תהנו…
אוי ואבוי.
לפחות הפעם לא כתבו Masterclass.
כמה איבודי כדור, כמה פעמים שהוא בוחר לעשות את הדבר הלא נכון.
למה לא לשחק כדורגל פשוט?
כי הוא ילד בן 17 שחתם עכשיו בריאל מדריד וכולם מצפים ממנו שכל משחק יבקיע צמד,בנוסף זה נראה שהוא לא משחק בעמדה שעושה איתו חסד,חייב לזוז לאמצע.
אני מקווה מאוד שזה באמת המצב, אבל גם בסרטונים שלפני החתימה ראיתי את קבלת ההחלטות הזאת. הרבה איבודי כדור לא מחויבי המציאות.
אני צפיתי בכל התקצירים שהעלו כאן מאליפות העולם לקבוצות ועדיין לא הבנתי על מה הביקורת על הילד הזה, לא רואים בעיות של קבלת החלטות או הליכה עם הראש בקיר, סך הכל בסדר גמור, מה שמעניין אותי זה איך התנועה שלו כשהכדור לא אצלו ופה בתקצירים אי אפשר לראות את זה, אבל בתקצירים בסך הכל הוא נראה בסדר גמור.
כנראה הוא ילד בן 17-18 והוא הכוכב של הקבוצה ומשחקים נגד קבוצה עדיפה וכנראה רוב הציפייה לייצר משהו נופל על הכתפיים שלו ולכן הוא לוקח יותר סיכונים ומנסה לכפות מהלך מבריק, בריאל הציפיות יהיו אחרות והתפקיד שלו יהיה אחר, כשהוא לא הכוכב הגדול בקבוצה ומשחק בקבוצת עילית הוא יקבל יותר שטח ופחות לחץ להראות מה שהוא יודע ורק אז אפשר יהיה לדעת מה הוא בדיוק שווה.
סך הכל נראה בחור צעיר מאוד עם טכניקה מצויינת שמחפש לשחק לעומק ולא מפחד מהכדור, גם מבחינת מהירות ומבנה גוף נראה בסדר גמור, לא ויני אבל גם לא ארדה גולר.
מקווה שאתם צודקים
גם לא מפחד מעימותים פיזיים ונכון להתלכלך כשצריך, משהו שחסר לנו מאוד אצלי שחקני ההתקפה (פרט לבראהים אולי).
אלברו קרראס לא עולה בהרכב של בנפיקה מול צ’לסי. מוזר מאוד בהתחשב בכך שהוא שחקן הרכב קבוע וגם לא שיחק במשחק הקודם בגלל שהיה מורחק.
יותר זמן לישון. שתי הקבוצות האלו בתכלס לא מעניינות.
היו דיווחים שבנפיקה כועסים כי שהראש שלו כבר ביעד הבא ובלה בלה.
בחיי שאני כבר לא מבין מה חושב מי שאחראי על בניית הסגל שלנו, או שהוא טמבל או שהוא פשוט עיוור ומקומו לא בריאל מדריד.
איך לעזאזל הם רואים שאנחנו לא צריכים עוד קשר? הרי מודריץ עוזב וסיבאיוס כנראה לא בתוכניות של אלונסו, אז מי בדיוק המחליפים שלנו בקישור? קאמאבינגה שמעביר חצי עונה פצוע ומי עוד?
הזייה מוחלטת.
את מי היית רוצה שיביאו?
כשמדברים על 40M וצפונה בהקשר של שחקנים כמו קרארס ואנג’לו שטילר, אני בסדר גמור עם זה שמחכים למטרות יותר רציניות. הייתי שמח לפלסטר, אבל בתכלס, גם אם יביאו איזה דני פארחו ייקח לו זמן להתאקלם.
בכל מקרה, אמנם אנחנו כרגע קצרים בעמדה אבל עדיין ישנם חמישה קשרים (מי אמר שסבאיוס לא נספר?) על 2-3 עמדות, כשלטרנט יש ניסיון בעמדה ויש לנו אופציה זולה על ניקו פז. מוקדם לפניקה, אנחנו אפילו לא ביולי עם כל הכבוד למונדיאל המועדונים.
הוא כבר חתם - אבל אלכס באאנה עבר תמורת 45 מיליון יורו בלבד, מכיר את הליגה הספרדית, גיל מתאים.
למה לא הסתכלו לכיוונו?
מה זה ייקח לו זמן? אנחנו ביולי לא בדצמבר, יש מספיק זמן להביא שחקן ןיש לו מספיק זמן להתאקלם.
זרקנו 40 מיליון על אנדריק, מה הבעיה לשלם על קשר 40 מיליון? אם הוא היה סקסי מספיק פרז היה משלם גם 80.
זה לא קשור לפאניקה, זה קשור למבחן המציאות, לבנייה נכונה, כרגע אין לנו מספיק קשרים איכותיים בסגל.
בהנחה שגולר אכן עושה הסבה אני חושב שאנחנו מסודרים. פדה, טשואמני, קמאבינגה, סבאיוס, בלינגהם, גולר. אפשר לקדם גם מישהו מהקנטארה אם רוצים.
כששיחקנו חרא בעונה שעברה שום דבר לא היה נראה מספיק. עם אלונסו יש תקווה למצות את הפוטנציאל של הסגל הזה.
