הקיץ בא:: יורו 2024

כמה נקודות:

• הזייה שקרוס, שחקן מאוד הגון ונקי בדרך כלל, עשה שתי עבירות של צהוב תוך דקה ולא קיבל אפילו אחד. מסכן פדרי.
  • לטעמי ספרד עם פדרי הייתה יכולה להיות כבר ביתרון מול גרמניה אנמית.
  • למרות הפציעה המכוערת ספרד בכמה רמות מעל גרמניה.
  • רודרי בכמה רמות מעל כל מי שמתהלך על המגרש. הבן אדם גאון. הוא באמת גדל להיות מיני בוסי, ואין שום מחמאה גדולה זו. באמת כל הכבוד לפפ.
  • אני שונא את מוראטה. מה זה שונא, מתעב אותו, בז לו ולכל דבר שקשור אליו. בן אדם מיותר ושחקן חסר תועלת. מתי כבר יעוף מהקבוצה שלי לעזאזל?

אני לא בטוח. ספרד שולטת במרכז בעיקר בגלל רודרי אבל שאר הנבחרת אנימית מאוד. קרבחאל עושה ים חורים, ניקו מדרבל את עצמו לדעת, אין את הדבק שהיה שם במשחקים הקודמים. ספרד לא טובה בכמה רמות, שתי הקבוצות דיי בינוניות, היתרון של ספרד יכול לבוא בעוכריה אם גרמניה תנצל את השטחים מאחורה ותצא למתפרצות יותר איכותיות.

אני לא מבין את ההתלהבות מניקו.
הוא שחקן טיפש. אולי לא ברמות הטמבל’ה אבל טיפש ממש.
שחקנים כאלה עושים המון רעש בטורנירים שבהם משחקים מול נבחרות חלשות עם הגנות לא מאורגנות.
רואים כמה הוא חסר תועלת מול הגנה קצת מאורגנת.

האם זה מקרי שכמה שניות אחרי שהראו את האגדה הזו שחקני ברסה כבשו שער יפה מול הגרמנים האנמים?
מת על דני אולמו. איזה תנועה יפה לבור שקרוס השאיר מאחורה.

אני מבין שהביאו שופטים מהקופה להיום.

ניקו וויליאמס היום עם קבלת החלטות ורמת ביצוע נמוכה בשליש ההתקפי.
היה יכול לגמור את המשחק כבר.

אונאי סימון בכל משחק עושה את השגיאה הקבועה שלו עם הרגל. חבל שהנבחרת ירדה ממש-ממש-ממש לבונקר אחרי השער, היו דקות שגרמניה קצת חששה מאיתנו, ואני מקווה שנשרוד את הדקות שנותרו. לגבי פדרי: מחבב אותו למרות שהוא מברצלונה אבל הוא לא בשיאו ולא בכוח. הוא גם מרבה להיפצע. הוא לא היה מבקיע את השער של דני אולמו שהצטרף מאחור נהדר כמו שפביאן רואיס עשה רוב הטורניר. הכל בסדר, יש חיים בלעדיו.

אלבארו מוראטה עשה שם סיבוב אדיר של חלוץ טופ, הצליח להשתחרר לבעיטה למרות שקצת נמשך בחולצה אבל הבעיטה לקיבינימאט, כמה חבל. אם זה נגד אוססונה או ראיו וייקאנו הוא בועט לחיבורים. אבל הוא החלוץ הספרדי הטוב ביותר.

אחרי שגרמניה הימרה על כל הקופה ופתחה את האמצע לחלוטין היינו חייבים “להרוג” את המשחק עם המהירות בכנפיים אבל גם לאמין ימאל הנפלא וגם ניקו וויליאמס הוחלפו וחבל. ממש פשע כמו החילופים של תומאס טוכל נגד ריאל מדריד בגומלין חצי הגמר. הוא לא השאיר סיכוי. היה אחלה משחק.

