הקיץ בא:: יורו 2024

ב-2018 צרפת-בלגיה היה אחד מהמשחקים המובילים בטורניר לדעתי ולא מעט בזכות אדן הזאר (בפיק שלו בנבחרת הוא טוב מקווין דה בריינה - בנבחרת אני מתכוון) והיום רע מאוד. משעמם להחריד כמו שחששנו.

שמעתי את מה שאמרו בשידור, לא חושב שצרפת היא נבחרת הגנתית חזקה כמו איטליה 2006 ואני בכוונה מקצין ואין סיבה שהיא תסריח את הדשא ותחשוב רק הגנה. היום זה נראה קצת יותר טוב.

מה שכן זה שאין שער שדה - זו בעייה. וכן זה בהחלט מדאיג שקיליאן אמבפה עובר את המגן שלו אמנם אבל כל הזמן בועט מעל השער. אני שמח שטיבו קורטואה לא היה חלק מהגועל נפש של נבחרת בלגיה שכאילו שום דבר לא התחדש שם חוץ מז’רמי דוקו, ממש משעממים. כאילו אנחנו ב-2018 עדיין. רומלו לוקאקו חלש מאוד, אנטואן גריזמן קטסטרופה, פס אחד הוא לא נתן כמו שצריך. הוא פחות גרוע מעוסמאן דמבלה בינתיים בטורניר. אנגולו קאנטה בסדר גמור, תיאו הרננדס עם פעולת הגנה אחת נהדרת ובהתקפה מסוגל ליותר.

אגב צרפת ברבע גמר היורו בלי שער שדה אחד
פנדל ו-2 עצמיים

זכור לי שדובר על-כך לפני תחילת היורו שניתנה איזשהי הנחיה בנושא, אבל אני חייב להחמיא לשיפוט ביורו - כמעט כל השופטים נותנים למשחק לזרום באופן מאוד מאוזן ואיכותי, בלי להיתקע על שטויות או ליפול להצגות ולשטיקים של שחקנים.

כמובן שצריך שניים בשביל טנגו, וגם הנבחרות עצמן זורמות עם זה יפה בסה"כ וגם לא מנצלות את זה לטובת הכנסת כל מיני קטנות מסריחות (לא רוצה לחשוב אילו מטעמים הספרדיות הקטנות היו עושות מזה). אבל בכל מקרה בעיניי זה מרענן מאוד, ויש לזה חלק גדול בהנאה שהיורו הזה מספק.

כיף לראות את הרמה הטקטית של הנבחרות הקטנות ביורו הזה. סלובקיה וסלובניה עומדות בגאווה מול יריבות הרבה יותר חזקות.
הבעיה שכשאין מה להציע בצד ההתקפי זה הופך את המשימה לקרב נגד השעון.
בסוף תבוא ההגבהה/בעיטה/פנדל שיגמור את המשחק.

הארכה עבור סלובניה יהיה הישג.

לא מבין איך זה פנדל בחיי

אם זה היה הפוך לא נותנים אותו בחיים.

כנראה הופעת הדו קרב פנדלים הגרועה בהיסטוריה של נבחרת/קבוצה.

ברזיל פרגוואי בקופה לא היה מזעזע יותר?
שם גם היו החמצות של השחקנים ולא רק עצירות שוער

אם רונאלדו, שכבר זכה כמעט בהכל, ובגילו בוכה על החמצת פנדל, מה אמור ששקו לעשות כרגע אחרי ההחמצה המזעזעת שלו שיכלה לתת לסלובנים את הרגע השיא שלהם בכדורגל?

מרטין פאלרמו לוקח אותם בהליכה ,לבנאדם יש Hattrick.

רונאלדו מרגש. קשה לא לאהוב אותו. אתגעגע אליו כשיפרוש.

בינתיים אופ"א חוקרת את התנועה המגונה שעשה ג’וד מול הספסל של סלובקיה לאחר הגול שכבש. הוא טוען שזה מחווה לחברים, אבל זה בהחלט נראה לא טוב.