וואלה אני מפחד יותר מגזרת הבלמים.
רודיגר פציע, מיליטאו עוד לא חזר ואלאבה מחוץ לאזור קליטה. יש לנו שני בלמים טבעיים ואלונסו כבר מראה לנו שהוא אוהב לשחק עם 3 מאחור.
תמיד נסמוך על טשואמני? אם ייפצע או יורחק נפקשש את הכל?
לא רק אנחנו, כל הקבוצות הגדולות התעלמו ממנו וזה מאוד הפתיע. אנחנו אני מאמין לא החתמנו אותו כי על משבצת הקשר ההתקפי / יוצר יש לנו את בלינגהאם גולר מסטנטואונו וברהים. אנחנו צריכים קשר קונטרולר שיחליף את קרוס או יהיה איזשהו היבריד בין קרוס למודריץ’. באאנה לא כזה.
אבל בסך הכל זו הפתעה שבאאנה הלך לאתלטיקו תמורת סכום יחסית צנוע, אין ספק.
המועדון זומם על קונאטה ב26 וסאליבה ב27. כרגע מיליטאו ואלאבה עולים מאוד יקר למועדון, ביחד קרוב ל40 מיליון יורו לעונה, וזה עוד מבלי לדבר על יתר הבלמים.
פורסם לפני הטורניר שייתכן שריאל מדריד תרכוש בלם נוסף לאחר הטורניר, תלוי באיך שדברים יתפתחו. השמות שעלו בהקשר הזה הם לוקבה מלייפציג מהאטו מאייאקס. כמו שזה נראה אבל לא הייתי בונה על זה מכיוון שאנחנו שחררנו יותר מדיי הקיץ ויש עוד לרכוש את קרראס.
טשואמני מתפתח להיות שחקן מאוד חשוב, אלונסו אמר שהוא הולך להיות שחקן מפתח שיאפשר הרבה גמישות. הוא גם הקשר האחורי הטבעי היחידי בסגל, כך שאכן יש עליו הרבה מאוד ופציעה שלו תכניס אותנו לבעיה.
אלכס באאנה קשר התקפי כמו ג’וד, גולר, פרנקו וניקו פז. איך הוא רלוונטי?
זו היתפסות לתפל (הרי דיברתי על פלסטר, קודם כל צריך למצוא פלסטר ברמה ואח"כ נתקשקש אם יש לו זמן להתאקלם) אבל כמה קשרים חתמו אצלנו והיו בעלי הבית בתוך כמה חודשים? קרוס וזהו, והוא כמובן כשרון חריג ברמת השליטה בקצב המשחק. מאוד אופטימי לחשוב שאיזה דני פארחו, אם בכלל יהיה שדרוג על הקיים, ישתלב ויהיה בעל הבית תוך חודשים. זה לא כמו חוסלו שמחתימים עוד אופציה לסגל וזורקים אותו להיות כתובת ברחבה.
במועדון תופסים מאנדריק כישרון חד פעמי. אם היה זמין בשוק כשרון כזה, במחיר כזה, לקישור, היה על מה לדבר.
אוקיי, ובמבחן המציאות, איזה קשרים זמינים לריאל מדריד ב40 מיליון שהצעת? ומה פוסל את זה שהוא אופציה ריאלית עבורנו? חלון ההעברות של הקיץ עוד לא נפתח רשמית.
אגב הדיבור כרגע הוא שהקשר שאותו מחפש המועדון הוא… ארדה גולר.
גולר ישחק השנה בתור קשר אמצע. בשני המשחקים האחרונים הוא נתן משחקים מעולים (אוי אין לכם מושג כמה קשה לי לכתוב את המילים האלה) שרק מחזקים את ההימור עליו בעיניי אלונסו והמועדון.
הקישור שלנו השנה יורכב מטשואמני, קמא, פדה, ג’וד, גולר, סבאיוס, ובמידה ונצטרך ישחקו ילדים מהנוער כמו צ’מה.
דווח שבמועדון חיפשו קשר אבל לא מצאו כלום. לגבי שטילר אני לא יודע מה קורה, כן רוצים או לא רוצים, אני חושב שצריך לתת קרדיט למועדון להחליט אם שווה להוריד עליו את הסכום הזה והאם הוא בכלל מספיק טוב כדי לענות על הדרישות.
אני מבין שהתאהבו למעלה בגישה הזו של קנייה בסוף חוזה, אך מרגיש לי ששנה אחרי שנה מחכים לסגל לגיטימי, שלא לדבר שארסנל לא תאפשר לסאליבה לברוח בקלות. לא מבקש בלמי על רק בלמים סולידים שאפשר לעבור איתם 60 משחקים בעונה.
לגבי מיליטאו ואלאבה אני לא מבין את הג’נטלמניות של המועדון כלפיהם כאילו במו רגליהם הביאו לנו את כל התארים. מתנהגים איתם כאילו הם מינימום ראמוס וראול.
אפשר להתיר חוזה בג’נטלמניות גם, למה להמשיך לשלם למישהו שכל הזמן פצוע ולא תורם לקבוצה.
בארסה הורידה מהגב את לנגלה אז גם אנחנו יכולים לעשות משהו.
אם מתירים חוזה, משלמים את כולו, לא?
אלא אם הגיעו להסכמה אחרת (ולמה שאלאבה יסכים לוותר על כסף?)