עריכה: ירדנו לבונקר ואכלנו אותה “בדקה הריאל-מדרידית”, כמו שאנטוניו רודיגר שנבחרת גרמניה תלמד - בדיוק כמו שחשבתי, חבל מאוד… נו, שיהיה לפחות עוד חצי שעה של טוני קרוס, אבל במערך כזה יהיה לנו מאוד-מאוד קשה לעשות משהו ולשרוד… בדרך כלל הנבחרת\קבוצה שחוטפת שער כזה מקבל נוקאאוט ומאבדת את זה, קורסת, מנטאלית לא מצליחה גם כן. נראה מה יהיה.

אני לא כל כך מבין למה אויארזאבל מקבל דקות משחק ביורו הזה.

מי שקורא מה שכבת יכול לחשוב שפדרי נפצע מרוח הקודש.

דה לה פואנטה הביא את זה על עצמו.
בהצלחה עכשיו לנצח עם ההרכב המוזר הזה.

image

לא מאמין ששרדנו את זה עם הרכב כזה, ממש סיפור סינדרלה של דני אולמו שכל כך טוב באמצע ולא באגף, ומיקל מרינו. מדהים. בדרך כלל נבחרות שחוטפות שער כמו שספגנו, “שער ריאל-מדרידי” - מתפרקות אבל לא, הנבחרת עלתה להארכה כמו אריות, כל הכבוד. היינו שקטים לפני הטורניר וכעת ניתן לפנטז, סילקנו את הנבחרת - לא זו עם הכוכבים הכי גדולים - אלא את הנבחרת הכי טובה חוץ מאיתנו.

לואיס דה לה פואנטה עושה עבודה נהדרת בנבחרת ואין שם אחד, בהנחה הרי שברהים דיאס ברח למרוקו - שהיה “חייב” להיות ולא נמצא. הנבחרת צנועה, מגובשת, נראית טוב, כל אחד מבין את המקום שלו ורק שלא נראה חילוף הזיה כזה לעולם. כל הכבוד ללאמין ימאל, ניקו וויליאמס משחק הבא ישתפר.

כמובן שהייתה טעות שיפוט והיה משחק שוויוני אבל לא אכפת לי, לא מתנצל, שנים ששיחקנו את הכדורגל הכי טוב ועפנו ברבע הגמר. “שיחקנו כמו שלא שיחקנו מעולם והודחנו כמו תמיד” - משפט שמתמצת את ימי ראול בנבחרת ונאמר בכלל לפי מגזינים ישנים שקראתי - על ידי אלפרדו די סטפאנו.

היה אפשר לחסוך מצד אחד את חצי השעה הזו בלי לרדת לבונקר אחרי השער, גם ביום בינוני של הקיצוניים הרי עם כל המהירות הזו וכשגרמניה פתחה את האמצע - אפשר וצריך היה להגיע למצבים אבל אין דבר, נהנינו מעוד חצי שעה של האגדה טוני קרוס שלמדתי לאהוב אותו ולהעריץ גם תוך כדי תנועה. ועכשיו באמת דאנקה טוני. מעניין איך תשפיע ההדחה על מקומו בבלון ד’אור אך מה שבטוח זה שהעונה הזו הקפיצה אותו כמה שלבים גבוה בהיכל התהילה. פרישה כמעט מושלמת. לא 10 - אלא 9.

עוד משחק אדיר של דני קרבחאל. קפטן נאצ’ו עלה לשחק וטוב שכך, הבלם הספרדי הטוב ביותר כיום. והבלם הטוב בעולם הוא אנטוניו רודיגר.

בכל מקרה הרווחנו חצי שעה נהדרת גם של טוני, גם של המשחק הכי טוב ביורו אני מניח ושוב הגרלה אכזרית. אחלה משחק שעושה שירות אדיר ליורו הרדום הזה ובכלל לכדורגל נבחרות שהוא לרוב פח אשפה. Que Viva Espana. אהה, כן, נשבר הנאחס נגד המארחות וממשיכה הספירה נגד גרמניה.

