סעמק עם הג’וד הזה.
יהיה מצחיק כשברבע גמר הוא יעלה שוב עם אותו הרכב מעאפן.
אני עקבתי אחרי פודן כל המשחק וזה מרגיש כאילו אלוהים נגע בו, אבל בקטע של הנאחס.
לא נראה לי הייתה לו פעולה שהצליחה המשחק - כל בעיטה, כל כדור חופשי, כל מסירה, כל קרן, וכל דריבל, התפקששו אחד אחרי השני. אפילו בגול מול שער ריק הוא הצליח לפקשש עם נבדל מטופש של כמה סנטימטרים.
פדרי איבד המון מהאינטנסיביות והוורק רייט שלו, אבל הטאץ’ שלו וקריאת המשחק זה משהו שאף אחד לא יכול לקחת לו. איזה שחקן מדהים הוא יכל להיות.
לאמין וניקו זה שילוב קטלני בטורניר כזה.
הם מסוגלים לשבור בונקר או לחץ גבוה באותה מידה.
זה הולך להיות האקס פקטור של ספרד מול גרמניה.
ולעומתם מוראטה פשוט לא לרמה.
גמלוני ואיטי ותוקע את ההתקפות של ספרד.
משחק סבבה לחלוטין של נבחרת ספרד, לא ראיתי פאניקה ולא ראיתי ייאוש אחרי ספיגת השער והציפייה שהגיאורגים יחנו אוטובוס. כדורגל לא רע בכלל, שילוב של הנעת כדור נכונה, גם בעיטות מחוץ לרחבה כמו שער השוויון הנהדר של רודרי, משחק אגפים משובח כמובן. לאמין עשה הכל נכון חוץ מלכבוש’ שומר את הגול ליום חשוב יותר. ואני חושב שכל אחד הרגיש שמשהו טוב בדרך כשניקו קיבל את הכדור שם בשטח.
טוב מאוד שספגנו ולא הכל הלך חלק, ככה הנבחרת יודעת להגיב לסיטואציות ולא נותנת לשדי העבר לשוב, יודעת לצאת ממשבר, בונה את החוסן והאמונה שלה עוד יותר. חבל שמשחק רבע הגמר כל כך גדול אבל בגלל משחקים כאלה אנחנו אוהבים כדורגל. חד משמעית יש לנו מה למכור מול נבחרת גרמניה.
חייב לציין את פביאן רואיס כהפתעת הטורניר לדעתי, הוא משחק “רחוק”, כולה בליגה הצרפתית, נתן לנבחרת המון. גם מארק קוקורייה שהוא לא איזה שם סקסי במיוחד - נותן הרבה. מרגיש ששוב ספרד היא שלם שעולה על סך חלקיו.
מיקל אואירסבאל שהוא שחקן די איטי הוא ה-“דני סבאיוס של לה רוחה” מה שנקרא מבלי שזו תהיה אותה העמדה. אלבארו מוראטה כבד מאוד והוא אמור להיות מהיר, הססן, מבייש את חולצה מספר 7.
אוף-טופיק: רמי וייץ צריך לבדוק למה את ה-1:2 הספרדי הוא משדר בצורה עלובה כזו ועוד רגע נרדם, חבל רמי אבל זה לא באמת חשוב.
טוב השתכנעתי סופית, לאפורטה תביא את ניקו.
גם אני שמתי לב שהוא היה ממש באבל כאילו נבחרת ישראל ספגה ובכלל ברוב המשחק הוא נשמע קצת עם נטייה לגאורגים.
בכל אופן במקרה הספציפי הזה הוא כנראה היה בטוח שזה נבדל.
איזה כיף לראות את ספרד
שישי 19:00 ברבע מול גרמניה, כמו גמר אמיתי
אכן כן. חבל שהשיטה המחורבנת עם ההגרלה כופה מפגש של גרמניה ספרד בשלב מוקדם.
א
אבל כמה ירדו על דה לה פואנטה לפני היורו.
למה זימן את ההוא ולא את ההוא, מאמן בלי כריזמה, מה הוא כבר עשה בחיים, וכו’.
בינתיים הנבחרת היחידה עם 4 נצחונות ונראית הכי טוב בטורניר.
ואני מזכיר את התגובות על קוקורייה כשפורסם ההרכב לקרואטיה, המשחק הראשון. אנשים כבר התחילו לדבר על אוטומט בלי באמת להכיר את השחקן או עובדות.
כמה ירדו עליו, שהוא הכי גרוע בפרמיירליג, איך הוא פותח ולא גרימאלדו וכו’.
מבט קל באינטרנט מראה שבחודש ינואר הוא חזר מפציעה, ומאז שיחק בכל המשחקים 90 דקות, צ’לסי התרוממה למעלה בטבלה והוא היה אחד הטובים.
אבל זה רק הוכיח לי שיותר מדי אוהדי כדורגל זורקים דעות שליליות בלי לראות בכלל כדורגל, רק לפי על מה פופולרי לרדת ולמה פופולרי להרים.
אני לא הייתי מאלה שהביעו דעה בנוגע לקוקורייה, בעיקר כי זה לא עניין אותי, אבל אם הייתי מביע איזושהי דעה זה שהוא לא צריך לפתוח. עכשיו דברים עובדים ובדיעבד הכל נכון, זה לא סותר את זה שהביקורות היו במקום או לפחות היה להן בסיס. הוא משחק במקום גרימלדו ששיחק אמנם בתפקיד קצת שונה ויותר התקפי, אבל נתן עונה היסטורית.
קוקורייה שחקן שאני אישית מאוד לא מעריך ולא אוהב.
זה מפריע לי עם עוד שחקנים בפרוייקט השבור של צ’לסי, אבל קוקוריה בפרט הוא מהשחקנים הבודדים תוצרת לה מאסיה שהמשיכו להוכיח את עצמם בכל קבוצה בה הוא עבר. בארסה ב’ אייבאר, חטאפה, בפרימייר ליג ועכשיו בנבחרת. הופך מהר מאוד לשחקן חשוב היכן שלא יעבור.
החלק המעניין הוא שהשחקן המחליף שלו גם מספר את אותו סיפור. גם גרימאלדו היה מצויין בכמעט כל תחנה בה הוא עבר ועשה דברים גדולים. זה סיפור מעניין לראות את השניים הללו מתחרים על עמדת המגן השמאלי אצל דה לה פואנטה.
אם רק היה אפשר לאחד אותם לשחקן אחד.
על שער בשיוויון דקה 94 - שמעתי.
על שער ניצחון דקה 91 - שמעתי.
בעולם נורמלי, שני הדברים האלה לא יכולים להתקיים בו זמנית.
ואז כדורגל…
בלגיה עם הרכב מתאבד שלא ראיתי הרבה זמן.
2 חלוצים, קשר התקפי ו-2 שחקני כנף.
מת שאנגליה וצרפת יעופו, שני מאמנים שלקחו דור שחקנים מדהים של המדינות שלהם ומשחקים כדורגל מגעיל, גם שער הניצחון היום בהתאם למשחק שראינו מגעיל ומקרי.