דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה רשמי, רודרי בחר בבארסה. ויני עד 2032.

אחלה הויסן, נהנתי מכל נגיעה שלו בכדור אתמול. מרענן יהיה לראות אצלינו בלם עם טיפול כ"כ נקי בכדור סוף סוף.

אתה סתם רוצה למשוך את העזיבה שלו עד השניה האחרונה :wink:

וברצינות רגע, מדברים עליו כ"כשרון דורי" - כשרון דורי לא צריך להתחשל ולא צריך כלום, הוא ישחק גם בריאל אם הוא עד כדי כך טוב.
ובנימה אישית - מאז שהוא סגר ראיתי המון סרטונים שלו. איך לומר בעדינות? אני לא חושב שיכול להיות כשרון דורי בלי דריבל, וניכר שאין לו דריבל. אבל כמובן שאלו רק סרטונים וקשה לשפוט, נראה מה יהיה איתו.

זה גם מה שתפס אותי, הוא עובר יפה עם יציאה מהירה מהמקום, אבל פחות עם טכניקה - כלומר, הוא צריך שטח ויתקשה בצפיפות

קשה לראות את זה מסרטונים, אבל הוא נראה יחסית מהיר (לא סילון, אבל כן מהיר ובטוח יותר מהיר מגולר) ובסוף צריך להבין ששחקן טוב, מהיר ועם רגל שמאל טובה בכנף זה מצרך נדיר היום שקבוצות ישלמו עליו הרבה כסף

השאלה היא האם הוא מספיק מהיר כדי לשחק באגף, האם הוא יסתדר בצפיפות ומספיק יצירתי כדי ליצור מצבים

מהקצת שראיתי ממני הוא מזכיר קצת את חאמס. בשלב הזה אני לא מבין למה כל כך תופסים ממנו במועדון. מוזר

בסה"כ זה מרגיש רכש סתמי, מהסוג שלא ראינו די הרבה זמן. הוא בבירור לא מספיק טוב להרכב כרגע, אבל הוא בפרופיל מספיק גבוה כך שלא יושאל לקבוצה דרג ב’ בדומה לאנדריק. בהנחה שגולר נשאר, ויני ואמבפה ממוסמרים להרכב וגם רודריגו בתמונה- כמה דקות הוא כבר יקבל?

מרגיש כאילו פלורנטינו מחפש תשובה לימאל אבל בבירור לא מדובר באותה סקאלה של כשרון. יהיה נחמד להחזיק בקבוצה עוד שחקן שיודע להוציא בעיטות חזקות בניגוד לבריזלאים אבל מעבר לזה לא עפתי.

באנדריק היה מאוד קל לראות למה מתייחסים אליו כאל כישרון גדול. גם העונה למרות שעשה שטויות וקיבל מעט דקות, היה אפשר לראות בקלות למה מתייחסים אליו כאל כישרון של פעם בדור, והוא כבש כמות שערים מאוד יפה ביחס לדקות שקיבל, וביחס למצב הבעייתי של הקבוצה.

עם מסטנטואונו קשה יותר לראות למה יש סביבו כזה הייפ, אבל אני בטוח שאם היינו עוקבים אחריו היה יותר מובן. אנשים שעוקבים אחריו ממש מתלהבים ממנו, וגם קראתי פוסטים של אוהדים של יריבות שהוא שיחק נגדם שאומרים שהיה סיוט להתמודד מולו. אמנם זה לא כל כך מובן בשלב הזה, אבל באמת שראינו ממנו מעט מדיי בשביל להגיע למסקנות.

חלק מהבעיה זה שלאמין ימאל הציב סטנדרט לא אנושי למה מצפים מכישרון גדול בגיל 17, ואולי ההשוואה הזאת, במודע או שלא, פשוט לא הוגנת ומוציאה אותו יותר רע ממה שהוא באמת.

אני בשלב הזה לא תולה בו הרבה ציפיות. אם כבר קנו אותו אז וולקאם, שיעבדו איתו והוא יתקדם ונראה מה יקרה איתו בעתיד. אם החליטו לרכוש אותו בכזו נחישות למרות שהארכת החוזה שלו שנה שעברה הכעיסה מאוד את המועדון, כנראה שיש שם פוטנציאל שעדיין לא מומש, ולנו קשה לראות את הפוטנציאל הזה בלי הניסיון והכלים שיש לצוות הסקאוטינג של המועדון.

