אז אפשר להכין איזה קוקטיילים טעים. העיקר לא יין.
אני ברוב המקרים מעדיף לבן
אגב זה עובד גם עם לבן. תפוח/אגס, אפשר להוסיף נענע
אני מכין עם יין אדום, ברנדי או ג’ין תפוזים, תפוחים ואננס (האחרון ניסיתי בקובה והיה טיל) ונגיעה קינמון עם סוכר.
מושלם לעל האש
יש המון יינות דוחים זה נכון. צריך לדעת מה לשתות.
תודה!
לא אגיד שיין דוחה, אני יכול לשתות יין אדום ולהיות בסדר עם זה אבל כבחירה ראשונה אשתה בירה, עדיף כמה שיותר כהה כמו ג’ינס או מרפיס ואם בא לי קצת יותר אז ויסקי שתמיד יש בבית.
אני דווקא מעדיף בירות חיטה כמו ויינשטפן או פאולנר
פאולנר סבבה לי מהחיטה
ויינשטפן בהיר לי מידי לא מסוגל לשתות.
יכול לשתות גם מכבי או טובורג כהה
גולדסטאר לא יכול יותר די, הכמות גולדסטאר ששתיתי בצעירותי אני עדיין משתין את זה.
ואם יש קילמס אז קילמס
בירה vs יין (איכותי) זה כמו פיורנטינה vs לזניה: לכל אחד יש מקום וזמן.
בשר איכותי רק עם יין אדום.
גם פסטה עם Ragù הולך רק עם יין אדום.
פיצה עם בירה.
כדורגל גם בירה.
זה לא שודר לפני נאפולי - גנואה?
עדיין העדיף בירה
quién es?
בתור אחד לא אכלן גדול, כמו כן - חרדי האוכל כשר, איני שותף לרמת הדקויות בין הבשרים ורמת עשייתן.
עד שאבדתי אתכם בדיבור הנגוע על יין. אם אתם לא מבינים את הדקויות ביין ועד כמה הוא מרכיב חיוני לכל סעודה אז כנראה לא אכלתם אף פעם ארוחה בשרית כראוי. המשמעות של יין בסעודה היא עצומה כמו גם ההתאמה של סוג היין לארוחה.
בירה אמרתם לי…
שמח להיות החבר הפלצן.
הסיבה שהרבה אנשים לא אוהבים יין היא שבדרך כלל אנחנו שותים יינות זולים ומגעילים. אני לא אומר שיין טוב צריך להיות יקר מאוד אבל בואו נאמר שמתחת ל-80 שח יהיה קשה מאוד למצוא יין סביר לפחות בישראל.
1000% ליאור
יש יינות ב 60+ לא רעים. ואני עוד מדבר רק על הכשרים!!
בגדול, כדי לאהוב ולהבין ביין צריך לטעום והרבה. לא רק זה, יש יינות זולים יחסית (80+ נניח) שבטעימה עיוורת יעבדו לך יותר טוב, מאשר יינות יקרים יותר.
רק בשביל זה צריך להיות מספיק כן ולא לחפש פלצנות בכוח. מותר לאהוב יין פושט ולא חייבים להתלהב מיין יקר שהרבה פעמים פשוט לא שווה את המחיר.
אני חושב שביין המושג vfm (value for many) הכי נפוץ בין החובבים.
וליאור,
אל תשתה יינות מגעילים. יש פשוט מנעד עצום של יינות השווים לכל נפש. ההתפתחות ב 20 שנה האחרונות של עולם היין בארץ היא מטורפת.
אני עד לזה.
שתיתי בצבא את היין הראשון שלי וזה היה היין הפטישים של הקידוש של שישי… דפק לי את הראש לשבוע שלם (בקטע גרוע) ומאז בערך 10 שנים אחרי לא הסכמתי לשתות יותר יין בחיים. רק ששתיתי יין איכותי הבנתי את זה…
לא צריך יין יקר. שתיתי יין מדהים ב10 או 20 יורו. גם בפחות.
נכון. יש יינות ב60 שאני לגמרי אשתה באיזה אסאדיטו נחמד. פשוט הם בד"כ יינות בלי עומק. יינות קלילים ודלילים. אני לא סנוב. הייתי מעשן נובלס ועד היום אעדיף כמעט תמיד גולדסטאר (אלא אם יש פאולנר או יין). אבל יינות טובים באמת אין במחיר הזה. פלצנים אמיתיים יגידו שגם ב100 לא תמצא יין טוב. מה שכן חשוב לציין שגם ב80 וב100 וב150 רוב היינות לא טעימים.
כן אבל בישראל זה לא ככה לצערי