הצגה של הולנד ובעיקר של גאקפו

וואלה יש מצב שהולנד פיבוריטים לגמר מהצד שלהם של ההגרלה

לדעתי היריבה הרימה אותם.
הם לא הרשימו בכלל בבתים.
בוא נראה אותם בהמשך.

חייב להגיד שהמשחק אתמול בלילה ממש ביאס אותי.
אוסטריה היו ממש טובים לכל אורך הטורניר והגיע להם טיפה יותר שמינית גמר. אתמול אמרו בסוף שבכל ההיסטוריה שלהם הם עדיין לא ניצחו משחק נוקאאוט, והטורניר הזה היה חייב לשבור את העניין הזה.
טורקי די גנבו את העלייה עם גול הזוי על הדקה הראשונה שלאחריו אוסטריה שלטו באופן מוחלט במשחק.

בסוף המשחק הזה ביחד עם המשחק של אנגליה מוכיח את החשיבות של איכות השחקנים, בטורנירים האלה במיוחד.
לאוסטריה יש נבחרת מאומנת מאוד עם רמה סבירה לאורך הסגל, אבל אין לה אף שחקן באמת באמת איכותי בעמדתו.

https://x.com/focusonline/status/1808930013061775652?s=46

אופ"א החליטה להשעות את מריח דמיראל לשני משחקים בגלל הצדעת ״הזאבים האפורים״ (מפלגה ימנית קיצונית ותנועה אדיאליסטית בטורקיה)
הוא לא ישתתף ברבע הגמר מול הולנד.

הזאבים האפורים הוא ארגון הנוער והזרוע הפרה-צבאית של מפלגת התנועה הלאומית הימנית-קיצונית בטורקיה

ארגון הזאבים האפורים נחשב לארגון טרור בעל אופי פשיסטי, גזעני, אתנוצנטרי ולאומני. הארגון שותף לאידאולוגיה של מפלגת התנועה הלאומית, ותומך כמוה ברעיון הפאן-טורקיות (Türkçülük), לפיו כל העמים הטורקים משתפים מוצא אחד, ומטרתו להקים ישות מדינית טורקית אחת מהבלקן במערב ועד לסין במזרח. הארגון מחזיק בדעות גזעניות המכוונות כנגד לא טורקים, ובמיוחד כנגד כורדים, אלבנים, יוונים, יהודים וארמנים, ופועל על מנת למנוע הכרה בינלאומית ברצח העם שנעשה באחרונים בראשית המאה ה-20.

אופ"א הודיעה שבנוסף לקנס, בלינגהאם יורחק למשחק אחד.

ההשעיה של בלינגהאם תקפה לשנה (אנגליה תבחר איזה משחק הם רוצים), הוא יכול לשחק מול שוויץ.

יום של כדורגל היום - איזה כיף, מ-19:00 בערב ועד חצות ואם צריך גם מעבר לכך - אני תפוס.

-ספרד וגרמניה זה מרגיש מוקדם מדי בשלב רבע הגמר והן גם עשו הכל נכון ועדיין “סובלות”. היו להן דקות פחות טובות גם כן אבל לעולם זה לא נראה כמו כאוס או חוסר אונים. תמיד הייתה תבנית משחק ואף גיוון, הכדור זז, הייתה מחשבה. בעצם שתי סטטיסטיקות מתנגשות - הכישלון המסורתי של ספרד מול המארחת וכמובן גרמניה לא ניצחה אותה במשחק רשמי המון זמן. זוכר את גמר יורו 2008 וחצי גמר מונדיאל 2010 כאילו זה היה אתמול.
בשלושה מחמשת הטורנירים האחרונים, ספרד הודחה בלי מאבק, היא “הושפלה”. ככה זה ב-2014 - אבל אז אחרי עידן ההצלחות אסור היה להעביר ביקורת, כך היה במונדיאל 2018 ברוסיה בו הפכנו למושא ללעג, וגם במונדיאל הקודם. הפעם אם זה יקרה לפחות עשינו קמפיין נהדר.

