיניהן (שלא לדבר על הדפסת כסף של ממש, בראשות ארה"ב), ומהצד השני חברות הטכנולוגיה “לא עמדו” בביקוש הגדול להשקעות - מה שהביא למצב שבו שפכו כספים על כל פלוץ חצי אפוי, גם אם היה רחוק מאוד מלהצדיק את זה. כל “חברה” של שניים וחצי מתכנתים עם מצגת אחת וחצי רעיון לא מבושל, זכתה להשקעות כספיות שבשוק רגיל בחיים לא הייתה מקבלת (מה שבסוף גם הביא לתיקונים משמעותיים של השוק ולאינפלציה עולמית שאת האדוות שלה אנחנו מרגישים עד היום, אבל זה נושא אחר).

התחושה בכדורגל העולמי היום היא דומה. מועדוני העל מגלגלים הרבה מאוד כסף כמובן, ומתחרים ביניהם בחיפוש אחר הכשרונות הבאים שיובילו אותם להצלחות ספורטיביות ומסחריות. הבעיה היא שהיצע וכשרון השחקנים הקיימים לא עומד בביקוש הרב, ולכן אנחנו מקבלים שחקנים בינוניים ביותר עם תגי מחיר מפלצתיים ולא הולמים בעליל.
ההבדל הגדול בין שני המקרים, שהוא גם יתרון במקרה הזה, זה שבניגוד לשוק הטכנולוגי הכללי, שם אתה צריך להיות מוצלח ומוכשר אובייקטיבית ע"מ להצליח, בעולם הכדורגל אנחנו מסתכלים על יחסי כוח, ולכן - אתה לא חייב להיות ‘טוב’ באופן “אובייקטיבי”* (כלומר - שחקן טוב במונחים היסטוריים, לצורך העניין), אלא פשוט טוב יותר מהיריבים שלך. ולכן, אם הצלחת להשיג את השחקנים הכי טובים ביחס לתקופה, גם אם הם בינוניים להחריד במובנים חוצי דורות (מה שכמובן משליך על איכות הכדורגל שאנחנו האוהדים מקבלים בסופו-של-דבר) - אז זה לגמרי מספיק.
כשמוסיפים לזה את זה שכבר הצלחנו “להשקיע בזמן” במניות אמיתיות, אם נמשיך את האנלוגיה מקודם, ורכשנו שחקנים טובים באופן אבסולוטי כמו ג’וד, אמבפה, פדה או גם ויני - אז מצבנו בהחלט מעודד.

אני לא יודע אם הויסן, ריינדרס, פלאסיוס או שטילר עונים על ההגדרה ‘הכי טובים ביחס לתקופה’ - וכנראה שאף-אחד לא באמת יודע להגיד, ורק ימים יגידו באמת (מזכיר שאפילו מניה “בטוחה” יותר כמו לני יורו, בינתיים מתגלה כמניה פציעה והפכפכה במיוחד). לאור התחרות עליהם מצד המועדונים הגדולים (בעיקר סביב הויסן, אבל גם האחרים במידה), אז כנראה שלפחות לפי מיטב הבנתם והערכתם של המומחים במועדונים הגדולים - התשובה היא כן. וזה כנראה הכי טוב שאפשר לעשות, בשוק תחרותי כל-כך עם היצע בינוני כל-כך.
אפשר בעיקר לשמוח על זה שעם כל התחרות, בסופו-של-דבר הויסן נחת דווקא אצלנו.
בינתיים, ויחד עם הדיווח שחנן הביא על המעורבות של אלונסו במדיניות הרכש - אני לגמרי בוחר לסמוך את ידיי על הבאסקי, שהוכיח שראוי לכל הפחות לכך, עד שיוכיח אחרת.

