דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: קרראס רשמי, רודריגו ובלם חדש על המוקד

אף-על-פי שאנחנו זקוקים די נואשות לקשר, ואף שאין אף קשר ברדיוס הנראה לעין - נראה שהמועדון לא עף על הרעיון של שטילר. אפילו שאני לא מת על זה שנראה שהנהלת ריאל קצת מתנשאת ומרימה את האף במקרה הזה, וההתנהלות הכלכלית שלנו בשנים האחרונות קצת יצאה לי מהאף - חשוב שנתאזר בסבלנות ונאריך אפיים הפעם, שכן אף-פעם לא יודעים מה בדיוק קורה מאחורי הקלעים, וייתכן בהחלט שלפעמים הפיתרון לבעיה נמצא מתחת לאף. כי בסוף, ריאל מדריד היא המועדון המעוטר ביותר בעולם - על אפם ועל חמתם של כולם.

הסיבה היחידה להתיר חוזה (כלומר לשלם מראש את החוזה כולו ולתת לשחקן לעזוב) היא כדי שתוכל לרשום שחקנים אחרים במקומו והוא לא ישאר על התקציב. אין לנו בעיה עם זה ולכן אין לנו סיבה להתיר חוזה.

בשנה הבאה אלאבה יעזוב, הבעיה נשארה עם מיליטאו. התקווה שלי היא שיצליחו לשחזר לו את היכולת ואז אולי למכור אותו. זו הסיטואציה הטובה ביותר מבחינתנו. אבל נדפקנו איתו, אין מה לעשות.

מסכים איתך לחלוטין.
אבל כרגע אלונסו עוד מגבש את דעתו על הסגל.
אם ריאל תעשה מהלך על קשר, זה יהיה כניראה לאחר מונדיאל המועדונים.

אני מזכיר שג’וד יוצא לניתוח שישבית אותו ל3-4חודשים. בנוסף קמאבינגה חצי מהזמן פצוע. וסבאיוס? האמת שכבר התעייפתי מלחכות שהשחקן הזה יממש את הכישרון שיש בו. צריך לרענן!
אז בין אם שטילר ובין אם זובימנדי, מישהו צריך להגיע . מעדיף את הספרדי שנותן מימד של קשר חכם אך אחורי יותר, שיכול לבנות את המשחק מאחורה וגם להוות תמיכה עם או במקום טשואמני, במידה ונפצע.

לצערי הרב אין לשחקן בפרופיל של ניקו פאס, כרגע מקום בסגל בעיניי.

אם קרוס אמר שהוא חוטם עליו אז מה התלבטות בכלל?

Nobody nose :man_shrugging:

בכלל, כל הסיפור הזה מריח לי לא משהו..

אני מנסה שלא לעקם את האף, אבל איכשהו שחקן אפור שנראה כאילו גדל בעפולה ולא השתמש בחייו באפטרשייב - פתאום סתם כך, הפלא ופלא - מועמד ישירות לאפודת ההרכב הראשון. מי מבטיח לנו שהוא אפוי עד הסוף? אולי הוא עדיין לא בשל, כמו איזו אפונה קפואה? זה כמו להיות מוזמן לאפטר פארטי, בלי לעבור דרך כל האירוע וההפעלות שבדרך.
טוב, ברשותכם - אפרוש בשיא.

מצבת הקשרים ההתקפיים שלנו נהדרת, מצבת הקשרים האחרים שלנו דלילה ביותר, מי המחליף של ואלוורדה? ואל תגידו לו גולר ובילינהגאם, אין לנו אף תחליף.
מה שגם האם גולר יצליח כשחקן אמצע? האם זה משהו שאתה בטוח בו?
מה שהם ראו באנדריק זה עוד שחקן התקפה ברזילאי וזה האובססיה החדשה של פרז, הבנאדם גאון ללא ספק אבל גם הוא מתקבע על דברים שהורסים לקבוצה הרבה בהמשך…

אתה מתעלם מכך שאין אופציות בשוק. זובימנדי אם היה מגיע הוא פשרה מכיוון שהוא שחקן מאוד בינוני, רק שהוא יודע להזיז את הכדור נכון. זה לא מספיק. קרוס שעשה את זה פי כמה טוב מזובימנדי ובכללי היה שחקן יותר טכני ושלם ממנו חטף כאן ביקורות שיש לו חסרונות.

