לא עוקב אחרי הליגה האיטלקית מספיק וסביר שאני מפספס משהו, אבל כשאני רואה שפדריקו קייזה הוא שחקן בשלוש רמות טוב יותר מכל מה שיש להם - זה קצת מבאס. ניקולו בארלה משחק? לא מרגיש אותו בכלל-בכלל. מבחינתי איטליה פה למרות הקורה ממש עכשיו - הודחה נגד נבחרת די בינונית (למרות שלעד אזכור את ה-3:3 שכפו שוויץ על צרפת ביורו הקודם) מבלי לתת פייט אמיתי. יותר קל לשחק התקפי בקבוצה כמו רומא שם הציפיות נמוכות מאשר לסחוב “אומה שלמה” לגבי לוצ’יאנו ספאלטי.
רומנו הזכיר את קייזה, וחוץ ממנו מי עוד מסמל את הכדורגל היפה מבחינת חומר שחקנים? ספאלטי בגישה שלו לא יכול להתאים לחומר שיש באיטליה. אי אפשר לצפות מאמן נבחרת לייצר משהו שונה מחומר קיים במעט זמן שהוא רואה אותם.
מה שכן, מצטרף במחמאות לשווייץ. תמיד הייתה נבחרת סבירה וחברה קבועה במועדון ה"עולות לטורנירים", אבל הפעם נראה שיש לה שאיפות רציניות. ציפיתי שהיא תתקפל ותילחץ מול איטליה וגרמניה, אבל הם התעקשו לשחק טוב מהן.
אין שם אפילו בסיס רעיוני שמייצג משהו שמזכיר את הכדורגל של ספאלטי. יש נבחרות לא פחות ‘‘אפורות’’ שמשחקות כדורגל הרבה יותר טוב או חיובי אם תרצה.
גם בסגל הזה הייתי מצפה ממישהו כמו ספלאטי למשהו אחר. הרי זה לא שאנגליה מצד שני שוטפת את הדשא עם כל האיכות שלה בלבד.
איטליה שלו פאסיבית לחלוטין.
איך שחקנים כמו אל שעראווי ובארלה פותחים בנבחרת איטליה ?? איך מצאו להם מקום לפלופים האלה.
סאנה על חשבון וירץ זה מעניין.
אם היה חיסרון אחד בולט לגרמניה בבתים זה בחוסר בשחקני כנף. זה חילוף שיכול לשדרג אותם להמשך.
לירוי סאנה שחקן מהיר עם דריבל שצריך לנסות להפגין את היכולת האישית שלו כמה שיותר אבל ב-40 הדקות האלה כאילו התעקש כל פעם לקבל את ההחלטה הלא נכונה והמשיך את העונה הכושלת שלו מבאיירן מינכן, חבל מאוד ומעצבן. הזוי מה שקרה במשחק עכשיו, מגיע לאופ"א שהיא גוף כושל שמפשל בלי סוף כמו במנהג הזה שכל הזמן אוהדים פורצים למגרש, כאב ראש רציני מה לעשות עם המשחק עכשיו.
בחזרה לכדורגל: גרמניה לא מזהירה אבל כמה היא שונה ומאורגנת מהחרא שראינו מאנגליה למשל או לעתים מצרפת. שמייכל הרשים אותי ממש בהדיפה לנגיחה הקשתית, אנטוניו רודיגר שם כדור ארוך בדיוק על הרגל של קאי האברץ ממש כמו שעשה בחצי גמר ליגת האלופות נגד באיירן מינכן - לוויניסיוס, רגע לפני שחוסלו השווה. אילקאי גונדואן לא ממש קיים.
אגב הזווית הנוסטלגית: בדיוק היום לפני 16 שנה נבחרת ספרד עשתה היסטוריה ושמה בצד כל כך הרבה שנים של אכזבות, “קללה” אם תרצו. פרננדו טורס הבקיע וקבע 0:1 קטן-גדול על גרמניה ביורו 2008, איקר קסיאס הניף את הגביע וכמו תמיד שמר על שער נקי. דור הזהב ביריית הפתיחה.
אני רואה את השידור של גרמניה-דנמרק ב ITV הבריטי.
הם דיברו על הפסקת המשחק בגלל ברקים. השדרן הבריטי אומר לפרשן הסקוטי שב 40 שנות קריירה שלו הוא לא ראה עצירת משחק בגלל ברקים. הסקוטי ענה לו - גם אני לא, אבל בסקוטלנד זה די נפוץ.