*[כמאמר מוסגר ואם נדייק, אז גם בעולם הטכנולוגיה מן הסתם ההסתכלות היא רלטיבית ביחס למתחרים שלך ולא באמת “אבסולוטית”, מן הסתם. אבל ההבדל המרכזי בין העולם הזה לבין עולם הכדורגל, הוא שבעולם הטכנולוגיה אתה מתחרה בפועל מול כל השחקנים הכי גדולים ב-50+ שנה האחרונות, כשבעולם הכדורגל התחרות שלך מצומצמת בהרבה, בסה"כ לכישרונות העכשוויים בכדורגל העולמי.]

הוא לא ממש 9 ובטח שלא 9 חוסולו-י שיוריד כדורים מהאוויר וישחק כשחקן מטרה. כמובן שדין לברקוזן לא כדין מדריד אבל אלונסו הצליח עם 9 פרופר בגרמניה, בוניפייס ושיק.

השאלה המעניינת היא האם היצע הכישרון הנמוך יוביל לירידה באיכות המוצר ובמחיר שמוכנים לשלם עבורו, ומכאן גם ל"תיקון" בדמות ירידת מחירים (של העברות ושכר). לא הייתי פוסל, אם כי זה תהליך של שנים וקשה לעקוב ולנטרל גורמים אחרים.

אני ראיתי אותו בגביע מקבל כדור עם הגב על ה 16, מסתובב ומבקיע, ראיתי אותו מקבל כדור לשטח, משתלט יפה ומקפיץ ברגש מעל השוער. הכל מול קבוצות לה ליגה לא רעות בכלל. אמנם הוא לא חוסלו מבחינת הגובה, אבל יש לו מספיק כוח ויציבות לקבל כדורים עם הגב, וים של כשרון.

בגדול אני מסכים איתך. אני פשוט חושב שהמקרה של שטילר עשוי להיות הפוך. הדברים קשורים כמובן במחיר שלו אבל בגדול מדובר בקשר בעל איכויות רבות שלא נהנה מיחסי ציבור מוצלחים במיוחד. יש לו מסירה מצוינת, מחשבה מהירה וטיפול עדין ונקי בכדור. למרות זאת הוא נתפס כאפרורי.

להוציא את רודרי, שהוא שחקן מאוד מגוון, אין שום קונטרולר שאנחנו נוכל להביא אחרי קרוס והוא לא יראה כפשרה או אפרורי. מי שלא העריך את קרוס גם לא יעריך את המחליף שלו שאמור לעשות את אותם הדברים, ומי שהעריך את קרוס כנראה גם יבחין בהבדלים ברמה של שני השחקנים.

עם זאת צריך להגיד, קרוס לא הפך להיות קרוס ביום אחד.

הפטזיה שלי:
אמבפה
רודריגו ויני
ג’וד
רודרי ויטיניה
ואלורדה/קארבאחל אסנסיו שלוטרבק קרראס
קורטואה

עריכה- שעה אני מסדר עם רווחים בסוף מוחק לי הכל ):

אני מבולבל.

משתמש בשם ‘טיקי טאקה בוי’, שממעבר זריז עושה רושם שגם לפי ההודעות מדובר באוהד בארסה כפי שניתן היה להניח, מספר על הפנטזיה שלו על ההרכב הפותח של ריאל מדריד - וההרכב דווקא עושה רושם סבבה לגמרי.

מה זה המשחק החולני הזה?
@Mendieta , שלחת אלינו אנשים לעשות לנו נאחס משולש ופסיכולוגיה הפוכה מדרגה רביעית? זה חוקי בכלל?

Well played, mate.
Well played.

אוהד ולנסיה ואוהב מאוד את הכדורגל הספרדי. אסור לכתוב פנטזיה?

חביבי, טיטי הולך להגיד שהוא התכוון בכלל לעונה הבאה שתקחו אליפות מחזור 32. אני שולח כל נאחס אפשרי שזה לא יקרה.

אגב מה בתגובות שלי הגדיר אותי כאוהד בארסה?

אין לך סיכוי, הפעם אנחנו נשמור עליו טוב טוב שלא יפתח את הפה.