דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: דיומנדה רשמי, רודרי בחר בבארסה. ויני עד 2032.

הכתבה מציגה הכל באור ורוד מאוד.
לא מצאתי טעויות גסות כדי להפריך, פשוט מספרים רק החלק הטוב שבסיפור, וכמה השארות.
הנה כמה נקודות לצנן את ההתלהבות.

1. 30% מהכנסות האיצטדיון ל20 השנים הבאות נמכרו כבר לחברה חיצונית תמורת הכנסה חד פעמית ב 2021. בלי ההכנסה הזאת, ריאל הייתה רושמת הפסד ענק אז.
  2. עם שיא ההכנסות ושכר תחת שליטה, ריאל עדיין רשמה רווח של 20 מיליון בלבד ב 23/24 . הם מדברים שם על תזרים מזומנים של 100-300 מיליון, אבל זה לא רווח.
  3. מדברים על חוב אפסי לא כולל האיצטדיון אבל לא אומרים כמה החוב על איצטדיון. אז אני אגיד - זה 1.4 מיליארד. לשם השוואה, החובות הכוללות של בארסה הן 1.8 מיליארד. לא כזה רחוק מבארסה ‘‘פושטת הרגל בגלל חובות’’.
  4. הוא מדבר שם על 100 מיליון לרכש, אבל ריאל כבר עברה 100 מיליון עוד לפני שרכשה את קרראס.

זה כולל הוצאות של האצטדיון החדש? כי ההוצאות על השיפוצים האלה אף פעם לא כמו שתוכנן.

בארסה לא בונה איצטדיון חדש, זה מין פינוי-בינוי כזה בעלות של 1.2 מיליארד. היא קוראת לזה שיפוץ.
בארסה לא הנושא פה. רציתי שתבינו איפה הקבוצה שלכם נמצאת ולמה פלורנטינו לא מתנהג כמו צ’לסי אלא יותר כמו טוטנהם.

ניסיתי עם מעט הידע שיש לי להבין את זה מהדוחות של 2023/4. במאזן אכן חוב פיננסי לזמן ארוך של 1.25 מיליארד ולזמן קצר (עד שנה) הוא 215 מיליון. מה שכן- לשנה הקרובה הסך לשלם על החובות הוא 215 מיליון ולא 40 מיליון. הבנק מתוך זה הוא רק כ- 80 מיליון- 40 לשנה הקרובה ו 40 לשנה אחר כך.
מה שבמיוחד היה לי מוזר זה סעיף של זכאים שנקרא “Sports personnel”, שבהסברים אמרו שמדובר בקבוצה הראשונה שחקנים וצוות. הסכום לשלם ב 30.6.2024 היה 205 מיליון. לרוב שכר לשלם בדוח כספי זה עבור חודש. אבל במלל הם מסבירים שלפי החוזים, שכר משולם בעיקר פעמיים בשנה- ביולי ובדצמבר- האם זה הגיוני לעונה שמתחילה ביולי, אבל שחקנים יקבלו את עיקר כספם בדצמבר (פיגור של עד חצי שנה) ואז ביולי?

לא משנה אם זה אצטדיון חדש או שיפוץ, ההוצאה של 1.2 תהיה בסוף 1.8? אם כן אז הפער בין ריאל לבארסה כן גדול.

לגבי צ’לסי, אמרת שהקבוצות באנגליה במינוס דווקא, לא?

גם בבארסה משלמים את השכר השנתי בשתי פעימות, בדצמבר וביוני. כנראה שזה מקובל בכדורגל.

התכוונתי שמתוך 1.8 מיליארד חובות של בארסה, 1.2 הם על האיצטדיון והיתר 0.6 הם חובות נטו.
אז אצל ריאל זה 1.4 + 0, ובכתבה דיברו רק על ה 0.

צ’לסי מבזבזת כסף, ואז כדי לעמוד בחוקי ה PSR נאלצת למכור נכסים.
ריאל זה בדיוק הפוך. הוצאות מאוד מחושבות, לפעמים יותר מדי.

הפירוטים של הרכוש הקבוע מראים סך הכל השקעות של קצת פחות מ 1.2 מיליארד בשנים האחרונות בנכס בהקמה, שזה מן הסתם הברנביאו המחודש. לכן לא ברור איך לקחו 1.4 מיליארד הלוואות רק לאיצטדיון.
מה שכן, זה אומר שני דברים על ההמשך מבחינת הרווח, ובכיוונים הפוכים: ההכנסות יגדלו מאוד כי הדוחות עד 6/2024 היו לפני השימוש באיצטדיון המחודש, אבל כך גם ההוצאות כי אין פחת במהלך ההקמה/שיפוץ אלא רק החל מתום השיפוץ וזה בהערכה גסה עוד 40 מיליון בשנה לפי נניח 30 שנים לשיפוץ הבא (אמנם הוצאה לא תזרימית אבל עדיין מקטינה את הרווח) ובנוסף כל הוצאות הריבית שבמהלך ההקמה נרשמות כחלק מעלויות ההקמה- ירשמו מרגע סיום ההקמה כהוצאה וגם זה אני מניח באיזור של לפחות 40 מיליון (נניח 3% על חוב של 1.4 מיליארד).

100 מיליון לרכש לדעתי זה לא מה שהוא משוערך.. צריך לראות מה המשוערך

גיוקרש אומר לא ליונייטד וארסנל אומרת לא לספורטינג ועוברת לששקו.
אם אנחנו עומדים לשלם 50 מיליון על קאררס - 60-65 על גיוקרש לא נשמע רע.

מסכים, אבל ריאל לא תחתים חלוץ להרכב כי אמבפה וויני מולחמים לשם, אחד בשמאל אחד באמצע.

אם מצליחים לשכנע אותו להיות חילוף ראשון זה יהיה מעולה.
הבעיה שלפרופיל הזה הוא יקר מדיי.

לא רואה אפשרות שהוא מסכים להגיע לספסל, בכל מקרה.

זהירות “פנטזיית מנג’ר”:
בתיאוריה אלונסו אוהב לשחק עם חלוץ ושני שחקנים מתחתיו…
גיוקרש בחוד, מתחתיו ויני ואמבפה (מחליפים בראהים ומאסטנטואנו) ובמרכז המגרש פדה וג’וד. את הרכש של גיוקרש אפשר לממן מהכסף שנקבל על רודריגו…

גיוקרש הוצע למועדון שסירב, לפי מריו קורטחנה.

מישהו צפה בבוקה בנפיקה ויכול לסכם את ההופעה של קרראס?

יש לו מסירות טובות, לרוב יודע מה לעשות עם הכדור, לא נלחץ אך לא מספיק חד, משחק לפעמים בכאילו.
מבחינה הגנתית לא עשה הרבה, ייתכן לא היה הרבה מה לעשות.

מהתרשמות שלי, נראה יותר טוב מגרסיה ומנדי, לא בהרבה, אך כל דחליל נראה טוב ליד מנדי.
מצד שני בתקופה אחרונה צפיתי הרבה בנונו מנדש וייתכן שקשה שלא להשוות כל מגן שמאלי אליו בשלב זה.

מצאתי את הסרטון הזה שמראה את הפעולות -

אולי אני מגזים אבל מהסרטון הזה (ומעוד כמה שראיתי שלו) נראה לי שהוא בדרך להיות טופ 3 בעולם בעמדה.

אני כבר אמרתי, הוא הולך להיות עוד זמן לא ארוך אחד הטובים בעולם בעמדתו. אני מקווה שבמועדון ישלמו את סעיף השחרור שלו וישלימו את העסקה.

בנייר זה נראה כאילו הוא עולה כ-10 אבל על המגרש קולידו זז שמאלה , מסטנטואונו זז ימינה ומי שבא לאמצע מתחת לדיריוסי זה נאצ’ו פרננדז.
אנזו וקאסטניו הם האחוריים.

הזדמנות שלכם לראות אותו עוד חצי שעה.

לא ככ התלהבתי מהמחצית הראשונה שלו. נראה מפוזר ועם קבלת החלטות גרועה.