2024- מי הכדורגלן הטוב בעולם?

חלקית מסכעם איתך, אבל אני חושב שיש תחליפים טובים לאמבפה בשמאל. אחרי רודרי יש די בור. אין באמת קשר אחורי שייתן לך מה שרודרי נותן.

אנדו, יפני חביב בגיל 32 שזאת עונתו הראשונה בקבוצה גדולה מוביל את טבלת הפרמיירליג ונותן עונה לא פחות טובה מרודרי בעמדת בקשר האחורי.

לא הבנת איך זה עובד.
כל שחקן שמשחק בקבוצה של פפ הוא אוטומטית השחקן הכי טוב בעולם, וכל שחקן שפפ מאמן הוא השחקן הכי טוב בעולם רק כי פפ מאמן אותו, אחרת הוא לא היה שווה כלום.

קוראים לזה ‘הפרדוקס של פפ’.

לא אמרת את זה עכשיו. בבקשה שלא. אנדו חביב והכל אבל הוא לא רודרי.

העונה הוא מצויין, במשחק האחרון בין ליברפול וסיטי היה יותר טוב.
לא אומר שאנדו שחקן יותר טוב רק שהוא נותן עונה יותר טובה, תגובה לזה שאמר שאפשר להחליף את אמבפה אבל לא את רודרי

Bitch Please … אתם מדברים על השחקן הטוב בעולם ויש רק אחד שזכה בהכל.

ובנימה רצינית יותר, דה בריינה כשהוא לא פציע הוא הטוב מכולם.
אמבפה מוכיח את זה ברמות הגבוהות והמעבר לריאל רק יהפוך אותו ליותר אגו מניאק מפלצתי.
על הנייר יש לו לטעמי יכולות להפוך יותר למשהו היסטורי מהפרחק הנורווגי.

בנושא רודרי אני חושב שהוא עשה קפיצת מדרגה משוגעת בשנה וחצי האחרונות והוא כיום לטעמי אולי הקשר האחורי הטוב בעולם, גג טופ 2.
זה עדיין לא שם אותו טופ 5 עולמי לא בטוח שגם טופ 10.

מי הפך את רודרי לקשר הטוב בעולם?

חד משמעית. כמו שנתי אמר, הוא השחקן היחיד שאין לו תחליף כרגע בהרכב ה-11 הטובים בעולם. אפילו לא מישהו שיתן חצי ממה שהוא נותן.

או שפפ פשוט יודע לקחת שחקנים טובים ולהפוך אותם להכי טובים. מוזר לך שהמאמן הטוב בהיסטוריה מצליח לעשות את זה?

בכל אופן - דה בריינה, ולא רודרי, הוא השחקן הטוב בעולם לדעתי. זה כבר כמה שנים ככה, והוא פשוט לא זוכה להכרה שהוא ראוי לה. רודרי איפשהו שם בטופ 3-5, אבל הוא היחיד שאין לו תחליף.

אז או שדה בריינה לא קשר, או שרודרי יותר טוב מדה בריינה, או שאתה פשוט כבר לא יודע איך להעיף טייטלים בלי אבחנה. מזכיר לי שאז לא ידעתם כבר איך לחלק טייטלים לשחקני ברצלונה אז אמרתם שמסי הכי טוב בעולם ואינייסטה הכי טוב בברצלונה.

אבל רודרי שחקן אדיר, אינספק. בלעדיו ראינו מה סיטי שווה :wink:

אותה שאלה על פדה

אני לא חושב שפדה הפך את רודרי לקשר הטוב בעולם.

שחקן גדול המניאק, כנראה הקיצוני הכי טוב שהיה בישראל אחרי וואקמה שבשיאו לגמרי היה מועמד לטייטל של הטוב בעולם :slight_smile:

וברצינות, די מתחבר לתיאוריית הואקום שלך בעידן שאחרי מסי (ורונאלדו). לכן הדיון מעניין בעיניי, אני כן חושב שאמבפה כן טוב יותר מכולם, פשוט התרגלנו שהשחקן הכי טוב בעולם הוא גם מבקיע הכי הרבה, גם הדריבליסט הכי טוב וגם הפליימייקר הכי טוב.

קשה להתווכח עם טענה שדה בריינה טוב מאמבפה או להיפך כי מדובר באשפים כל אחד בתפקידו, אף אחד מהם לא טוב ״בהכל״ ולכן הדיון אפילו מעניין יותר בדרך שכל אחד רואה את המשחק.

אני כל כך מסכים עם ההודעה הזאת ובהקשר הזה גם ממש ירד לי מהלאנד בתקופה האחרונה.
הוא שחקן עם איכויות כיבוש ברמה סופר גבוהה אבל כשהקבוצה שלו לא יכולה להשתמש באיכויות האלו התרומה שלו כמעט אפסית, ויחד עם זאת אין לו איכויות אחרות כדי לעזור לקבוצה שלו לשלוט במשחק יותר טוב. נכון לכל ‘9’ שהם “פואצ’רים” קלאסיים.

