בואו לאכול איתי

בתור אחד שפחות אוהב בשר שומני, אני פאן בוי גדול של פילה. בעיניי הנתח ביי פאר הכי טעים שיש וכשהוא מבושל נכון זה מעדן לא מהעולם הזה.

אם אני מבין נכון אז הם מטגנים/צולים עם העצם ואז מפרידים את זה בהגשה. זה מה שהם עושים פה וזה גן עדן.

הצצה נדירה:

גם עליי זה נתח אהוב במיוחד! בארץ הוא משמש בעיקר לטחינה בגלל שהוא חלק מהפאלדה… בזבוז נוראי. היום כבר המון קצבים מכירים אותו.

אין שבוע שאני לא אוכל אחד כזה. בד"כ דווקא לא על האש אלא בתנור עם יין אורגנו ואחימולידו.

הפוך יצא לך…

סינטה = bife de chorizo
אנטריקוט = bife angosto

יש נתח אחד ששכחת = arañita (spider) (שקשה להשיג בארץ כי הוא מגיע מפרות מבוגרות יותר ובארץ יש פטיש לעגלים) שהוא סטייק ממש מגניב וטעים ועמוק.

ויש גם את הנתחים החדשים שהם לא ארגנטינאים אבל נחמדים מאוד: iron steak ו-denver cut

אני קונה את הבשר שלי בזובידאת אצל סמיר. קצבייה מטורפת שכבר שנים עובדת בלי הפסקה ועם תור ארוך. אין שם את הפנפון שיש בהמון קצביות בוטיק אבל יש שם בשר מאוד מאוד טעים ומחירים מאוד הוגנים.

שאלת המשך טכנית: האם זה לא יקר בצורה בלתי נתפסת לתחזק פלאו עם דברים שבאמת כיף לאכול? מעניינת אותי הפרופורציה, כמובן שבריאות / איכות חיים שוות תוספת בעלויות אבל עד רמה מסויימת. יש דברים שאתה מוותר עליהם כדי לאפשר את זה?

בישראל הפרוטאינים יקרים מאד והירקות זולים מאד. באירופה/ארה"ב זה די הפוך. בכמה יורואים אפשר לקנות נתח בשר מצויין אבל מלפפון באורך מטר וחצי שאין לו טעם עולה כמה שקלים טובים

מכיר את הנתחים שאמרת, אני פשוט רשמתי מה אני יותר משתמש מתוך הרגל גם

הספיידר יושב באגן ומלא שומן נתח ממש רך ומלא טעמים אבא שלי ממש אוהב להשתמש בו והוא אלוהים מבחינתי בבשר אבל כמו שאמרת יותר קשוח להשיג

דנבר קאט זה נתח מהכתף והוא יותר רזה אבל יש לו אחלה טעם

איירון סטייק זה נתח מאוד אנדרייטד בארץ, בארהב הוא אחד המוגשים בכל מסעדה ומזללה.
בגלל שיש לו רקמת חיבור גדולה באמצע שצריך להסיר (לבקש מהקצב) היו משתמשים בו הרבה לטחינה להמבורגרים או לתבשילים ארוכים.
לקח זמן להכניס אותו לרשימה והוא זול יחסית

כן, אבל ליאור גר בישראל (וקונה בשר בשטחים? לא שמעתי על זובידאת). זה תמיד היה נראה לי כמו אלמנט שיכול להקשות מאד על אורח חיים מהסוג הזה. למרות שתכלס, כשחושבים על זה, זה נכון בהרבה דיאטות.

לגבי המלפפונים - תעלומה של ממש… למה בכל כך הרבה מדינות זה נראה כמו אנקונדה ועם טעם של… מים עם מלפפון?

זה כמו עם דגים, הרבה מאד עניין של אופנות. דגים שפעם נחשבו לכאלה שאף אחד לא רוצה לאכול הם היום עם ביקוש גדול, סרדין למשל.

