יש לו עוד הרבה מקום להשתפר כבלם, אבל אני תוהה האם בעצם הסתדרנו עם מטרונום. אני מתחיל לחשוב שכדאי לנו לא להחתים קשר ולראות האם הוא יכול לארגן לנו את המשחק מאחורה.
אני אוהב איך שהוא מרים את הראש ומחפש את המסירה הנכונה, ולרוב גם מוצא אותה. הוא רק בן 20 עם הבנת משחק של שחקן בן 30. יש פה המון פוטנציאל שאני מקווה שבמועדון ידעו לשייף נכון.
קרראס נרשם למונדיאל כשחקן בנפיקה ולכן בלתי אפשרי שיגיע למונדיאל.
איזה מבאסים הם בחיי. מנדי ופראן גרסיה ישחקן שם לפחות בטורניר הזה.
אבל אפשר ללמוד מזה שלמרות שנראה שהמועדון התחיל לשחרר, הוא כנראה בכל זאת לא ויתר על הדרך שלו. על שחקנים צעירים שבאים על תקן שחקן משלים עם פוטנציאל, כמו למשל סבאיוס או אודריוסולה, המועדון לא הוציא מעל 40 מיליון יורו, וכך גם עכשיו. לפני כשנתיים המועדון היה מעוניין מאוד בקאי האברץ אבל כשהוא חרג מהתקציב לפרופיל, במועדון פסלו אותו. לעומת זאת כשמדובר בשחקן שבמועדון רואים בו שחקן הרכב אין למועדון בעיה לשחרר כסף, כמו גם על כישרונות צעירים שנחשבים לפוטנציאל על, כמו ויניסיוס, רודריגו, אנדריק או מסטה. קרראס לא שחקן וורלד קלאס ולא פוטנציאל להיות שחקן על, ולכן הוא מתאים רק למשבצת של שחקן צעיר עם פוטנציאל.
מצד אחד, מרגיע לראות שלא מוותרים על הדרך שהוכחה כבר ככזאת שעובדת, ואיתה הגענו לסגל באמת מרשים מבלי להכנס לחובות. מצד שני, ספציפית לגבי קרראס אני חושב שהיה מקום לעקם את החוקים מכיוון שהוא מגיע על עמדה קריטית שהשחקנים הנוכחיים בהרכב שלנו הם השחקנים שנמצאים בעמדה הזאת. אני אישית מאוד מאמין בקרראס ואני חושב שתוך זמן קצר הוא יתפתח להיות אחד הטובים בעולם בעמדתו, ולכן זה כל כך מבאס.
לפחות זה שולח מסר שלמרות שאנחנו במסע קניות, אי אפשר לשבור אותנו כל כך מהר, וזה לא אומר שנשלם אובר פרייס על שחקנים.
עדיין מבאס. מקווה עדיין שהפרסום (של פדררול) שבלתי אפשרי שהוא ירשם כשחקן ריאל עוד היום גם חרטוט כמו כל הפרסומים האחרים שלו. לא מצאתי לזה עוד אזכור.
לגבי הויסן, אז ראיתי אותו אתמול בפעם הראשונה, וכן, אין ספק שהנעת הכדור שלו מרשימה. אם המשחק הזה משקף, אולי הכי טובה שראיתי מבלם מימיי. אבל, זה מאוד ניכר שהדיבורים על זה נכנסו לו עמוק לראש, והוא הרבה יותר מדי מחפש את המסירה המיוחדת במקום לשחק פשוט. הוא בלם, וזה מסוכן. אני די בטוח שיהיו לו פאדיחות אצלינו בתחילת הדרך עם איבודי כדור שיובילו לספיגות, לפחות עד שיתבגר וילמד.
בנוסף, לגבי התכונה היותר חשובה לבלם, אתם יודעים, הזו שעושים בה הגנה: כרגע זה עוד סימן שאלה. אני לא חושב שהמשחק אתמול יכל ללמד משהו, לא יודע אם אחרים פה מכירים אותו יותר לעומק ויודעים להעיד.
אחד לאחד מה שחשבתי אתמול, שמבחינת טיפול בכדור ויכולת וגיוון במסירה שלו… חריג ביותר, יכולת מסירה פנומנלית ושליטה אבסולוטית ב2 רגליים, לא צריך מטרונום הוא יספק את כל הצורך במובן הזה. אבל גם ראו שהוא לפעמים משתהה עוד רגע מיותר בחיפוש מסירת עומק במקום לתת למשחק לזרום.
הגנתית לא ראיתי שום דבר מיוחד למרות שהוא לא באמת נדרש יותר מדי. בחור בן 20 ונראה שיש לו עתיד מעניין מאוד אצלנו, עוד שבועיים כבר נתחיל לקבל תמונה מלאה יותר.
רעיון מגניב לקשר- ג’וב בלינגאהם. כן כן, האח של…
כרגע זאת לגמרי פנטזיה אבל הוא עובר לדורטמונד ואם ימשיך להתפתח באותו כיוון תוך כמה שנים זאת כבר תהיה אופציה לגיטימית.
האמת שהוא נראה ממבט ראשוני כמו עוד שחקן שהאינסטינקט שלו הוא לתפוס כדור ולרוץ את כל המגרש, כאילו חסרים לנו כאלה. אבל אם הוא כשרון גדול וההייפ סביבו כזה גדול (גם האנגליות פסז וברצלונה רצו אותו) אז מי אני שאתנגד.
משהו כן חריג בהעברה הזאת, אנחנו כבר תקופה מאוד ארוכה שנמנעים לרכוש שחקנים שמשחקים בנבחרות אפריקאיות. ברהים הצטרף למרוקו רק אחרי שחזר אלינו.
אני לא מתנגד, להיפך, מדובר ברכישה עם כמעט אפס אחוז סיכון, כמו שעשה עם שחקני התקפה ברזילאים ששם פרז פגע בול, עם קשרים אם יפגע ב 1 מ 3 זה כבר הצלחה כלכלית.
הם גם פעם אולי היו רוצים ‘לנקום’ על זה שלקחנו להם את קיליאן אמבפה ולנסות אולי להביא את ויניסיוס ג’וניור, כעת “הקבוצה” של לואיס אנריקה ניצחה. מנצ’סטר סיטי עוד כן משחררת את הכוכבים אם זה אילקאי גונדואן שמיצה את עצמו וכמובן היה מבוגר יותר, חוליאן אלבארס, בפ.ס.ז’ הדגלת סגורה. נונו מנדש כמובן עם משחק סוחף אתמול, מטורף. המהירות של רוברטו קרלוס ונגיעות מהקסם של מרסלו.
הרשים אותי עוד בשמינית הגמר נגדנו ב-2022. מהיר, חזק, שקט עם הכדור, לא הייתה לנו שום תשובה אליו. גם לא השחקנים הפיזיים והלוחמים שלנו כמו פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה ואדר מיליטאו. בדקתי שוב לוודא והוא אשכרה רק בן 22? זה לא פייר, פריז סן ז’רמן זכו בפייס. מעניין אחרי עוד חמש אליפויות צרפת בעוד חמש שנים אם ישעמם לו (חוזה עד 2029).