הדיון של ויניסיוס: כדור הזהב אבד - ינסה בשנה הבאה

למה? אם כבר להפך. בעולם בו אין קריטריונים ברורים, להחליט שמי שצריך לקבל את פרס השחקן הטוב בעולם בעונה החולפת הוא זה שזכה בהכי הרבה תארים קבוצתיים זה קריטריון די מטופש. זה גם הופך את התואר הזה למיותר לחלוטין כי הוא כמעט ונקבע מראש.

בעיניי, זה בסדר שאין קריטריונים. זה פרס השחקן הטוב ביותר, ובהגדרה מדובר בתואר סובייקטיבי. יתכבדו נא אנשי המקצוע ויצביעו, ומי שזוכה זוכה. אני האמת חושב שהשיטה הנוכחית עובדת לא רע בכלל ואני לא רואה בעיה גדולה באיך שזה מתנהל.

כל זה, בתנאי שזה לא נכון (אם זה כן נכון כמובן שזה שערורייה):

סתכלו דעתי ידועה וכתבתי למעלה שויני היה צריך לקבל את הפרס (למרות החיבה הברורה שלי לרודרי וק.א). אבל כמו שבלאנקו אמר אני בפוזיציה ואני מאוד ישקר אם אני יכתוב פה שאני מזיל דמעה…

בלי קשר אם זה צודק או לא חכם או כן. ריאל מדריד צריכה להזהר מלהשפיל את אופ"א.

לא תצאו טוב מזה.

את דעתי על רודרי כתבתי כבר.
אם לא ויניסוס, זה שבלינגהאם לא זוכה תמוה מבחינתי אפילו יותר.

או לפחות לפחות מסי…

זה בדיוק מה שקרה.

מזכיר לי את הזכייה של מסי בכדור הזהב ב-2021 שכל אנשי ״רק לא מסי״ התחלקו בין לבנדובסקי לבין ההנפצה של ז׳ורז׳יניו והארגנטינאי צחק אחרון.

מתחבר לקו של דוד וטיטי, הפרס מושפע מאוד מטעם אישי וויניסיוס לא מספיק אהוב ולא רוצים לפרגן לו, ועדיין אם הנציגות שלו כשחקן המוביל של ריאל מדריד הייתה יותר חד משמעית הוא גם היה זוכה (על חשבון הקולות שג׳וד קיבל).

צריך לומר ביושר שהדומיננטיות שלו בריאל הייתה נוכחת מאוד אבל לא מדגדגת את המספרים וההשפעה של רונאלדו, מסי ובנזמה בעונותיהם בריאל/בארסה שאז לא היה ספק מי הנציג הבכיר של המועדונים.

אומנם הוא לא היה הכי דומיננטי בברצלונה, אבל סואררז מעולם לא נלקח בחשבון בבחירת שחקנים לכדור הזהב כי האופי שלו תמיד היה בעייתי והנשיכה הכתימה לו את הקריירה עד סופה. הפרסים האינדיבידואליים היחידים שיכל לזכות בהם הם מלכות שערים כי זה בגדול תלוי רק בפרמטרים ברורים.

ויני נראה כמו הבחירה הספורטיבית הכי הגיונית, בטח כשהתחרות לא הייתה כזאת רצינית ברמה האינדיבידואלית, אבל האנטגוניזם שהוא יצר גבה איתו מחיר כמו שטיטי ציין.

מעניין לראות אם הוא ילך full retard על להיות ילד חרא, או שהוא ינסה לעשות שינוי הלאה בתדמית שלו. ההתנהגות של המועדון סביבו לא מעודדת את האופציה השנייה.

You never go full retard!

הייתי חייב.

ויניסיוס לא התחרה על כדור הזהב עם רונאלדו/מסי, הוא התחרה עם השחקנים הפעילים בהווה.

שחקן השנה בליגת האלופות היה ויניסיוס.
שחקן השנה בליגה הספרדית היה ג’וד.
שחקן השנה בליגה האנגלית היה פודן.
שחקן הטורניר ביורו היה רודרי.

אם הפרס הוא אובייקטיבי זה היה כנראה סדר הזוכים.
בהינתן שחלק המצביעים הם נדב יעקובים, זה לא ממש משנה מה עשית במשך עונה שלמה.

נותר רק לקוות שזה יגרום לו להתחיל לשחק במטרה לזכות עבור העונה (שאין טורניר נבחרות) ולא יגרום לו לוותר על כדורגל ולהתעסק באכלו לי שתו לי.

מה יקרה? נקבל את בנפיקה בהגרלה ואז תהיה “טעות” ונקבל במקום את פאריס ואז את צ’לסי, סיטי וליברפול? היינו שם.

ומה זה רלוונטי מה היה בעידן כריסטיאנו ומסי? שחקנים אחרים בשנים הבאות גם כן לא יהיו רלוונטיים בואו נסגור את הפרס. בנזמה חלוץ וזה שונה מוויניסיוס שהיה פנומנלי או מכריע בכל משחק נוקאאוט פרט לראשון. במה מסי היה דומיננטי ב-2021? לא ראיתי ממנו כלום במשחקי הקלאסיקוס ונגד הצמרת, בטח לא נגד פריז סן ז’רמן במשחק הראשון וכדומה. ג’וד נחלש מאוד בחצי השני.