אוהב את טוני קרוס ולקח לי זמן להבין כמה הוא אגדה, יהיה עצוב אם היום זו שריקת הסיום (השפעה מדהימה שלו על הנבחרת) - אבל אני אוהד ספרד מה לעשות. אגב, זה הזוי כמה כלי התקשורת בארץ מתעסקים בשטויות או הטוקבקיסטים השונים, “כעסו” על חוסלו שאמר שהוא מקווה שזה המשחק האחרון של קרוס. מה ציפו שהוא יגיד?

בקיצור לספרד יש כדורגל, סוף סוף יש למה לצפות כשהכדור מגיע לאגפים ושם אולי נוכל לנצח את המשחק. ספרד ידעה לצאת מפיגור נגד גיאורגיה ומצד שני לא עשינו משהו יוצא דופן לדעתי, כנ"ל גרמניה. אם לאמין ימאל היה השם החם בתחילת הדרך וצריך לאפס את הרגל הרי שכעת זה ניקו וויליאמס, יש למה לצפות ודרך האמצע יהיה קשה.
מעדיף לראות את קאי האברץ בחוד הגרמני ולא את פולקרוג שהוא אנדרייטד, שחקן שעושה את המוות לבלמים (נאצ’ו הבלם הספרדי הטוב ביותר כיום כן? הייתי צריך להגיד את זה אבל לא ישחק, אין דבר). ג’מאל מוסיאלה ופלוריאן וירץ מאוד מסוכנים בדריבל, דני קרבחאל האריה לא יוכל לבד. ואם משהו לא מסתדר אז לואיס דה לה פואנטה יכול להקים מהספסל את אל נואבה.

-המשחק השני קצת עלול לאכזב, אם כי אני חושב שכעת קצת לחץ יורד. אין פייבוריטית ברורה. לא אציין את גמר היורו ב-2016 כנוסטלגיה אלא דווקא את ימי לואיס פיגו נגד זינדין זידאן ויורו 2000 שכילד יש לי תמונה בראש שזה היה משחק וואו. דידייה דשאן יהיה שמרן וזו ההזדמנות של אדוארדו קמאבינגה. לא מעט שחקנים יצטרכו להעלות את הרמה. גם ברנרדו סילבה וגם ברונו פרננדש, קיליאן אמבפה בצד השני כי הוא עושה הכל נכון חוץ מלכבוש. אני חושב שצרפת עדיין במעין תחושה של “הגול יבוא לבד” והיה הזוי לראות את זה בגמר המונדיאל. אגב אם אנטואן גריזמן כל כך גרוע אולי אפשר לספסל אותו.

מספר2 שלי אחרי ספרד זו פורטוגל בגלל כריסטיאנו רונאלדו, היה לי עצוב לראות את המשחק האחרון. אני רק מבקש שאם זה ייגמר - נגמור את זה יפה כמו ששר שימי תבורי עיניים גדולות. עזבו שייתן גול ולא בפנדל - שיהיה מחובר למשחק ושלא הכל יילך הפוך. זו הזדמנות גם להרים לפפה, הוא היה שחקן פציע לאורך רוב הקריירה שלו ועדיין זה משחק היורו ה-22 שלו בדרך - רק כריסטיאנו מעליו וזה מרשים מאוד.

קרוס ב 6 דקות: עבירה של צהוב על פדרי שגמר את המשחק, דריכה על לאמין וצעקות על השופט.
0 כרטיסים.
כנראה שיש שחקנים שלא נותנים להם צהוב.

ספרד בלי פדרי זו נבחרת שונה לגמרי. עדיין רודרי עושה עבודה טובה ומזרים את המשחק לכיוון אחד אבל הנבחרת מסביבו פשוט בינונית. ספרד פגיעה מאחורה וחלשה בכנפיים ואם גרמניה תדע לנצל את זה היא תעלה.

אני חושב שלוירץ יש מקום במשחק כזה. מוסיאלה לימין ווריץ בשמאל. סאנה גם ככה לא תורם בשיט.

בנוגע לקרוס, אני חושב שזה מובן שאם לא היו קוראים לו קרוס וזה לא היה יכול להיות המשחק האחרון בקריירה שלו היה שם כרטיס. הכעס בכל אופן מובן.