תהרוג אותי, אני מאמין שהבסיס צריך להיות ירקות, קטניות אגוזים וכאלה. על זה דגים (עוד לא התחלנו לדבר על פירות ים, אבל גם זה) ומעט בשר/חזיר/עוף. לכן מהבחינה הזו לי יותר קל בארץ. הדיבור על הנתחים מעניין אמנם, אבל אין לו שום קשר לכמות הבשר שאני באמת אוכל. מסכן ליאור.

המלפפונים האלה מבאסים ממש. אפשר להשיג מלפפונים נורמלים בשווקים ‘אקזוטים’, פה קוראים לזה מלפפון סיני. יש גם מיני מלפפונים שהם ממש טעימים אבל יקרים מאד. באמת תעלומה. מילא אם אלו היום רק גרמנים וסקנדינבים חסרי חוש טעם…

אני אוכל גם דברים זולים יותר כמו עוף (מת על עוף!) וחזיר וגם נתחים זולים יותר של בקר (בריסקט, כתף, פילה מדומה). מניח שזה יותר יקר מלאכול מה שקיבוצניקים אוכלים (סלט קוטג חביתה ולחם) אבל מה שבאמת יקר זה אוכל מוכן ומעובד. כשאוכלים רק חומרי גלם נראה לי שבשורה התחתונה זה לא כל כך יקר.

זובידאת זה צמוד לטבעון

אוכל מעובד הוא באופן עקרוני יותר זול, פה הבעיה.

אנחנו כמעט לא אוכלים מעובד אז יש מצב שאני טועה אבל סתם דוגמה: פעם ב כשאין זמן לבשל אנחנו מכינים לבנות שניצלים של מאמא עוף (עוף טוב לא אכיל). במחיר של חבילה אחת של 700 גרם אני יכול להכין קילו שניצל אמיתי.

מניח שיש מוצרים זולים יותר אבל זה כבר לא בגבולות האכיל אז אני לא מתייחס לזה כאל אוכל.

מי שיודע ויש לו זמן לבשל המעובד יוצא יותר יקר בלא מעט אחוזים.

מסכים ממש. לאכול אנטריקוט זה עינוי ממשי עם כל השומן. פילה זה נתח אלוהי.

אני אוהב דגים.
חוץ מסלמון , איפה אפשר לקנות דגים טובים באיזור השרון?
בסופרים הכל קפוא מסין עם 20 אחוז קרח - אני לא קונה.
או בקלה או נסיכת הנילוס שהם ממש לא טעימים. או דג באסה בקשת טעמים - לא טעים למרות שלא כשר.
או דגים ישראלים טריים אבל צריך לפרק אותם. ואם נותנים לעובד לפרק אותם יוצא שאני משלם המון כסף על מעט חומר.
עד לפני כמה חודשים היו מייבאים הליבוט קפוא מאלאסקה שהיה מעולה. אבל הפסיקו.
אני עכשיו קונה רק סלמון או אמנון קפוא מסין של תנובה. האמנון הזה לא טעים, אבל לפחות אין בו תוספות והוא לא לגמרי דיקט כמו מותגים אחרים.

פילה זה כמו יין לבן - אי אפשר להיכשל בו אבל אין לו עומק וטעם והוא נועד בהגדרה לנשים וזקנים.

אתה לוקח פה את המעובד הכי יקר, זו לא חוכמה. ככל שמזון מעובד יותר הוא בדרך כלל זול יותר

איזה שטויות ליאור. צהריים של יום שמשי אתה שותה אדום או לבן? ואל תגיד לי בירה

זה נכון שבישראל החמה לפעמים באמת אי אפשר לשתות יין אדום ולפעמים אני אכן אעדיף לבן. אבל בפעמים שאני אעדיף לבן אני פשוט אשתה קייפריניה…

שווה להתאמץ ולהכין סנגרייה קרה.

יין זה דוחה. הגיע הזמן שמישהו יגיד את זה. אעדיף בירה בכל יום של השבוע.

בירה זה בעייתי עם אוכל אבל… זה ממלא מידי.