דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: קרראס רשמי, רודריגו ובלם חדש על המוקד

יצא לי לצפות בכמה תקצירי משחק של קיס סמית ההולנדי ואני חושב שהוא יכול להיות רכש מצוין. יש לו טכניקה מצוינת, ראיית משחק טובה מאוד ודומיננטיות משמעותית במשחק. ניכר שהוא יכול לשחק בכמה וכמה עמדות בקישור.
אני מעריך שהוא לא יעלה יותר מדי. הימור שכדאי לקחת.

הדיבורים על מכירת רודריגו חזרו לכותרות.
ברגע שגם מסטנטואנו מגיע- לדעתי יש לנו מספיק שחקנים בהתקפה גם בלעדיו.
חוץ מזה אני מאוד סקרן לראות אותו מוביל קבוצה גדולה כשחקן יותר בולט בהיררכיה.
השאלה מבחינתי היא אם הכסף שיכנס מהמכירה ישמש לרכוש נוסף (מגן שמאלי? קשר?) או שכבר סיימנו עם הרכש וישתמשו בו כדי “לכסות” את ההוצאות שנעשו עד עכשיו.

עד כמה שאני מבין קרראס עדיין בתוכניות בלי קשר. הדיבור היחיד שהיה על מציאת מחליף בשבילו היה למצוא חלוץ 9 במקומו, אבל דובר על זה דיי מזמן, עוד לפני הרכישה של מסטה ובטח לפני הפריצה של GG.

כרגע השופרות של ריאל מדריד לא מדברים על מחליף אופציונאלי.

אל נאסר רוצים מאוד את רודריגו,רונאלדו בעצמו דוחף לזה מאוד ומוכנים לתת לו שכר מטורף.

יאללה לסחוט אותם.

Source: Microsoft support

זה כתב של סקיי צרפת,לא יודע מה רמת האמינות אבל זה לא איזה דיווח גנרי של חאפר.

ביקשתי מהצ׳אט שיכין לי רשימה של כתבים לפי רמת אמינות ולפי ליגות:

פיספס כמה אבל סה״כ לא רע.

לא הכרתי. טעות שלי. דיווח מעניין.

אם אכן רודריגו יעזוב אני מקווה מאוד שנישאר גם עם גונזאלו וגם עם אנדריק. אנחנו הולכים לשנה של המון משחקים כשבסופה מונדיאל. בחודשים הראשונים בלינגהאם לא יהיה איתנו. נניח וקמאבינגה יחליף אותו.
אנחנו נמצא את עצמנו עם ספסל של גונזאלו, ברהים, מסטנטואונו וסבאיוס בקישור ובהתקפה. דל מאוד. עוד פציעה אחת (סביר ביותר) ונמצא את עצמנו עם שמיכה קצרה מאוד.

אפשר להגיד שהחלוץ המחליף שלנו הוא בעצם גם מחליף לצד שמאל.
כי במידה ורוצים להחליף את ויני המהלך המתבקש הוא העברה של אמבפה לשמאל והכנסת חלוץ.

רודריגו הוא כביכול המחליף המושלם לצד שמאל אבל אני לא רואה סרט שבו הוא נשאר כשחקן ספסל.

הסיכום עם בנפיקה קרוב מאוד,קרראס יהיה שחקן ריאל.

יש סיכוי?!

איזו הקלה עם קרראס! בדרך כלל אני דיי פסימי עם שחקני רכש אבל הפעם האינסטינקט שלי אומר שהוא שחקן שהולך להיות וורלד קלאס בעתיד הקרוב מאוד. מקווה שלא להתאכזב אבל אני רגוע ומבסוט על החדשות האלה.

מוקדם יותר היום דווח שאנחנו לא מתכוונים להביא מחליף לרודריגו “במידה” ויעזוב.
כנראה שהקיץ הזה יסתיים עם טרנט האוסן מסטה וקרראס. מנגד מלבד רודריגו לא עזב אף שחקן מפתח, שלדעתי האישית זו מכירה נחוצה מאוד שתעזור לנו משמעותית באיזון הסגל. אם רוצים אפשר גם לצרף את GG לרשימת הרכש של הקיץ הזה, באיזשהו מובן הרווחנו אותו בטורניר הזה.

