בואו לאכול איתי

טוב, לנושא חדש והרבה יותר מעניין: המבורגרים.

תהרגו אותי אבל הארטבורגר של מוזס ז"ל (לא להתבלבל עם מוזס שופס שזה חיקוי עלוב) היה ההמבורגר הכי עקבי וטוב שאכלתי מעולם. ואכלתי הרבה (בארץ ובחו"ל). חבל ש-BBB הרגו את הרשת.

כיום אגב מספר אחד שלי זה המבורג ברחובות.

הארטבורגר ז"ל כבר עוד מעט 20 שנה אם החישוב שלי נכון, הזוי…
בעבר הפחות רחוק היה את ביסטרו גרינברג בצפון תל אביב אבל אני חושב שגם הוא כבר איננו.

בימינו אני אוסיף לרשימה את פריז-טקסס ואת ג’אגר מקרית אונו.

אם אתה רחובותי אני ממליץ על סטקיית 72 בפינת ה- “value for money” (ברור שמו ומו לוקח את כולם אבל לעמך זה נגיש פחות).
השאלה היא האם צריך גילוי נאות (משפחה וזה)?

המבורגר זה אוברייטד

מדד.

מתי מפגש פסגה?

אוברייטד בענק ומה שיותר גרוע זה שהוא גם אובר פרייסד ללא שום הצדקה.

חשבתי שאני היחיד שלא מבין על מה ההתלהבות מהדבר הזה.

זה נכון
אחת הסיבות שהוא נפוץ זה שהוא מודל כלכלי בר קיימא למסעדות. בשר מ 2-3 נתחים, רובם לא יקרים, שומן, לחם, ירק, רוטב ויאללה. זו עלות של כמה שקלים.

עם זאת כשזה טעים - אני מאד אוהב. הויטרינה עדיין סבבה, לא? והאמריקה בורגר גם בסדר. בנץ גם סבבה. מיטבר גם. לא אכלתי GDB ו M25, אם מישהו יודע לשפוך אור.

מה שאני ממש לא מתחבר אליו זה הטרנד של הסמאש.

גיליתי שאם אני רוצה המבורגר באמת טוב אני צריך ללכת לקצב, לבקש ממנו לעשות לי המבורגר לפי איך שאני אוהב, וכשמתחשק לי לאכול המבורגר אני מכין בעצמי. אני קונה בקבוע כמות (בדרך כלל 8), שם במקפיא, מפשיר אותם יום לפני במקרר ועושה אותם על מחבת ברזל.

בכללי אני אנטי לאכול בחוץ ואוכל שאני לא יודע מה שמו לי בו. את הסיבוס אני מנצל לשוברים לסופר.

להמבורגר יש בעיה. בשר טחון שנטחן מנתחים זולים צריך זמן בישול ארוך (בולונז, קציצות…). כדי שהמבורגר יהיה טוב צריך לעשות אותו מנתחים יקרים שלא צריכים בישול ארוך שמרכך אותם. לטחון אנטריקוט בשביל לאכול המבורגר זה פשע נגד האנושות. רוב ההמבורגרים שאכלתי סבלו מהבעיה הזו של בשר סיבי.

מי באמת טוחן אנטריקוט בשביל המבורגר… אף אחד לא עושה את זה ועדיין כולם אוהבים המבורגר.

אני לוקח שילוב של צוואר חזה וצלעות (2). מוסיף שומן. יוצא פצצה.

ועוד בעיה של המבורגר ‘‘לא איכותי’’ זה שצריך לשים עליו גבינה והמון רטבים כדי לא להרגיש את הבשר הזול ואז בעצם אוכלים המון תוספות כדי לכסות על חוסר טעם של הקציצה, ואז מה עשינו בעצם ? ועוד מבקשים על זה מחיר שערורייתי.
אם מוסיפים את הלחמנייה והצ’יפס שאי אפשר המבורגר בלי צ’יפס וזאת כבר ארוחה הכי גרועה שאפשר מבחינה תזונתית.

לא מכיר שטוחנים אנטריקוט להמבורגר, למה לעזאעזל טוחנים נתח שלא מתאים בשום צורה להמבורגר, הוא לא מספיק שומני וסיבי מידי.
לעשות המבורגר מאנטריקוט בעיני זה חוסר הבנה של שימוש בבשר

אני מכיר שרוב הקצביות והמסעדות משתמשות בשייטל, פיקניה (איזה בזבוז!) או באונטריב, חלק בסינטה.
המבורגר צריך בשר רזה שיכנס ביחס של 80-20 או 70-30 של בשר מול שומן.

המבורגר יכול להיות דבר טעים מאוד בעשייה נכונה, הוא לא יחליף בשבילי סטייק או צ’וריסו לעולם אבל לפעמים הוא שילוב טוב שבא יחסית בעבודה קלה יותר של צלייה.

מבחינה תזונתית זה סיפור אחר (בוא נגיד שהמבורגר ב 2 בלילה אחרי יציאה עם חברים זה משהו שהיום… פחות)

כמו שחנן כתב מספר 2 טוב בתור בסיס (אפשר להוסיף צוואר או שפונדרה לטעם). תשים בשר לא טוב יצא לך לא טוב אבל יש מלא מקומות שעושים מבשר סבבה

אם כבר המבורגר אז אפשר להפוך את זה למעניין. דרג את הבאים: בורגר ראנץ’, מקדונלדס, ברגר קינג.

ואל תגידו לי זה המבורגר זבל - לא מדובר באותו מאכל ואם יש ילדים אז אפילו תירוץ לא חסר.

המבורגר לרוב מורכב מערבוב של כמה נתחים.

פיקניה ושייטל נתחים רזים מאוד וקלים מאוד לייבוש יתר. המבורגר צריך אחוזי שומן גבוהים יותר.

מכסה אנטריקוט הוא פתרון יחסית זול ושומני.

צלעות (מספר 2) צריכים בישול ארוך מאוד כדי להתרכך. כנ"ל צוואר. כנ"ל חזה.

70-30 זה לא רזה בכלל זה מאוד שמן.

רוב ההמבורגרים מוסתרים היטב בעזרת תוספות. תנסו לאכול בכל המבורגריה ממוצעת את ההמבורגר עצמו ותראו כמה הבשר סיבי ויבש.

שכחת מקדייויד

אתה אילתי?
היה גם אחד בחיפה לדעתי

יש עדיין בחיפה (קאבר להימורים)

הכוונה לאונטריב לדעתי. אני פחות טוב במספרים

גם אונטריב צריך בישול ארוך