גם ההתייחסות שלך לרונאלדו יושבת בול על דברים שחשבתי לעצמי לאחרונה, כמו איפה הוא היה ממוקם בכדורגל של היום. עם דריבל כמו שלו אין מצב שהיו דוחפים אותו בין הבלמים בגלל שהוא ‘9’. סביר להניח שבדומה לאמבפה הוא היה משחק יותר בכנף שמאל משם היה אפשר לנצל אותו בצורה המקסימלית או כ-‘9 מזויף’ סטייל בנזמה/גבריאל ז’סוס.

ולגבי הדיון עצמו, ובדומה למה שנכתב בהודעה הזו, השחקן הכי טוב תמיד יהיה זה שמסוגל להשפיע על שטף המשחק וגם לאיים על השער בלי צורך מעזרה של חברים. שחקנים שמסוגלים לקבל את הכדור ולגרום לדברים לקרות.
לא סתם מספרי ‘10’ או חלוצים נסוגים תמיד היו השחקנים הכי נחשקים.

לי זה לא ממש מפריע שאמבפה משחק בליגה הצרפתית כדי לבחור בו כי האיכויות שלו ברורות לעין. זה שהוא משחק עם המורשת שלו זה כבר עניין אחר, אבל אין לי שום ספק לגבי מגוון האיכויות שלו והרמה שלהן בתור כדורגלן.
הבאים בתור זה סלאח ו-ויניסיוס. דה בריינה.
ופה אני מתחבר לדברים שנאמרו לגבי רודרי ואני מוסיף את ברנרדו סילבה המדהים, בלינגהאם, בארלה, גונדואן, קרוס, רייס.
שחקנים שמסוגלים לשחק בלא מעט איזורים משפיעים על המגרש, ולשלוט במשחק. הם השחקנים שצריכים להיות הכי מגוונים כדי לתרום בכמה וכמה שלבים של המשחק.
אבל הם כן תמיד יהיו בחיסרון מול אלה שמסוגלים לנצח את המשחק לבד.

אני קצת מבולבל מההודעה הזאת והתמיכה בה. זה באמת לא הגיוני שיש שחקנים עם פוטנציאל שהפכו לוורלד קלאס בזכות מאמן טוב? חסר מאמנים שעשו ההפך עם שחקנים טובים?

שחקן זה לא חפץ, או שהוא עושה את העבודה או שלא. שחקנים אפשר להרוויח ולהוציא מהם יותר.

רונאלדו-פנומנו, השחקן עם שתי הבירכיים כן? היה יכול לשחק חלוץ אבל לא את ה-‘9’ אלא את ‘החלוץ האחורי’ יותר שהיה בעבר בכדורגל. נניח תיירי הנרי או משהו כזה. לא חושב שהוא היה מוצב בכנף. לגבי ארלינג הולאנד - זו עדיין רק עונה שנייה שלו בקבוצת טופ עם כמה שהיא מפלצתית ויש דברים שהוא ישפר גם במשחק עצמו. הוא לא ייתן איזה כדור עומק מדהים ככל הנראה או יעבור שלושה שחקנים בדריבל, זה נכון. אני כן רואה אצלו הרבה פעמים שחרור כדור נכון וכן משחק קבוצתי. גם בדרך כלל הוא ינצח את הבלם באחוזים גבוהים מאוד וזה גם כן משמעותי. הוא כאילו “בסגנון פיליפו אינזאגי” אבל לא אינזאגי.

1 אמבפה

2 ויניסיוס

3 בלינגהם

4 הלאנד

5 פודן

ספר לי שאתה רואה כדורגל בויקיפדיה מבלי לספר לי שאתה רואה כדורגל בויקיפדיה :smiley:

צחוקים
בוא תספר לנו מה דעתך בענין

1. רודרי
  2. בלינגהאם
  3. האלנד
  4. דה בריינה
  5. פודן

אישית, אני חושב שויניסיוס הוא השחקן הכי אוברייטד בכדורגל. אם הייתי ריאל, הייתי מוכר אותו לאיזה צ’לסי ב-150 מיליון ומביא בכסף הזה מגנים וקשר 50-50 מניע כדור.

הכנסתי את אמבפה, אבל כמישהו שהיה רוב הקריירה בליגה הצרפתית הלא רלוונטית, הוא עדיין בגדר סימן שאלה מבחינתי.

בלינגהאם לעומת זאת. וואו, שחק מפחיד.

אמבפה לא בחמישיה. שימו את מי שאתם רוצים שם. זה גניבת אחת גדולה שאמבפה בכושרי הנוכחי הוא בין החמש טובים.

אולי בפוטניאל הוא בין חמש. אבל שמים לפי מה שקורה עכשיו.

דרך אגב פודן הוא חמש הטובים כמו שאולמו שייך לכדור הזהב (כן הוא תכלס נבחר להיות מועמד שם)

שכנעת אותי, מתקן לפודן (: