זה אגב היה הנימוק של אחד העורכים בפראנס פוטבול לאי זכייתו של ויניסיוס
כמה רציני אפשר לקחת את הפרס הזה אם מי שנבחר זכה מההפקר ? לא אמורים לתת את הפרס לשחקן הטוב ביותר באותה עונה ?
זה אבסורד שהשחקן הכי טוב בקבוצה הכי טובה ולמרות שיש לו מתחרים מאוד קשים ולא פחות ראויים לפרס מהקבוצה שלו לא זוכה ושחקן אחר שאפילו לא היה השחקן הכי טוב בקבוצה שלו זוכה כי הוא ‘‘זכה מההפקר’’.
ועוד באים ועושים חגיגות…בבחירות לנשיאות מועצת תלמידים בבית ספר זניח באיזור זניח עושים סיבוב שני בין שני המועמדים שזכו במירב הקולות כדי שאף אחד לא יזכה מההפקר, בפרס האישי הכי חשוב בכדורגל העולמי שהוא בשיתוף פעולה עם הגוף הכי גדול בספורט העולמי עדיין לא מצאו שיטה.
אני אמנם לא מסכים עם הבחירה ברודרי אבל אני לא חושב שהוא זכה מההפקר, אלא אני באמת מאמין שהטיעון שלהם לבחירה בו היה שאמנם ריאל נתנה עונה מדהימה אבל לא היה כוכב ראשי שסחף באופן גורף את הקבוצה אלא היו פה ארבעה/חמישה סטארים שבאופן לא שווה אך דומה הובילו (ויני, קרוס, קרבחאל, רודיגר וג’וד בעיניי).
זה כמו שב2013 כשאין שום טורניר גדול ובאיירן לוקחת טרבל - לא היה אמור להיות סיכוי בכלל לשחקן שהוא לא מבאיירן אבל גם אז הקבוצה לא הייתה “הקבוצה של ריברי”, אלא היו שם רובן, מולר, נוייר ולהאם. אז כן כשישבו וחשבו מי השחקן הכי טוב בעולם ולא הייתה תשובה חד משמעית מתוך באיירן הלכו על הdefault שזה מסי שגם באמת נתן עונה גדולה.
שורה תחתונה - הוא לא זכה מההפקר אבל גם לא היה צריך לזכות מ2 סיבות מאוד ברורות:
- ויניסיוס הוביל גם במספרים וגם ביכולת במאני טיים את הקבוצה הטובה ביותר לתואר החשוב ביותר.
- אם הטיעון הראשון יילך לפח בגלל היורו - הרי שקרבחאל היה אחד המצטיינים גם בזוכה ביורו וגם בזוכה באלופות (עזוב שכבש שער ניצחון).
אני לא אפול להתעסק בקונספירציות והתבכיינויות כי הפרס כבר לא מעניין אותי כמו שהוא עניין אותי בגיל 12, אבל כן אם ישאלו אותי - לא אוהבים אותנו ואני סבבה עם זה כי את הכסף סופרים במאי.
מה הקשר בין מסי לרודרי ? מסי נתן אז עונה מדהימה וכבר נחשב בעיני רבים לטוב בהיסטוריה, רודרי אפילו לא היה השחקן השני הכי חשוב בקבוצה שלו, זה האמאמא של לזכות מההפקר, נתנו לו על כמה משחקים סבירים ביורו כשבגמר אם לא טועה הוא לא שיחק וחסרונו כלל לא הורגש.
ריאל הקבוצה הכי טובה עונה שעברה ואין שום ספק שויני היה השחקן הכי טוב שלה, בכל משחק של מאני טיים ויני היה זה שלקח אותנו על הגב, ג’וד בכל החצי השני של העונה היה בינוני במקרה הטוב.
אנחנו מסכימים הרבה יותר ממה שאתה חושב, לא השוואתי בין רודרי למסי, השוואתי בין ריאל 2024 לבאיירן 2013.
הdefault אז היה מסי ובצדק, הdefault שלהם היום היה רודרי - שלא בצדק (לטעמי).
כשהמצביעים הצביעו הם פשוט הסתכלו על המועמדים בצורה שהיא יותר מדי מכלולית ו"אוברול" במקום להתעסק אשכרה במי פאקינג שחקן כדורגל יותר טוב
מסי ורונאלדו לדעתי זכו ביותר מדי כדורי זהב שלא הגיעו להם, אבל הם רונאלדו ומסי, אי אפשר לטעון שהם לא היו הכי טובים בעולם גם אם היו כאלה שזכו ביותר תארים באותה עונה, אבל רודרי כדיפולט ? זה כבר מוגזם.
קצת אוף טופיק אבל זה פחות קשור לכדורגל ויותר לתורת המשחקים ושיטות בחירה:
אפשר להוכיח מתמטית שתחת הנחות סבירות, שיטת הבחירה היחידה שלא נתונה למניפולציות בסגנון “שניים רבים השלישי לוקח” היא שיטת דיקטטור - כלומר שאדם אחד מדרג את כל השחקנים, והדירוג שלו הוא הדירוג הסופי. בפרט, גם השיטה הפופולרית של “שני המועמדים המובילים עולים לסיבוב הצבעה נוסף” לא חסינה מהבעיה הנ"ל (חשבו למה).
קריאה מומלצת:
למה לא שיטת דיקטטור ואז בחירות בין 2 אפשרויות ?
אני חושב שאנחנו עצבניים, ויני עצבני, הסגל עצבני, פרז וקרלו עצבניים וזה דבר טוב כי זאת הדרך היחידה שאנחנו משחקים כדורגל !
כל הזמן עייפים כל הזמן אדישים עד שיורדים לפיגור. אנחנו צריכים קצת רעל, קצת כל העולם נגדנו.
אני מקווה שההפסד בקלאסיקו והשמחה לאיד+המבוכה אתמול וכל החגיגות על הראש שלנו יגרמו לנו לעלות לכל משחק העונה עם סכין בין השיניים.
אני בספק, בסוף זה לא שחסרה לנו אנרגיה - חסרה לנו שיטה
גם וגם.
גם בלי שיטה אם נשחק עם האנרגיות של המחצית השנייה נגד דורטמונד והמחצית הראשונה בקלאסיקו כל משחק ניקח אליפות קלילה.
בקלאסיקו זה לא עבד כי החמצנו והצב החליט שהוא שובר שיאי נבדל אבל היינו עדיפים על ברצלונה ביתרון הכי גדול שלהם.
יש לנו שחקנים שמתאימים בול למשחק קצבי עם המון אנרגיות, רוב מוחלט של הקבוצות שנשחק נגדן יקרסו מהר מאוד מול קצב גבוה שלנו.
העניין הוא ששיטה מביאה אנרגיות וסתם אנרגיות על המגרש לא יולידו פתאום טקטיקה
לא צריך שיטה אם יש אנרגיות ויש לך ויני, אמבפה, ג’וד, פדה וקמאבינגה על המגרש.
כפי שראינו מול דורטמונד בלי שיטה ובלי כלום רק מהאנרגיות של הכאפות שקיבלנו מחצית ראשונה הבקענו חמישייה.
גם מול ברצלונה מחצית ראשונה היינו מצויינים והיה חסר רק הגול.
ברור שעדיף שיטה ודרך ובנוסף אנרגיות, אבל עם הסגל שיש לנו ברוב מוחלט של המשחקים מספיק שנעלה למגרש עם קצת אש בעיניים.
זה שהפרס הזה הוא תחרות פופולאריות זה ברור לגמרי.
זה שיש אנשים שבכח מתעלמים מהעובדה הזאת ומנסים להצדיק ספורטיבית את הזכיה של רודרי זה סתם עלוב ומביך.
הדבר היחידי שבאמת מעניין פה זה החרם של המועדון על הטקס. משהו מוזר מאוד קורה פה (אני לא טוען לקונספירציה או רמאות אגב, מתייחס להתנהלות).
אני חושב שמגיע לאוהדי ריאל התייחסות רשמית מהמועדון למקרה, כל החוסר שקיפות הזה מכל הכיוונים הוא מיותר ומרגיש כמו פוליטיקה יותר מספורט.
אגב אני מאוד בעד ההתעלמות מהפרס המגוחך הזה ויעשו בשכל במועדון אם ימשיכו ככה גם בשנים הבאות וגם אם במקרה יזכה שחקן של המועדון.
אם פרז החליט שלא הולכים בטוח יש פה משהו ממאוד גדול שקרא ואנחנו לא יודעים, פרז זה לא ויני שלוקח החלטות מהבטן.
זווית נוספת שלא הוזכרה כאן היא שהטקס אתמול היה חגיגה גדולה מאד לכדורגל הספרדי שזכה בהכל בערך. העובדה שריאל מדריד מחרימה את זה היא אמירה.
אני אישית חושב שההסבר הסביר הוא אכן שג’וד ודני ‘לקחו קולות’ לויני, אבל לא שולל שהיה פה סיפור אחר לגמרי (בעיקר בגלל שזה כביכול היה סגור שויני זוכה)
אגב לי זכור שנים ארוכות בהן כל המועמדים היו מגיעים, יושבים ביחד בקהל ומוחאים כפיים אחד לשני.
קלוז אפים על רונלדו/מסי בכל פעם שהפסידו אחד לשני.
ממתי שחקנים הפסיקו להגיע? או להתנות הגעה בזכיה.
איך מצב כזה יכול לקרות? כלומר- האם ההנחיות לעיתונאים המצביעים מחייבות שלא להצביע ליותר ממספר מועמדים נועמדים המשחקים באותה קבוצה/נבחרת? אם יש הוראה כזו, היא לא הוגנת ופוגעת בסיכויים של שחקן בקבוצה עם מספר מתמודדים. אם אין, אז אני לא רואה איך קול לבלינגהם מחליש את המאבק של ויני במי שאינו בלינגהם
סעיף ה"התנהגות" שבגללו ויני לא לקח (אם נלקח בחשבון) הוא באמת משעשע.
זה ברור שמקצועית דיבו מרטינז שזכה בתואר שוער השנה הוא סוג של שילוב בין שמייכל בופון ולב יאשין בשיאם אבל מחוץ למגרש בכלל מדובר על דוגמא ומופת הוא גם מעביר זקנות את הכביש ועובד בבתי תמחוי.