דעה לא פופולארית

הסיבה היא שהעולם מאוד השתנה בעשור האחרון, אבל הכדורגל נשאר מאוחר. אם פעם משחקים היו 90 דקות נטולות סמארטפון, אז אפילו במשחקים טובים השנה אני עם הפלאפון פתוח על הצ’אט כדי שאוכל לקשקש על המשחק.

וזה עוד שנה טובה. בשנים קודמות הייתי 90 דקות בפלאפון, ומציץ כשהשדרן צועק בחוסר פרופורציה. אם פעם רוב הילדים (בעולם, לאו דווקא בישראל) היו צופים בכדורגל, כיום בקרב הדור הצעיר הם הפכו להיות מיעוט. כדורגל הוא משחק של מצב בכמה דקות ומעט מאוד שערים פר משחק, וילדים היום מחפשים את האינסטנט.

פיקה התייחס לזה, ובגלל זה הוא פתח את הקינגס ליג שלו, שהיא מאוד פופולרית בקרב הגיל הצעיר.

בחיים לא חשבתי שאקשר ככה למישהו והוא קצת מעצבן בהתחלה ומונע ממך הנאות, אבל היום אני חולה על הויני הזה

אני חושב שאחת הבעיות הגדולות היום היא ריבוי המשחקים, וריבוי המשחקים חסרי המשמעות בפרט.
תנו לי משחק פעם בשבוע לצפות לו. במקום זה משחקים כל 3 ימים ומנפיצים דברים כמו מונדיאל קבוצות וליגת האומות שמעניינים את אף אחד בערך, אבל גוררים פציעות וגוררים לוז רצחני.

חייב לומר שעצרתי הכל בבוקר עכשיו כדי “להתייחס” לפוסט שלך, גם אני מרגיש ככה. לטעמי בגדול מושפע מכך שזו עונה מאוד מאכזבת של ריאל מדריד, מדבר עליי, אני סובל מאוד כאוהד. קרלו אנצ’לוטי, התוצאות, בעיקר הכדורגל הדל. לא הייתה עונה עם ציפייה כל כך גדולה ואכזבה כל כך גדולה וגם ברמת השחקנים. פעם עם זה שראול היה בהרכב היה גורם לי לשכוח, כילד אתה אוהד בצורה אחרת.

אצלי, זה גם קשור ל-7/10, כעת רק ריאל מדריד מעניינת אותי באמת, בשאר הזמן, נניח אפילו כשהיה מנצ’סטר סיטי-ארסנל שזה אחלה משחק לאוהד הנייטראלי - העברתי לחדשות, חיפשתי אם יש בשורה על החטופים, אני מעדיף לראות תוכניות תחקירים וכדומה.

עוד סיבה היא שאולי המינון אצלי גבוה-גבוה-גבוה מדי, אני בורח לשם כשדברים משתבשים לי ברמה האישית - נכנס למוד כתיבה על ריאל מדריד, לצערי זה קורה הרבה, וזה קשה ש-70% מהיום שלך זה כדורגל.

נקודה נוספת היא כן שינוי שהמשחק עובר, ראיתי אתמול קצת תקצירים של ריאל מדריד של פעם. אולי הגלאקטיקוס היו מפסידים לריאל מדריד הזו ועדיין. ראיתי את העקבים של זינדין זידאן, הספרינטים של רוברטו קרלוס, לואיס פיגו מכדרר ומרים כדור גדול בכנף, רונאלדו מעלים את הבלם בין הרגליים ועוד. כעת זה מרגיש לי שהרוב זה יותר רובוטי.

אולי אני מותש מכל מיני דברים “קטנים” שעוברים עליי, ודבר נוסף הוא שמצאתי את עצמי אוהב פחות גם דברים שמאוד-מאוד אהבתי. החדר כושר, הללכת לים, לשבת במיזרקה ולהוציא מחברת פעם היה עושה לי טוב - ולא. כשדיברתי על זה עם ידידה היא אמרה לי “זה בסדר דור, דור של גיל 30 זה לא דור של בן 25, וזה בסדר”. יעני זה לאו דווקא שאתה מזדקן, אתה מחפש ריגוש חדש.

אני עדיין לא קובע אף דייט על משחק - רווק לצערי והמסע נמשך - לא מספר את הסיבה, בטח לא בהתחלה, מניח שגם לצד השני יש משהו חשוב שהוא לא יוותר עליו בדייט ראשון, זה בסדר. אני חושב שפעם כתבתי לכם בקפיטריה כשקיבלתי ברקס מאיזו מישהי ממש יפה והיה לי באסה - זה היה הדייט השני איתה, ממש רציתי אותה, אז הקרבתי איזה משחק ליגה זוטר של ריאל מדריד. ככה חשבתי. בסוף הדייט היה פחות וואו, רמזה שהיא חותכת, יחד עם הנסיעות - הבאתי אותה מרמת גן לתל אביב וכדומה, זה לקח שעתיים. ראיתי שאם אני נוסע מהר אז אני מספיק להגיע למשחק, איחרתי בשבע דקות. אמרתי שאולי זה מסר…

רק מניח את זה כאן

ממש התפרצת לדלת פתוחה… מרגיש הרגשה זהה.

בכלל בחיי אני אדם אמוציונלי מאוד, ומשהו בי פשוט נכבה בכל הנוגע לספורט. זה לא שאני לא עוקב, להיפך, אני עוקב אחרי הרבה יותר ענפים ומבין יותר טוב, אבל החיבור האישי הזה הגורם לי לחגוג בניצחונות ולהתבאס בהפסדים כבר כמעט לא קיים אצלי. אולי שבארסה תהיה בגמר ליגת האלופות שוב. ולא, לא התחתנתי ואין לי ילדים.

אני תוהה האם זה סוף הנערות תקופת התום הזו שרק ספורט היה לי בראש או שזה באמת הכדורגל שירד קסמו מאז שרונאלדיניו ויתר תלמידיו פחות באופנה, או פדרר שפרש וגרם לי להתעייף מטניס אחרי משחקון אחד, או אליפויות הNBA שנהיו באופן מציק תחרויות סטטיסטיקה, ובירוליג מכבי תל אביב שכבר לא עומדת בקצב של אירופה, בפורמולה אליפויות משעממות של ורסטאפן, או אפילו פרישתו של טום בריידי.

עוקב מלא, צופה ברצף משחקים שלמים - כמעט ולא.
למעט ימי ראשון ופוטבול בהם אני עדיין יושב ל 3-4 שעות ברצף (וגם זה כולה 5 חודשים בשנה).

הקטע עם לחוות הכל עם המצב ועם ילדים שזה נותן לך מקום קטן לאסקפיזם. בכנות, לאחרונה התחלתי גם לראות אולפן אלופות בכיף שלא עשיתי את זה מאז תקופת מודי בראון ז"ל העליזה. כרגע, אני רק מנסה לתת לזה מקום של אסקפיזם. לא מנתח, לא ממש חופר בזה, מקסימום חוקר פציעות עם יש, אבל בעיקר סתם מנקה את הראש בסוף היום באמצע שבוע.

מה שכן, זה כבר לא יהיה חלק כל כך מרכזי בחיי כמו בעבר, אולי עד שהילד שלי יתחיל להתעניין יותר ויגרור אותי עם ההתלהבות שלו, כמו שעשיתי לאבא שלי. מעגל החיים שכזה.

אני טוטאלי ריאל מדריד ורק מחכה לזמן שיהיה משהו יותר חשוב והשש בבוקר שלא לא יהיה לקום, לשתות קפה ואמנם לעשות את זה בכיף לקרוא את כל מעללי בתקשורת ולעדכן חדשות וטורי דיעה, אלא…

בכל מקרה אני באמת מאמין שהכל בחיים עניין של סדר עדיפויות וזה טוב שהאהבה לדברים משתנה מבחינת הגודל והזמן, זה לא צריך להיות קיצוני מאוד-מאוד השינוי, מ-100 לאפס כמובן וגם לא מ-90 ל-20. אני באמת מניח שגם כאבא גאה ומבסוט או אפילו נתחיל שלב קודם לכן כגבר נשוי - יש זמן לעצמך, יש זמן לעשות את התחביבים שלך, אם זה לשחק כדורגל עם חברים פעם בשבוע, לשבת עם מישהו, לדבר בטלפון אפילו שעה בערב פעם אחת אם צריך.

אני קצת סוטה מהדיון - כרגיל - אבל כאילו אחת לתקופה למרות כל זלילת ליגת האלופות שלנו - אני רואה משחקים של ריאל של 2003 ואומר ‘הלוואי תן לי שבוע אחד לחזור אחורה לשם’ עם השחקנים האלה: עם ראול, עם פיגו, עם זידאן. עם הפועל תל אביב קבוצתי בארץ…

@Cockroach_Crazy, זה משעשע לגביי אתה יודע? כי בדרך כלל ילדים, אפילו נערים, מתנהגים בצורה מסוימת, “מתבגרים” וכן אלה, האדישות גוברת עם השנים או נקרא לזה אחרת - הרגש דועך. אצלי זה החמיר. אם זה לחץ לפני משחק גדול של ריאל מדריד או האמוציות שלי לגבי בחורות ודברים שקורים עם החברים שלי. זו שאלה וגם מעמסה. אצלי המצב החמיר. אפילו עם השותפות לדירה שפשוט לא מסתדרים, אחת שאלה אותי מה יש ואמרה בוא נדבר על זה ואמרתי לה שכרגע לו.

טוב אז לצערי כבר מתחיל להתגבש קונצנזוס שצדקתי, כן? או שצריך לחכות עוד קצת כדי שייגמרו הספקות לחלוטין?

אם ויניסיוס היה נותן עונה כמו העונה הקודמת, או העונות הקודמות, ואמפבה היה נותן מספרים ויכולות טובים יותר, הייתי מבין על מה אתה מדבר.
בינתיים ויניסיוס עם עונה חלשה מאוד במושגים שלו ואני חושב שאפשר לספור על יד אחת את כמות המשחקים הטובים שהיו לאמבפה העונה, ואפילו לא נצטרך את כל האצבעות.

אני יודע ששלושער מול סיטי נראה לאוהד הממוצע משהו וואו אבל אנחנו פה מעל הממוצע ויודעים מה סיטי שווה העונה.

לא פוסל את ההישג שלו, השלושער בהחלט לזכותו, אבל לא הייתי ממהר להסיק מכאן שהוא בעונה טובה או שחקן טוב יותר מויניסיוס.

הוא שחקן טוב מויניסיוס ולו רק בגלל העקביות. מספר המשחקים הטובים שלו העונה פחות רלוונטי כשהוא כובש בקצב כזה. ויניסיוס לא יכול להגיע לעקביות כזו גם אם בפיק של שניהם ויני יותר נפיץ.

אני לא מבין בכלל על מה הדיבור. אמבפה בעונה סבירה נותן 35-40 גולים (אף אחד הרי לא יטען שאמבפה כרגע בעונת שיא, נכון?), ויניסיוס בשיא של השיא שלו נותן 25 גולים. ושניהם משחקים בעמדות די דומות על המגרש, ובאותו הגיל בערך, כן?

אמבפה שחקן טוב יותר בפער. אני מודה שפתיחת העונה קצת בילבלה גם אותי, אבל הם בכלל לא באותה הסקאלה.

יש לויניסיוס את הדריבל על המקום שיש למעט מאוד שחקנים בעולם, הבעיה שזה בערך מה שיש לו. אמבפה הרבה פחות דריבליסט (למרות הדריבל בשטח פתוח שם הוא נשען על המהירות ועל הכוח המתפרץ שלו) אבל שלם בערך בכל שאר הדברים ביחס לויניסיוס.

כמו שאסף אמר - זה לא קרוב

בכלל, איזה שחקן שמגיע מול השער והסיכוי שתצא לו דרדלה מביכה הוא סיכוי לא מבוטל בכלל, יכול להחשב לשחקן הטוב בעולם? את הרף שלי זה לא עובר.

הטענות שלכם אולי נכונות רק שהן לא הדיון.
אסף טוען שהטענות האלה מוכחות ממה שראינו העונה עד עכשיו.
אני טוען שמהעונה הזאת אי אפשר להוכיח את זה.

ההשוואה לא מופרכת בעונה שויני ברמה של כדור הזהב ומביא תארים בריאל מדריד (לדעתי הוא כבש כמעט בכל משחק נוקאאוט), בזמן שאמבפה כובש נגד קבוצות שהחלוץ שלהם מפטם אווזים לפרנסתו.

במבחן העין ברור שאמבפה יותר נקי אבל על ויני אומרים ‘עושה מה שהוא רוצה’ וכו’…

כל עוד אמבפה יציג כאן מספרים של רונאלדו אז זה הוא. אם ויני יתקרב אליו אבל ימשיך לזרוח במבחן העין - יש דיון.

מבחן העין יכול גם לעבוד נגד ויני - חוסר יציבות, חוסר שקט והתעסקות בשטויות, עצלנות וכו’. אתמול אמבפה עבד הרבה יותר ממנו.

ככל הנראה “השנה” הזו או תשעה חודשים של החלק השני של העונה שעברה ועד לתחילת העונה הזו - כשבפריז סן ז’רמן מנסים לעשות לקיליאן אמבפה את המוות בגלל שהוא הולך לעזוב, ו-ויניסיוס ג’וניור הציג כדורגל יוצא דופן ולדעתי היה סופר-מכריע בדרך לזכייה בליגת האלופות (גם המספרים וגם הגומלין נגד באיירן מינכן שם אין לו גול או בישול) - היוותה את התקופה בה שניהם היו בנקודות קיצון ובפער הגדול ביותר ביכולת שלהם לטובת ויני וזה לא יחזור.

אסף טען באופן כללי שלא ראינו מספיק את קיליאן בפריז וכשנראה אותו באופן קבוע בריאל כולנו נבין מי הטופ דוג. לדעתי הוא צדק, ואם העונה הזו לא מספיקה אז נמתין עוד קצת. זה ילך ויהיה יותר ויותר ברור.

מבחינתי אפילו רודריגו שחקן טוב מויניסיוס ואם היה רץ באגף שמאל באופן קבוע כולנו היינו רואים את זה.

אפילו ג’וד התראיין אחרי המשחק אתמול ואמר שרודריגו הוא אנדרייטד מוחלט והשחקן הכי מוכשר בסגל.

ויניסיוס נהנה מ-PR מצוינים ואין לי מושג איך בכלל אפשר לתת לדבר כזה כדור זהב. לא הגיוני פשוט.

אין קשר בין שחקן טוב יותר או פחות לבין כדור הזהב. לויני על העונה הקודמת הגיע כדור הזהב, ואני לא נכנס לדיון על רודרי או ויני, אלא באופן כללי על המועמדות.

בקשר למי שחקן טוב יותר, בעיניי אין עורערין. אמבפה הוא פוטנציאל רונאלדו בכמויות שערים.