כשהחתמנו את ויני צפיתי בסרטונים שלו, לא ראיתי שום דבר מיוחד, אפילו היה נראה יחסית איטי, חשבתי אז טכנית לא ניימאר אבל גם אין לו יציאה מהמקום ? בסוף כולם יודעים למה התפתח.
הילדון הארגנטינאי הזה כנראה במעקב אצל כל הסקאוטים ולפי ניסיון העבר ילדון שמראה מה שהמסטרטוטו הזה מראה כנראה בסבירות גבוה מתפתח לשחקן מצויין, אנחנו לא מזהים מה מיוחד בו כי אין לנו למה להשוות ולא יודעים איך שחקנים עם נתןנים דומים התפתחו, הסקאוטים עובדים בזה כל החיים.

לא כל שחקן ניימאר או ימאל שכבר בנגיעה הראשונה רואים שמדובר בכישרון ענק.

ואגב ימאל, התרשמות שלי שהוא ילד זין לא פחות מהילד זין שלנו, רק שהוא לא מספיק זמן כדי שכולם יעלו על זה, עוד שנה שנתיים יוכתר רשמית כילד זין, לא מדבר על הכישרון ולמה יתפתח מקצועית, אלא שהוא נראה ילד זין קלאסי בהתהוות.

הקשבתי לפודקאסט קלאסיקו האחרון,דור הופמן והארגנטינאי שהיה בפאנל (מצטער לא זוכר את השם) אמרו שהוא כישרון מדהים שהשתלב מהר בהרכב של ריבר ומגיע לו הזימון לנבחרת בגילו.
וגם ממה שראיתי בסרטונים דווקא כן ראיתי דריבל,נקווה לטוב.

זה הסובוסלאי החדש :grin:

אז אחת ולתמיד כי זה שורף לי בעיניים:

Mas-tan-tuono
Mastantuono

מאס-טאנ-טוונו
מאסטאנטוונו

(ה-וו נשמע כמו W ולא V)

ואם זה ארוך מדי אז אפשר להסכים על מסטנטוונו

אני מציע להכתיר אותו “מאסט” ולהפסיק לשבור שיניים.

כנראה שמסטה יהיה איתנו כבר במונדיאל, לפי פרסומים מארגנטינה ומספרד היום. ישלמו עליו 45 מיליון יורו בשלושה תשלומים וההודעה הרשמית תצא במהלך השבוע.

לעומת זאת עסקת קרראס מתעכבת. הוא מחר ממריא עם בנפיקה לארהב מכיוון שלא הושג הסכם בין המועדונים. במועדון מעריכים שזה נעשה במטרה להפעיל לחץ. השעות הקרובות יהיו “קריטיות”.
.

יש לו אזרחות ספרדית כבר?
כי הכתבה במארקה דיברה על דוגמאות של שחקנים בני 17 שכבר היה להם אזרחות של המדינה אליה הם עברו.

אזרחות איטלקית.

תכלס מה זה משנה. כרגע הוא לא שובר שיוויון בכל מקרה.

זה מעניין כי זה פותח פתח לכשרונות אחרים.
תארגן להם אזרחות כלשהי , לא ספרדית אפילו, ואז אפשר להביא אותם בכל גיל.
לפחות עבורי, זה חידוש.

במה זה שונה מאודגור למשל?

נורבגיה לא חלק מהאיחוד אמנם, אבל כן חלק מ-EEA (״אזור כלכלי אירופאי״? לא חושב שראיתי את זה מתורגם). שחקנים נורווגים הם לא זרים במדינות אירופה.

אני גם חושב שההגבלה המדוברת מאוחרת יותר מההגעה של אודגור אלינו, אבל אולי אני טועה.

ההגבלה בוודאי לא חדשה כי בארסה נענשה לפני 10 שנים על הבאת שחקן קוריאני בן 17 לאקדמיה שלה.
קיבלו באן העברות לשנה.
אודגור אני מניח שונה כי באמת לנורווגיה יש הסכמים עם האיחוד, בניגוד לדרום אמריקה או אפריקה או מה שזה לא יהיה.
בכל מקרה , החלון המיוחד נסגר מחרתיים אז עוד מעט נדע בוודאות.

גם אודגור הגיע לריאל לפני 10 שנים פלוס. אבל העונש המדובר הוא לפני הטרבל שלכם ב-2015, אז כנראה שאתה צודק והוא כבר היה קיים.

לא ארגנו לו אזרחות. יש לו אזרחות שניה איטלקית כמו להרבה ארגנטינאים.