הקיץ הזה התעלה על הציפיות לטעמי. אמנם אני בינתיים לא סגור על הרכש של טרנט ומסטה, אבל למרות זאת לפחות טרנט שחקן בעל יכולות ייחודיות שאין מתאים מאלונסו להוציא ממנו את האיכויות שבו, והשני שחקן צעיר שיש לו עוד זמן להתפתח ולהוכיח למפקפקים בו את טעותם. הקיץ הזה התחיל עם פרסומים שיהיה קיץ שקט, שריאל “מתלבטת” האם להחתים בלם, וטרנט השחקן היחיד שהולך להגיע. באותו זמן מי לא היה חותם על קיץ שכזה?

לשם שינוי הקלישאה של שחקני סגל כשחקני רכש היא נכונה (בערך), יש שחקנים בסגל שסבלו מהיעדר השיטה ועדיין- הם חלומו של כל מאמן. כשהקבוצה מגנה בדחיסות ותוקפת בתבניות, הפיזיות והאינטנסיביות של שחקנים כמו קמאבינגה, ברהים ואפילו מנדי יכולות לבלוט לטובה.

כרגע זה כבר נראה די טוב ואנחנו משחקים בלי התקפה, פחות או יותר. בהנחה שמתישהו ויניסיוס יתחיל להראות כמו שחקן כדורגל, או לפחות יחזור להיות כינור שני, ובתקווה שקרארס הוא שידרוג על פראן ברמה ההגנתית ובעיקר ביכולת הנעת הכדור- יש כאן חומר לעונה טובה מאוד. הרבה זמן לא התרגשתי ככה לקראת משחקי הקבוצה.

בהנחה שקרראס אכן מגיע, יהיה מעניין לראות איך יהיה השילוב שלו לאורך העונה. אני באמת חושב שהיכולת שפראן גרסיה מציג בטורניר הזה היא לא הבלחה חד פעמית אלא מיצוי של היכולות שלו בצורה הרבה יותר טובה במערך החדש. לכן מעבר לתג המחיר שישולם על קאררס והחזרה שלו לקבוצה בה גדל, הוא יצטרך גם להתעלות ביכולת על פראן ולהרוויח את חולצת ההרכב על המגרש ולא כי הוא שחקן רכש חדש.

מעבר לזה, כשמנדי מתישהו יחזור לכשירות לפני הפציעה הבאה שלו, קשה לי לראות אותו נכנס למאבק משולש על העמדה הזאת, אבל אני לא בטוח שזה שולח אותו למעמקי הספסל. לדעתי הוא יכול לתת ערך מוסף כבלם שלישי במשחקים מסוימים.

אני מחבב את פראן וכפי שידעתי שהוא שווה יותר מהיכולת שהראה תחת אנצ’לוטי, אני יודע שהיכולת שהוא מראה במשחקים האחרונים היא הבלחה ובמזל הליקויים שלו לא בולטים.
הוא לא ממש מסוגל לקחת כדור לתוקף ב1 על 1, יש לו בעיה במיקום ובמשחק הגובה והכי חמור- הוא מוסר רע ולא יודע לכדרר, מה שהופך אותו למטרה קלה ללחץ. אפילו מנדי על אף היותו מוסר מזעזע ידע לשמור על כדורים עם הגוף ואפילו עם מעט דריבל.

בנוגע לצרפתי ארוך המצח, נכון להיום ולשיטה אני לא רואה איך הוא משתלב כמגן- הוא מוגבל מדי עם הכדור. אולי באמת כבלם שמאלי. צריך לזכור שהוא מתאושש מ(עוד) פציעה קשה והוא שחקן שמבוסס כמעט ב100% על אתלטיות.

אני אישית עד עכשיו לא מבין את הארכת החזוה של מנדי, אנצלוטי דפק אותנו חזק עם ההארכה הזו, צריך היה להעיף את השחקן הזה לאלף עזאזל.
אני לא חושב שהוא יכול לעזור כבלם, כי שם השלומאילות שלו תפגע בהנעת הכדור שלנו.