מה עם זה שרודרי גאון הדור ושחקן השנה לא נכלל בנבחרת השנה של אופ"א זה לא קצת מגוחך?

זה טעם אישי וזה בסדר. מדובר על השחקן שהיה הכי טוב ולא מי ספורטאי למופת. ובואו מציקים לו גם הוא לא מאה אחוז חרא.

לא טענתי שויניסיוס לא היה ראוי, אמרתי שהוא לא מספיק כוכב מובהק כדי שכל ״מי שאוהב את ריאל מדריד״ יצביע קודם כל לו, זה כאמור התחלק בינו לבין ג׳וד וכנראה גם קרבאחל לקח קולות.

האלטרנטיבה שהיא לא ריאל מדריד הייתה באופן מובהק רודרי וזה מה שדפק אותו.

זה ניתוח קר של ההצבעה, לא האם ויניסיוס 24 ראוי יותר או לא ממועמדים קודמים.

@dkaro הסיבה המרכזית להנחה שהיה פה משהו מסריח היא התגובה הלא פרופורציונלית של ריאל - שאולי לא נובעת מבכיינות ילדותית.

אני דווקא חושב ההיפך. בתור מותג (כדור הזהב) אתה לא רוצה את ריאל מדריד נגדך.

זה כואב, אבל זה מצחיק .

לא מבין את המשמעות של הפרס הזה האמת. אף פעם לא ייחסתי לו חשיבות ממשית.

בכל מקרה, זה מבחן של ממש עבור ויני. אם הוא יתעל את העניין הזה לדרייב ולחיוב הוא יהפוך לשחקן הרבה יותר טוב, מאידך אם הוא יתקע על הדבר הזה הוא עלול לקרוס מנטלית.

אם הוא קורץ מהחומר הנכון, אזי שהוא צריך לקחת את המקרה הזה כשיעור שניתן ללמוד ממנו. זו ההזדמנות שלו להתגבר על עצמו ולהתבגר, ולהתמקד בכדורגל במקום בניימאריזם.

הפרס הזה כל כך מטומטם שאנצ’לוטי זכה במאמן השנה.
בפראנס פוטבול טוענים שהניקוד הוא אך ורק של ההצבעות. אין לעיתון משקל כביכול. בטח לא לאופ’'א, מה זה קשור אליהם?
לדעתי בשנים קודמות פרסמו הצבעות שמיות למי כל עיתונאי או איש כדורגל הצביע, אולי גם הפעם. לא שזה מעניין, אבל קשה לזייף את הבחירה הסופית ככה.
דרך אגב, ההדלפה של הבוקר הייתה לא נכונה, יש סדר אחר לגמרי ממקום 4 ומטה. לא ברור מאיפה זה בא ולמה בריאל האמינו להדלפה הקודמת שויניסיוס יזכה.

אנצלוטי זכה בדאבל. מי אתה חושב שצריך לקחת במקומו?

המאמן הכי טוב בעולם.
אם אוהדי ריאל חושבים שהפרס הזה ניתן לשחקן הטוב בעולם, אז אנצ’לוטי הוא המאמן הטוב בעולם ושיפסיקו להתלונן.
אם הפרס ניתן על ידי דבילים/פוליטיקאים/קונספירטורים, אז מה זה משנה מי זכה?

מביך ברמות כל הסיפור הזה.
איך כל השחקנים יודעים לצאת טוב טוב מהחורים שלהם לכבוד כדור החרטא אבל לא דיברו מילה אחרי הקלאסיקו.
איכס, גועל נפש של ממש.
חבורה של פרימדונות עם אופי של ילדי טיקטוק.

מסכים לגמרי. אני לא מצליח להבין את ההחלטה של פלורנטינו פרז אתמול. מה הוא מרוויח מזה? נגד מי הוא מוחה, נגד אלף עיתונאים שבירור הצביעו לקבוצה שלו הכי הרבה?

זה די ברור שויניסיוס נפגע מזה שהיו לריאל מדריד עוד 2 נציגים בכירים לצידו שקיבלו חלק מהקולות שלו, ורודרי היה מועמד יחיד ממנצ’סטר. כמובן שהאופי של הברזילאי לא עזר, וזה לגמרי נראה שההתנהגות אתמול של ריאל רק הולכת לחזק את תחושת הקורבן של ויניסיוס. לא חכם בכלל מצד המועדון.

מביך באמת. בשנים שבהן באמת זה היה צמוד כמו למשל בין רונלדו למסי לא הגבנו ככה כשהאחרון זכה שוב ושוב.
אז עכשיו? סתם מכניסים לחץ וזעזועים למועדון שהקושי שלו השנה הוא מנטלי ברובו.
החלטה לא מובנת ונימוק פשוט שקרי והזוי.

למי שלא הבין, מארגני הפרס כבר דאגו “לנקום” בנו על ההברזה מהטקס.

נתנו את פרס מאמן השנה לאנצ’לוטי, מה שיבטיח לו עוד עונה אצלנו.