אין קשרים אחוריים טובים בשוק, זו לא בעיה רק שלנו.

עוד מוקדם לקבוע ונצטרך לראות עוד כמה משחקים כדי להבין יותר את התמונה המלאה, אבל עפ״י המשחק מול זלצבורג אפשר להבין את הכיוון שאליו הרוח נושבת מבחינת המערך שבו נשחק, מניח שנראה מעין הכלאה בין 4-3-3 ל3-4-3.

אני מוכרח לומר שעם המינוי של אלונסו הייתי נחרץ שאנחנו חייבים להחתים קשר בדמותו של קרוס, אבל ככל שמתקדם הקיץ אני לא בטוח שזה חייב לקרות. קודם כל כי האופציות הקיימות בשוק כרגע די בעייתיות. או שהולכים על שחקן בפרופיל גבוהה או שמחפשים פוטנציאל לעתיד.

באופציה הראשונה אני יכול לחשוב על רודרי או ויטיניה לצורך העניין, שזה אומר שנצטרך לפתוח את הכיס ולשלם דמי העברה של 90-100 מיליון, וזה עוד בהנחה שמוכנים להמר על רודרי שחוזר מפציעה קשה וסיטי תהיה מוכנה לוותר עליו לטובת הרענון שנדרש אצלם, או שאל חלאיפי החליט להשכין שלום במלחמה שלו מולנו.

באופציה השנייה כבר עלו שמות בתקשורת של שחקנים כמו אנג׳לו שטילר או זובימנדי, אבל אני לא בטוח עד כמה הם שדרוג על הקיים בסגל. ראינו כבר שאלונסו מריץ את גולר כקשר אמצע ואני בהחלט חושב שזה יכול ללכת לכיוון טוב, שווה לתת לזה צ׳אנס. כמובן שגולר צריך לעשות צעד קדימה בכמה אספקטים במשחק שלו ויכול מאוד להיות שתחת אלונסו זה יכול לקרות.

מעבר לזה חשוב גם להבין את התפקוד של טשואמני בשיטת משחק הזו. על סמך המשחק האחרון סביר להניח שיהיה לו תפקיד מרכזי במהלך העונה שכן הוא אמור להיות החוליה המקשרת בין המערכים. צריך גם להסתכל על מה יקרה במידה והוא יפצע.

בעיניי האופציה הנכונה היא להשתמש בהאוסן כבלם המרכזי שינווט את המשחק מאחורה ולהרכיב איתו את רודיגר ואסנסיו או מיליטאו בשלישיית בלמים, אבל הרבה מזה תלוי גם באיך תהיה ההתאוששות של מיליטאו ומה היכולת שהוא יציג.

מרגיש לי שהקיץ ייסגר עם רכישה של קאררס ופנינו יהיו מועדות לקראת הקיץ הבא, גם כדי לראות איך העונה תתפתח, אבל גם כדי לראות איזה אופציות יפתחו בפנינו (כמו למשל קונאטה שכבר מעכשיו מסומן כסוג של מטרה במידה ולא יחדש חוזה בליברפול).

ראיתי כל מיני שמועות שאני לא יודע כמה הן רציניות על עניין שלנו בקס סמית(kees smit),קשר בן 19 מאלקמאר,לא מכיר את השחקן אבל הוא נראה מעניין מאוד בסרטונים.
לאחרונה זכה עם הולנד באליפות אירופה עד גיל 19 והיה מהמצטיינים.

https://x.com/amorimsbestpal/status/1938281275468530148?s=46&t=R2lcA26gQA8WZ4TiG_SfKQ

ככל הנראה השמועות מגיעות מפה, חפד פרסם לפני כמה ימים ששמנו עין על ארבעה שחקנים צעירים שהולכים לעקוב אחריהם. בכל מקרה אלו לא שחקנים שיש מולם מומ, רק עוקבים אחריהם בשלב הזה.

