דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מה עם קשר ובלם?

חלילה, להיפך. מוזמן בחום לכתוב כאן כמה שתרצה, בוודאי אם מדובר בדברי טעם. ובאופן כללי - ברוך הבא :slight_smile:

סתם השתמשתי בהודעה שלך כמקפצה לבדיחה פנימית, אתה עוד תכיר גם את הפן הזה של הפורום (או שאני סתם מכליל כאן, ומדובר בסטייה ייחודית שלי).

הודעה ראשונה בפורום בת’רד ברסאי, שפותח ב"צריך לומר ביושר" ביחס להחלטת שיפוט שהתקבלה כנגד בארסה, ושמצדיקה את ההחלטה (אם נעקוב שנייה אחרי השלילה הכפולה של הלוגיקה כאן, יוצא שמי שכותב דבר כזה הוא כנראה אוהד בארסה). אבל כאמור - רפרתי באופן שטחי לחלוטין.

אה, אבל אם כבר ככה - אז הודעה ראשונה אי פעם בפורום, והנושא שלה הוא החלטת שיפוט.
אני לא חושב שיש קורלציה מובהקת מכך על-פני הגלובוס כולו לכך שמדובר באוהד בארסה.

לשמור על טיטי שלא יכתוב משהו שהוא חושב ושאתה מעדיף שלא יכתוב?
סיכוי גבוה יותר שוואייחו יצליח לשמור ולסגור את לאמין ימאל במשך 90 דקות.

לא מסכים, כי זה לא בא עם התבכיינות. זה מאזן אחד את השני.

כן בחרתי להישמע שם קצת אוהד בארסה שלא יצאו עליי יותר מידי.
אתה תראה אותי הרבה מגיב על השיפוט (כבר עכשיו הגבתי כמה על השיפוט, לא בהכרח לטובת בארסה).

גם טיקי טקה, גם מגיב הרבה על השיפוט, יש לך פוטנציאל מאוד טוב להיות אוהד בארסה, רק אומר.
ברוך הבא לפורום.

אליפות במחזור 35 עונה הבאה זה חובה, הדיעה שלי על הסגל של ברצלונה לא השתנתה, רק שכרגע בחו’'ל ואין לי זמן.

לא יודע מה האמינות אבל יש מצב טוב שנראה את ניקו פז חזרה מהר מאוד.
אני לא כזה החזקתי ממנו ואמנם אומרים שעושה עונה טובה באיטליה אבל מספרים די סבירים,לא יודע.

ניקו עושה עונה פנטסטית בקומו, אחד השחקנים הטובים ביותר בליגה כבר היום וההשאלה הזו שיפרה אותו מאד.
חיסרון אחד גדול יש לו - הוא מאד איטי, אם לא יגיע לרמות הגבוהות זה אך ורק זה כי את כל השאר יש לו, הבעיה ששחקנים כאלה הם זן נכחד בכדורגל של היום שנשען כולו על פיזיות ומהירות.
אני חושב שעוד עונה בקומו שתיתן לו עוד דקות והמשכיות תעשה לו רק טוב.

אגב אם אנחנו בדיון הפנטזיות- המלפפון שהיה אחת הפנטזיות הגדולות של זיזו ריאן שרקי הודיע שיעזוב את ליון ותג המחיר יהיה זול על סף הבדיחה, באיזור ה25 מיליון יורו.
היה בעבר ילד בעייתי עם כישרון לא ממומש אבל השנה התפוצץ עם 12 שערים ו20 בישולים והוא בן 21 בלבד.
דריבלר מעולה, יכול לשחק על קו ימין, מוסר מצויין ועם רגל שמאל מעולה.
כרגע בכל אופן נראה שהוא בדרך לפרמיירליג כשליברפול היא המועמדת הבכירה.

ממה שראיתי נראה שיש לו קצת בעיה בקבלת ההחלטות. בוחר הרבה פעמים להסתבך במקום לשחק פשוט.

אני איתך וגם כתבתי דברים דומים מזווית אחרת אחרי הזכיה שלנו בשנה שעברה באלופות.
רמת הקבוצות באירופה לא מדגדגת את מה שהיה פה לפני 5-6 שנים.

ודוקא בגלל זה אני אופטימי כי ריאל מדריד מגיעה לתקופת הבצורת העולמית הזאת עם אחד הסגלים הכשרוניים והיחסית צעירים. ריכזנו כאן כמה נכסים ייחודיים ואם נתנהל חכם אנחנו נוכל לקחת את זה רחוק מאוד.

זה לא בדיוק עם אותו הסגל חופף ב-2023 וב-2025 אבל “בעיה” היא שהודחנו ולא נתנו פייט. בין אם זה ב-4:0 נגד מנצ’סטר סיטי ואולי חלק יגידו שנגד ארסנל שהיא קבוצה פחות טובה המצב היה גרוע יותר. אין לנו איזו הדחה שהיא רק ‘היינו פחות טובים’, או על הקשקש, נניח ליברפול וההדחה שלה נגד פריז סן ז’רמן השנה, אלא הובסנו. וב-2023 אמנם זה בלי ג’וד בלינגהאם ועם קארים בנזמה השבע, אבל היו הרבה שחקנים אחרים שהיו גם שם וגם שם.

אני מסכים בגדול לגבי רמת הקבוצות באירופה, מנצ’סטר סיטי של פפ גווארדיולה וליברפול של יורגן קלופ הן היוצאות דופן, ואולי פרז סן ז’רמן הנוכחית בערך. באיירן מינכן בעיקר שם גדול אבל היא לא ברמה של הקבוצה של אריאן רובן ופרנק ריברי לדעתי.