לא כל בלם צריך להיות פיקה, הבעיה בשנה שעברה הייתה שלא היה קשר שירד אחורה לקבל כדור והבלמים היו צריכים לנהל משחק. כרגע יש לך את טרנט, האוסן וגם טשואמני וגולר בתפקידים אחוריים יותר, זה די והותר מהבחינה הזו.
גם קרבאחל, מיליטאו ורודיגר לא איזה מוסרים בחסד או טכנים במיוחד ויש למנדי אפסייד פוטנציאלי כבלם במערך של 3 בהגנה; מגנים חלשים ממנו כמו דרמיאן, פבאר ואפילו דנילו עשו את המעבר בהצלחה גדולה.
יש לו חוזה לעוד 3 שנים ומצבת הבלמים במילא לא להיט גדול, אין רע בלנסות.

פרלאן מנדי לא שומר קרוב אף פעם וזה לא טוב כמגן ומעבר לכך, אולי אני קצת עושה לו עוול, אבל לדעתי יש לו קצת קטעים שהוא חולם, זכור לי בעיקר השער הראשון העונה בקלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו. ברצלונה תפסה אותנו בנבדל מיליון פעם בגלל תיאום מושלם ואילו מנדי פעם אחת נרדם ואכלנו אותה. עם דני קרבחאל כבלם הייתי יותר שקט כי הוא גם “שחקן ההגנה הפסימי” קצת דומה לנאצ’ו בעוד מנדי שאנן.
לא כל מגן שבולט במשחק ההגנה שלו בהכרח יהיה בלם טוב לדעתי, לא כולם יעברו את ההסבה בהצלחה כמו ליליאן טוראם (דוגמא טובה)

אני מניח שהאריכו לו את החוזה בתקווה למכור אותו בכל זאת לקבוצה באנגליה או למשהו בערב הסעודית וחששו לאבד אותו בחינם. אין לו חוזה של גלאקטיקו כמו דויד אלאבה. אני כמובן מאוד נגדו, מעצבן גם כמחליף. תעשו לבד את המתמטיקה של 201 הופעות בשש עונות במועדון. ואין שנה אחת שהוא לא החסיר לפחות חודשיים. זה עוד לפני הדיונים על גרוע עם הכדור או שחקן לחיץ וכדומה..

ייתכן שכמו רוב הקבוצה הוא גם היה במינימום יכולת בעונה האחרונה. אבל עם זאת אי אפשר להגיע למסקנות אחרי 4-5 משחקים טובים כשבכמה עונות לפני כן הוא נע בין רע לבינוני. ייתכן שהוא עם הרבה יותר מוטיבציה וגם חוסר הסדר תחת אנצ’לוטי הקשה עליו יותר מעל השאר, אבל שפתאום הוא יהפוך לשחקן טוב ומועיל רק כי החלפנו מאמן נשמע לי טוב מדיי. אבל זה אפשרי.

בנוגע להמשך הדיון שהתפתח פה, אני חושב שקרראס בעל יכולת הגנתית טובה משל מנדי, יש לו רגל שמאל מאוד איכותית, הוא רגוע ושקט עם הכדור ויכול לשחק במספר רחב של תפקודים. הוא יכול להיות ווינגר על הקו ולייצר בהתקפה, הוא יכול להיות פליימייקר והוא יכול להיות בלם. מעבר לכמה טוב הוא, הוא מתאים למספר תפקידים ונראה שזה הכיוון החדש של אלונסו.

ברגע שקרראס מגיע, עם כל הכבוד ליכולת המאוד מעודדת של פראן גרסיה, הוא נשלח לספסל.

אנחנו עדיין לא יודעים איך אלונסו תופס ממנדי. אנחנו יכולים להניח אבל אנחנו לא יודעים.

בתקשורת בספרד, לפני הטורניר, דיברו דווקא על ניסיון של קרבאחל כבלם. חוץ מעניין הגובה זה גם מסתדר לי יותר טוב מלנסות שם את מנדי.