אגב הכתבה נסגרה למנויי מארקה בלבד, אז רק אגיד שהשחקנים המדוברים הם:

• ניק וולטמדה משטוטגארט. בכל מקרה הדיבור הוא שהוא הולך לבאיירן לצערינו. כבר החלוץ הפותח של גרמניה, 1.98 מטר, טכני חזק מהיר וורסטילי.
  • מוסקרה מולנסיה. בלם שכנראה מיועד לספסל. מסיים בעונה הבאה חוזה וייתכן ויציעו לו חוזה לעונה שאחרי אם ירשים במהלך העונה הקרובה.
  • לוקבה מלייפציג. בלם טכני. יש לו חוזה לטווח הארוך והוא כבר בן 22 וחצי. הוזכר דיי הרבה בהקשר שלנו אבל תמיד כאופציה חלופית למקרה והתוכניות (האוסן לא יגיע) ידפקו.
  • קס סמית. השחקן שאותו אורי ציין. הוא בעל חוזה עד 2028 ועדיין צעיר. במועדון יעקבו אחריו בעונות הקרובות וישקלו אותו.

האס מצטרפים.
@SantiagoBernabeu אגב,אני טל😉

חח לך ולאורי יש כמעט את אותה תמונת פרופיל, זה מבלבל.

יש פרסום לפיו ניקו וויליאמס “איים” שאם לא בארסה- הוא יעבור לריאל, לרבות שריאל עצמה הביעה עניין, וזה כבר היה הטריגר להחלטה של בארסה לסגור את הרכישה שלו בהקדם. הוא היה באמת על הרדאר או שהכל תרגיל שלו ללחוץ על בארסה?

לחלוטין לא היה על הרדאר. היו שמועות מאוד מופרכות ולא אמינות שכנראה הגיעו מכיוון השחקן.

כן ממש חסר לנו עוד מישהו שידרוש לשחק בשמאל…

אני לא מבין איך סקאוטינג עובד. כאילו איך מגיעים למישהו מלאלקמאר שלא רואה את ליגת האלופוות במשקפת, ומגיעים למסקנה שהוא יוכל להצליח במדריד.

שוב פעם, אני לא מבקש שחקן הרכב ב 80 מליון, אני חושב שאנחנו צריכים עוד קשר כגיבוי מהספסל, שטילר ב 40 מיליון זה לא בקשה אסטרונומית, אם הוא מוכיח את עצמו הרווחת, אם לא אתה מוכר בהפסד של כמה מיליונים שזה לא סוף העולם.

*** בחיי שאני לא מבין על מה ההייפ סביב ניקו וויליאמס, שחקן בינוני במקסימים.

או שהוא לא מוכן לעזוב, כמו רוב השחקנים שאנחנו רוצים להפטר מהם, ואנחנו נאלצים להסתדר עם שחקן שאנחנו לא מרוצים ממנו. לאחר מכן אם היה נופל שחקן שבאמת היינו רוצים היינו נאלצים לוותר עליו כי כבר העמדה מכוסה.

צריך לסמוך על הצוות המקצועי. אם הוא באמת מציאה תסמוך עליהם שהיו נלחמים עליו.

נראה שחקן מוכשר מאוד. מעניין אם באמת ילכו עליו.

כמו שבארסה הביאה את אראוחו או את פרמין לופז מקבוצות שלא שמעת עליהן. או את פדרי מלאס פלמס ב’ .
יש אנשים שמתפרנסים מזה. הולכים לראות, שולחים דוחות ומקבלים כסף אם השחקן מתקבל לקבוצה גדולה יותר.
יש גם סקאוטרים ברמה של ילדים בני 12-13. משפחת מסי לא יכלה להרשות לעצמה טיסה מרוסאריו לברצלונה, בארסה מימנה את זה עוד לפני המבחנים לילד. איך השם של ילד מרוסאריו הגיע עד המשרדים של ברצלונה? מישהו ראה, המליץ, צילם, ושיכנע שזה שווה כמה אלפי דולרים לכרטיסי טיסה ושהיה במלון.

הזכיר לי את השרשור הזה:

שימשיך לספר לעצמו, לסוכנים שלו ולאנשי בארסה מה שהוא רוצה. בעולם האמיתי, בו יתרנו חיים - המציאות היא שגם השחקן אגף שמאל השלישי בטיבו בקבוצה שלנו, שכבר סומנה לו הדרך החוצה בגלל עודף שחקנים בעמדה - טוב ממנו ב-3 רמות.