שיהיה בריא אגב אורי אוזן, על לאמין ימאל אמר שהוא אחד הדריבליסטים הטובים בטורניר, שתי הנבחרות הן שתיים מהטובות בטורניר. להגיד את המובן מאליו…

לא ברור למה נאגלסמן החליט להוריד את הרגל מהדוושה בהארכה. המומנטום היה שלהם.

ספרד תגיע לחצי בלי קרבחאל, לה נורמאנד, מוראטה ופדרי. אבל לפחות ניקו וימאל יגיעו רעננים(חח).

מאוד מבאס באופן אישי. רציתי שגרמניה תקח את היורו הזה אחרי איך שגרמניה ובפרט הכדורגל הגרמני עמדו לצידנו השנה. אבל לא נורא וזה רק ספורט.

לא כדורגל גדול אבל יש משהו בכדורגל הלא ממש מושלם הזה שהוא קצת יותר טהור מהמכונות שאנחנו רגילים לראות בשנים האחרונות ברמת הקבוצות.

אפשר קישור למשחק של צרפת פוטוגל?

ספרד בהחלט הביאה את זה על עצמה כשירדה לבונקר.
היו קרובים מאוד לעוף. מבאס אותי לראות רק 60 דקות כדורגל יפה במקום 90 או 120.
דני אולמו שחקן המשחק שלי.

חבל שהמפגש הזה התבזבז ברבע הגמר. אחד ממשחקי הנבחרות הטובים שראיתי בשנה.
ספרד הפתיעו אותי בהארכה - בלי ימאל, ניקו ומוראטה ועדיין נראו טוב התקפית. בכלל, הרמה של הספרדים היא הזיה לא צפויה. נבחרת שנראת כמו קבוצה ומורכבת בכמה ילדים, שחקנים בינוניים ותרנגול אחד.

שכחת גם שני הבלמים הצרפתים.
השער של וירץ הוא השער הראשון שהספרדים סופגים מהיריבה.

כדור שינה כצפוי. רפאל לאאו נגד נבחרת צרפת שיודעת רק לצאת למתפרצות וחבל. אהבתי לראות את פפה גובר על קולו מואני, אבל כנראה שזו לא כזו חוכמה גדולה.
-קיליאן אמבפה לא קיבל במהלך כל הטורניר הזה והוא שיחק מספיק גם אם נוריד את המשחק נגד הולנד - כדור לשטח. פעם אחת. כמובן שהוא לא מאה אחוז, ועדיין.
-אנטואן גריזמן קטסטרופה, עד שהוא זז, אפילו את המסירות הפשוטות הוא לא מסוגל לספק. לא אוהד של עוסמאן דמבלה אבל צריך לחשוב על זה.
-לא מבין למה ברונו פרננדש לא בועט לשער יותר מפעם במחצית וזה כבר לא תלוי בכריסטיאנו רונאלדו. ברנרדו סילבה לא נגע בכלל בכדור.

@Yoni, לי ספרד נראית “נבחרת אמיתית”, היא לא צריכה שמות. המאמן כן עושה עבודה טובה. יינס להמן שאמר שזו נבחרת נוער הוא פשוט מטומטם.

איזה הבדלים בין המשחקים.
2 נבחרות שבאות לשחק כדורגל לעומת 2 נבחרות לא פחות איכותיות שבאות להעביר את הזמן.

כמעט נרדמתי במחצית הזאת, ונדיר שמשחקים מצליחים לשעמם אותי בצורה כזאת.

יאללה בהצלחה לפורטוגל. על כדורגל גדול כבר ויתרתי הערב.

אני מודה שאני לא ראיתי הרבה מהיורו הזה, הצטרפתי בשמינית. אבל תסלחו לי, חוץ ממשחקים של ספרד וגרמניה בטורניר הזה לא ראיתי שום משחק מלהיב, לא מבין איך ההתרגשות היתה פה בהתחלה.