מסע הרכש הכרחי מאוד, הרכשים לא רעים (גם אם לדעתי הסובייקטיבית טרנט רכש לא נכון), ועדיין אני קצת חושש מכל מה שמרגיש כמו התפרעות שלנו בשוק. לאורך שנים עשינו רכש קטן ומדויק, שני שחקנים בכל עונה, אחד להרכב ואחד לספסל, ועם הדרך הזו הגענו להצלחות. כרגע אנחנו מוכרחים להביא בין 3 ל-5 שחקני הרכב חדשים, וזו מהפכה בהרכב שאמנם נחוצה, אבל גם מצד שני היא נוגדת את הדרך המוכחת שלנו, שעקרה הוא בניה איטית ומחושבת בלי שינויים דרסטיים.

הפציעות גרמו לנו למכה קשה, הרבה מאוד כסף שהלך. שחקנים שחשבת שיסגרו לך עמדה לעשור, כמו מיליטאו, נפצעו, ובנוסף למשכורת שאתה עדיין משלם להם אתה צריך לקנות עוד שחקן ב60 מיליון יורו ולשלם גם לו משכורת. בין הפציעות של מנדי קרבחאל מיליטאו ואלאבה, המחליפים הדרושים להם והמשכורות שלהם, הגענו למעל מאה מיליון יורו בשקט.

בנוסף לכסף גם קיבלנו מכה ספורטיבית, ואני בטוח שאם העונה היינו יותר יציבים בהגנה ולא מאלתרים עם כל מיני קשרים מאחור, היינו לכל הפחות בתמונה לאורך יותר מחזורים.

בקיצור, התוכניות נדפקו והגענו למצב של אין ברירה. המצב לא אידיאלי, אבל אני מאמין שלמרות הכל אם הסגל הזה היה מספיק חזק לקחת ליגת האלופות על יכולת אינדיבידואלית, אז פוטנציאל יש, ויעברו כמה חודשים קשים בהתחלה עד שיתחברו דברים, אבל בסוף זה יתחבר. אני מקווה שלמרות השינויים הדרסטיים אנחנו נראה את הקבוצה מתפקדת יחסית מהר, עוד לפני ינואר. אני אופטימי אבל אולי גם קצת חוטא בווישפול תינקינג.

מיגל אנחל דיאז מהקופ טוען שריאל מדריד תפגש עם נציגיו של ניקו פס כבר השבוע.

לדעתי יש לזה 2 משמעויות פוטנציאליות. הראשונה ארדה גולר כנראה יושאל, העמדה הזאת הופכת ליותר ויותר עמוסה. המשמעות השניה היא שהדיווחים על משחק עם 3 בלמים כנראה שגויים. אלונסו רוצה קונטרולר, ועם פדה ג’וד ויני ואמבפה באנקרים, רודריגו ארדה אנדריק וברהים מהספסל, פשוט אין מקום לכל אלה ביחד על 2 וחצי עמדות.

אם מה שאתה כותב נכון אז הוא לא יוותר על גולר אלא ידלל אחרים קודם. ההפך - הוא יצטרך אותו.

בכל מקרה, זה נשמע לי טעות ואפילו לא מאד סביר, לשחרר כזה כישרון דווקא כשהוא אחרי התקופה הקשה של קליטה בריאל מדריד ומתחיל להיראות כמו שחקן כדורגל.

גולר לא כזה כישרון גדול, הוא לא מוכן פיזית, והוא גם יוצר בעיות כשלא מקבל דקות משחק. אני לא מבין למה לא לשחרר אותו שישתפשף על קבוצות אחרות ולא עלינו.

אני חושב שהמונדיאל קבוצות הוא מקום לנסות שיטת אימון, אבל לקראת עונה הבאה זה יפגע בהרבה קבוצות שלקוחות בו חלק, אם זה פציעות ועומס על העונה. ריאל היא קבוצה שמגיעה לשיאה בדרך כלל במאני טיים, אני חושב שהטורניר הזה ישבש לה את התוכניות ואף יגרום להרבה פציעות.
לכן ריאל עושה את כל הקניות המופזרות האלה כדי לעבות את הסגל, לא ראיתי אף שחקן שהקנה או שהתהליך קניה ששווה הרכב בריאל.

למי שמעוניין, אפשר לראות הערב את האוסן נגד סיטי..

לגבי קרראס, יש תגובות בטוויטר על זה שהיה לו משחק רע מאוד השבוע.

אין לי בעיה עם ההחתמה של קרראס, יש לי בעיה עם הסכום, אין שום סיבה שנשלם 50 מיליון על שחקן כזה בטח ובטח כשהוא עדיין לא קרע זוג נעליים בקבוצה אירופית בכירה.
אנחנו צריכים מגן שמאלי וגם אחד בינוני הוא יותר טוב ממה שיש לנו, אבל 50 מיליון לא משלמים על שחקן בינוני.

השאלה היא גם מה האלטרנטיבה בשוק (אם יש בכלל).

יש את הרננדז שהיה אצלנו ואפשר להביא אותו בפחות, אבל זו תהיה הודאה בטעות של לשחרר אותו.

אפשר להעביר את קמאבינגה רשמית לעמדה הזאת, אבל הוא נפצע פעם בחודש.

ליטרלי כל הרכשים הקונקרטיים עד עכשיו הם ישירות להרכב. אין לי מושג על מה אתה מדבר.

אס, אבל עדיין מעניין