הרג אותי מצחוק. מסתבר שהסקוטי זה אלי מקויסט, חלוץ עבר גדול.
אי אפשר לקחת פסילה כזאת ברצינות. כנ’'ל הפנדל בעיני היה פרס מוגזם לעבירה שקרתה.
חבל שהמשחק הזה נחרץ על דברים כאלה, דנמרק עמדה שווה השווה ותודח על קטנות שלא כל כך תלויות בה.
מיירל אוליבר שופט רע שאוהב שערוריות.
לא היה פנדל לדעתי.
2 דקות חורצות גורל מאוד קשות לדנמרק
היה פנדל לפי החוקה לדעתי.
הבעיה בחוקה, לא בשופט, גרוע ככל שיהיה.
יש גם עניין של שימוש בואר, שאמור לבדוק רק מקרים של 100% ולא משהו גבולי כמו הפנדל הזה.
גם בנבדל החוקה אשמה. דילייני רץ אחורה, זה בכלל לא משנה איפה הרגל שלו הייתה עבור המהלך.
לפי החוקים היבשים כל ההחלטות נכונות. הגיע הזמן לשנות את החוקים היבשים.
ב3 דקות קיבלנו כל שמעצבן בכדורגל מודרני:
נבדלים מינימליים שגם לוקח יותר מדי זמן לבדוק ורחוקים שנות אור מהכוונה המקורית של החוק
מקבלים 80% שער על נגיעת יד מקרית
ואז הפנדל הוא מגוחך. האברץ’ עצר לגמרי ובכל מקרה החוק הזה שמתיר stutter step הורס. רוצו לכדור ותבעטו וזהו.
שונא גם את העצירות האלה של השחקנים בפנדלים
הגבילו לשוערים את עניין היציאה מהקו, שיגבילו לבועטים את עניין הריצה עצירה.
זה בלתי נסבל
המזל הלך עם הטובים קצת, עם הטוני קרוסים. דנמרק הייתה לא רעה לטעמי והיה קצת בלבול בצד הגרמני מאחורה למרות הופעה טובה של המגן השמאלי ובעיקר של אנטוניו רודיגר, זה עניין של סנטימטרים וחוסר מזל. אני חושב שגרמניה פתחה טוב ובהמשך הייתה בערב פושר מאוד, ההחלטה לשחק עם קאי האברץ המחמיצן לא הייתה מזהירה, להמשיך איתו הכוונה, ובטח לא ההחלטה לשחק עם לירוי סאנה. מנואל נוייר משחק טוב יותר והאמת שגרמניה גם בדקות הלא טובות שלה היא מסודרת וזה לא דומה לכאוס בנבחרות האחרות, במצטבר היא הטובה ביותר אחרי ספרד שגם לא משחקת וואו. היה אפשר לתת לפלוריאן וירץ לשחק בשלב מוקדם יותר כדי שיחזור לפורמה. טוב שג’מאל מוסיאלה כובש כי הוא היחיד פרט לשער עצמי.
מסכים עם עניין הפנדלים שהשוער שעבורו זו המשימה הקשה - מנוטרל לגמרי והפנדלים של רוברט לבנדובסקי מבחינת הסגנון מאוד מאוסים.
צמד המשחקים אתמול היו לא רעים בכלל והחזירו את הצבע לטורניר אחרי סיום חיוור לשלב הבתים, בדרך כלל משחקי הנוקאאוט לא פעם משמימים כי יש הרבה יותר לחץ. חג יורו שמח
אנגליה נראית בפאניקה כי היא יודעת שהיא לא יודעת מה היא בעצם מנסה לעשות. סאות’גייט שינה את המשחק ועכשיו כשהאנגלים עם הכדור בהתקפה רייס דוחף קדימה כ10 שני ליד בלינגהאם. אני לא יודע אם פה מסתיימת תוכנית המשחק שלו או שסתם מה שהוא ניסה לעשות לא עובד, אבל זה לא באמת משנה הרבה.
יאללה שהסלובקים יחזיקו מעמד עוד 45 דקות וישחררו לנו כבר את ג’וד.
פשוט פשע מה שקורה בנבחרת הזאת באחריותו של סאות’גייט. מי שהחליט שהוא שנשאר בתפקידו אחרי המונדיאל צריך לשלם ב’‘ראשו’'.
אל תעשו נאחס. אני כבר מכין את “כדורגל לא בא הביתה בפעם ה100000000000000000”
אם ריאל מדריד לא תגיע ליורו בלינגהאם יביא את היורו לריאל מדריד
איזה נאחס אתם בחיי